headerimg

Healing Tango Weekend 1 met Lizelot de Stigter


Agenda:

 vrijdag 1 februari 2019 20:00 uur - zondag 3 februari 2019 16:00 uur Aanmelden

Lizelot de Stigter, Jillis de Winter € 315.00 inclusief volpension

 

Sensueel, spannend en uitdagend

Sensueel, spannend en uitdagend

Geen dans spreekt zó tot de verbeelding als de Tango: hij is sensueel, spannend en uitdagend en tegelijkertijd zacht en vloeiend. In deze dans zijn zowel de mannelijke als de vrouwelijke kwaliteiten beiden sterk vertegenwoordigd. Zowel het mannelijke als het vrouwelijke en hun wisselwerking komen in de Tango tot uitdrukking, geheel gelijkwaardig.

Het geheim van de Tango laat zich alleen kennen door eerst naar binnen te keren en ons te verbinden met onszelf en onze intentie. Vanuit die verbinding kunnen we ons, via ons hart, verbinden met onze partner. Zo ontstaat er een creatieve wisselwerking waarin geven en ontvangen in elkaar overvloeien.

“Tango….. gaat vooral niet over Tango!”

Je kunt de Tango met een partner dansen, maar ook binnen in jezelf met je eigen mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten, en ook met het leven en met de wereld om je heen.

Wat je in dit weekend kunt onderzoeken, ervaren, en ontwikkelen is hoe je in je lichaam zit en wat jou beweegt. Je krijgt inzicht in hoe jouw wezen zich uitdrukt en communiceert via jouw lichaam en je kunt leren hoe je door je houding en je manier van bewegen meer flow in je leven en in je relaties brengt. Hoe je tot je recht kunt komen in alles wat je doet.

Het weekend is een heerlijke mix van diep in jezelf zijn en in verbinding met anderen, van onvoorwaardelijk genieten in verstilling en beweging.

Je leert de basis van de Tango helemaal vanuit de essentie.

Verloop van het weekend

Verloop van het weekend

Op vrijdagavond beginnen we heel luchtig en speels met Tango. Je krijgt hier een heel eenvoudige en heldere vorm aangereikt die zich vervolgens gaat vullen met beleving en alles wat je wenst aan transformatie, verbinding en schoonheid.

Op zaterdag beginnen we de dag met meditatieve bewegingen waarin we universele principes die in ons en om ons heen werken gaan ervaren.

Van daaruit gaan we naar de Tango en brengen de belevingen van de ochtend mee in de dans. Je leert zowel leiden als volgen, zowel overgave en loslaten alsook focus, helderheid, en kracht.

Zondag begint met sensuele meditaties en vertraagde beweging, en van daaruit verder met de Tango met de nadruk op spelen en ontdekken.

Thema’s

Overgave en Beheersing
Vrijheid en Verbinding
Expansie en Focus
Gemeenschappelijkheid en Individualiteit
Hartsbewustzijn en Intellect

Programma

Programma

Vrijdag

Vanaf 19:00 Ontvangst
20:00 – 21:30 Tango 1

Zaterdag

8:30 u Ontbijt
9:30 – 11:00 MIU (Am I You)
bewegingsmeditaties,
alleen of met zijn tweeën
11:15 – 12:30 Tango 2
12:45 u Lunch
16:00 – 17:30 Tango 3
18:00 u Diner
20:00 – 23:30 Film en dansen

Zondag

9:00 u Ontbijt
10:00 – 11:00 MIU (Am I You)
bewegingsmeditaties,
alleen of met zijn tweeën
11:15 – 12:45 Tango 4
13:00 u Lunch

14:30-16:00 Review en integratie

Ervaringen van deelnemers

Ervaringen van deelnemers

“Ik wil je danken voor de bijzondere les van gisteravond! Wat heb je een warme, persoonlijke manier van lesgeven en wat heerlijk dat mijn man nu over de tangodrempel is en met me wil leren om op deze manier in contact te zijn. Ook Jillis heeft zo'n fijne energie in hoe hij aanwezig is in de les.”
M. Pieters

“Wat heb ik genoten van jullie workshop: wow! Ik kan nu voelen hoe fijn het kan zijn om zo dicht bij mezelf te zijn, zo zonder oordeel….Wat een verademing. Dank!!”
R. van Kesteren

“Nogmaals veel dank voor de heerlijke, leerzame dagen. Het voelt alsof er van alles gedownload is, een soort kadootjes die ik de komende tijd nog verder ga uitpakken. Ben benieuwd!
Als psychiater ben ik vooral getraind in “praten en pillen”. Helaas is er in veel behandelprotocollen steeds minder ruimte voor non-verbale therapie. Maar na deze week tango-therapie is mijn conclusie: stop met praten en pillen, ga dansen…
 
