headerimg

Zhineng Qigong en Quantum Touch dagworkshop


Agenda:

 dinsdag 13 december 2022 10:30 - 17:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 75.00 Eigen lunch meenemen

Wat is Zhineng Qigong?

Wat is Zhineng Qigong?

Zhineng Qigong is een heilzame Chinese bewegingsvorm. Het combineert beweging en meditatie op een manier die tot diepe ontspanning, concentratie en innerlijke balans leidt.
Door eenvoudige, kalme bewegingen worden energiebanen geopend, kunnen blokkades oplossen, verbetert het immuunsysteem en wordt het lichaam gevitaliseerd
.
Zhineng Qigong komt voort uit een traditie die al zo’n 5000 jaar oud is. Deze medicinale qigong is een samensmelting van de effectiefste Qigong vormen in combinatie met moderne medische inzichten.
De Chinese overheid heeft na onderzoek de Zhineng Qigong als de meest effectieve van de elf erkende Qigong vormen aangewezen.

In Zhineng Qigong praten we over een gong als je minimaal 100 dagen achter elkaar dezelfde oefening hebt gedaan. Door het dagelijks oefenen zul je veel resultaten bereiken en de belangrijkste meridianen in je lichaam openen.


Quantum Touch en Kleine Hemelse kringloop

Quantum Touch en Kleine Hemelse kringloop

Qigong betekent energieoefening. De Quantum Touch die je deze dag leert is ook een vorm van qigong. We wekken daarbij bewust energie op via een verdiepte ademhaling. De energie laten we vervolgens via een bepaalde route door ons lijf naar de handen stromen. Het verschil met Reiki is o.a. dat je het in één middag kan leren en het meer aarding- en sturingsmogelijkheden geeft.

De derde ‘poot’ van deze cursusdag is een ‘stille’ Qigong oefening: de Kleine Hemelse kringloop, een zitmeditatie waarin we intern de energie die we opgewekt hebben via Qigong en Quantum Touch laten circuleren langs de Ren Mai en de Du Mai, de grote meridianen aan de voor- en achterkant van het lichaam.

Zo laden we ons gedurende de dag steeds verder op met energie in een zorgvuldig afwisseling van Qigong, het geven van Quantum Touch aan elkaar en energetische stille zit- en ligmeditatie. Daarnaast is er ruimte voor het delen van ervaringen en beantwoording van vragen.

Na deze eendaagse basiscursus kun je thuis via youtube-filmpjes wat je deze dag geleerd hebt verder oefenen en perfectioneren.


Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Dick Nijssen (1956) werkt sinds 1988 als Reiki Master en heeft daarnaast meerdere (jaar)trainingen op healinggebied gevolgd zoals de Snowlion School in de Provence. Daarnaast heeft hij bij diverse Qigong Masters trainingen gevolgd in Nederland, Zweden en China.
Helios Centrum Groep