headerimg

Alles is Liefde meerdaagse


Agenda:

 dinsdag 1 augustus 2017 20:00 uur - zondag 6 augustus 2017 16:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 640.00 (inclusief volpension)

 Assistente: Sabina Szybulinski en Anna van Essen

 dinsdag 26 december 2017 20:00 uur - zaterdag 30 december 2017 16:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Marieke van Duijn € 525.00 (inclusief volpension)

 

Tantrisch en Zijnsgericht

Tantrisch en Zijnsgericht

Ruimte geven aan de liefde die jij in wezen bent, met alles wat er verder nog in je gezien en gevoeld wil worden: op speelse en vooral ook vreugdevolle manieren gaan we dat in deze 5-daagse tot expressie brengen, naar onszelf en naar elkaar.
Centraal bij alle werkvormen staat de Tantrische en Zijnsgerichte benadering. Deze zal je helpen de dictatuur van het denken, met zijn beperkende overtuigingen, te doorbreken.
Deze vijfdaagse biedt daarnaast, meer dan in de Innerlijk Kindweekenden en de TaoTantra workshops mogelijk is, ook ruimte voor helende Innerlijk Kind processen, toegespitst op seksualiteits- en intimiteits-issues die hun oorsprong vinden in de vroege jeugd. 

Want waar we nog rondlopen met illusies als ‘het is er niet voor mij’, gaan we deze beperkende overtuigingen ontkrachten: oude ervaringen van teleurstelling en afwijzing vervangen door helende nieuwe ervaringen, van genieten in intimiteit en verbondenheid. Daarvoor is het slechts nodig dat, als je meedoet met deze play-workshop, je de bereidheid hebt om net iets meer te geven dan te ontvangen. Die intentie maakt dat deze dagen een feest van overvloed worden.

Werkvormen

We maken o.a. gebruik van dans, sharings, helend energiewerk, (tantrische) meditatie, awakening essence technieken, massage en andere helende aanraakvormen. En wat er eventueel nog aan niet-liefde naar boven mocht komen in de vorm van emotionele pijn, beperkende overtuigingen en bijbehorende gedragspatronen: we zullen ze liefdevol verwelkomen en omarmen, waar nodig dieper doorvoelen en ze tegelijkertijd zien voor wat ze zijn - oud en niet meer passend bij wie we nu zijn.

Als we ons hart dieper durven openen, wat in de relaxte en liefdevolle setting van deze vijfdaagse al gauw gebeurt, dan wordt het mogelijk deze diepe waarheid tot in elke vezel van je wezen te ervaren:' Ik ben liefde'. Van daaruit is het nog maar een kleine stap om met de ogen van liefde te gaan zien dat alles in wezen liefde is.

Thema's die aan de orde komen:

Thema's die aan de orde komen:

* hoe kan ik mijn hart open houden?
* Eros als poort naar Liefde
* de rol en de heling van het gekwetste kind in de relatie
* kwetsbaar durven zijn vanuit kracht
* helend energiewerk
* wezenlijke verschillen in spiritualiteit en seksualiteit tussen man en vrouw
* ontspannen in intimiteit
* de 5 talen der liefde
* wie of wat ben ik, los van alle ideeën over mijzelf?
* liefde als staat van Zijn

Tijdens deze meerdaagse kun je de TaoTantrische Liefdesgids, vol mooie en opwindende oefeningen, kopen voor € 10,- in plaats van € 14,95.

Ervaringen van deelnemers

Deze week heb ik als bijzonder diepgaand en verrijkend ervaren. De combinatie van innerlijk-kind-werk met tantra werkte wonderbaarlijk verfrissend en helend. In de ontspannen en veilige sfeer mochten menige oude overtuigingen sneuvelen en ruimte maken voor nieuwe inzichten. Ook voor massage en ander lichaamswerk zoals QuiGong was ruimte. Ik heb intens genoten en ieder deelnemer enorm zien opbloeien. De begeleiding was afgestemd en respectvol, en voor individuele procesbegeleiding was er, zelfs in de pauzes, aandacht en ruimte voor.
Christian

