headerimg

Healing Tango Weekend 1 met Lizelot de Stigter


Agenda:

 vrijdag 2 november 2018 20:00 uur - zondag 4 november 2018 16:00 uur Aanmelden

Lizelot de Stigter, Jillis de Winter, Gonneke de Haan € 315.00 inclusief volpension

 

Sensueel, spannend en uitdagend

Sensueel, spannend en uitdagend

Geen dans spreekt zó tot de verbeelding als de Tango: hij is sensueel, spannend en uitdagend en tegelijkertijd zacht en vloeiend. In deze dans zijn zowel de mannelijke als de vrouwelijke kwaliteiten beiden sterk vertegenwoordigd. Zowel het mannelijke als het vrouwelijke en hun wisselwerking komen in de Tango tot uitdrukking, geheel gelijkwaardig.

Het geheim van de Tango laat zich alleen kennen door eerst naar binnen te keren en ons te verbinden met onszelf en onze intentie. Vanuit die verbinding kunnen we ons, via ons hart, verbinden met onze partner. Zo ontstaat er een creatieve wisselwerking waarin geven en ontvangen in elkaar overvloeien.

“Tango….. gaat vooral niet over Tango!”

Je kunt de Tango met een partner dansen, maar ook binnen in jezelf met je eigen mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten, en ook met het leven en met de wereld om je heen.

Wat je in dit weekend kunt onderzoeken, ervaren, en ontwikkelen is hoe je in je lichaam zit en wat jou beweegt. Je krijgt inzicht in hoe jouw wezen zich uitdrukt en communiceert via jouw lichaam en je kunt leren hoe je door je houding en je manier van bewegen meer flow in je leven en in je relaties brengt. Hoe je tot je recht kunt komen in alles wat je doet.

Het weekend is een heerlijke mix van diep in jezelf zijn en in verbinding met anderen, van onvoorwaardelijk genieten in verstilling en beweging.

Je leert de basis van de Tango helemaal vanuit de essentie.

Verloop van het weekend

Verloop van het weekend

Op vrijdagavond beginnen we heel luchtig en speels met Tango. Je krijgt hier een heel eenvoudige en heldere vorm aangereikt die zich vervolgens gaat vullen met beleving en alles wat je wenst aan transformatie, verbinding en schoonheid.

Op zaterdag beginnen we de dag met meditatieve bewegingen waarin we universele principes die in ons en om ons heen werken gaan ervaren.

Van daaruit gaan we naar de Tango en brengen de belevingen van de ochtend mee in de dans. Je leert zowel leiden als volgen, zowel overgave en loslaten alsook focus, helderheid, en kracht.

Zondag begint met sensuele meditaties en vertraagde beweging, en van daaruit verder met de Tango met de nadruk op spelen en ontdekken.

Thema’s

Overgave en Beheersing
Vrijheid en Verbinding
Expansie en Focus
Gemeenschappelijkheid en Individualiteit
Hartsbewustzijn en Intellect

Programma

Programma

Vrijdag

Vanaf 19:00 Ontvangst
20:00 – 21:30 Tango 1

Zaterdag

8:30 u Ontbijt
9:30 – 11:00 MIU (Am I You)
bewegingsmeditaties,
alleen of met zijn tweeën
11:15 – 12:30 Tango 2
12:45 u Lunch
16:00 – 17:30 Tango 3
18:00 u Diner
20:00 – 23:30 Film en dansen

Zondag

9:00 u Ontbijt
10:00 – 11:00 MIU (Am I You)
bewegingsmeditaties,
alleen of met zijn tweeën
11:15 – 12:45 Tango 4
13:00 u Lunch

14:30-16:00 Review en integratie

Ervaringen van deelnemers

Ervaringen van deelnemers

“Ik wil je danken voor de bijzondere les van gisteravond! Wat heb je een warme, persoonlijke manier van lesgeven en wat heerlijk dat mijn man nu over de tangodrempel is en met me wil leren om op deze manier in contact te zijn. Ook Jillis heeft zo'n fijne energie in hoe hij aanwezig is in de les.”
M. Pieters

“Wat heb ik genoten van jullie workshop: wow! Ik kan nu voelen hoe fijn het kan zijn om zo dicht bij mezelf te zijn, zo zonder oordeel….Wat een verademing. Dank!!”
R. van Kesteren

“Nogmaals veel dank voor de heerlijke, leerzame dagen. Het voelt alsof er van alles gedownload is, een soort kadootjes die ik de komende tijd nog verder ga uitpakken. Ben benieuwd!
Als psychiater ben ik vooral getraind in “praten en pillen”. Helaas is er in veel behandelprotocollen steeds minder ruimte voor non-verbale therapie. Maar na deze week tango-therapie is mijn conclusie: stop met praten en pillen, ga dansen…
 
Moving Into Unity,  afgekort MIU, klinkt als Am I You… Wat een prachtige, veelzeggende naam. Terugkeren op Common Ground.
Daarover doordenkend en hoe we elkaar allemaal spiegelen, en opnemen, en voelen in onszelf, herinnerde ik me dat in sommige Sjamanistische tradities een tijd zowel als man en als vrouw door het leven; pas na beide ervaringen zijn we een compleet mens.
Het was voor mij super om een week in de rol van de leider te stappen. En extra mooi om soms toch weer even volger te zijn (heerlijk, een verademing).
Nu, anderhalve week later, gaat het super met mij en mijn paard, duidelijk een sprong voorwaarts! Dankzij alles wat ik via jou aan het leren ben, raken mijn intentie, verbale en non-verbale communicatie beter op elkaar afgestemd, en dat maakt me veel duidelijker en effectiever. En niet alleen naar paarden.
 Tot slot: ik heb intens genoten van de manier waarop je training geeft. In balans, leidend én volgend, betrokken én met voldoende afstand. “
I. Klijntunte

