headerimg

Heart Space Meditatie en Massage Midweek Retraite


Agenda:

 maandag 7 oktober 2019 14:00 uur - vrijdag 11 oktober 2019 12:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 550.00 Inclusief volpension

 

Twee wegen

Twee wegen

Het unieke van de Heart Space midweek retreat is dat daarin twee wegen samenkomen: de meer mannelijke weg van meditatie en de meer vrouwelijke weg van de Liefde zoals die zo mooi tot uitdrukking komt in de Deep Space massage.

Deze midweek biedt je een unieke combi van onderdelen uit beide paden die elkaar aanvullen en versterken. Meer dan in een weekend mogelijk is krijg je in deze vijfdaagse ook de kans om dieper zittende vermoeidheden en blokkades op te lossen.

De ochtendmeditaties nodigen je uit tot vreugdevolle verstilling nadat specifieke meditatieve body movements de stroom van energie in je ruggengraat geactiveerd hebben. Helend energiewerk en massage uitwisselingen brengen een warmer getinte energiestroom teweeg waarbij je hart zich verder opent. Je gaat je tot op celniveau opgeladen, geheeld en geliefd voelen: een gevoel van welbehagen op alle niveaus van je wezen.

Op weg daarnaartoe kunnen er echter ook momenten van 'unstressing' zijn waarin diep zittende spanningen en blokkades zich oplossen. Dat kan gepaard gaan met innerlijke onrust en loskomende emoties die op zo'n moment alsnog erkend en doorvoeld mogen worden.

Dit is deels een stilte retreat met daarin kortere periodes van verbale uitwisselingen zoals in het gesprekje voorafgaand aan de massage sessies, tijdens Zijnsgerichte partneroefeningen en in die momenten waarin we ruimte maken voor het delen van ervaringen.

Gewaarzijn meditatie

In deze retreat leer je een Vipassana meditatievorm. Als je al jaren naar tevredenheid een eigen meditatie techniek beoefent, kun je die ook gebruiken tijdens deze retraite.

Naarmate je dieper gevestigd raakt in je Ware Aard kunnen technieken wegvallen en gaat de meditatie de vorm aannemen van simpel Gewaar Zijn. In deze meditatie vallen begrenzingen weg. Je gaat jezelf ervaren als een oceaan van bewustzijn. Van daaruit kun je alles wat zich aandient er laten zijn zonder je eraan te hechten of iets weg te drukken. Ben je in verbinding met je oceaan-Zijn dan worden de massage sessies tijdens de middagen een feest van liefde en overvloed. 

Deep Space massage

Deep Space massage

De belichaming van jou als spiritueel wezen eren en vieren we in de Deep Space Massage™, een synthese van meditatie, intuïtieve, vertraagde massagebewegingen en hands-on healing.

Het is een geschenk, zowel voor de gever als de ontvanger als daarbij de aanraking bevrijd raakt van doenerigheid en je je mag overgeven aan wat er spontaan wil gebeuren. Te ontdekken dat wanneer aanrakingen vanuit een vrije stroom komen en ontvangen worden je samen in een heerlijke flow komt. Daarbij is het heerlijk om te vertragen en de handen ook van tijd tot tijd niet te bewegen zodat de focus helemaal op energie-overdracht komt te liggen.

De combi van Deep Space massage en meditatie kan een heel eigen spiritueel pad voor je zijn: mindfulness, gericht op het verlevendigen van de diepere dimensies van wie wij zijn voorbij onze uiterlijke vorm. Concreet houdt dit in dat je je tijdens deze massages meer en meer bewust wordt van de energetische dynamiek tussen jou en de ander en je mogelijk zelfs een diep gevoel van onbegrensdheid en liefdevolle Eenheid gaat ervaren.

Het energieveld op Helios is een krachtige plek om dit samen te beoefenen. Deze Deep Space massage beoefening kun ook na deze midweek heel goed thuis doen. Je relatie(s) zullen zich verdiepen en je gaat een liefdevollere verbondenheid ervaren met de wereld om je heen.Voor wie?

Deze retraite is geschikt voor je als je zowel een verlangen hebt naar diepere verbinding met de bron van stilte en vreugde in jezelf als ook een verlangen hebt naar wezenlijk contact met anderen en je bereid bent je daarin open en dus kwetsbaar op te stellen.

In dit weekend zijn er zowel stilteperiodes als ook verbale uitwisselingen zoals in het gesprekje voorafgaand aan de massages, tijdens Zijnsgerichte oefeningen en in die momenten waarin we ruimte maken voor het delen van ervaringen.

Nadat je je aangemeld hebt krijg je een digitaal instructieboekje gemaild waarin je al kennis kunt nemen van de meditatie-instructies. Tegelijkertijd vormt het een naslagwerkje wat ook na de retraite als praktische inspiratiebron kan dienen voor de voortzetting van je meditatiebeoefening.

Kamer alleen

Tijdens de midweek retraites zijn er meer mogelijkheden om alleen te slapen op Helios dan in het weekend. Wil je graag een kamer alleen, vermeld dit dan bij je aanmelding in de mededelingruimte.

De mogelijkheden zijn niet onbeperkt. Als het belangrijk voor je is om alleen te slapen raden wij je aan je tijdig aan te melden. Er zijn voor deze retraite geen extra kosten aan verbonden.

Sfeervol centrum in prachtige natuurlijke omgeving

Dit weekend wordt gegeven op het Helios Centrum. Helios biedt al 27 jaar cursussen en workshops aan voor bewustwording en innerlijke groei.
De accommodatie beschikt over prachtige workshopruimtes en goed verzorgde, sfeervolle, hier en daar zelfs sprookjesachtige overnachtingsruimtes.

Het Centrum ligt aan een ‘Klompenpad’ en niet ver van het mooie natuurgebied ‘De Renderklippen’ en het Heerdermeer/strand. In de middagpauze op zaterdag is voldoende tijd om een fijne wandeling te maken dus als je dit wilt, neem dan goede schoenen mee!

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Dick was in 1988 een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Ook is hij grondlegger van het Innerlijke Kind werk in Nederland en heeft daar jarenlang een therapeuten opleiding in gegeven. Als oprichter en docent van de vroegere Helios TaoTantra Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Deep Space massage en Heart Space retreats.

Als meditatieleraar heeft hij vanaf 2004 door het hele land meditatiecursussen gegeven en twee Zelfrealisatie jaartrainingen gegeven. Zelf mediteert hij al ruim 40 jaar twee keer dagelijks: zo’n 40 tot 50 minuten per keer. Zijn meditaties vormen voor hem vreugdevolle rustmomenten in zijn overigens drukke dagelijkse bestaan als mede-eigenaar van Helios Centrum. In zijn no-nonsense benadering van lesgeven in de Heart Space en Satori retreats leert hij je alles wat je nodig hebt voor een vrede- en vreugdevolle meditatie beoefening.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”
Helios Centrum Groep