headerimg

Heart Space Meditatie en Massage weekend retraite


Agenda:

 vrijdag 1 maart 2019 20:00 uur - zondag 3 maart 2019 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 295.00 Inclusief volpension

 assistente: Mariette & Sandra

 vrijdag 21 juni 2019 20:00 uur - zondag 23 juni 2019 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 295.00 Inclusief volpension

 

Echt de diepte ingaan

Echt de diepte ingaan

De bron van alle vrede en vreugde ligt in jezelf. Dit weekend biedt je de mogelijkheid om dit (weer) direct te ervaren, zowel in de meditaties die we doen als in de vreugdevolle verbinding met elkaar, via de Yoga van Aanraking. 

We starten op vrijdagavond met een stukje geleide meditatie. Daarin neemt Dick je via een inductie-methode mee naar een diepte van ontspanning waarin het denken al snel tot rust komt.

Op vrijdagavond gaan we via de La Chi methode energie opwekken en doorgeven via de handen. We gaan daarmee elkaar in drietallen behandelen.

De meditaties door het weekend heen zijn Vipassana stiltemeditaties, meestal voorafgegaan door wat inleidende body-movements. Het effect van groepsmeditatie is sterker dan wanneer je thuis alleen mediteert. In de meditatievormen die we samen beoefenen ga je jezelf ervaren als het vreugdevolle stille bewustzijn wat je in essentie bent. Van daaruit kun je alles wat verschijnt aan gedachten en gevoelens er laten zijn zonder je eraan te hechten of het weg te drukken.

Deze staat van Zijn nemen we mee in de Yoga van Aanraking. Ben je in overgave aan dit Zijn, zonder dat je hoofd er nog tussen zit, dan worden deze aanraking- en massage-sessies een feest van liefde en overvloed.

De Yoga van Aanraking

De Yoga van Aanraking

De belichaming van jou als spiritueel wezen eren en vieren we in de Yoga van Aanraking. Verschillende technieken komen daarin in aan bod. Met name de Deep Space Massage™, een synthese van meditatie, intuïtieve, vertraagde massagebewegingen en helende aanraking is een pure uitdrukkingsvorm van de Yoga van Aanraking.

Bij Deep Space massage is er een aanraken, zien en gezien worden in contact, een puur stromen vanuit je handen, je hart en je essentie. Wat een geschenk is het, zowel voor de gever als de ontvanger als daarbij de aanraking bevrijd is van doenerigheid en je je mag overgeven aan wat er spontaan wil gebeuren. Te ontdekken dat wanneer aanrakingen vanuit een vrije stroom komen en ontvangen worden je samen in een heerlijke flow komt.

De combi van Deep Space massage en Vipassana meditatie kan een heel eigen spiritueel pad voor je zijn: mindfulness, gericht op het verlevendigen van de diepere dimensies van wie wij zijn voorbij onze uiterlijke vorm. Concreet houdt dit in dat je je tijdens deze massages meer en meer bewust wordt van de energetische dynamiek tussen jou en de ander en je mogelijk zelfs een diep gevoel van onbegrensdheid en liefdevolle Eenheid gaat ervaren.

Het energieveld op Helios is een krachtige plek om dit samen te beoefenen. Deze Deep Space Massage kun je ook heel goed thuis doen. Je relatie(s) zullen zich verdiepen en je gaat een meer liefdevolle verbondenheid ervaren met de wereld om je heen.

Voor wie?

Dit weekend is geschikt voor mensen die niet alleen dieper thuis willen komen in zichzelf maar ook een verlangen hebben naar echt contact met de ander met de bereidheid zich daarin open en dus kwetsbaar op te stellen.

Voelt de Deep Space massage te ver voorbij je comfort zone dan kan deze in overleg met je (gelegenheids)partner vervangen worden door een aanrakingsvorm of energie-behandeling waarbij de kleding helemaal aan kan blijven.

In dit weekend zijn er zowel stilteperiodes als ook verbale uitwisselingen zoals in het gesprekje voorafgaan aan de Yoga van Aanraking sessies, tijdens Zijnsgerichte oefeningen en in die momenten waarin we ruimte maken voor het delen van ervaringen.

Nadat je je aangemeld hebt voor dit weekend krijg je een digitaal instructieboekje gemaild waarin je al kennis kunt nemen van de meditatie instructies die je in dit weekend krijgt. Tegelijkertijd vormt het een naslagwerkje wat ook na het weekend als praktische inspiratiebron kan dienen voor de voortzetting van je meditatie beoefening.

