Routebeschrijving naar

Helios Centrum Heerde, Badhuisweg 3, 8181 RA Heerde, tel. 06 516 440 83

Terug naar www.helioscentrum.nl


Waar zitten wij? 
Onze boerderij ligt op de grens tussen Epe en Heerde (Noordelijke Veluwe), dichtbij het viaduct "Horsthoek" en afrit 28 (Epe-Noord/ Heerde–Zuid) van de A50 (Zwolle-Apeldoorn). Wij zijn gemakkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. N.B. Er zijn op de A50 2 afritten Heerde: neem niet Heerde/Wapenveld.

Met het openbaar vervoer: 
Er stopt geen trein in Heerde/Epe, maar we zitten ca. 900 m van het 'Transferium', een groot Park and Ride terrein waar sinds december 2010 ook de bushaltes van de buslijnen 202 en 203 zijn. De halte op het Transferium heet 'Keetweg'. Het is een halfuursdienst maar in de vrijdagavondspits rijdt hij vrijwel continu, en hij doet er zowel van Zwolle als van Apeldoorn ruim een half uur over. Check op internet de actuele vertrek- en aankomsttijden. 
Loop richting Heerde, onder het viaduct van de A 50 door en neem dan de 1e weg rechts, de Oenerweg. Na ca 300 m. de 1e weg rechts, de Badhuisweg, 3e boerderij links is Helios Centrum Heerde. 

Meerijmogelijkheid of regiotaxi 
Kom je met openbaar vervoer, dan hoef je geen slaapzak mee te nemen. Je kunt dan voor € 7,50 per weekend beddegoed en handdoeken van ons gebruiken. Dit moet je wel van tevoren reserveren! 
Een heel goed alternatief voor diegenen die in onze regio wonen is gebruik te maken van de regiotaxi Viavé. De chauffeur haalt je thuis op en brengt je naar ons toe. De chauffeur vervoert van deur tot deur, maar ook naar Bushalte of NS station. Hij haalt je helaas niet van de stations Apeldoorn of Zwolle op, maar brengt je er wel van ons uit heen. Hij haalt je wel op van station Nunspeet! 
Je kunt van 6-14 uur, maar minimaal een uur voor aankomst (maar langer vinden ze nog prettiger), bellen naar 088-6557710.  Je kunt ze bestellen op ieder tijdstip. Ze zijn goedkoper dan de taxi en duurder dan de bus (vanaf Nunspeet naar ons tussen 13 en 14 euro) en zetten je voor de deur af. 


Met de auto: 
Via de snelweg zijn er 2 mogelijkheden: via de A 50 of de A 28. Als je vanuit het noorden komt, neem je na Zwolle de A 50 richting Apeldoorn. 


Via de A 50: 
Neem afslag 28 "(Epe-Noord/ Heerde-Zuid" ( Let op: niet de afslag Heerde/Wapenveld!) McDonalds is zo vriendelijk geweest daar een enorme paal neer te zetten met de 'R' van Reiki en de 'M' van meditatie....... Zie je die paal dan weet je dat je van de snelweg af moet! Wij wonen niet ver van deze afslag. Ga richting Heerde, na ca. 300 m sla je rechts af (Oenerweg). Op de Oenerweg de eerste weg rechts, de Badhuisweg (niet de oprit naar de Antiekhal nemen). Het Centrum is het derde gebouw aan de linkerkant: een grote Veluwse boerderij met een rieten dak. 

Via A 28: 
Neem op de A 28 afslag Epe-Nunspeet, borden Epe volgen. Ga niet naar Epe-dorp, maar volg Zwolle/Apeldoorn (steeds rechtuit), tot je bij de A 50 komt. Die neem je richting Zwolle. Na een paar kilometer neem je de afslag Heerde-Zuid. 
Zie verder "Via de A 50".


Vanuit de kop van Noord-Holland (en de Flevopolder): je kunt het beste de dijk naar Lelystad nemen. Vandaar rijd je langs Dronten, Elburg, door 't Harde richting Epe. Die hele provinciale weg heet vanaf Lelystad tot Epe de N 309. 
* N.B.: als het donker is en je hebt geen zin in een ritje door het bos, blijf dan rechtdoor rijden en rijd voorbij de 2 afslagen Epe naar de A 50. Neem richting Zwolle en ga er bij afrit 28 Heerde-Zuid af. Zie verder "via de A 50". 
Als je de grote bult in de weg naar Epe over bent, kun je linksaf gaan richting Heerde/de Dellen. Je rijdt dan door een prachtig natuurgebied en volgt bordjes Heerde. Rijdend op de Elburgerweg door het bos kom je uiteindelijk in het dorp uit, volg de doorgaande route. Die eindigt in een T op de hoofdstraat: de Eperweg. Ga rechtsaf. Wanneer je het viaduct ziet opdoemen moet je alert zijn: neem voor de opritten naar de A 50 de weg links (vanuit deze kant is deze weg slecht te zien, dus let goed op!), dat is de Oenerweg, dan 1e verharde weg rechts dat is de Badhuisweg, 3e huis links is Helios Reiki Centrum. 

Parkeren van auto's
Parkeer voor de boerderij of achter op de parkeerplaats. Ook langs de grasrand van onze 'binnenweg'kan worden geparkeerd. Is alles al vol, zet je auto dan helemaal in de brede grasberm van de Bijsterboschweg. Als je het parkeerterrein afrijdt en naar rechts gaat is het de linkerkant van de weg. Zet je auto helemaal op het gras.

Goede reis en tot ziens !

Terug naar www.helioscentrum.nl