headerimg

1-jarige Opleiding tot HART Therapeut


Agenda:

 vrijdag 6 september 2019 20:00 uur - zondag 20 september 2020 16:00 uur Inschrijven

Arianne Groeneveld, Esther Lenstra € 2195.00 (inclusief lesmap en volpension)

 Alle opleidingsdata van groep 15: 6-8 september 2019, 22-24 november, 2020: 31 januari-2 februari, 3-5 april, 5-7 juni, 17-20 september slot 4-daagse.

Inschrijving begint 1 februari 2019! Je kunt je wel melden als geinteresseerde. Je krijgt dan bericht als de data van de open dagen bekend zijn.

Intensieve 1-jarige opleiding

Intensieve 1-jarige opleiding

De Opleiding tot HART Therapeut is een veelomvattende 1-jarige opleiding waarin je getraind wordt in:

* Zen Reiki energiewerk (gevorderde werkwijzen en technieken)
* de kennis en ervaring over wie je werkelijk bent en over je pijnlichaam (Eckhart Tolle)
* Innerlijk Kindwerk vanuit Zijnsgericht perspectief
* The Work of Byron Katie

Wanneer je aan alle vereisten hebt voldaan, ontvang je het diploma ‘HART Zijnsgericht Energetisch Therapeut’ met vermelding van de technieken die je hebt geleerd.

Wij geven ieder jaar een Open Dag. Je vindt die van 2019 op de Open Dag pagina, daar kun je je ook aanmelden.

Ben je verhinderd op de Open Dag? Het informatieve deel van een eerdere Open Dag staat gelukkig op YouTube.

Er is een filmpje waarop Arianne Groeneveld vertelt over de inhoud van de 1-jarige opleiding en een filmpje over het ontstaan van de opleiding waarin je Esther Lenstra’s ervaring met de opleiding ook hoort. Je vindt de links naar deze 2 filmpjes onderaan deze pagina.

Heb je deze pagina gelezen en op zijn minst het 1e filmpje gezien en spreekt de opleiding je aan, mail dan naar arianne@helioscentrum.nl voor een oriënterend gesprek of een intake gesprek. De kosten voor een gesprek zijn € 50,-. Iedereen die een afspraak maakt voor een intake gesprek, krijgt automatisch een optie op een plaats op de opleiding die tot 1 week na het gesprek geldig blijft.

NB De toelatingsgesprekken vinden plaats vanaf 1 februari 2019.

Wat is een HART Therapeut?

Wat is een HART Therapeut?

Een HART therapeut die de intensieve 1-jarige HART Opleiding heeft voltooid op het Helios Centrum in Heerde, werkt met 6 technieken/kennisvormen van de HART Therapie: Gevorderd Reiki, De Kracht van het Nu, de praktische psychologie van Ingeborg Bosch, Innerlijk Kindwerk vanuit Zijnsgericht perspectief, HART proceswerk en The Work of Byron Katie.
Het woord HART staat niet voor ons hart in fysieke of emotionele zin, maar voor wie wij zijn voorbij de beperkingen van ons ego, het Grote Hart, vandaar 'HART' met hoofdletters.

De 1-jarige Opleiding tot HART Therapeut begint met jezelf te leren kennen: van je 'ware aard' tot aan de beperkende programmeringen die je al vanaf de vroegste jeugd met je meedraagt. In je ware aard ben je liefdevol en helder, maar de boodschappen die je al vroeg over jezelf en het leven hebt meegekregen, kunnen die liefde en helderheid behoorlijk overschaduwen. Daardoor kan het zijn dat je je leven niet zo voluit kunt leven en zo vrij bent als je wel zou willen.
Jezelf te bevrijden van die beperkingen zodat je leven weer 'stroomt', daarmee ben je bezig in de 1-jarige Opleiding tot HART Therapeut.

