headerimg

Free Your Self TTR Dagworkshop met Anja Gijsbers en Jan Willem Nierop


Agenda:

 zaterdag 16 maart 2019 10:00 - 17:00 uur Aanmelden

Anja Gijsbers, Jan Willem Nierop € 85.00 Eigen lunch meebrengen

 

 zaterdag 13 april 2019 10:00 - 17:00 uur Aanmelden

Anja Gijsbers, Jan Willem Nierop € 85.00 Eigen lunch meebrengen

 

 zaterdag 12 oktober 2019 10:00 - 17:00 uur Aanmelden

Anja Gijsbers, Jan Willem Nierop € 85.00 Eigen lunch meebrengen

 

Free your Self

Free your Self

De workshop ‘Free your Self’ gaat over het loslaten van vastgezette spanning, stress of trauma-energie. In de vrijgekomen ruimte is de oorspronkelijke stroom van levensenergie voelbaar in je lijf. Dit geeft een stevig, ontspannen gevoel van ‘Zelf’.

Wanneer we goed zijn afgestemd op onze kern leven we in flow.
Onze cultuur is niet altijd ondersteunend aan wie we als mens ten diepste zijn. Het kan een uitdaging zijn om je open te stellen en je raakbare ‘zelf’ te delen met de wereld. We voegen ons, passen ons aan, rebelleren juist, of geven op.

De afstemming op ons diepere wezen laten we beïnvloeden door ingegroefde denksporen. We handelen vanuit oude gedragspatronen. Deze ingenomen programma’s (malware, trojan horses) draaien overuren om ons in een kleinere bandbreedte (de dagdagelijkse piekerproblematiek) vast te houden. We noemen dit ook wel overleven.

Loslaten, onderzoeken, openen

Tijdens de workshop kijk je welke repeterende programma’s jou nog vasthouden. Wat mag losgelaten worden?

Voordat je naar de workshop komt, en wellicht nu al, kun je een impuls voelen naar dat wat aandacht vraagt.

De intelligentie van jouw wezen brengt dit thema naar boven zodat het gezien, doorvoeld en geïntegreerd kan worden.


TTR oefeningen

Door middel van Trauma and Tension Release kunnen lichaam, mind en zenuwstelsel dieperliggende spanningen ontladen. Dit kan ontstaan wanneer het lichaam in trilling of beweging komt. Hierbij kunnen klanken en emoties vrijkomen. Bij de een vindt dit plaats door grote bewegingen en de bij ander in subtiele energiesensaties.
Dit gebeurt door je heen, jij stuurt het niet actief aan. Hoe meer je dit toelaat en erbij ‘aanwezig’ blijft, des te ‘beter’ jouw lichaam zijn werk kan doen.

De groepsenergie zorgt voor een krachtige bedding. Dit kan je helpen om jouw thema net wat dieper aan te raken dan je gewend bent.
Je lichaam weet precies wat het wil en laat precies dat los waar het op dat moment toe in staat is (het lichaam laat niet iets los wat je niet aan kan).

Dit proces speelt zich af op de grens tussen controle en overgave, vastzetten en je laten gaan, inhouding en jezelf uiten. De beweging tussen ego en essentie. Mildheid en compassie naar het proces van vasthouden en loslaten werken hierbij ondersteunend.


Free your Self

Free your Self

Gedurende de dag ontstaat er steeds meer verstilling en verdieping. In de oefeningen, in onszelf, in de energie. Alles kan neerdalen, integreren en aanwezig zijn.

Wanneer lichaam, denken en emotie tot rust komen, kom je weer in contact met je oorspronkelijk veld van bewustzijn. Een krachtig, liefdevol, neutraal, verstild en leeg veld. Je hoeft hier niets voor te doen, het is er. Dit wordt weer voelbaar wanneer het, tot dan toe, dominante veld van spanning en stress oplost.

We werken in verbondenheid en benutten de kracht van de groep om ons individuele veld verder te openen. Hoe dit proces vorm krijgt is bij elke groep weer anders.

Ten slotte integreren we de opgedane ervaringen. Dit kan met verstilde aanraking, zachte beweging en verdiepend contact. Er is net als bij de voorgaande oefeningen ruimte om precies díe beweging te volgen die het bewustzijn tot uitdrukking wil brengen.

Over ons

Anja Gijsbers en Jan-Willem Nierop werken met compassie en toewijding voor alles wat zich in jou en in de groep wil laten zien. Dit kan een sluitende, openende, wegbewegende of integrerende beweging zijn. Alles stroomt. Zonder druk iets te ‘moeten’ en vrij om volledig te zijn met dat wat er is.

