headerimg

Heart Space weekend


Agenda:

 vrijdag 9 november 2018 20:00 uur - zondag 11 november 2018 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 295.00 Inclusief volpension

 assistente: Mariette Valentin en Sandra Smits

 vrijdag 1 maart 2019 20:00 uur - zondag 3 maart 2019 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 295.00 Inclusief volpension

 

 vrijdag 21 juni 2019 20:00 uur - zondag 23 juni 2019 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 295.00 Inclusief volpension

 

Echt de diepte ingaan

Echt de diepte ingaan

De bron van alle vrede en vreugde ligt in jezelf. Dat heb je vast weleens gehoord. Maar heb je dat ook daadwerkelijk ervaren?

Dit weekend biedt je de mogelijkheid om dit (weer) direct te ervaren, zowel in de meditaties die we doen als ook in vreugdevolle verbinding met elkaar, via de yoga van aanraking. 
In diepe meditatie vallen begrenzingen weg. Je gaat jezelf ervaren als een oceaan van bewustzijn. Veel mensen brengen, zonder dat te beseffen, hun leven door als watertrappelaars. Ze proberen krampachtig hun hoofd boven water te houden aan de woelige oppervlakte van hun oceaan-zijn. Dit weekend wil ik je, als ervaren duiker, meenemen om die oceaan onder de oppervlakte te verkennen.

We starten op vrijdagavond met een stukje geleide meditatie. Daarin neem ik je al mee naar een diepte van ontspanning die voor de meeste mensen moeilijk te bereiken is als ze alleen mediteren. Daarna leer je de La Chi methode waarbij je op energie leert doorgeven via de handen. We gaan daarmee elkaar in drietallen behandelen.

De meditaties door het weekend heen zijn stiltemeditaties, meestal voorafgegaan door wat inleidende body-movements. Het effect van groepsmeditatie is sterker dan wanneer je in je eentje mediteert. In de meditatievormen die ik je leer ga je jezelf ervaren als het vreugdevolle ruimtelijke bewustzijn wat je in wezen bent. Van daaruit kun je alles wat zich aandient er laten zijn zonder je eraan te hechten of iets weg te drukken. Deze staat van Zijn nemen we mee in de yoga van aanraking. Ben je in verbinding met je oceaan-Zijn dan worden deze aanraking- en massage-sessies een feest van liefde en overvloed. 

De Yoga van Aanraking

De Yoga van Aanraking

De belichaming van jou als spiritueel wezen eren en vieren we in de Yoga van Aanraking. Verschillende technieken komen daarin in aan bod zoals pulsing en Quantum Touch. Met name de Deep Space massage, een synthese van meditatie, intuïtieve, vertraagde massagebewegingen en helende en versmeltende aanrakingen is een pure uitdrukkingsvorm van de yoga van aanraking.

Deep Space massage is in wezen een 'spirituele discipline' die er op gericht is om het Vormloze voorbij de vorm te verlevendigen. Concreet houdt dit in dat je tijdens deze massage jezelf niet alleen gaat ervaren als een lichaam dat via massage contact maakt met een ander lichaam, maar dat je vooral de onderliggende levendige, stralende ruimte gaat ervaren waarin er een grenzeloos één Zijn is. Deze massage is dan ook een eigentijdse uitdrukkingsvorm van Advaita, de leer van non-dualiteit: een ‘discipline of love'.

Een aanraken, zien en gezien worden in contact, een puur stromen vanuit je handen, je hart en je essentie. Wat een geschenk is het zowel voor gever als ontvanger wanneer daarbij je aanraking bevrijd is van doenerigheid (dat altijd ego-gerelateerd is). Dat het ‘je best doen’ eraf is en je je overgeeft aan wat er spontaan wil gebeuren. Te ontdekken dat wanneer aanrakingen vanuit een vrije stroom komen en ontvangen worden, deze een deur openen naar de mystieke ervaring van het Onnoembare.

Voor wie?

Dit weekend is geschikt voor mensen die niet alleen dieper thuis willen komen in zichzelf maar ook een verlangen hebben naar echt contact met de ander met de bereidheid zich daarin open en dus kwetsbaar op te stellen.

Komt je motivatie om mee te doen vooral voort uit een verlangen naar seksueel getint contact dan is daar niet mis mee, maar adviseren we je om buiten Helios op zoek te gaan naar die tantra scholen waar je dat bewust kunt doorleven.

Bij de massages houden zowel gever als ontvanger (minimaal) een slipje aan. 

Voelt de Deep Space massage te ver voorbij je comfort zone dan kan deze in overleg met je (gelegenheids)partner vervangen worden door een aanrakingsvorm of energie-behandeling waarbij de kleding helemaal aan blijft.

In dit weekend zijn er zowel stilteperiodes als ook verbale uitwisselingen zoals in het gesprekje voorafgaan aan de Yoga van Aanraking sessies, tijdens Zijnsgerichte oefeningen en in die momenten waarin we ruimte maken voor het delen van ervaringen.

