headerimg

Quantum Deep Space 4 handen Massagedag


Agenda:

 zondag 16 december 2018 10:00 - 17:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 65.00 Eigen lunch meenemen

 assistente; Sylvia

 zondag 27 januari 2019 10:00 - 17:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 65.00 Eigen lunch meenemen

 

Verhoogde staat van energie en bewustzijn

Verhoogde staat van energie en bewustzijn

De Quantum Deep Space massage™ geef en ontvang je in een verhoogde staat van energie en bewustzijn in een vorm die meestal nog dieper gaat dan de 'gewone' Deep Space massage.

Quantum Deep Space 4-handen massage is een unieke synthese van meditatie en slow-motion intuïtieve massage in combinatie met een krachtige hands-on healing techniek.

Als ontvanger lig je hierbij in een koesterende positie tussen twee masseurs in. Je kunt die positie zien op de foto in de geklede 'healing only' variant. De meeste mensen geven de voorkeur aan de 4-handen massage variant waarbij je een slipje aan hebt.

Structuur van de dag

Deze dag beginnen we na een voorstelrondje met wat losmaak-oefeningen en yoga-stretches.

Daarna neemt Dick je mee in een 'Charming the Snake' kundalini meditatie om uit je hoofd te komen en dieper in je lijf te zakken. Deze subtiele bewegingsmeditatie gaat over in een verstilde Vipassana meditatievorm waarbij, naarmate de ontspanning toeneemt, zich de gelukzalige innerlijke ruimte kan openbaren die we hier 'Deep Space' noemen. 

Na de meditatie leer je de Quantum healing methode. Daarbij activeren we de energiekanalen in het lichaam en verdiepen we onze ademhaling om de energie te versterken.

Als het qua tijd haalbaar is zullen we als groep een liggende energie mandala vormen waarin we als één organisme energie gaan genereren om door te laten stromen.

Na geoefend te hebben met de Quantum healing laten we het lot beslissen met wie je die middag gaat masseren. Dat kan zijn in een combi van twee vrouwen met een man of twee mannen met een vrouw. De enige uitzondering hierop is als je bij aanmelding voor deze dag al hebt aangegeven met welke twee mensen je al een afspraak hebt om samen te masseren.

Na de loting krijg je een demo van een 'linking' sessie. Daarna oefen je om de beurt met drie mensen deze linking sessies, waaronder de twee maatjes waarmee je later gaat masseren. Linking is in wezen ook een vorm van meditatie. Linking vestigt je heel sterk in de levendigheid van het hier-en-nu en brengt een intieme verbondenheid teweeg die via gebruikelijke verbale uitwisselingen zelden tot stand komt.

Na de middagpauze waarin je je meegenomen lunch kunt nuttigen geeft Dick met zijn twee assistentes een demo van de Quantum Deep Space massage. Deze massage vindt plaats op matrassen op de grond, maar kan bij fysieke beperkingen ook op een behandeltafel plaatsvinden. 

's Middags ga je met je beide massagemaatjes een massage opstelling maken bestaande uit drie matrasjes, twee 'backjacks' en extra kussens waarna je zo'n 40 minuten per persoon de tijd krijgt om deze massage met je maatjes uit te wisselen. Tijdens deze massage ligt niet alleen de ontvanger meestal met gesloten ogen, ook voor de gevers kan het heel verdiepend zijn om een deel van de massage met gesloten ogen te geven.

We sluiten af met een ervaringsdeelronde.

Heart Space weekenden en midweek retraites

Deze Deep Space massage kun je ook na één dag al heel goed thuis doen. Je relatie(s) zullen zich verdiepen en je gaat een liefdevollere verbondenheid ervaren met de wereld om je heen.

Wil je verdere verdieping van je massage-ervaringen en dieper thuiskomen in de Liefde die je in wezen bent, dan is deelname aan een Heart Space weekend of midweekretraite een krachtige volgende stap.

De combi van Deep Space massage en Vipassana meditatie kan een heel eigen spiritueel pad voor je zijn: mindfulness, gericht op het verlevendigen van de diepere dimensies van wie wij zijn voorbij onze uiterlijke vorm. Concreet houdt dit in dat je je tijdens deze massages meer en meer bewust wordt van de energetische dynamiek tussen jou en de ander en je mogelijk zelfs een diep gevoel van onbegrensdheid en liefdevolle Eenheid gaat ervaren.

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Dick was in 1988 een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Ook is hij grondlegger van het Innerlijke Kind werk in Nederland en heeft daar jarenlang een therapeuten opleiding in gegeven. Als oprichter en docent van de vroegere Helios TaoTantra Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Deep Space massage en Heart Space retreats.

Als meditatieleraar heeft hij vanaf 2004 door het hele land meditatiecursussen gegeven en twee Zelfrealisatie jaartrainingen gegeven. Zelf mediteert hij al ruim 40 jaar twee keer dagelijks: zo’n 40 tot 50 minuten per keer. Zijn meditaties vormen voor hem gelukzalige rustmomenten in zijn overigens drukke dagelijkse bestaan als mede-eigenaar van Helios Centrum. In zijn no-nonsense benadering van lesgeven in de Heart Space en Satori retreats leert hij je alles wat je nodig hebt voor een vrede- en vreugdevolle meditatie beoefening.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”
Helios Centrum Groep