Tijdens dat proces van bevrijding kom je steeds meer thuis bij jezelf. Dan kun je je net zo op je gemak voelen met je beperkingen als met de eigenschappen die iedereen in je waardeert. Wanneer je op een natuurlijke manier van jezelf houdt, precies zoals je bent, straal je die onvoorwaardelijkheid ook uit naar je cliënten. Een betere basis kun je als therapeut niet hebben!

Een HART therapeut ondersteunt zijn cliënten op een liefdevolle en vakkundige manier. Daarvoor heeft hij kennis, helderheid en overzicht nodig. Waar 'stroomt' het leven van de cliënt, waar is het geblokkeerd? Wat weerhoudt de cliënt ervan gelukkig te zijn en in harmonie met zichzelf en zijn omgeving te leven? Vanuit zichZelf?

Op de 1-jarige Opleiding tot HART Therapeut leer je alles over 'stromen' én innerlijke blokkades. Je leert hoe je de cliënt kunt ondersteunen om zijn weg te vinden naar een leven in ‘flow’.

Erkenning en vergoeding door ziektekostenverzekeraars

De 1-jarige Opleiding tot HART Therapeut is geaccrediteerd op HBO-niveau door Stichting KTNO. Kijk voor meer informatie over deze accreditatie op www.ktno.nl.

Na afronding van deze opleiding zijn er mogelijkheden om je aan te sluiten bij de Beroepsverenigingen BATC, LVNG en VBAG. Kijk voor meer informatie over deze mogelijkheden en voorwaarden op www.batc.nl en www.vbag.nl

Helios is als onderwijsinstelling ook ingeschreven in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO), een register ingesteld door de overheid, en is op grond daarvan vrijgesteld van BTW. De opleiding heeft ook de wettelijk verplichte klachtenprocedure. Je vindt de link naar deze procedure onderaan deze pagina.

Inhoud van de opleiding

Inhoud van de opleiding

1. Reiki*: Reiki vindt zijn oorsprong in (o.a.) het Boeddhisme en is door de grondlegger Dr. Mikao Usui bedoeld als energetisch hulpmiddel om thuis te komen bij jeZelf en te leven in het Nu.
Zo gebruiken wij het ook in de Opleiding tot HART Therapeut.

Wij behandelen elkaar ieder opleidingsweekend op de zaterdagmiddag met Reiki!
Je leert tijdens de opleiding gevorderde Japanse Reikitechnieken en -meditaties die je Reiki verdiepen en de energiedoorstroming intensiveren.
Je krijgt feedback op de Reikibehandelingen die je (als huiswerk) geeft aan anderen.

* Wanneer je interesse hebt in de opleiding maar geen (Zen) Reiki hebt geleerd, kun je dit in de meeste gevallen nog voor het begin van de opleiding doen.

2. In de 1-jarige Opleiding tot HART Therapeut ondersteunen wij elkaar om te leven in het hier-en-nu en niet te blijven hangen in de lastigheden van het verleden of in fantasieën over de toekomst, hierin geïnspireerd door Eckhart Tolle (boeken: De Kracht van het Nu). Je krijgt bewustwordings-oefeningen mee naar huis om ook thuis en op je werk steeds meer in het Nu te gaan leven.

3. Je leert hoe je als klein kind je heelheid al kwijtraakte en hoe je je sindsdien, veelal onbewust, op allerlei manieren verdedigt tegen de pijn van dit verlies. Je leest delen van het boek “Illusies” en bestudeert de bijzonder praktische psychologie van Ingeborg Bosch. Je maakt er thuis opdrachten over waardoor je je de stof goed eigen maakt.

4. Je heelt je innerlijke kind door effectieve Zijnsgerichte werkvormen. Hierdoor kun je er ook beter zijn voor je kinderen (als je die hebt) omdat je op een meer bevredigende wijze ouder kunt zijn.

