headerimg

Deep Space Massagedag


Agenda:

 zondag 25 november 2018 10:00 - 17:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 65.00 Eigen lunch meenemen

 Assistentes: Sandra en Bianca

 donderdag 13 december 2018 10:00 - 17:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 65.00 Eigen lunch meenemen

 

 zondag 17 februari 2019 10:00 - 17:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 65.00 Eigen lunch meenemen

 

 zondag 17 maart 2019 10:00 - 17:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 65.00 Eigen lunch meenemen

 

Wat is een Deep Space massage?

Wat is een Deep Space massage?

Deep Space massage is een unieke massagevorm: een synthese van meditatie, intuïtieve vertraagde massagebewegingen en helende en versmeltende aanrakingen.

Een aanraken, zien en gezien worden in contact, een puur stromen vanuit je handen, je hart en je essentie. Wat een geschenk is het zowel voor gever als ontvanger wanneer daarbij je aanraking bevrijd is van doenerigheid (dat altijd ego-gerelateerd is). Dat het ‘je best doen’ eraf is en je je overgeeft aan wat er spontaan wil gebeuren. Te ontdekken dat wanneer aanrakingen vanuit een vrije stroom komen en ontvangen worden, deze een deur openen naar de mystieke ervaring van het Onnoembare.

Deep Space massage is dan ook in wezen een 'spirituele discipline' die er op gericht is om het Vormloze voorbij de vorm te verlevendigen. Concreet houdt dit in dat je tijdens deze massage jezelf niet alleen gaat ervaren als een lichaam dat via massage contact maakt met een ander lichaam, maar dat je vooral de onderliggende levendige, stralende ruimte gaat ervaren waarin er een grenzeloos één Zijn is. Deze massage is dan ook een eigentijdse uitdrukkingsvorm van Advaita, de leer van non-dualiteit: een 'discipline of love'.

Voor wie?

Deze dag is geschikt voor mensen die verlangen hebben naar echt contact en bereid zijn zich daarin open en dus kwetsbaar op te stellen.

Komt je motivatie om mee te doen vooral voort uit een verlangen naar seksueel getint contact dan is daar niets mis mee, maar adviseren we je om buiten Helios op zoek te gaan naar die tantra scholen waar je dat bewust kunt doorleven.

Bij deze massage houdt zowel gever als ontvanger (minimaal) een slipje aan.

Structuur van de dag

Deze dag beginnen we na een voorstelrondje met wat losmaak-oefeningen en yoga-stretches. 

Daarna neemt Dick je mee in een geleide meditatie om uit je hoofd te komen en dieper in je lijf te zakken. Daarbij verschuift de aandacht, naarmate de ontspanning toeneemt, naar de subtielere sensaties van je energielichaam. Naarmate de ontspanning verder toeneemt kan zich de gelukzalige innerlijke ruimte openbaren die we hier 'Deep Space' noemen. 

Na deze meditatie ga je via speelse en gevoelige contactoefeningen op zoek naar iemand waarmee je een energetisch match voelt om 's middags de Deep Space massage mee uit te wisselen. Met deze (gelegenheids)partner wissel je eerst nog een healing uit, de 'Helios Blessing', die je energiekanalen verder opent en activeert. 

Daarna geeft Dick met zijn assistente een demo van de Deep Space massage. Deze massage vindt plaats op een matras op de grond, maar kan bij fysieke beperkingen ook op een behandeltafel plaatsvinden. 

's Middags ga je deze massage met je maatje uitwisselen, waar we ruim de tijd voor nemen.

We sluiten af met een ervaringsdeelronde.

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Dick was een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Hij staat bekend om zijn speelse en lichtvoetige manier van workshop geven zonder dat dat ten koste gaat van de diepgang. Deze kwaliteiten komen allemaal tot uitdrukking in zijn Heart Space workshops.

Als meditatieleraar heeft Dick vanaf 2004 door het hele land meditatiecursussen gegeven. Ook heeft hij twee Zelfrealisatie jaartrainingen gegeven. Zelf mediteert hij al ruim 40 jaar twee keer dagelijks: zo’n 30 tot 50 minuten per keer. Zijn meditaties vormen voor hem gelukzalige rustmomenten in zijn overigens drukke dagelijkse bestaan. In zijn no-nonsense benadering van lesgeven leert hij je alles wat je nodig hebt voor een succesvolle meditatie beoefening. Hij leert je ook hoe je de valkuilen die je daarin kan tegenkomen kunt vermijden.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”
Helios Centrum Groep