headerimg

Open Dag Opleiding tot HART Therapeut


Agenda:

 zaterdag 3 maart 2018 10:30 - 17:00 uur Aanmelden

Arianne Groeneveld, Frank Laurijssen € 10.00 (Zelf lunch meenemen!)

 

Wat kun je verwachten?

Wat kun je verwachten?

Op de Open Dag van de HART Opleiding krijg je live informatie over de inhoud van de opleiding. Je kunt persoonlijk kennismaken met Arianne Groeneveld en Frank Laurijssen en je kunt je vragen over de opleiding stellen.

Na het info gedeelte gaan we actief aan de slag met de Gassho energie-meditatie. Na de middag doen we een levendig groepsproces met The Work of Byron Katie.

Mocht je verhinderd zijn op bovenstaande datum, dan kun je het info gedeelte van een eerdere open dag ook op YouTube bekijken en op basis daarvan besluiten of je mee wilt doen.

Je kunt vervolgens tijdens een verkennend gesprek kennismaken met Arianne Groeneveld om te ontdekken of de HART Opleiding echt bij jou past.

Je maakt een afspraak door te mailen naar arianne@helioscentrum.nl

Filmpjes over HART Opleiding

Het informatieve deel van een van de Open dagen van vorig jaar is gefilmd:

* er is een filmpje waarop Arianne en Esther vertellen over het ontstaan van de opleiding
* een filmpje over de inhoud van het 1e jaar van de opleiding

Je vindt de links naar deze filmpjes helemaal onderaan deze pagina.

Gegeven door:

Arianne Groeneveld

Begeleider Arianne  Groeneveld

Op mijn 16e begon ik mij af te vragen of er meer was dan waar ik en iedereen om mij heen zich druk over maakte. Dat was meteen het begin van mijn zoektocht naar de zin van het leven. Ik studeerde enige tijd psychologie aan de Vrije Universiteit maar liep stuk op de oppervlakkigheid van de psychologie in die tijd (behaviourisme). Ik zocht meer spiritualiteit en diepgang en kwam terecht bij de psychologie van het oosten, bij het Boeddhisme en de Advaita Vedanta. Ik studeerde af in Indiase talen en filosofie aan de Rijksuniversiteit Utrecht en werd meditatielerares toen ik 23 jaar oud was.

Na 15 jaar les te hebben gegeven in Sanskriet en meditatie kwam ik in contact met Reiki. Reiki raakte mij diep, het is voor mij een fysiek/energetische weg naar mijn ware zelf geworden die ik met veel plezier zelf beoefen en aanbied in mijn cursussen. Ik werd in 1988 tot Reiki Master opgeleid door Grandmaster Phyllis Lei Furumoto en behoor daarmee tot de eerste generatie Reiki Masters in Nederland.

De psychologie kwam terug in mijn leven in nieuwe, inspirerende gedaantes: Innerlijk Kind werk, Co-counseling, Voice Dialogue, Gestalt therapie, Core-energetisch lichaamswerk, The Work of Byron Katie en Geweldloze Communicatie. Ik volgde er trainingen en opleidingen in.

De HART Opleiding is door mij vormgegeven op basis van mijn ervaring van wat werkt en niet werkt op het gebied van bewustwording en innerlijke groei. Ik geef de opleiding met heel veel plezier.


Frank Laurijssen

Begeleider Frank  Laurijssen

Jarenlang waren wielrennen en bergsport mijn passie. Bij het beoefenen van de bergsport leerde ik hoe belangrijk het is om samen te werken met anderen. Ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven deden mij zoeken naar ‘wat is er meer’. Uiteindelijk bracht Reiki mij wat ik zocht: een diepe ontspanning en innerlijke rust.

In 2007 werd ik Reiki Master op Helios bij Arianne Groeneveld. Daarnaast volgde ik de Helios opleidingen tot Innerlijk Kind Therapeut, Zijnsgericht therapeut en HART Therapeut.
Recenter deed ik trainingen in de Energy Control Methode en de trainerscursus Bewust Hardlopen.

Vanaf 2008 assisteer ik nu de HART-opleiding. Arianne is door deze intensive samenwerking ook een maatje voor mij geworden. Deze reis op het Helios Centrum heeft mij meer vertrouwen gegeven. Na een ingrijpende en moeilijke jeugd kwam ik stapje voor stapje weer terug bij wie ik werkelijk ben. Angst heeft plaats gemaakt voor vertrouwen en boosheid is verdreven door liefde.
Ik begeleidde HART groep 7 en 11 en straks dus groep 14!

Thuis in Zundert geef ik Reiki behandelingen en Reiki cursussen.
Onder de naam Coaching Zundert (www.coachingzundert.nl) coach ik ook mensen die weer in beweging willen komen. De mens staat bij Coaching Zundert voorop en niet zozeer het presteren. Plezier hebben is daar een belangrijk onderdeel van!Films op YouTube over de HART Opleiding

Er zijn films gemaakt van de Open Dag van 29 juni 2014 die op YouTube staan. Je kunt ze bekijken door op onderstaande links te klikken:

1. Het ontstaan van de HART Opleiding
2. De 1-jarige  HART Opleiding

Je hoort en ziet Arianne Groeneveld en Esther Lenstra op de films vertellen over de HART Opleiding


Helios Centrum Groep