4. Je gaat ontdekken dat je inderdaad, zoals het spreekwoord zegt, het meest lijdt onder het lijden dat je vreest: je ontdekt dat je bevrijding niet ligt in het vermijden van (pijnlijke) emoties en situaties, maar in jezelf toe te staan gewoon alles te voelen wat gevoeld wil worden in je leven (HART proceswerk).

5. Je onderzoekt de pijnlijke gedachtes die je weghouden van jezelf tot alleen jouw waarheid overblijft. Je leert de gemakkelijk toe te passen methode The Work of Byron Katie, leest haar boeken ‘Vier vragen die je leven veranderen’ en “Ik heb je liefde nodig, is het waar?’, maakt hier opdrachten over en wisselt Work-sessies uit met groepsgenoten.

6. Je leert angst tegemoet te treden als een vriend (o.a. met het bijzonder effectieve angstproces uit The Work of Byron Katie).

7. Je leert het verschil tussen echte boosheid en drama-boosheid en leert hoe je een cliënt kunt ondersteunen om alsnog oude boosheid in een therapeutische setting te uiten.

7. Je krijgt les in psychopathologie en leert met welke mensen je wel kunt werken en welke je liever doorstuurt naar de GGZ.

Structuur van de opleiding: data en tijden

Structuur van de opleiding: data en tijden

De Opleiding tot HART Therapeut duurt 1 jaar en bestaat uit 5 weekenden en een 4-daagse.
Tussendoor zijn er 5 regionaal georganiseerde huiswerkdagen waarin je elkaar ondersteunt en de geleerde technieken met elkaar oefent. Hierdoor hou je goed contact met de energie van de opleiding en wat die jou en je groepsgenoten brengt en kan je samen huiswerkopdrachten doen.

Data van de 1-jarige Opleiding tot HART Therapeut groep 15: 6-8 september 2019, 22-24 november, 2020: 31 januari-2 februari, 3-5 april, 5-7 juni, 17-20 september slot 4-daagse.

Ieder weekend start vrijdagavond om 20.00 uur en eindigt zondagmiddag om 16.00 uur.
De 4-daagse begint woensdagavond om 20 uur met de les en eindigt op zondag om 16.00 uur maar wordt op de woensdagmiddag (14.00 uur) voorafgegaan door het schriftelijke eindexamen.

Er worden bovendien 1 sessie- en 1 supervisiedag aangeboden (na het 2e en het 4e weekend). De sessie- en supervisiedagen zijn niet inbegrepen in het cursusbedrag. Tijdens de sessiedag zie je Arianne 3 sessies geven, waarvan één aan jezelf. Tijdens de supervisiedag geef je zelf een sessie aan een ander en maak je 2 sessies van groepsgenoten mee. Je geeft je voor deze dagen op tijdens je 1e opleidingsweekend. Je kunt jezelf aanmelden voor een doordeweekse dag of een dag in het weekend.

Thuis doe je tussen de weekenden door steeds 3 Reikibehandelingen en (vanaf het 2e weekend) 3 therapeutische sessies en beantwoord je daarover een aantal vragen. Ook lees je de verplichte literatuur en beantwoord je vragen hierover die je inlevert.
De studiebelasting is ca 3 uur per week.

Plaats, kosten, begeleiding, maximum aantal studenten

De 1-jarige Opleiding tot HART Therapeut is intern (maar wie dichtbij woont mag ook thuis gaan overnachten) en vindt plaats op het Helios Centrum in Heerde. Ons centrum ligt op de Veluwe, midden tussen Apeldoorn en Zwolle in, en is zowel met auto als openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Het centrum is mooi en landelijk gelegen op een eigen terrein van 7000m2.

Kosten van groep 15: € 2195,- incl. map met cursusmateriaal, alle maaltijden en overnachtingen, exclusief de kosten voor 1 sessiedag en 1 supervisiedag die je op de dag zelf betaalt. (€ 60,- per sessie/supervisiedag). Aanbetaling bij aanmelding: € 100,-.