Veiligheid, verbinding, lichtheid, humor en openheid zijn woorden die de sfeer beschrijven. Focus en aanwezigheid zijn de werktuigen waarmee we het individuele en gezamenlijke veld kaderen en vorm geven. We werken vanuit de intentie van het lichaam en zijn ondersteunend aanwezig bij proceswerk.

Ervaringen van deelnemers Free Your Self TTR op Helios

Ik kwam met het doel om meer vertrouwen te voelen in de processen die zich openbaren in mijn gezinssituatie.
Er loopt een synchroniciteit tussen mij en mijn kinderen. Ik ben ervan overtuigd hoe meer ik bevrijd ben van vastgezette trauma’s (groot of klein), hoe beter dit is voor mijn kinderen.
De bijzondere werkvormen in deze workshop hebben er op een warme professionele manier aan bijgedragen dat ik vastgezet verdriet hebben kunnen delen en helen. Bedankt daarvoor!
Ineke

Whapperdewhapperdewhap !!!! (ik ben sprakeloos….)
Jan-Doeke

Dankbaar voor deze dag, in een veilige warme sfeer heb ik kunnen voelen/ontladen wat er was. De dynamiek van de groep voelde goed en energiek. Heel waardevol en heeft voor mij zeker aan de verwachting voldaan.
Anoniem

Wat een ervaring deze dag! Zo veel verbinding, zo veel openheid, zo’n kracht van de groep!!
Zo mooi dat ik dit heb ervaren. Weer een stuk verder in mijn helingsproces.
Gea

Hartopenend! Inspirerend geleid. Het quantumveld zorgde ervoor dat een mooie verbinding met mijn hart en de groep tot stand kwam.
Maurice

Wat een heftige ervaring om op verschillende manieren bij je emoties te komen. Wat prachtig werkt dit, zodat je iets lichter vertrekt. Een iets lichter hart!
Titia

Een bijzondere dag, waarin alle ruimte is voor je zelf. Zodat je jezelf kunt verlossen van wat dwars zit en de energie weer vrijelijk mag stromen. Dank jullie wel voor het dragen en het gesteund voelen.
Anoniem

Dank je wel; het was een fijne, krachtige en liefdevolle ervaring.
Anna

Geweldige ervaring, door inspanning, shaken en ontspanning! Fijn om dit te delen met een groep. Ik heb mogen ontvangen wat ik hoopte, namelijk loslaten en ontspanning.
Lieve groet, Evelyn

Gegeven door:

Anja Gijsbers

Begeleider Anja  Gijsbers

Persoonlijke ontwikkeling en 'waarheidsvinding' hebben mij altijd mateloos geboeid. Ik wilde leren en weten en delen. Ik vond antwoorden bij uiteenlopende levensfilosofieën die ik vervolgens vertaalde naar mijn werk als coach en begeleider van groepen. 

Tegelijkertijd ontstonden er weer nieuwe vragen. Een voortdurend proces waarbij steeds meer 'niet-weten' leidt tot steeds meer 'niet-doen'. In de rust van de vrijgekomen ruimte ontstaan nieuwe keuzes. Soms tegenstrijdig aan mijn gewoontepatronen (en daardoor spanning opleverend) en soms direct inzicht gevend en bevrijdend. 

Samen met mijn partner Jan-Willem faciliteer ik bijeenkomsten waarbij we de kracht van de groep benutten voor bewustzijn vrijmakend onderzoek. Wij kiezen expliciet voor een praktische en fysieke aanpak om je lichaam te helpen openen en tot expressie te brengen. Je essentie verankert daardoor stevig in je lijf; het middel om je Zelf in deze realiteit uit te drukken. 

Met name de verstilde aanraking en het 'niet doen om te voelen, maar eerst voelen en dan pas doen' hebben voor mij verdiepend gewerkt. Het is fijn om mijn ervaring te delen samen met gelijkgestemde mensen, en Helios is daarvoor de perfecte plek!


Jan Willem Nierop

Begeleider Jan Willem  Nierop

Ik begeleid mensen (individueel en groepsgewijs) bij levensvragen en transformationele processen.
De essentie van mijn begeleiding is dat ik vanuit rust en zijnsgerichtheid werk. Met aandacht ben ik aanwezig bij hetgeen er gevoeld, gezien, gehoord of geuit wil worden.

Ik ben altijd weer verwonderd door wat er kan gebeuren wanneer het diepere zelf ruimte krijgt om zich te tonen. Het maakt niet uit of dit in mezelf of bij de ander ontstaat. Deze stroom is voelbaar in een diepere ademteug, een buik die warm wordt of emotie die plots geuit kan worden. Door mezelf steeds opener te delen ontstaat er een veld waarin ook anderen zich uitgenodigd voelen te delen.
Zo werken we samen in het vrijmaken van ons oorspronkelijk potentieel.
Helios Centrum Groep