Moving Into Unity,  afgekort MIU, klinkt als Am I You… Wat een prachtige, veelzeggende naam. Terugkeren op Common Ground.
Daarover doordenkend en hoe we elkaar allemaal spiegelen, en opnemen, en voelen in onszelf, herinnerde ik me dat in sommige Sjamanistische tradities een tijd zowel als man en als vrouw door het leven; pas na beide ervaringen zijn we een compleet mens.
Het was voor mij super om een week in de rol van de leider te stappen. En extra mooi om soms toch weer even volger te zijn (heerlijk, een verademing).
Nu, anderhalve week later, gaat het super met mij en mijn paard, duidelijk een sprong voorwaarts! Dankzij alles wat ik via jou aan het leren ben, raken mijn intentie, verbale en non-verbale communicatie beter op elkaar afgestemd, en dat maakt me veel duidelijker en effectiever. En niet alleen naar paarden.
 Tot slot: ik heb intens genoten van de manier waarop je training geeft. In balans, leidend én volgend, betrokken én met voldoende afstand. “
I. Klijntunte

“Vandaag had ik een prachtige dag bij Common Ground waar wij langs de methodiek moving into unity ofwel MIU - een bewegingsleer afgeleid van de tango, de tao en witte tantra - ons meer bewust zijn geworden hoe wij ons met onszelf verbinden en hoe we ons van daaruit verbinden met de ander, de dans en het leven.
Heel integer, inzichtgevend en verdiepend.
We hebben o.a. gewerkt met de mannelijke en vrouwelijke energie, je zuivere essentie, je in-tentie, je hart als compas (compassie), de expansie, de respons (responsibility), en natuurlijk de ademhaling en beweging. onnoemelijk mooi en waardevol.
Dank je wel Lizelot De Stigter en Jillis de Winter”
D. Meeder

“Lizelot De Stigter, onze levensles tango docente, ademt de tango van binnenuit, ze brengt heling waar ik niet wist dat ik het nodig had. 

Puur, in verbinding tot in mijn diepste cel.
Ik ontmoet de vrouw die ik wil ontmoeten.
In mezelf.
En in Joost. 
In de dans van het leven.
Met wat is.

Ik hang aan Lizelot haar lippen als ze iets uitlegt. 
Nog nooit ergens leerde ik de universele levenslessen zo tastbaar via mijn lichaam.
Ik slurp haar ontdekte levenslessen over vrouwelijke en mannelijke energieën in op.
We verrassen onszelf met een nieuwe tangopassie.”
S. Zwijnenburg

Nog even wilde ik ook een persoonlijk woord tot je richten.
Ik heb het healing tango weekend als heel bijzonder ervaren.
Heel fijn vind ik het om met de energiestromen te werken en me bewust te worden van de onderliggende essentie.
Het heeft me geraakt, mede doordat ik de verbinding met het semma (het veld, ervaren in het Sufisme, red.) zo goed kon voelen. Heel mooi!
Mijn hart is weer iets verder open gegaan.
Heel veel dank. Voor wie je bent en voor wat je in de wereld zet, samen met Jillis.
Erica

Dank je wel weer voor gisteravond. Telkens ben je weer inspirerend, als een soort tango satsang. Wat je zegt is iedere keer nieuw en toch raakt het ook iets bekends, universeels.
Je lichte manier van zijn is inspirerend.
Voor mijzelf wordt ik teruggeworpen in mezelf op een prettige manier en het samen met Saskia te doen is heel fijn. Het opent nieuwe deuren in ons. En de tango...als een partner die je als maar beter leert kennen en je helemaal vervult.
Joost

"In 2017 heb ik een open dag gevolgd, deze ervaring raakte mij meteen. Het gaf me op een liefdevolle manier heldere en diepere inzichten over mijzelf en de wijze waarop ik me met mijzelf en van daaruit met anderen verbind. Hoe ik in het leven sta en dat ik nog bewuster vanuit mijn essentie wil en kan leven."
Deborah

"Sensationeel hoe deze leraren de vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten in de dans verenigen en begrijpen hoe je die energie weer naar binnen laat keren zodat de energie niet verloren gaat. In tegendeel: de vrouwelijke en mannelijke energie wordt zo voelbaar en zichtbaar..Dat heb ik nog nooit zó gezien en gevoeld. Heel dankbaar voor deze ervaring."
Jutta