Lieve Dick, na weer thuis te zijn gekomen na een prachtige alles is liefde meerdaagse, probeer ik de draad weer op te pakken van het dagelijkse leven.
Ik denk terug aan een week vol liefde, aandacht,heling, verbinding, speelsheid, lekker eten en bij jezelf komen. En kan zo nog wel even doorgaan met alles wat er was en nu is.
Mijn dank en liefde gaat uit naar jou, Francoise en Marieke  die zoveel werk hebben verzet en van wie wij zoveel liefde hebben mogen ontvangen….ALLES IS LIEFDE!
Een dikke knuffel, Marianne

....na dit weekje kwam ik weer op het werk en zei een naaste collega: jij was toch afgelopen week met vakantie? Ik hoor graag waar je naartoe was want ik wil er ook zo (goed & ontspannen) uitzien als jij.
Stefan

Hallo allemaal,
Ik herinner me de eerste keer toen ik inschreef op “alles is liefde”. Vond ik toch maar een rare titel voor een 5-daagse. Wat te soft, te zweverig
Hoe meningen relatief blijken. Hoe “waarheden”  kunnen keren.
Een week later:
IK BRUIS …
Zoals Inge schreef, alles en iedereen ziet er anders uit
Natuurlijk, want ik zie anders, ik heb losgelaten
Krampen zijn aangeraakt, overtuigingen zijn bevraagd
Stijfheid is gelost
Heel mijn lijf, heel mijn energie, heel mijn kijken
Soms idee dat het wel wat op z’n kop staat
Nog wel wennen aan zoveel moois
M’n monstertjes, mijn ego krampen doen natuurlijk ook nog hun werk
 
Dank jullie allemaal
Ik hoor, ik zie en voel jullie nog
Op m’n werk heb ik gelachen, als nooit tevoren
Met collega’s, met leveranciers, zelfs met de ooo zo serieuze bankdirecteur
En mijn haren, die laat ik nu lekker los
En ik durf nu zelf te schrijven, te delen
Alles is liefde, ik loop over van liefde
Tot hoors, Bruno’

  Alles is liefde
  van verstilde
  tot uitzinnige
      vreugde
een beklemmend 
       gevoel
  of aangeraakt
   oud verdriet 
meestal ervaar je
     het wel
  en dan even
 helemaal niet
   geen haast
maak je niet druk
 het is er gewoon
 Kijk en ervaar
      opnieuw
   om je heen 
het is maar net
 hoe je het ziet
Corine

Beste Dick, 
In jouw prachtige 5-daagse heb ik veel warmte en ruimte ervaren: mooie en warme tantrische oefeningen afgewisseld met diepgaand innerlijk kindwerk. Dat zorgde ervoor dat ik heel sterk bij mezelf bleef in alle ervaringen, en heel veel ruimte had om liefdevol te kijken naar wat er ook maar in me opkwam, de mooie gevoelens én de pijnlijke.
Hierdoor heb ik voor mijn gevoel echt een stukje oud zeer kunnen helen en ben ik met een gevoel van vertrouwen en vrede als nieuw in mijn eigen vrouwelijkheid gestapt. Wat een rijkdom! Door steeds de doorgaande hartmeditatie te beoefenen, lukte het steeds weer een stukje meer op te schuiven naar een constantere toestand van 'alles is liefde'.  Ook was er veel ruimte om te delen met de groep en te leren van en aan elkaar. Doordat we zo'n lange tijd met elkaar optrokken, konden we elkaar in steeds meer openheid ontmoeten. Ik vond het heerlijk!
Jany

Dag Dick,
Mijn dank is groot, ik was op het juiste moment bij jou Anina en Francoise op Helios.

Er is denk ik iets onomkeerbaars verschoven in mij.
Zoals Arianne het in een filmpje van de HART opleiding zegt:
"Ik voel dat ik ben thuisgekomen in de liefde in mijzelf”
En dat is heel vreugdevol, ik leef met elke vezel en voel een staat van ZIJN die ik niet anders dan Liefde kan noemen.
liefde die niet meer wegloopt, me niet meer in de steek laat, er elk moment kan zijn, omdat ik het ben.

Grote woorden dat weet ik, ik ben ook nog steeds onder de indruk van wat er in het Ademgedeeelte en daarna is gebeurt.
Ondertussen overigens weer gewoon lekker aan het werk en met de kinderen in de weer rondom de eerste schoolweek.
De verschuiving van doen naar zijn brengt Flow, op alle vlakken.

