headerimg

Deep Divers Meditatiecursus


Agenda:

 vrijdag 21 december 2018 20:00 uur - zondag 23 december 2018 15:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 325.00 Inclusief volpension

 NB Iedere deelnemer krijgt ook een afspraak voor een persoonlijke instructie op de vrijdagmiddag.

 vrijdag 24 mei 2019 20:00 uur - zondag 26 mei 2019 15:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 325.00 Inclusief volpension

 NB Iedere deelnemer krijgt ook een afspraak voor een persoonlijke instructie op de vrijdagmiddag.

 vrijdag 6 september 2019 20:00 uur - zondag 8 september 2019 15:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 325.00 Inclusief volpension

 NB Iedere deelnemer krijgt ook een afspraak voor een persoonlijke instructie op de vrijdagmiddag.

Leren mediteren met een op jou afgestemde mantra

Leren mediteren met een op jou afgestemde mantra

Bij de Deep Divers Meditatie maken we gebruik van de natuurlijke neiging van de geest om meer geluk te ervaren. Daarom verloopt deze manier van mediteren bijna vanzelf. Word je ingewijd in de Deep Divers Meditatie, dan krijg je in een persoonlijke sessie een eigen mantra. Deze mantra trekt de aandacht naar binnen zodat je kunt transcenderen: je gaat voorbij aan de grovere, woelige lagen van je denkgeest tot je een diepte in jezelf bereikt waar alleen nog maar stilte en vreugdevolle vrede is.

De letterlijke vertaling van mantra is dan ook 'voertuig van de geest'. De mantra's die we in deze vorm van transcendent mediteren gebruiken zijn afkomstig uit de oeroude Vedische traditie van India.

Diepe rust

De naam Deep Divers Meditatie geeft aan dat de rustniveaus die je kunt bereiken heel diep zijn. Deze diepe rust wordt zowel geestelijk als lichamelijk ervaren. Het voelt als thuiskomen in jezelf. Deze rust kan veel dieper zijn dan je diepste slaap. Het lichaam krijgt daardoor de gelegenheid om optimaal te herstellen van blokkades en spanningen die ongemerkt ons lichaam/geestsysteem zijn binnengekomen. Dit is belangrijk voor jouw totale gezondheid.

In de DDM-cursussen die Dick geeft, is veel aandacht voor ieders persoonlijke meditatieproces. Vanuit zijn ervaring in het therapeutisch werken met mensen weet hij dat het, naast het onderwijzen van de meditatie, soms ook nodig is om persoonlijke begeleiding te bieden op het psychologische vlak. Daar is in zijn cursussen voldoende ruimte voor. Na afloop van de cursus heb je, waar nodig, recht op een jaar lang gratis nazorg.

Zelf is Dick als 20-jarige begonnen met Transcendente Meditatie: “Na een paar maanden mediteren voelde ik me lichtjaren beter. Angsten en spanningen losten op en ik kreeg contact met wat de bedoeling was in mijn leven.”
Deep Divers Meditatie is een eigentijdse vorm van transcendent mediteren.

Cursustijden

Cursustijden

Tijdens een weekendcursus Deep Divers Meditatie leer je niet alleen de meditatie, maar krijg je ook kans om gezamenlijk te mediteren en een heel weekend 'in de energie' te blijven. Meditaties worden afgewisseld met mooie ondersteunende processen die je ervaring van wie je in wezen bent, voorbij de drukte van je denkende geest, verdiepen en verhelderen. Na afloop van de cursus krijg je een digitaal cursusboekje toegezonden.

De cursus begint met een ongeveer 30 minuten durende persoonlijke sessie op de vrijdagmiddag waarin je je persoonlijke mantra ontvangt en je je eerste meditatie ervaringen opdoet. Daarna start de cursus om 20.00 uur en eindigt hij op zondag om 15.30 uur.

Deep Divers weekend retraites en Diving Deeper midweek retraites

Wanneer je thuis regelmatig mediteert, kun je behoefte hebben weer eens terug te komen voor een verdiepende weekend- of midweekretraite. Daarin kun je dieper zittende vermoeidheden en blokkades beter oplossen en nieuwe energie opdoen voor je leven van alledag.

Voor dit doel biedt Dick de Deep Divers Heart Space en Satori weekenden en Diving Deeper Heart Space en Satori midweek retraites aan.

In deze inspirerende weekenden en midweken staat het mensen vrij om ook de Vipassana te beoefenen of andere stille zitmeditatievormen. Voor de DDM’ers zijn er speciale groepsbijeenkomsten tijdens deze retraites.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek

Uit inmiddels talloze onderzoeken blijkt dat er na een paar weken van regelmatige meditatiebeoefening al duidelijk meetbare effecten zijn in de vorm van normalisatie van o.a. bloeddruk, afname van (eet)verslavingen en vermindering van angsten.

Andere onderzoeken laten zien dat het immuunsysteem beter gaat functioneren, dat studieresultaten verbeteren en dat spierspanningen verminderen. Over het algemeen blijken mensen die mediteren gezonder en gelukkiger te zijn dan de niet-mediterende controlegroep.

Regelmatige meditatie helpt je om meer rust, zelfvertrouwen en mededogen te ontwikkelen. Je vermogen om te focussen en efficiënt te handelen neemt toe. Daardoor krijg je meer voor elkaar in kortere tijd: wanneer je langere tijd regelmatig mediteert, gaat er minder energie verloren aan zorgen, twijfels en oude emotionele reactiepatronen.

Door meditatie word je gelukkiger en succesvoller en kun je beter met frustrerende ervaringen omgaan. Twee keer per dag 15-30 minuten Deep Divers Meditatie beoefening herstelt lichaam en geest zodat de wereld weer vanuit rust en ruimte tegemoet kan worden getreden.

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Als meditatieleraar heeft Dick vanaf 2004 door het hele land meditatiecursussen gegeven. Ook heeft hij twee Zelfrealisatie jaartrainingen gegeven. Zelf mediteert hij al ruim 40 jaar twee keer dagelijks: zo’n 30 tot 50 minuten per keer. Zijn meditaties vormen voor hem gelukzalige rustmomenten in zijn overigens drukke dagelijkse bestaan. In zijn no-nonsense benadering van lesgeven leert hij je alles wat je nodig hebt voor een vreugdevolle meditatie beoefening. Hij leert je ook hoe je de valkuilen die je daarin kan tegenkomen kunt vermijden.

Dick was een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Als oprichter en docent van de vroegere Helios Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Deep Divers en Diving Deeper retreats.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”
Helios Centrum Groep