helios
headerimg

Body of Bliss driedaagse voor paren


Agenda:

 donderdag 31 oktober 2024 20:00 uur - zondag 3 november 2024 16:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Manon de Bruin € 495.00 Inclusief volpension

De prijs is per persoon.

 donderdag 15 mei 2025 20:00 uur - zondag 18 mei 2025 16:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 495.00 Inclusief volpension

De prijs is per persoon.

Verdieping van intimiteit met elkaar

Verdieping van intimiteit met elkaar

Wil je de liefde en intimiteit met je partner verdiepen? Je hart dieper voor elkaar openen, onbelast door ervaringen uit het verleden? Elkaar verwennen met heerlijke massages en genietende aanrakingsvormen?

Deze dagen bieden we jullie de ideale setting daarvoor. We gaan uitgebreid masseren maar ook tijd maken voor o.a. bevrijdend energiewerk en geweldloze communicatie-oefeningen. De Deep Space massage™die we gaan beoefenen is een unieke massagevorm die ontstaan is uit de Kasjmierse massage: een synthese van meditatie, intuïtieve massagebewegingen en hands-on healing.

In deze driedaagse worden massages voorafgegaan door (deels) geleide meditaties. Daarin leer je om te rusten als het vreugdevolle, stille, heldere bewustzijn wat de essentie is van jouw wezen. Deze staat van Zijn neem je mee in de massages. Door te masseren vanuit deze Zijnsverbinding, zonder ergens naartoe te werken, kunnen jullie samen in een heerlijke flow komen. Daarbij is het fijn om te vertragen en de handen ook van tijd tot tijd niet te bewegen zodat de focus helemaal op energie-overdracht komt te liggen.

Hoewel het prettig kan zijn om seksuele opwinding te ervaren tijdens massage, is dit niet het doel ervan. Je doet elkaar tekort als dat je focuspunt is. Als je je overgeeft aan de open, stille, heldere ruimte van je ware Zelf, voorbij de conditioneringen van je mind, je zintuigen weerstandsloos open, zonder ergens naartoe te werken, dan ga je over naar een ander niveau van geluksbeleving: de subtiele seks van je ‘Body of Bliss’. Je wordt extatisch in je hele lichaam en ervaart een liefde die in steeds grotere golven opwelt vanuit het Onbenoembare in jezelf. Seks wordt dan een liefdesaffaire met de hele schepping. Kopje onder in een zee van liefde, tot jij erin verdrinkt en het de Liefde is die overblijft.

Energie-verhoging en aarding in het lichaam

Dick zal, vanuit zijn ervaring met de duizenden initiaties die hij als Reiki Master in de loop der jaren aan zijn cursisten gegeven heeft, je tijdens deze dagen meerdere keren een ‘energy-boost’ geven. Daarbij vindt er een energie-overdracht plaats die je energiekanalen verder openen. Het verhogen van het energie-niveau, zoals ook in de qigong- en kundalini yoga oefeningen in de ochtend, verhoogt de kans op doorbraken in Bewust Zijn die er deze dagen kunnen plaatsvinden.

Quantum Touch

De Quantum Touch Healing methode die je leert kun je toepassen tijdens de massage. Ook geven wel elkaar een 'Helios Blessing'. Dat levert vaak verrassende energie-ervaringen op, juist bij die mensen die daar tot dan toe weinig aanleg voor dachten te hebben.

Helder communiceren

Deze retraite is ook een trainingsplek waarin jullie je vaardigheden op het gebied van heldere en 'geweldloze' communicatie kunnen verfijnen. Wil de liefde en eros in een relatie blijven stromen is het belangrijk dat je je kwetsbaar durft op te stellen naar elkaar. Dat doe je door niet alleen je behoeftes te benoemen maar ook eerlijk te zijn over de momenten waarop je nog in reactiepatronen neigt te schieten van verwijt, boosheid of het maar opgeven.

In deze dagen zijn er verschillende communicatie-oefeningen. Zeker als je al langere tijd in relatie bent, vormt het een uitdaging om elkaar telkens weer fris te ontmoeten in het hier-en-nu. Zo is het belangrijk om voorafgaand aan de massages goed te kunnen verwoorden waar je op dat moment behoefte aan hebt.
Naast geweldloze communicatie zullen de pulsing techniek en de Tibetaanse hartmeditatie jullie ook helpen om vanuit een steeds dieper wordende hart-verbinding de massage sessie in te gaan.

In deze dagen zijn er deelrondes waar ruimte is voor vragen en antwoorden en het delen van je proces.

Voor wie?

Voor wie?

Deze driedaagse is geschikt voor paren die zowel dieper thuis willen komen in zichzelf maar ook een verlangen hebben naar verdieping van de eros en intimiteit met elkaar. Deze driedaagse is een mooi vervolg op het ‘Leven vanuit Liefde’ weekend maar kan ook los daarvan worden gevolgd.

Voor die stellen die ervaring willen opdoen met het masseren van anderen in de groep bieden we die mogelijkheid ook aan mits er meerdere stellen zijn die dat willen.


