headerimg


 

September 2018

Lieve Reikivriend(in),

Er is veel Reikinieuws dus hoog tijd voor een speciale Reiki Nieuwsbrief!

Foto rechts: uitzicht vanuit de Reiki berg Kurama nabij Kyoto, Japan.

Reiki Revival
Hoe het zo plotseling komt weten wij ook niet, maar er is een grote belangstelling voor Reikicursussen op ons centrum en niet alleen bij ons. Van vaak relatief jonge mensen die contact zoeken met zichzelf, hun levensenergie, hun intuitie.
Maar ook komen er mensen op onze cursussen die al eerder Reiki leerden maar het nu weer serieus willen oppakken. In de zomer zaten de cursussen zo vol dat we steeds een wachtlijst hadden.
Van 16-18 november hebben we nu maar een extra Reiki 1 weekend bijgepland.

Reiki helpt je te ankeren in wie je werkelijk bent en daardoor losser te komen van je geconditioneerde zelf (ego). Je ervaart je soms één met degene die je behandelt, de gewone mentale ruis valt langzamerhand weg, soms welt een ander soort gedachte op, zo maar uit de stilte – een intuitieve flits. Ervaar jij het ook zo?

Dat gebeurt nog krachtiger als we samen behandelen. Dan vormen we een intenser energieveld waarin (lichamelijke en psychische) genezing gemakkelijker kan plaatsvinden, waarin wij zelf ook gekoesterd en gevoed kunnen worden. Van 19-21 oktober maken wij ruimte op ons centrum voor zo’n happening:

19-21 oktober | Reiki Healing Space weekend | met Arianne en Dick | voor iedereen die (waar dan ook) Reiki heeft geleerd!
Wij scheppen dit weekend samen een Reiki Healing Space waarin genezing plaats kan vinden, blokkades kunnen worden doorbroken, nieuwe ruimte in bezit kan worden genomen. Waar Reiki kan worden afgewisseld met diepgaand innerlijk werk én vrolijke intermezzo’s.

Op dit Reiki Healing Space weekend is iedereen welkom die Usui Systeem Reiki heeft geleerd, dat hoeft niet bij ons te zijn geweest! Iedere deelnemer krijgt een opfrissing van zijn/haar Reiki inwijdingen (‘Reiki blessing’) van Dick of Arianne.
Lees hier meer en meld je aan. Arianne & Dick verheugen zich op je komst. Je deelt ook mee in hun feestvreugde want ze zijn allebei 30 jaar Reiki Master dit jaar.

Foto rechts: Healing space waar je op kunt staan voor hoofdtempel Mount Kurama.

5-7 oktober | Reiki 2 weekendcursus | met Arianne en het team Masters in Opleiding
Er zijn op deze cursus nog een paar plekken beschikbaar. Omdat wij dit weekend de enige cursus in huis zijn, kan iedereen een slaapplaats alleen krijgen. Zodra de cursus vol is, ontvang je bij aanmelding een wachtrijbericht. Meld je hier aan.

Weer terug! | Reiki behandelavonden op Helios | met Dick of Arianne
Iedere 2e donderdag van de maand | 19:30 – 22:15 uur
Ze zijn er weer, de Reikibehandelavonden! Voor deze avond geef je je van nu af aan altijd op via de website en betaal je gewoon via iDeal.
We beginnen altijd met een kringmeditatie, er is ruimte voor vragen/ervaringen waarna we in 3-tallen gaan behandelen.
Als je van ver komt kun je na afloop blijven slapen. Kosten van de overnachting incl. zelfbereid ontbijt: € 25,-. Geef je hiervoor op via het secretariaat. Neem wel je dekbed en handdoek mee.

Foto: herberg aan de voet van Mount Kurama

Wil je via Facebook herinnerd worden aan de behandelavonden?
Als je op Facebook zit, kun je lid worden van de Helios Centrum Groep en van Zen Reiki en je berichten laten versturen van deze pagina’s. Wij herinneren kort tevoren aan op handen zijnde avonden/dagen. Wil je alleen over Zen Reiki activiteiten geïnformeerd worden, kies dan alleen voor die groep.

donderdag 29 november | Reiki 2 opfrisavond | met Arianne
Een warme avond waar je je kunt laten inspireren door ervaringen van anderen en nieuwe kennis kunt opdoen (en oude opfrissen). Aanmelding via de website.
Als je van ver komt kun je na afloop blijven slapen. Kosten van de overnachting incl. zelfbereid ontbijt: € 25,-. Geef je hiervoor op via het secretariaat. Neem wel je dekbed en handdoek mee.