Heel veel dank voor het prachtige healing tango weekend, het eerste dat jullie op Helios gegeven hebben. Wat zijn jullie een ontzettend grote aanwinst voor Helios. Het concept "healing" en "tango" sprak mij direct erg aan, maar ik had nooit kunnen bedenken wat dit weekend mij zou brengen. Maar het onder woorden brengen van deze ervaring is nog best even lastig, dat moet je eigenlijk gewoon zelf ondergaan. Lizelot draagt door haar hele "zijn" zo prachtig uit wat de tango in al zijn facetten haar gebracht heeft en hoe je gebruik kunt maken van de tango als spiritueel pad.
Ik heb voor het eerst echt krachtig mijn kern gevoeld, mijn verbinding met de kern van de aarde (en daarmee de verbinding met alles wat op de aarde leeft) en met het universum.
Ik voel hoe, als ik gewoon loop, ik letterlijk de richting volg waarheen mijn hart me wijst. Als vrouw ben ik gewend zo graag te willen geven, maar laat me daarbij leeg zuigen. Nu weet me eerst op te laden met energie en van daaruit te geven. Ik heb geleerd in verbindingen te kunnen volgen, zonder over me heen te laten lopen, te leiden, zonder over de ander heen te walsen.
De energie die ontstond door de verbinding bij de oefeningen was een heel aparte ervaring. En ook om het verschil te voelen in de kota als jullie samen wel of niet echt in verbinding dansten. Onvoorstelbaar.
En bij dit alles heb ik het gevoel dat ik alleen nog maar een beetje geproefd heb van de mogelijkheden en overweeg ik hetzelfde eerste weekend nog een keer te doen om er nog meer uit te kunnen halen, voor ik het vervolgweekend mee wil doen.
En naast dat alles ook gewoon heerlijk de tango gedanst. Dank je wel Jillis, die paar dansen samen met jou vond ik ook erg fijn, ik heb echt even kunnen voelen hoe het is om op deze manier een tango te dansen.
Heidi

Gisteravond heb ik als cursist meegedaan met de Healing Tango avond met Lizelot. Het is bijzonder om tango-les te krijgen van iemand die tot de wereldtop behoorde. In haar manier van les geven laat ze zien dat de tango zoals zij dat beoefent in wezen een spiritueel pad is. Zij is zelf het stralende bewijs van iemand die dat pad gegaan is. Ze weet het aan ons, nog stuntelende beginners, vol inspiratie over te brengen.

De tango is een dansvorm waarin, net zoals in tantra, alle aspecten van je man/vrouw zijn tot bloei kunnen komen. Zoals Lizelot dat ons leert gaat het ver voorbij het leren van danspasjes! Het gaat om de kernkwaliteiten van hoe in het leven te staan: echt contact maken, bewustwording van de energetische dimensie en volledig aanwezig zijn en overgave aan wat er in het hier-en-nu wil gebeuren.
Dick Nijssen

Healing Tango as a Spiritual Practice - interview

Scroll naar beneden voor een link naar een Engelstalig interview met Lizelot de Stigter: “Tango as a Spiritual Practice”.

Gegeven door:

Lizelot de Stigter

Begeleider Lizelot de Stigter

Is opgeleid als balletdanseres en heeft de afgelopen 25 jaar internationaal carrière gemaakt als Tangodanseres en docente. Ze heeft met de ‘groten der aarde’ uit de tangowereld gedanst en samengewerkt en vanuit die ervaring een unieke methode van lesgeven ontwikkeld. De Tango werd haar pad tot verwerkelijking van spiritualiteit, verbinding met de aarde, sensualiteit, extase en verlichting. Op dit moment leeft ze haar droom door de essentie van de Tango aan te wenden en te delen met anderen om diep in de essentie van onszelf, het leven en de liefde te komen.

Ze wordt door velen beschouwd als een healer in haar werk, waarin mensen zichzelf in hun heelheid weerspiegeld kunnen zien.
Ze helpt mensen om de ervaringen van heelheid en vrijheid die in de lessen worden opgewekt middels sprekende beelden en metaforen terug te vinden in hun dagelijks leven, hun relaties, en hun werk.


Jillis de Winter

Begeleider Jillis de Winter

Geeft leiding aan 2 natuurvoedingswinkels en een biologisch-dynamische boerderij waarmee hij groei en bloei aanwakkert op alle fronten, zowel in verbinding met de natuur en de aarde, alsook in het samenbrengen van mensen.

Sinds 2 jaar gebruikt hij o.a. de Tango als gids voor de verdere belichaming en verwezenlijking van zijn visie.
Samen met Lizelot vormt hij een danspaar sinds 2017 waarin zij hun liefde voor elkaar en het leven vieren door het delen via MIU en Tango met anderen. Hij belichaamt zowel het pure mannelijke aspect alsook de heel vrouwelijke ontvankelijke kant en laat zien hoe beiden elkaar aanvullen en versterken, binnen onszelf, in de wisselwerking met anderen, en in het leven.
Helios Centrum Groep