Opleidingsgroep 15 wordt gegeven door Arianne Groeneveld samen met Esther Lenstra, een ervaren HART assistent.
Wij werken in de 1-jarige Opleiding tot HART Therapeut met kleine opleidingsgroepen omdat wij het belangrijk vinden om voldoende aandacht aan iedere deelnemer te kunnen besteden. Daarom nemen wij per opleidingsjaar niet meer dan 14 mensen aan.

Toelatingscriteria

* Het is een vereiste dat je de Reiki 1 & Reiki 2 cursus (Usui Systeem*) hebt gedaan voor aanvang van de opleiding. Reiki 2 mag bij uitzondering ook worden gedaan tijdens het opleidingsjaar maar dan wel voor het 3e weekend.
* Je moet geestelijk stabiel genoeg zijn om toegelaten te worden tot de opleiding.
* Een toelatingsgesprek met Arianne is vereist om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt (kosten € 50,-).
* Sterk aanbevolen (maar niet verplicht, kijken naar de YouTube filmpjes over de HART Opleiding is op zich voldoende): een introductiedag over de opleiding bijwonen. De ervaring leert dat er niets gaat boven zo’n live kennismaking met de opleiding.
* Vereiste minimum vooropleiding: MAVO-niveau. Aanbevolen vooropleiding HAVO/VWO/HBO/WO niveau.
* Je moet in staat zijn je huiswerk op je computer te maken en digitaal in te leveren.

Toelichting bij: *Usui Systeem van Reiki
Op de opleiding gebruiken wij Reiki en de Reikisymbolen volgens het Usui Systeem (Reiki Alliance), aangevuld met meditaties van Dr. Usui en Dr. Hayashi.

Stromingen in Reiki zijn zo divers als de kleuren van de regenboog. Mogelijk heb je een andere Reiki-methode geleerd dan wij beoefenen. Voel je je aangetrokken tot de inhoud van onze opleiding, maar heb je je Reiki niet volgens het Usui Systeem geleerd, dan ben je net zo welkom.

Het beste maak je dan een afspraak met Arianne Groeneveld voor een verkennend gesprek. We kijken dan of je Reiki 1 en 2 voldoende aansluiten bij de opleiding of dat er eventueel nog een aanvulling nodig is.

Wat kun je verwachten na de 1-jarige Opleiding tot HART Therapeut?

Wat kun je verwachten na de 1-jarige Opleiding tot HART Therapeut?

Voor jezelf:
* Je hebt aan de lijve ervaren hoe helend Reiki en de Reikisymbolen zijn voor je eigen proces van thuiskomen in jezelf.
* Je gaat pijnlijke emoties niet meer uit de weg.
* Je hebt een duidelijke(r) ervaring van wie je werkelijk bent.
* Je hebt door wanneer je in een kindprogrammering schiet en kunt weer snel terugkeren naar je vrije ruimte.
* Je hebt nu gauw door wanneer je vastzit in gedachtenspinsels en ‘verhalen’ en kunt er snel weer uitkomen.
* Je hebt de waarde van eerlijkheid leren kennen en gaat confrontaties niet meer uit de weg.
* Je kent het verschil tussen gezonde boosheid en drama-boosheid en kunt ervoor kiezen uit drama-boosheid te stappen.
* En als je kinderen hebt: je bent een betere ouder voor ze wanneer je je eigen kindverwondingen heelt!