Nadat je je aangemeld hebt voor dit weekend krijg je een digitaal instructieboekje gemaild waarin je al kennis kunt nemen van de meditatie instructies die je in dit weekend krijgt. Tegelijkertijd vormt het een naslagwerkje wat ook na het weekend als praktische inspiratiebron kan dienen voor de voortzetting van je meditatie beoefening.

Ervaringen van deelnemers

"Het was heerlijk mij onder te dompelen in de warme en heerlijke schoot van meditatie en massage dit weekend. Lieve mensen ontmoet en mooie ervaringen gedeeld. Het was alweer wat jaren geleden, maar het is nog steeds een fantastische plek. Dank je wel Dick en medewerkers.” Mirjam

"De stiltes en de meditaties deden me goed, doordat we met de groep mediteerde kwam ik er goed in, het was fascinerend om te zien hoe mijn mind me elke keer weer op slimme wijze eruit trekt, maar dat ik ook elke keer weer opnieuw terug kon gaan naar alerte aanwezigheid. Ook de combinatie met stilte en niet teveel deelrondes was fijn, zo kon ik beter bij mezelf blijven. Juist doordat ik beter contact kreeg met mezelf kon ik makkelijker uitreiken naar de ander. De combinatie met masseren was super. Dat fysieke had ik ook nodig. Het weekend heeft me meer gedaan dan ik realiseerde want toen ik thuis kwam en de volgende dag weer aan het werk ging merkte ik dat ik de omschakeling niet goed kon maken en heb ik de middag noodgedwongen vrij genomen en weer een meditatie gedaan van 30 minuten. Kort gezegd, ik ben er vol van en heeft me goed gedaan".
groetjes Inge

"Dank je wel nog voor het afgelopen fijne weekend, ik heb genoten. Doordat het toch een (deels) stilte weekend was maakte het voor mij makkelijker om bij mezelf te blijven en de meditaties en massages zorgden voor nog meer rust en verdieping. Door de opzet van het weekend was er toch contact en verbinding met de rest van de groep, terwijl de rust niet werd ‘weggekletst’ zoals dat in andere weekenden wel eens kan gebeuren.
De bedoeling was voor mij een cadeautje aan mezelf te geven en zo heb ik het ook echt ervaren. Ik ga weer vaker naar Helios!” M. W.

"We zijn we op een mooie en aansprekende manier met de diepte van ons ware zelf geconfronteerd. Ik heb genoten van de verschillende meditaties en van de massages. De manier waarop de groep geleid werd, maakt het voor iedereen veilig om te zijn en jezelf te laten zien. Een echte aanrader". Anja

"Met het deep-divers-weekend heb je weer een prachtig format gevonden. De combinatie van massage en (kundalini)meditatie werkt versterkend en prachtig. Het omvat het hele spectrum van het ijle en het aardse, en de energie die daar tussen stroomt en die vrij maakt." Eric P.

De in de diepte gerichte meditaties, een diep inleven en naar binnengaan leidt tot “leegte”. Door leegte te realiseren en mijn geest hier vertrouwd mee te maken bevrijd ik mij van “ketenen” en verwijder ik geleidelijk alle onwetendheid, trots, jaloezie, gehechtheid, ego, bezitterigheid en andere emoties die mijn geest verstoren en vertroebelen. Een staat van ZIJN waarin ik niet blijf hangen in oorzaken en omstandigheden/gevolgen maar totaal aanwezig ben in het Hier en Nu - niet kijken/luisteren naar oorzaak/gevolg, vrij zijn van al hetgeen storend is in mijn leven. Dit is mijn ervaring van het Deep Divers Heart Space weekend. Dank aan Dick en Mariëtte.
Urbain

Dit was de 2de keer dat ik heb deelgenomen aan een Deep Divers weekend, weer een beetje anders dan de allereerste die je gaf, mooi om te zien dat alles in beweging is.
Deze 2de Deep Divers (Heart Space) had een mooie opbouw, de combinatie van verstilling en beweging, de meditaties afgewisseld met fijne oefeningen, de meditatieve massages, heerlijk.
Voor een ieder precies wat men nodig had, alles kon er zijn.
Tijdens de pauze of maaltijden, stilte of het gesprek.
Een mooie balans.... daar heeft het warme weer natuurlijk ook toe bij gedragen. Al met al ik heb er van genoten.
Mieke dV

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Als meditatieleraar heeft Dick vanaf 2004 door het hele land meditatiecursussen gegeven. Ook heeft hij twee Zelfrealisatie jaartrainingen gegeven. Zelf mediteert hij al ruim 40 jaar twee keer dagelijks: zo’n 30 tot 50 minuten per keer. Zijn meditaties vormen voor hem gelukzalige rustmomenten in zijn overigens drukke dagelijkse bestaan. In zijn no-nonsense benadering van lesgeven leert hij je alles wat je nodig hebt voor een vreugdevolle meditatie beoefening. Hij leert je ook hoe je de valkuilen die je daarin kan tegenkomen kunt vermijden.

Dick was een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Als oprichter en docent van de vroegere Helios Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Deep Divers en Diving Deeper retreats.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”
Helios Centrum Groep