Sfeervol centrum in prachtige natuurlijke omgeving

Dit weekend wordt gegeven op het Helios Centrum. Helios biedt al 27 jaar cursussen en workshops aan voor bewustwording en innerlijke groei.
De accommodatie beschikt over prachtige workshopruimtes en goed verzorgde, sfeervolle, hier en daar zelfs sprookjesachtige overnachtingsruimtes.

Het Centrum ligt aan een ‘Klompenpad’ en niet ver van het mooie natuurgebied ‘De Renderklippen’ en het Heerdermeer/strand. In de middagpauze op zaterdag is voldoende tijd om een fijne wandeling te maken dus als je dit wilt, neem dan goede schoenen mee!

Ervaringen van deelnemers

“Met het weekend nog in mijn lijf ervaar ik de gouden combinatie van meditatie en massage.

Deep Space
De traagheid van het voelen,
de blindheid van de tast,
de volheid van de overgave,
de verhullende ruimte,
waarin jij past
als god
zijn.

Het weekend als weergaloze weldaad voor de innerlijke mens: bijzonder lekker eten, tijd voor elkaar, tijd voor jezelf, in een knusse slaapkamer en onder fijne begeleiding - oprecht een wellness-treatment voor ziel en lijf. Een fijne groep waarin in korte tijd veel verbondenheid ontstaat, juist omdat het soms niet gaat op dat kussentje ... en uiteindelijk toch weer wel door een aanmoediging tot reflecteren. Altijd fijn om op Helios te zijn en deze nieuwe richting en diepgang mogen ervaren. So be it!”
Lieve groetjes, Hilde

“Wat een fantastisch weekend! Mooie meditaties met daarin mooie inzichten, ik heb blijkbaar geen mantra nodig om toch in een volledige ontspanning te komen. Fijne oefeningen en uitwisselingen met energie. De deep space massage was voor mij wel de kers op de taart. Wat heerlijk om helemaal in de vertraging te gaan, zowel als ontvanger dan als gever. Te merken bij jezelf dat je ineens een "verdieping zakt" tijdens de massage, alsof de ontspanning nog dieper wordt. Een heel indrukwekkende ervaring, heel erg mooi en vooral heel erg fijn.
Dank Dick en Mariette voor het begeleiden van dit mooie weekend.”
Liesbeth

“Zo'n fijn weekend geweest.. En "the day after": dag begonnen met meditatie
Veel geleerd. Ik voel me zo voldaan (en dat is niet alleen van het heerlijke eten). Er is geen onrust in mij en dat is HEERLIJK. Alles gaat een tandje trager.”
Nelleke Lemmen"

“Het was heerlijk mij onder te dompelen in de warme en heerlijke schoot van meditatie en massage dit weekend. Lieve mensen ontmoet en mooie ervaringen gedeeld. Het was alweer wat jaren geleden, maar het is nog steeds een fantastische plek. Dank je wel Dick en medewerkers.” Mirjam

"De stiltes en de meditaties deden me goed, doordat we met de groep mediteerde kwam ik er goed in, het was fascinerend om te zien hoe mijn mind me elke keer weer op slimme wijze eruit trekt, maar dat ik ook elke keer weer opnieuw terug kon gaan naar alerte aanwezigheid. Ook de combinatie met stilte en niet teveel deelrondes was fijn, zo kon ik beter bij mezelf blijven. Juist doordat ik beter contact kreeg met mezelf kon ik makkelijker uitreiken naar de ander. De combinatie met masseren was super. Dat fysieke had ik ook nodig. Het weekend heeft me meer gedaan dan ik realiseerde want toen ik thuis kwam en de volgende dag weer aan het werk ging merkte ik dat ik de omschakeling niet goed kon maken en heb ik de middag noodgedwongen vrij genomen en weer een meditatie gedaan van 30 minuten. Kort gezegd, ik ben er vol van en heeft me goed gedaan".
groetjes Inge

"Dank je wel nog voor het afgelopen fijne weekend, ik heb genoten. Doordat het toch een (deels) stilte weekend was maakte het voor mij makkelijker om bij mezelf te blijven en de meditaties en massages zorgden voor nog meer rust en verdieping. Door de opzet van het weekend was er toch contact en verbinding met de rest van de groep, terwijl de rust niet werd ‘weggekletst’ zoals dat in andere weekenden wel eens kan gebeuren.
De bedoeling was voor mij een cadeautje aan mezelf te geven en zo heb ik het ook echt ervaren. Ik ga weer vaker naar Helios!” M. W.