Testimonials

“Voor mij was dit een viering van de liefde en wat het lichaam allemaal kan ervaren. Ik heb tijdens de massages en meditaties kunnen genieten van diepe bliss (als een eindeloze oceaan in zachte extase, als een hart wat totaal overstroomt van liefde). Vond het spelen met energie heerlijk en de oefeningen waren zo divers! Een programma wat op veel vlakken wat in gang zet. Ik heb mezelf en mijn partner op nieuwe manieren mogen ontmoeten en dat zijn ontzettend waardevolle ervaringen. En wat ik ook super vind is dat je mensen zelf de tools geeft om hierin nog verder te verdiepen na het retreat. Hartelijk bedankt!” Marlies G.

“Het was mooi! Er heerste een veilige sfeer, de begeleiding was liefdevol en warm. Ik zelf heb de massages zeker ervaren als helend voor mezelf en de relatie met mijn partner. En zeker voor de verdieping van onze relatie. Jullie waren een fijn team met aandacht en liefde voor de groep.” Dank jullie wel!’
Lieve groet van Fred en Irma

“...we zijn 29 jaar samen. Dit weekend heeft dit nog meer inhoud en ervaring gegeven waar we met zijn tweeën verder op kunnen teren. De sfeer was veilig, zacht en liefdevol. Dankjewel!" Karin

“Wat een fijn, warm, ontspannend en helende driedaagse was het” Alfons

“René en ik kijken terug op een hele fijne driedaagse. Het weekend was een heerlijk cadeau voor onszelf en onze relatie. In combinatie met een boost aan stromende energie en liefde met een hele groep kwamen we opgeruimd en opgeladen thuis!” Liefdevolle groeten, René en Toni

“Deze 3-daagse heeft onze relatief prille relatie (21 maanden) een mooie verdieping en nog meer verbinding gegeven. Het waren heerlijk ontspannen en goed verzorgende dagen. In de groep heerste vertrouwen en respect naar elkaar. Iedereen kon en mocht zichzelf zijn. De afwisseling van de verschillende oefeningen naast de massages was heel erg fijn. We zaten zo in de flow dat we geen snelwegen wilden rijden tijdens onze terugreis en ook zomin mogelijk mensen wilden spreken. Toen we maandagochtend onze standaard dingen weer gingen doen voelde het echt als "afscheid nemen en terug met beide voeten in de wereld". Geraldine

“Dag Dick, vooraf wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik er van moest verwachten en vond ik het best een beetje spannend maar ik heb van A tot Z genoten van alles wat we in het weekend hebben gedaan. Wat een fijne energie en wat een fijne groepsmagie. Ook de manier waarop jij en Manon ons door het weekend heen hebben geloodst was er fijn. Duidelijk, rustig en met voldoende veiligheid. Er is wel een deur voor mij open gegaan. Voor mij
(ons) maakt dit naar meer. Al 2 dagen lang luister ik naar verschillende podcasts over tantra. Over wat het precies is en wat het voor mij (ons) zou kunnen betekenen. Erg interessante materie. Ik durf nu al te stellen dat wij in onze relatie door het weekend bij Helios dichter bij elkaar zijn gekomen. Dank daarvoor”. Met hartelijke groet, Edwin


Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Dick was in 1988 een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Ook is hij grondlegger van het Innerlijke Kind werk in Nederland en heeft daar jarenlang een therapeuten opleiding in gegeven. Als oprichter en docent van de vroegere Helios TaoTantra Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Deep Space massage workshops en de Leven vanuit Liefde weekenden. Als meditatieleraar staat hij er om bekend dat mensen in zijn geleide meditaties vaak al snel een diepe maar heldere rust ervaren.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”


Manon de Bruin

Begeleider Manon de Bruin

Na 2 decennia lang in de hulpverlening te hebben gewerkt, wilde ik het roer omgooien. Na al die jaren in het hoofd te hebben geleefd en gewerkt, wilde ik nu meer in mijn lijf komen. Ik heb besloten dat ik wilde masseren en heb een HBO opleiding gedaan voor Massage Therapie. Tijdens deze opleiding kwam ik erachter dat ik meer interesse had in het geven van energetische massagebehandelingen dan de standaard behandelingen die massage therapeuten geven.

Ik ben cursussen gaan volgen zoals chakra massage, holistische massage, intuïtieve massage, pulsen, deep space massage, kasjmiersche massage, reiki en psoas release. Ik ben een praktijk aan huis gestart waar ik parttime masseer. Ik woon alleen in Den Haag, ben polyamoreus en heb een aantal mooie liefdesverbindingen. Ik leef een redelijk teruggetrokken bestaan, houd niet van de digitale wereld en social media. Ik lees veel en via trainingen, workshops en opleidingen ontwikkel ik mij verder in het leven. Verder heb ik veel gereisd in mijn leven en ben langere periodes in het buitenland geweest.

Ik kwam in aanraking met Helios, eerst via een Reiki cursus, daarna heb ik verschillende workshops bij Dick gevolgd. En zo ben ik Dick komen assisteren bij zijn workshops waar ik ontzettend veel plezier aan beleef.
Helios Centrum Groep