Als therapeut:
* Je kunt goed omgaan met wát je maar tegenkomt in een Reikibehandeling.
* Je kunt cliënten coachen in het beter begrijpen van hun ware aard en hun denken/ego.
* Je kunt cliënten ondersteunen om hun emoties helemaal te voelen zodat ze bevrijding kunnen ervaren.
* Je kunt clienten ondersteunen om contact te maken met hun kindpijn en die helend tegemoet te treden.
* Je kunt cliënten begeleiden om helderheid te krijgen door middel van The Work of Byron Katie. Je kunt zowel werken met het formulier als een vrije Worksessie doen.
* Je kunt cliënten die met angst-issues zitten coachen met The Work of Byron Katie.
* Je kunt cliënten ondersteunen oude boosheid alsnog te uiten in een veilige therapeutische setting.
* Je hebt les gekregen in psychopathologie en weet wie je in je praktijk kunt ondersteunen en wie je liever doorverwijst naar het GGZ.

Ervaringen van deelnemers

‘Lieve Arianne, ik heb zoveel bewondering voor jou als persoon en hoe jij ons tijdens de opleiding hebt geholpen meer onszelf te mogen worden. Voor mij ben je een lichtend voorbeeld van vrede hebben met jezelf. Anderen helpen op dat pad is echt jouw kracht!’
Laura

‘Bedankt voor de fantastische vrouw die je bent. Voor het volgen van jouw hart, waardoor er nu zoveel mensen kunnen genieten van de HART Opleiding en er dan ook weer anderen mee kunnen helpen. Zoveel liefdevolle energie wordt op die manier verder en verder verspreid. Nog veel succes ermee.’
Liefs, Marlinda

“Lieve Arianne, Vertrouwd en veilig, beschermd door openheid, gewapend met liefde. Na het ontdekken van het Hart is dit helemaal nieuw. Nu is een prima tijd!
Bedankt voor alle liefde en aandacht in een prachtig jaar.
Liefs, Natascha

‘Dankjewel voor dit prachtige jaar! Ik ben heel blij dat ik mijn proces met jouw begeleiding kon voortzetten. Je wijze woorden, je warme en ruime hart, je vleugje humor en je snufje chaos, ik heb ervan geleerd en genoten!’
Liefs en een knuffel, Kathelijn

‘Lieve Arianne, dank je wel voor het delen van alle wijsheid, liefs en goeds waarmee je ons gevoed hebt! Ik zal dit jaar voor altijd koesteren in mijn hart.’
Yvette

Arianne, dank voor dit geweldige jaar! Dankzij de opleiding kan ik mijn hart meer open gaan stellen vor mijn man, kinderen, familie, maar vooral voor mezelf!
Heel veel liefde, Anja

Wat de HART Opleiding mij heeft gebracht? Vanaf het moment dat ik bij het Helios centrum aankwam wist ik het. Dit is de springplank naar het pad van mijn ware zelf. En gesprongen heb ik. Sindsdien is mijn leven niet meer hetzelfde geweest en leer ik iedere dag meer over wie Ik Ben.
L.H.

Gegeven door:

Arianne Groeneveld

Begeleider Arianne  Groeneveld

Op mijn 16e begon ik mij af te vragen of er meer was dan waar ik en iedereen om mij heen zich druk over maakte. Dat was meteen het begin van mijn zoektocht naar de zin van het leven. Ik studeerde enige tijd psychologie aan de Vrije Universiteit maar liep stuk op de oppervlakkigheid van de psychologie in die tijd (behaviourisme). Ik zocht meer spiritualiteit en diepgang en kwam terecht bij de psychologie van het oosten, bij het Boeddhisme en de Advaita Vedanta. Ik studeerde af in Indiase talen en filosofie aan de Rijksuniversiteit Utrecht en werd meditatielerares toen ik 23 jaar oud was.

Na 15 jaar les te hebben gegeven in Sanskriet en meditatie kwam ik in contact met Reiki. Reiki raakte mij diep, het is voor mij een fysiek/energetische weg naar mijn ware zelf geworden die ik met veel plezier zelf beoefen en aanbied in mijn cursussen. Ik werd in 1988 tot Reiki Master opgeleid door Grandmaster Phyllis Lei Furumoto en behoor daarmee tot de eerste generatie Reiki Masters in Nederland.