"We zijn we op een mooie en aansprekende manier met de diepte van ons ware zelf geconfronteerd. Ik heb genoten van de verschillende meditaties en van de massages. De manier waarop de groep geleid werd, maakt het voor iedereen veilig om te zijn en jezelf te laten zien. Een echte aanrader". Anja

"Met het heart space weekend heb je weer een prachtig format gevonden. De combinatie van massage en (kundalini)meditatie werkt versterkend en prachtig. Het omvat het hele spectrum van het ijle en het aardse, en de energie die daar tussen stroomt en die vrij maakt." Eric P.

De in de diepte gerichte meditaties, een diep inleven en naar binnengaan leidt tot “leegte”. Door leegte te realiseren en mijn geest hier vertrouwd mee te maken bevrijd ik mij van “ketenen” en verwijder ik geleidelijk alle onwetendheid, trots, jaloezie, gehechtheid, ego, bezitterigheid en andere emoties die mijn geest verstoren en vertroebelen. Een staat van ZIJN waarin ik niet blijf hangen in oorzaken en omstandigheden/gevolgen maar totaal aanwezig ben in het Hier en Nu - niet kijken/luisteren naar oorzaak/gevolg, vrij zijn van al hetgeen storend is in mijn leven. Dit is mijn ervaring van het Heart Space weekend. Dank aan Dick en Mariëtte.
Urbain

Dit was de 2de keer dat ik heb deelgenomen aan een Heart Space weekend, weer een beetje anders dan de allereerste die je gaf, mooi om te zien dat alles in beweging is.
Deze 2de Heart Space had een mooie opbouw, de combinatie van verstilling en beweging, de meditaties afgewisseld met fijne oefeningen, de meditatieve massages, heerlijk.
Voor een ieder precies wat men nodig had, alles kon er zijn.
Tijdens de pauze of maaltijden, stilte of het gesprek.
Een mooie balans.... daar heeft het warme weer natuurlijk ook toe bij gedragen. Al met al ik heb er van genoten.
Mieke dV

Waanzinnig weekend! Na het mediteren masseren of gemasseerd worden; hoe fijn is dat?? Pfff... ik zit nog na te genieten
Esther K.

“Meditatie en intuïtief masseren.... waauw… die combi geeft echt een diepere dimensie aan Bewust Zijn...”
Bianca K.

…..er waren meer vrouwen dan mannen in de groep en ik voelde
eerst een lichte weerstand om als vrouw met een andere vrouw te moeten masseren, maar juist omdat het een meditatieve massagevorm is, maakte dat eigenlijk helemaal niks uit. Dat was fijn om te ervaren! De vertraging van de beweging zorgde voor rust, overgave en ontspanning. Voor mij was de combinatie van zitmeditaties en aanrakingsmeditaties in dit Heart Space weekend erg prettig. Het was een cadeautje voor mezelf!
Sandra

…. hoe de eenvoud van de Deep Space massage je brengt naar een energetische verbondenheid die ik nu, inmiddels alweer 16 uur thuis voel en ervaar alsof mijn kleding niet meer past, maar dat is het niet. Het is de energie om mijn lichaam die heel ver reikt , en voelt als verbondenheid met alles wat is. Heel wijds.
Liefs, Nieke

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Dick was in 1988 een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Ook is hij grondlegger van het Innerlijke Kind werk in Nederland en heeft daar jarenlang een therapeuten opleiding in gegeven. Als oprichter en docent van de vroegere Helios TaoTantra Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Deep Space massage en Heart Space retreats.

Als meditatieleraar heeft hij vanaf 2004 door het hele land meditatiecursussen gegeven en twee Zelfrealisatie jaartrainingen gegeven. Zelf mediteert hij al ruim 40 jaar twee keer dagelijks: zo’n 40 tot 50 minuten per keer. Zijn meditaties vormen voor hem gelukzalige rustmomenten in zijn overigens drukke dagelijkse bestaan als mede-eigenaar van Helios Centrum. In zijn no-nonsense benadering van lesgeven in de Heart Space en Satori retreats leert hij je alles wat je nodig hebt voor een vrede- en vreugdevolle meditatie beoefening.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”
Helios Centrum Groep