headerimg

Het Ja-Gevoel weekend met Linda Rood en Arianne Groeneveld


Agenda:

 vrijdag 7 juni 2019 20:00 uur - zondag 9 juni 2019 16:00 uur Aanmelden

Linda Rood, Arianne Groeneveld € 275.00 Inclusief volpension

 Dit weekend is volgeboekt, je kunt je gerust aanmelden maar komt dan op een wachtrij. Zodra er plaats is ontvang je bericht.

Nascholingsweekend voor HART Studenten

Dit weekend is open voor iedereen die de HART Opleiding heeft afgerond (1-jarig of 3-jarig).

Linda Rood - Het ja-gevoel

Linda Rood - Het ja-gevoel

Linda Rood is een vrouw die net als Byron Katie na haar zelfrealisatie een aantal vragen 'uitvond' om haarzelf te ondersteunen omdat zij merkte dat ze iets kon gebruiken om de ja-stroom van haar realisatie steeds weer op te pakken.

Toch is deze methode weer heel anders dan The Work en hij had naadloos in de HART Opleiding gepast! Helaas bestond hij nog niet toen ik de HART Opleiding vormgaf. Nu denk ik dat het een groot geschenk is aan alle afgestudeerden om hem te leren kennen, zowel voor jezelf als om anderen ermee te kunnen ondersteunen.

In de HART Opleiding spreken we vaak over ‘wat klopt’. Vanuit wie je werkelijk bent voel je je volgende stap. Dat heet bij Linda het 'Ja-gevoel'. Je hebt ook natuurlijk het 'nee-gevoel'. Het lastige is altijd om duidelijk te krijgen waar ja's en nee's vandaan komen: vanuit jeZelf of vanuit innerlijke belemmeringen uit de jeugd, dwarsliggende ikken e.d. Haar boek beschrijft op een levendige manier, met allerlei voorbeelden uit haar eigen leven en van cliënten van haar, hoe zij op zoek gingen naar hun ja-gevoel en op dat kompas durfden te gaan leven. Hoe spannend dat vaak was, ook in financiële zin. En hoe de Vragen naar Vrijheid hun hielpen daar helderheid in te krijgen en daarop te vertrouwen.

Terwijl The Work erg draait om of het waar is, hoe het voelt als je x gelooft, en wie zou je zijn zonder die gedachte enz., is Linda's methode onder andere geïnspireerd door de methode van Brandon Bays. Het werkt met kernovertuigingen over jezelf of het leven die je diep van binnen nog gelooft en welke beperkend werken. Door middel van het zelfonderzoek komen de overtuigingen aan het licht in een meer onwillekeurig proces. Hier komt ook allerlei verrassende oude emotionele opslag mee die in het proces mag oplossen.
Als je nieuwsgierig bent geworden, je vindt meer info op de website van Linda Rood: https://lindarood.com/
De aanklikbare link vind je helemaal onderaan deze pagina.

Programma van het weekend

We beginnen op de vrijdagavond samen met de warming up, zaterdag komt Linda erbij. In de ochtend doet ze een meditatie met ons en geeft ze uitleg over de methode. In de middag leert ze ons het stap voor stap zelf toe te passen.

Om dat te kunnen doen is het wijsheid om het boek 'Het Ja-gevoel' van Linda Rood aan te schaffen of uit de bieb lenen en in ieder geval de beschrijving van de methode bestuderen maar liefst het hele boek lezen. Dan ben je goed voorbereid om het te leren. 
De toepassing van de methode brengt veel te weeg. Zondag werken we aan diepte integratie van wat in ons heeft mogen verschuiven.


Gegeven door:

Linda Rood

Begeleider Linda  Rood

Ik ben Linda Rood en woon met mijn vriend en onze twee kinderen in Groningen. Ruim achttien jaar werkte ik met veel plezier en bezieling als transpersoonlijk therapeut en als maatschappelijk werkster. Ik leerde in deze periode veel over lijden, de oorzaken van lijden en uiteindelijk de laatste jaren dat ik als maatschappelijk werkster werkte ook over het ontwaken uit lijden.