“Vandaag had ik een prachtige dag bij Common Ground waar wij langs de methodiek moving into unity ofwel MIU - een bewegingsleer afgeleid van de tango, de tao en witte tantra - ons meer bewust zijn geworden hoe wij ons met onszelf verbinden en hoe we ons van daaruit verbinden met de ander, de dans en het leven.
Heel integer, inzichtgevend en verdiepend.
We hebben o.a. gewerkt met de mannelijke en vrouwelijke energie, je zuivere essentie, je in-tentie, je hart als compas (compassie), de expansie, de respons (responsibility), en natuurlijk de ademhaling en beweging. onnoemelijk mooi en waardevol.
Dank je wel Lizelot De Stigter en Jillis de Winter”
D. Meeder

“Lizelot De Stigter, onze levensles tango docente, ademt de tango van binnenuit, ze brengt heling waar ik niet wist dat ik het nodig had. 

Puur, in verbinding tot in mijn diepste cel.
Ik ontmoet de vrouw die ik wil ontmoeten.
In mezelf.
En in Joost. 
In de dans van het leven.
Met wat is.

Ik hang aan Lizelot haar lippen als ze iets uitlegt. 
Nog nooit ergens leerde ik de universele levenslessen zo tastbaar via mijn lichaam.
Ik slurp haar ontdekte levenslessen over vrouwelijke en mannelijke energieën in op.
We verrassen onszelf met een nieuwe tangopassie.”
S. Zwijnenburg

Gegeven door:

Lizelot de Stigter

Begeleider Lizelot de Stigter

Is opgeleid als balletdanseres en heeft de afgelopen 25 jaar internationaal carrière gemaakt als Tangodanseres en docente. Ze heeft met de ‘groten der aarde’ uit de tangowereld gedanst en samengewerkt en vanuit die ervaring een unieke methode van lesgeven ontwikkeld. De Tango werd haar pad tot verwerkelijking van spiritualiteit, verbinding met de aarde, sensualiteit, extase en verlichting. Op dit moment leeft ze haar droom door de essentie van de Tango aan te wenden en te delen met anderen om diep in de essentie van onszelf, het leven en de liefde te komen.

Ze wordt door velen beschouwd als een healer in haar werk, waarin mensen zichzelf in hun heelheid weerspiegeld kunnen zien.
Ze helpt mensen om de ervaringen van heelheid en vrijheid die in de lessen worden opgewekt middels sprekende beelden en metaforen terug te vinden in hun dagelijks leven, hun relaties, en hun werk.


Jillis de Winter

Begeleider Jillis de Winter

Geeft leiding aan 2 natuurvoedingswinkels en een biologisch-dynamische boerderij waarmee hij groei en bloei aanwakkert op alle fronten, zowel in verbinding met de natuur en de aarde, alsook in het samenbrengen van mensen.

Sinds 2 jaar gebruikt hij o.a. de Tango als gids voor de verdere belichaming en verwezenlijking van zijn visie.
Samen met Lizelot vormt hij een danspaar sinds 2017 waarin zij hun liefde voor elkaar en het leven vieren door het delen via MIU en Tango met anderen. Hij belichaamt zowel het pure mannelijke aspect alsook de heel vrouwelijke ontvankelijke kant en laat zien hoe beiden elkaar aanvullen en versterken, binnen onszelf, in de wisselwerking met anderen, en in het leven.


Gonneke de Haan

Begeleider Gonneke de Haan

Gonneke werkt in de psychosociale palliatieve zorg en begeleidt daarbij families en gezinnen waarvan iemand ongeneeslijk ziek is. Daarnaast geeft ze trainingen in de zorg, zoals MBCT, ACDLT, stervensbegeleiding en ‘omgaan met angst en paniek’. In deze trainingen focust ze op bewustwording, aandacht en verbinding.
Ze is woonachtig in Wageningen, is tevens portretschilder en geeft daar vanuit haar atelier om het weekend schilderlessen. Deze combinatie voedt haar. Het bezig zijn met expressie, esthetiek en de vreugde van het creëren, tesamen met de diepe ontmoetingen, de grote levensvragen en de confrontatie met de kwetsbaarheid van ons bestaan.
Gonneke: “ ik ben graag bezig met de essentie van het leven, het beleven van de diepte.”
In 2015 kwam ze door een van haar hobby’s: ‘tango’ in aanraking met het werk van Lizelot. Gonneke: “ Wat Lizelot ontwikkeld heeft en de manier waarop ze haar lessen geeft, resoneert enorm bij hoe ik tango beleef en bij de potenties voor diepe ontmoeting en heling die ik er in zie. Daarom ben ik in 2016 bij haar de opleiding gaan volgen. Ik word ontzettend blij van de prachtige ontmoetingen in de oefeningen en de ervaringen van eenheid/verbondenheid.”
 
Sinds 2016 assisteert en geeft Gonneke workshops MIU/Healing Tango samen met Lizelot, Jillis en enkele anderen. Ook verweeft ze elementen van Healing Tango in de persoonlijke begeleiding van mensen en in haar zorgtrainingen.
Helios Centrum Groep