Hoi Dick, wat een prachtige foto, met een prachtige groep. Een mooie herinnering aan een prachtige warme 'Alles is liefde 5-daagse'. Ik heb genoten van het centrum, de mensen, de mooie setting die jullie neerzetten met prachtige oefeningen, waarin ik mij kwetsbaar op mocht en kon stellen, dankzij de veiligheid die we met elkaar gecreëerd hebben.
Ik ben mezelf tegengekomen, heb mezelf mogen omarmen en oude pijn mogen helen. Ook samen met mijn partner. Er was veel ruimte om mijn vrouwelijke sensualiteit helemaal te onderzoeken, te voelen en te laten groeien. Ik voelde me opgenomen in het zusterschap, wat mij heel dankbaar stemt. Voel me ruim en gelukkig na deze Wonderlijke dagen.
Bedankt! Liefs, Titia

Dag Lieve Helios mensen, wat hebben wij de Alles is Liefde-week als enorm warm en liefdevol ervaren
we nemen zoveel licht en warmte mee Amsterdam in dat iedereen hier ook aan gaat.
Veel dank, Mireille Lampe

De afgelopen week 'alles is liefde' is prachtig geweest!
Pieter van der Poort

Afgelopen dagen tijdens het Alles is liefde heeft mij zo veel gebracht, onvoorstelbaar. Ik ben je zeer dankbaar.
Liefs,  Jan.

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Sinds 1986 heb ik in mijn workshops, maar ook in privé-sessies, vele mensen mogen begeleiden in het tot stromen brengen van geblokkeerde energie. Het klinkt als een cliché, maar ik heb ontdekt dat alles begint bij het thuiskomen in een diepere liefde in jezelf. Van daaruit wordt genieten van intimiteit en seksualiteit een natuurlijk gegeven. Ik heb diverse trainingen gedaan bij o.a. Margo Anand, Mantak Chia en Daniel Odier op het gebied van Tantrische en Taoïstische seksualiteit. Van 2001-2007 heb ik op Helios Liefde, Seksualiteit & Essentie (tantra) weekenden en een tantra jaartraining gegeven. Daarna ben ik onder de noemer TaoTantra hiermee verder gegaan in een steeds verder uitdijend aanbod. Inmiddels heb ik ruim 1000 weekendworkshops en meerdaagses begeleid.

Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarbinnen je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt. De intimiteit die er zo ontstaat in en met jezelf is een belangrijke voorwaarde voor een natuurlijke intimiteit met anderen. Zo kan iedere deelnemer in mijn groepen tot bloei komen. Je leert je comfortzone te vergroten, nieuwe ervaringen op te doen, beperkende overtuigingen los te laten en diepere dimensies van genieten te ervaren.
Wat je ook verder nog aan kennis en vaardigheden in mijn workshops opdoet: het grootste geschenk waar je mee naar huis zult gaan is een diepere en meer liefdevolle verbinding met jezelf.

Dick geeft op Helios ook op individuele basis Tantramassage en intimiteitscoaching sessies.


Marieke van Duijn

Begeleider Marieke van Duijn

Marieke startte ruim 25 jaar geleden met haar eerste Tantra trainingen.

Iedereen die haar leert kennen koestert zich in haar onvoorwaardelijke liefdevolle aanwezigheid.
In wie Marieke is geeft ze je de uitnodiging om, waar dat nog niet het geval is, je maskers te laten vallen en te voelen hoeveel vreugde er ontstaat als je jezelf weer toestaat speels, spontaan en kwetsbaar te zijn.

Marieke geeft Kashmierse Tandava en Tibetaans Tantrische massages op Helios.
Afspraken met haar kun je maken via info@helioscentrum.nlInterview met Dick Nijssen op YouTube en audio interview

Klik hier voor een 25 minuten durend YouTube filmpje waarin Dick Nijssen over tantra vertelt.
Klik hier voor een audio interview (25 minuten) met Dick Nijssen over Tantra en de TaoTantra workshops op Helios.

- Omdat liefde je ware natuur is, hoef je daarvoor in wezen alleen maar, van moment tot moment,
dat wat niet-liefde is los te laten. -  Dick

 

 

 

 

 


Helios Centrum Groep