helios
headerimg

Kookworkshop met Joost


Agenda:

Momenteel is er nog geen workshop datum bekend.

Zomer kookworkshop - samen koken en eten in de boomgaard

Zomer kookworkshop - samen koken en eten in de boomgaard

Je leert gerechten maken met alles wat de zomer te bieden heeft aan fruit en groente op een licht vegetarische wijze. Je leert zelf een smakelijk desem brood te bakken, waarbij ik zelf opnieuw ben geïnspireerd door de bakker van de Driekant bakkerij uit Zutphen.

We maken fruitsmoothies met zomerfruit en kleine snoepjes. Een lunch en een diner menu met soep, salades, een warm gerecht, een nagerecht, waarbij dit keer veel gerechten met een Spaans Moorse tint. En natuurlijk geniet je daarna van je eigen brouwsels in de boomgaard van Helios. Het geheel is inspirerend om te maken en heerlijk van smaak. We werken met pure verse biologische producten en de kans is groot dat je verlicht, met een glimlach om je mond naar huis toe gaat.

Licht vegetarisch

Licht vegetarisch

Geïnspireerd door het “dieet” van zowel mijn jongste zoon Senn als dat van mezelf, ben ik op zoek gegaan naar levend, licht en voedend voedsel. Voedsel dat letterlijk en figuurlijk licht en stralend aanvoelt. Meestal zijn dit verse onbewerkte biologische producten die met zorg en liefde zijn geteeld.

Door deze producten te bereiden op ‘lichte’ manieren behoud je zoveel mogelijk vitaminen, mineralen, enzymen en licht waarde. Inspiratiebronnen voor deze lichte bereidingswijze heb ik vooral gevonden in de raw-food keuken, de Japanse en macrobiotische keuken. Manieren van bereiden zijn stomen, fermenteren, weken, kiemen, persen, rauw verwerken, malen, kort wokken of bakken in de oven op lage temperatuur. Alleen plantaardige eiwitten en natuurlijke zoet worden gebruikt. Ik noem het de licht-vegetarische keuken.

Deze keuken is licht in de productkeuze en bereidingswijze en is een mengeling van diverse stijlen zoals Indiaas, Noord-Afrikaans, Mediterraan en/of Japans.
Of het smakelijk is? Nou en of, de smaken zijn fantastisch, omdat je de puurheid proeft. Bovendien voelen je maag en darmen zich rustig en ben je verfrist en opgeladen na een maaltijd.

Voor wie bedoeld?

Bedoeld voor iedereen, voor zowel beginner als kookfanaat die geïnteresseerd in puur koken. De kookworkshop is ook inspirerend voor mensen die minder of niet met vlees en zuivel willen koken. Vanzelfsprekend krijg je recepten, maar die leggen we zo snel mogelijk weg. Het is als het instuderen van een muziekstuk. Je leert het stuk pas werkelijk kennen als je de partituur ter zijde legt. Dan kan het spelen beginnen. Zo is het ook met koken. Ik leer jullie vooral om te ruiken, te proeven en te combineren met kruiden, specerijen, fruit, groentes, granen, peulvruchten en superfoods.

Gegeven door:



Helios Centrum Groep