Lang geleden Reiki geleerd?
Ik kom regelmatig Reiki 2’ers tegen die meer dan 15 jaar geleden Reiki 2 bij ons leerden en eigenlijk behoefte hebben aan meer opfrissing dan ik in een avond kan bieden.
Omdat misschien niet iedereen dit weet: voor zowel Reiki 1 als Reiki 2 beoefenaars bestaat de mogelijkheid de Reikicursus opnieuw mee te maken. Je betaalt dan altijd een gereduceerde prijs. Reiki 1 herhalen kost € 265,-, Reiki 2 herhalen in een weekend € 295,-, in een intensive € 425,-. Deze cursusgelden gelden alleen voor eigen Reikistudenten van Helios.

100 jaar Reiki | Viering op berg Kurama in Japan | 20-22 mei 2022
Wanneer je al lang Reiki beoefent en de geschiedenis van Reiki kent, kun je nieuwsgierig worden naar de Japanse roots. Dick en ik bezochten tijdens een in 2012 voor Reiki Masters georganiseerde tour alle historische Reikiplaatsen zoals het geboortedorp van Mikao Usui en zijn prachtige graf met de indrukwekkende, door zijn leerlingen neergezette gedenksteen. Allerlei mooie kloosters op fotogenieke plekken maakten onze reis onvergetelijk. (Rechts zie je Arianne bij de gedenksteen van Dr. Usui.)

Op dit moment werken de initiatiefnemers van onze toenmalige reis, Reiki Masters Jojan Jonker en Berthy Cambier (Jojan promoveerde ook nog eens op Reiki!), al dagelijks aan de voorbereidingen voor een grootse Reiki eeuwfeest ceremonie op de heilige berg Kurama waaraan 1000 Reikimensen uit de hele wereld straks fysiek deel kunnen nemen maar waaraan heel veel meer mensen via de media over de hele wereld energetisch deel zullen kunnen nemen.

Gekoppeld hieraan zullen in Kyoto een conferentie van de Reiki Alliance plaatsvinden, een wereldwijde conferentie van Masters van alle stromingen, en het zal voor iedereen mogelijk zijn speciale historische Reiki trips te boeken van 5, 10 of 15 dagen.

Waarom we dit nu al noemen? Omdat het idee ons blij maakte…. En, niet onbelangrijk, omdat je, als dit je Reikihart sneller doet kloppen, alvast kunt gaan sparen, Japan is nogal een duur land….

Zen Reiki Masteropleiding begonnen
Marianne Valkhof, Karin Bruger en Theo Leloux zijn begin september hun opleiding tot Zen Reiki Master in het traditionele Usui Systeem bij Arianne begonnen. Zij worden de komende anderhalf jaar intensief getraind in het Zen Reiki Masterschap en zullen bij alle Reikicursussen assisteren.

HART Opleiding begonnen, nieuw Opleidingsjaar 2019-2020 al op de site
21 september begon groep 14 met groot enthousiasme aan hun opleiding. Het was weer mooi om te merken hoe intens Reikibehandelingen zijn wanneer ze gegeven worden in een groep die zo totaal gaat voor dit Zijnsgerichte pad. Dan wordt de boodschap van Eckhart Tolle een levende werkelijkheid, verschuivingen van ego naar ware aard vinden spontaan plaats....

De data voor het nieuwe opleidingsjaar staan al op de website. Geïnteresseerden kunnen een optie op een plek nemen door een mail te sturen naar Arianne. 1 februari 2019 begint Arianne met de toelatingsgesprekken. Bij grote belangstelling starten er in september 2019 mogelijk 2 HART opleidingsgroepen.


Zelf (liefde) behandeling

Arianne Groeneveld


Hoewel zelfbehandeling als het fundament van Reiki wordt gezien, krijg ik zeker meer "klachten" van mensen te horen over "niets voelen" bij zelfbehandeling, dan bij de behandeling van anderen. Ervaar je dit ook, dan ben je dus niet de enige! Dat gebrek aan voelen ontmoedigt sommigen er regelmatig mee door te gaan, en als er dan ook geen anderen zijn om te behandelen, valt Reiki stil. Herken je dit, dan volgen hieronder wat praktische overwegingen die je misschien kunnen helpen, je Reiki zelfbehandeling weer nieuw leven in te blazen.

hoofd of hart?
Reiki stroomt het beste, wanneer de gever echt zin heeft om te geven, en de ontvanger zin heeft om te ontvangen. Het woordje "echt" is hier belangrijk. Doe je het uit gewoonte of vind je dat het moet, omdat het goed voor je is? Dan wil je het met je hoofd en niet met je hart, en dat bemoeilijkt de start van de Reikistroom.