De psychologie kwam terug in mijn leven in nieuwe, inspirerende gedaantes: Innerlijk Kind werk, Co-counseling, Voice Dialogue, Gestalt therapie, Core-energetisch lichaamswerk, The Work of Byron Katie en Geweldloze Communicatie. Ik volgde er trainingen en opleidingen in.

De HART Opleiding is door mij vormgegeven op basis van mijn ervaring van wat werkt en niet werkt op het gebied van bewustwording en innerlijke groei. Ik geef de opleiding met heel veel plezier.


Esther Lenstra

Begeleider Esther  Lenstra

Van jongs af aan heeft Esther altijd geweten dat er meer was en was ze op zoek naar de diepte in haarzelf en anderen. Geïnteresseerd in wat mensen drijft en waarom. Op 23-jarige leeftijd studeerde zij af in Commerciële Economie en om haar creativiteit de ruimte te geven, ging zij werken in de wereld van de reclame. Door een moeilijke periode in haar leven werd echter haar hartsverlangen naar spiritualiteit, energie en verbinding weer heel levendig. Ze had dringend voeding nodig. Tijd voor een innerlijke reis.

Toen kwamen Reiki en de HART-opleiding op haar pad: Zij heeft de Reiki 1 en 2 cursus bij Arianne Groeneveld op Helios gedaan en in 2009 heeft zij de HART Therapeuten Opleiding afgerond. Zij was medebegeleider van HART groep 9, 12 (allebei 3-jarig) en 13 (1-jarig).

Esther ondersteunt mensen graag bij het herstellen van hun contact met de kern. Leven vanuit de liefde en inspiratie die je bent. Vrij, vol vertrouwen, geen problemen alleen maar uitdagingen. Vanuit die spirit biedt zij ook The Work of Byron Katie weekenden aan op Helios.

Esther is moeder van 2 dochters. In haar praktijkruimte in Zwolle geeft zij therapeutische sessies en Reikibehandelingen. Daarnaast is zij ook weer werkzaam in de marketing. Nu ontmoeten creativiteit en intuítie elkaar in denken, doen en vormgeving, zowel innerlijk als uiterlijk.Beknopt overzicht van alle weekenden

Klik hier om naar een beknopt overzicht van alle weekenden te gaan.
 

Verplichte studieboeken voor de 1-jarige Opleiding tot HART Therapeut:

* Eckhart Tolle: De Kracht van het NU  (in gebruik vanaf 1e weekend)
* Ingeborg Bosch: Illusies  (in gebruik vanaf 2e weekend)
* Byron Katie: Vier vragen die je leven veranderen  (in gebruik vanaf 3e weekend)
* Byron Katie: Ik heb je liefde nodig, is dat waar? (in gebruik vanaf het 5e weekend)

Aangeraden maar niet verplicht:
* Riekje Boswijk-Hummel: Liefde in Wonderland

 

Ervaringen van deelnemers na 1 jaar HART Opleiding

De onderstaande ervaringen zijn van studenten die precies hetzelfde 1-jarige traject hebben gedaan als nu aangeboden wordt als 1-jarige HART Opleiding tot Basis HART Therapeut. Omdat de opleiding toen nog anders heette, hebben wij om verwarring te voorkomen alles hieronder ‘1-jarige HART Opleiding’ genoemd.

Deze cursus heeft mij enorm veel inzichten geboden in wie ik werkelijk ben. Ik heb genoten van ieder weekend met elkaar, de manier waarop de stof werd aangeboden door Arianne en Tina, hun zorg en warmte, de huiswerkdagen waarin we al het geleerde oefenden. Ik ben rustiger geworden en geniet dagelijks van wat ik geleerd heb. Dit is voor mij echt het spirituele pad waar ik al lang naar op zoek was!
Jo-Else van Amerom, Velp

