headerimg

Diving Deeper Meditatie en Massage Midweek Retreat


Agenda:

 maandag 17 september 2018 10:30 uur - vrijdag 21 september 2018 12:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 495.00 Inclusief volpension

 

 maandag 4 februari 2019 10:30 uur - vrijdag 8 februari 2019 12:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 495.00 Inclusief volpension

 

Twee wegen

Twee wegen

Het unieke van de Diving Deeper retreats is dat daarin twee wegen samenkomen: de meer mannelijke weg van meditatie en de meer vrouwelijk weg van de Liefde zoals we die beoefenen in de Yoga van Aanraking.

Deze midweek bied je een unieke combi van onderdelen uit beide paden die elkaar aanvullen en versterken. De ochtendmeditaties nodigen je uit tot vreugdevolle verstilling nadat specifieke meditatieve body movements de stroom van energie in je ruggengraat geactiveerd hebben. Helend energiewerk en massage uitwisselingen brengen een warmer getinte energiestroom teweeg waarbij je hart zich verder opent. Je gaat je tot op celniveau opgeladen, geheeld en geliefd voelen: een gevoel van welbehagen op alle niveaus van je wezen.

Op weg daarnaartoe kunnen er echter ook momenten van 'unstressing' zijn waarin diep zittende spanningen en blokkades zich oplossen. Dat kan gepaard gaan met innerlijke onrust en loskomende emoties die op zo'n moment alsnog erkend en doorvoeld mogen worden.

Dit is een stilte retreat afgewisseld met kortere periodes van verbale uitwisselingen zoals in het gesprekje voorafgaand aan de Yoga van Aanraking sessies, tijdens Zijnsgerichte partneroefeningen en in die momenten waarin we ruimte maken voor het delen van ervaringen.


Gewaarzijn meditatie

In deze retreat leer je een Vipassana meditatievorm. Als je al jaren naar tevredenheid een eigen meditatie techniek beoefent, kun je die ook gebruiken tijdens deze retraite.

Naarmate je dieper gevestigd raakt in je Ware Aard kunnen technieken wegvallen en gaat de meditatie de vorm aannemen van simpel Gewaar Zijn. In deze meditatie vallen begrenzingen weg. Je gaat jezelf ervaren als een oceaan van bewustzijn. Ben je in verbinding met je oceaan-Zijn dan worden de Yoga van Aanraking sessies tijdens de middagen een feest van liefde en overvloed.


De Yoga van Aanraking

De belichaming van jou als spiritueel wezen eren en vieren we in de Yoga van Aanraking. Verschillende technieken komen daarin in een eigen unieke vorm samen: versmeltende aanraking, intuïtieve massage en Quantum Touch ondersteund met enkele verdiepende aanrakingsvormen vanuit de Tao. Binnen de sessies is er een grote vrijheid in het vormgeven ervan. Zo kan de massage ook vervangen worden door een aanrakingsvorm waarbij de kleding helemaal aan blijft. In onderling overleg met de partner die je geloot hebt, of die je krijgt toegewezen, stem je met elkaar af wat passend is.
NB Tantra massage is als optie natuurlijk uitgesloten! We zullen iedere deelnemer vragen zich daaraan te houden.

Deze retreat is zowel in combinatie met het Deep Divers weekend te volgen maar ook los daarvan.

Nadat je je aangemeld hebt krijg je een digitaal instructieboekje gemaild waarin je al kennis kunt nemen van de meditatie-instructies. Tegelijkertijd vormt het een naslagwerkje wat ook daarna als praktische inspiratiebron kan dienen voor de voortzetting van je meditatie beoefening.

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Als leraar Transcendente Diepte Meditatie heeft Dick een aantal jaren meditatiecursussen gegeven op Helios maar ook door het hele land. Zelf mediteert hij al ruim 40 jaar twee keer dagelijks: zo’n 30 tot 45 minuten per keer. Met zijn ruim 20.000 meditatie uren behoort hij tot de selecte groep zeer ervaren mediterenden. Zijn meditaties vormen vormen voor hem gelukzalige rustmomenten in zijn overigens drukke dagelijkse bestaan. In zijn no-nonsense benadering van lesgeven leert hij je alles wat je nodig hebt voor een succesvolle meditatie beoefening. Hij leert je ook hoe je de valkuilen die je daarin kan tegenkomen kunt vermijden.

Dick was een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Als oprichter en docent van de Helios Tantra Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Deep Divers retreats.
Helios Centrum Groep