Wil je wel Reiki ontvangen, maar zou je liever door een ander willen worden verwend? Dan is jezelf Reiki geven maar half wat je wilt. Misschien is het dan beter, iemand anders te vragen je te behandelen.

Los daarvan hebben sommige ontvangers gewoon tijd nodig om zich te ontspannen, zodat het gevoel van warmte en stroming kan ontstaan. Dat kan ook bij jou soms zo zijn, hoe lang je ook al Reiki beoefent.

Ook al heb ik al lang Reiki, dit kan mij ook nog steeds overkomen. Ik zit dan zo in mijn "doe-lijstjes-energie" dat ik de Reiki niet gelijk voel stromen als ik me neervlij op de bank om te pauzeren met Reiki. Stug volhouden werkt in dit geval altijd.

omschakelen
Terug naar de vraag: heb je wel echt zin? Misschien heb je ergens wel zin, maar vind je het moeilijk om om te schakelen van activiteit naar rust. Dan kun je jezelf alvast gaan behandelen om in contact te komen met je diepere verlangen naar rust en ontspanning.

Soms zit het probleem dieper. Vind je jezelf wel belangrijk genoeg om Reikitijd aan te besteden? Hoe graag raak je je eigen lichaam aan?

Wanneer je een ander behandelt word je beloond met contact en gezien worden, met dankbaarheid - vind je je eigen dankbaarheid naar jezelf een waardevolle beloning, of toch tweederangs?

Wanneer je het bovenstaande herkent, dan is natuurlijk het volgende punt: en wat doe je er aan?

ritueel van zelfliefde
Het belangrijkste is, het te erkennen: ik vind anderen belangrijker dan mezelf. Naar, maar waar. Daarna is het goed je af te vragen, of je dat oké vindt, of dat je graag meer liefde aan jezelf zou willen besteden. Wil je het bij het oude houden, dan zal de hoeveelheid Reiki in je handen, wanneer je jezelf behandelt, die terughoudendheid blijven uitdrukken.

Maar wanneer je een persoonlijke campagne "van mezelf houden" start, kun je behoorlijke veranderingen gaan merken in Reikiwarmte en stroming naar jezelf. Die campagne zou een groter gebied van aandacht voor jezelf moeten beslaan, niet alleen Reiki. De boeken van Louise Hay kunnen je op ideeën helpen. Jezelf verwennen met stukjes vrije tijd die je helemaal naar jouw zin mag inrichten (ook al heb je kleine kinderen), leuke attenties voor jezelf, fijne ontspannende muziek, een wierookje en een kaarsje bij je zelfbehandeling enz.

Daarmee maak je het "energieveld" van zelfliefde wakker. Dat maakt niet alleen je zelfbehandelingen meer stromend, het doet een extra zon opgaan in je leven, die blijft schijnen als anderen tijdelijk verstopt zitten en hun zon van waardering niet naar jou willen laten schijnen.

Sla je de weg naar meer zelfliefde in, dan geven je handen je feedback. Je zelfbehandelingen zouden wel eens, net als bij mij, jouw zelfliefde-ritueel bij uitstek kunnen worden, waar je je ongeneerd aan overgeeft, vele malen per week. Ik wens je veel liefde en ........... geduld!

Dit stukje komt overigens uit de kleurrijke verzameling Reiki artikelen uit 30 jaar Helios Nieuwsbrieven. Je vindt ze links op de homepage van de Helios website door op de link onder de Boeddha (met de inzichtkaarten) te klikken. Je vindt er ook nog eens allerlei categorieën: Reiki ervaringen, Reiki historisch, Reiki & innerlijke groei, Reiki 2e graad, Reiki Masterschap,  plus nog interessante artikelen over andere onderwerpen zoals The Work of Byron Katie.

Wij wensen jullie een fijne, Reikirijke herfst en wie weet...... tot ziens!
Een hartegroet van Arianne Groeneveld en Dick Nijssen

 


Mount Kurama healing space


 


Helios Centrum Groep