Wat is er mooier dan te ontwaken uit een onbewustheid waarvan je dacht dat ie normaal is?
Je bewust worden van dit moment, van het NU is misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar als je eenmaal een glimp te pakken krijgt van je ware zelf in het NU wil je er steeds weer naar terug keren. Je leven in z'n volle glorie kunnen en mogen beleven, voelen, ruiken, zien en horen is een ware vreugde. Leren hoe je uit je vernauwing kunt stappen en de rust en ruimte te voelen die zich aan je openbaart en aan de oppervlakte komt is een werkelijk geschenk voor mij geweest.! De HART jaaropleiding bracht me deze dierbare ervaringen, welke ik mijn leven lang zal koesteren!
Fenny Grimme, Rheezerveen (O).
 

“Graag zou ik je ook op papier laten weten wat de opleiding voor mij betekent. De weekenden zijn zo verrijkend, de verbondenheid met de deelnemers, jou en de assistent zo diep. Het wordt zo stil, zo'n stilte die je normaal gesproken alleen met een heel goede vriend(in) kunt delen zonder dat het oncomfortabel wordt, delen wij in een groep met 16 mensen! 
Ook is mij het laatste weekend opgevallen wat een spectaculaire groei wij met elkaar doormaken. Persoonlijk ervaar ik in mijn dagelijkse leven zoveel meer rust en liefde en dat geef ik weer door aan mijn dierbaren. Ook het geven van reiki, wat ik altijd al heel bijzonder vond, is nu nog waardevoller geworden. Daarnaast is het werken met verschillende inzichten en het ons laten inspireren door verschillende verlichte meesters werkelijk holistich te noemen. 
Ik ben dankbaar en gelukkig dat ik dit met jullie mag delen! Wat ik ook zo mooi vind is dat wie je werkelijk bent geen leeftijd kent, met mijn 32 jaar ben ik veruit de jongste binnen onze groep, maar ik voel mij verbonden met ieder van jullie in een grenzeloze, leeftijdloze manier.”
Wimke  van den Berg, Delft
 

Arianne reikt mij met al haar ongelooflijke brede kennis een ehbo-koffertje aan die na deze opleiding boordevol zit met onvoorwaardelijke liefde, geduld, wijsheid en kracht.
Ik ben heel dankbaar dat ik zoveel van haar mag leren. Ze leert ons te leven vanuit je ware kracht.  Elk persoon als individu maar samen gesteund door de Reiki, komen we dichter bij het heel-zijn. 

Door de 1-jarige HART opleiding herstel je het contact met je eigen ziel. Je ego mag een stapje terug doen en je gaat vanuit je eigen gevoel leven in het hier en nu. Je gaat bewust leven vanuit je innerlijke kracht. We krijgen in deze opleiding een breed pakket met "tools" aangeboden waar je in de rest van je leven iets mee mag doen.
Nicolette de Vetten, Amstelveen

Ga voor meer ervaringen naar de HART 1-jarige opleiding ervaringen pagina.
 

HART Therapeuten in Nederland

Klik hier om de lijst van practiserende HART Therapeuten in Nederland te zien.

 

Klachtenprocedure

Lees hier over de klachtenprocedure van deze opleiding.

 

Films op YouTube over de HART Opleiding

Heb je de Open Dagen tot je spijt gemist? 
Er zijn films gemaakt van een eerdere Open Dag die op YouTube staan. Je kunt ze bekijken door op onderstaande links te klikken.

De echte info over de opleiding zelf vind je in  De 1-jarige HART Opleiding Let op: Toen dit filmpje werd gemaakt, was de 1-jarige opleiding 1 weekend korter! De informatie is dus niet helemaal volledig maar de spirit wel.

Mocht je nieuwgierig zijn vanuit welke achtergrond Arianne de HART Opleiding is begonnen en vind je het ook leuk een afgestudeerde te horen praten over de HART Opleiding, dan zou je ook nog kunnen kijken naar  Het ontstaan van de HART Opleiding.
 


Helios Centrum Groep