In de laatste jaren dat ik als maatschappelijk werkster werkte leerde ik mijn hart te volgen en begon ik met het schrijven aan het boek Het ja-gevoel. Hoe meer ik mijn hart, het ja-gevoel, durfde te volgen, hoe meer het leven mijn leermeester werd en zijn wonderen, onvoorwaardelijke liefde en overvloed prijsgaf. Ondanks verlichtingservaringen en toegenomen innerlijke vrede en vrijheid merkte ik echter dat sommige patronen zich hardnekkig bleven herhalen in mijn leven en dat die mijn vrije bewustzijn konden kapen. Ik had menig spiritueel leraar horen vertellen over het belang van zelfonderzoek en het doorzien van overtuigingen en ik voelde tot in iedere vezel van mijn wezen dat dit waarheid was. Ik zocht naar een vorm van zelfonderzoek die me zowel kon helpen overtuigingen te doorzien en die tevens helend zou zijn. Ik vond het niet. Tot het leven me op een dag verraste door me een ingeving te laten volgen. Dit was de dag dat ik de baanbrekende methode de Vragen naar Vrijheid ontwikkelde. Kon het zo eenvoudig zijn? Blijkbaar wel. Hoewel ik de Vragen naar Vrijheid in eerste instantie ontwikkelde voor mijzelf begon ik er al vrij snel ook andere mensen mee te begeleiden. Het bleek een bron van heling en inspiratie in zowel mijn leven, als in die van vele anderen. Daar waar eerst zorgen, angsten, gedachte- en gewoontepatronen mijn leven voor een groot deel hadden bepaald, was nu ruimte voor innerlijke vrede en de ‘Ja’ dat alles omvat. Een zich eindeloos verdiepend proces.

Naast het geven van trainingen waarin ik het zelfonderzoek de Vragen naar Vrijheid overdraag, begeleid ik mensen individueel, geef ik meditatieve bijeenkomsten en schrijf ik artikelen. Voor meer informatie kun je kijken op: www.lindarood.com


Arianne Groeneveld

Begeleider Arianne  Groeneveld

Op mijn 16e begon ik mij af te vragen of er meer was dan waar ik en iedereen om mij heen zich druk over maakte. Dat was meteen het begin van mijn zoektocht naar de zin van het leven. Ik studeerde enige tijd psychologie aan de Vrije Universiteit maar liep stuk op de oppervlakkigheid van de psychologie in die tijd (behaviourisme). Ik zocht meer spiritualiteit en diepgang en kwam terecht bij de psychologie van het oosten, bij het Boeddhisme en de Advaita Vedanta. Ik studeerde af in Indiase talen en filosofie aan de Rijksuniversiteit Utrecht en werd meditatielerares toen ik 23 jaar oud was.

Na 15 jaar les te hebben gegeven in Sanskriet en meditatie kwam ik in contact met Reiki. Reiki raakte mij diep, het is voor mij een fysiek/energetische weg naar mijn ware zelf geworden die ik met veel plezier zelf beoefen en aanbied in mijn cursussen. Ik werd in 1988 tot Reiki Master opgeleid door Grandmaster Phyllis Lei Furumoto en behoor daarmee tot de eerste generatie Reiki Masters in Nederland.

De psychologie kwam terug in mijn leven in nieuwe, inspirerende gedaantes: Innerlijk Kind werk, Co-counseling, Voice Dialogue, Gestalt therapie, Core-energetisch lichaamswerk, The Work of Byron Katie en Geweldloze Communicatie. Ik volgde er trainingen en opleidingen in.

De HART Opleiding is door mij vormgegeven op basis van mijn ervaring van wat werkt en niet werkt op het gebied van bewustwording en innerlijke groei. Ik geef de opleiding met heel veel plezier.
Helios Centrum Groep