headerimg


 Lieve Reiki beoefenaar,

Hoe is het met jou gegaan sinds je Reiki bij ons hebt geleerd? Leg je regelmatig je handen op jezelf om jezelf nieuwe energie te geven of te steunen bij klachten? Of op anderen?
Ik vind het leuk eens van je te horen! Je kunt mij mailen.

Hoe is het met Helios?
Ik heb jullie beloofd om jullie op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op het centrum. Velen van jullie weten dat wij bezig zijn Helios te verkopen. Midden december tekenden wij een verkoopcontract maar door totaal onverwachte problemen met het kunnen inbrengen van hun crowd fund opbrengsten bij de bank van hun aanvankelijke keuze, weten wij op dit moment nog niet of de verkoop aan deze kopers door kan gaan.

Voor jullie maakt dit gelukkig weinig of eigenlijk geen verschil. Of Helios van ons blijft of niet, wij blijven er gewoon onze workshops en cursussen aanbieden. De aanmelding blijft via Helios = ons gaan dus je kunt altijd contact met ons blijven maken.

De zin van het leven
Aan het begin van dit jaar zijn wij er even tussenuit gegaan. Is het voor jou ook zo dat je lezen op vakantie intenser ervaart dan thuis? Wij hadden een boek voor de Kerst gekregen, ‘De zin van het leven’ van journalist Fokke Obbema die meeging in de koffer.

Fokke overleefde een hartstilstand en kreeg daardoor een grote interesse in de zin van het leven. Dit boek bevat interviews met mensen van uiteenlopende achtergronden over die ‘zin’.
Ik vond het een bijzonder rijk boek. Echt een boek waar je jezelf al lezend afvraagt: en wat is voor mij nu eigenlijk de zin van het leven?

De antwoorden raakten vaak mijn hart. Zoveel mensen vinden liefde en verbinding wezenlijk, iets betekenen voor een ander/anderen. Maar je zag ze ook steeds weer worstelen met de vraag: is er wel zoiets als een zin?  En al helemaal 1 zin?

Misschien is het vooral zinvol de vraag er zo nu en dan bij te pakken zonder dat je verwacht Het Antwoord te vinden. Die ‘zin’ verandert ook, en zelfs als je denkt dat het leven geen zin heeft, dan erken je dat de zingeving die je er zelf in brengt belangrijk is.

De zin van mijn eigen leven
Als ik naar mijn eigen leven kijk, dan zie ik dat ik door verschillende fasen ben heengegaan.

Ik was tiener op het hoogtepunt van de Flower Power periode. De zin van mijn leven was spirituele verlichting te bereiken, een blijvende verschuiving in bewustzijn. Maar ik wilde ook heel graag kinderen en die 2 zingevingen hebben vaak voor conflicten gezorgd. Want hoe houd je je uren durende meditatieprogramma vol met een jong gezin?

Toen mijn werkelijkheid inderdaad blijvend verschoof, was er niets meer te bereiken en wilde ik die enorme liefde die ik in mezelf ervaarde alleen nog maar delen met wie maar wilde: ik wenste iedereen toe ook te gaan ervaren dat hij/zij liefde is. Ik was heel blij dat ik Reiki had als praktische tool hiervoor. De HART Opleiding is ook voortgekomen uit het verlangen die liefde en helderheid te delen.

De zin van het leven is nu voor mij: het leven leven in intimiteit met mezelf en de wijsheid die voortdurend opwelt uit het leven. Vooral als ik toegeef dat mijn kleine, geïsoleerde ikje ‘het’ niet weet, is het leven gul met inzichten! Wanneer ik vertrouw dat wat zich ontvouwt, precies is wat wil gebeuren, vind ik rust en liefde in mezelf. Wil ik de zee duwen, dan ervaar ik spanning en vervreemding.

Toch probeer ik soms de zee te duwen, gewoon omdat het kan. Want als je bezig bent je centrum te verkopen, dan wil je het natuurlijk verkopen! Maar ook hier geldt: je kunt de zee niet duwen, het gebeurt precies op het moment dat het wil gebeuren.

Wat is voor jou de zin van het leven? Mail het mij als je het met mij wilt delen. Of als je een reactie wilt geven op deze nieuwsbrief...

Reiki aanbod voor beoefenaars
In 2018 zijn Dick en ik weer begonnen met het samen aanbieden van workshops. Wij (maar ook de deelnemers) ontdekten wat een ideale combinatie we eigenlijk samen zijn: Dick met zijn humor, lichtheid en zijn ervaring in het aanbieden van oneindig veel blije, verbindende processen tussen mensen, ik met mijn ervaring in het begeleiden van processen die diepgaande transformatie teweegbrengen. We hebben in 2018 en 2019 2 Reiki Healing intensives gegeven die drukbezocht waren en enthousiaste ervaringen opleverden. Kijk maar op de website!

Reiki Healing Space weekend met Dick en Arianne | 10-12 april
Een echt heerlijk bijtank-weekend waarin je Reiki geeft en ontvangt op allerlei verrassende, liefdevolle manieren. Veel tijd voor jou en wat jij nodig hebt. Intense energie om je te helpen bij een dilemma of om door een dood punt heen te komen in je leven als je dat nodig hebt. Of gewoon het geschenk van zoveel liefdevolle energie en aandacht met volle teugen genieten.
Hier lees je meer over dit weekend.

Dit weekend is voor iedere Reiki beoefenaar die op zijn minst Reiki 1 heeft. Je kunt ook een vriend/vriendin meenemen die elders Reiki heeft geleerd (Usui Systeem).

Weekend om Reiki 2 te leren | met Arianne | 20-22 maart
Het wonderbaarlijke van Reiki 2 is dat het over Reiki gaat, maar dat je totaal nieuwe dingen leert die je niet eerder hebt geleerd: je leert energieblokkades te doorbreken met het krachtsymbool, je helpt jezelf of een ander zich af te stemmen op je zielsfrequentie en daardoor op de wijsheid van het leven zelf en je leert mensen en situaties op afstand te behandelen.

Je zult merken dat je iedere dag wel een aanleiding vindt om je Reiki 2 te gebruiken als je het eenmaal hebt.
Belangrijk is de tijd die wij in het weekend nemen om te oefenen en ervaringen te delen. De Reiki 2 cursus op Helios is zorgvuldig vormgegeven en wij geven hem met veel liefde en plezier.

Ben je verhinderd in maart, dan is onze volgende mogelijkheid de Reiki 2 zomerintensive van 6-9 augustus.
Hier lees je meer en meld je je aan.

Reiki 1 weekend | met Arianne | 27-29 maart
Ook in maart, een weekend om Reiki te leren. Misschien iets om door te geven aan familie en vrienden die Reiki willen leren?

Buddha Mind, Buddha Heart 3-daagse met Dick en Arianne | 16-19 april
Een diepgaande retraite waarin we via een afwisselend programma van meditaties (geleid door Dick), satsang en bewustzijnsverruimende processen toewerken naar het Buddha Mind, Buddha Heart proces op zondagmorgen.

Dit is geen Reiki aanbod maar het brengt wel dat wat Dick en ik de onderliggende spiritualiteit van Reiki vinden: leven in het Nu, houden van wat is, onderzoeken en loslaten van pijnlijke overtuigingen. Kennis maken met wie je werkelijk bent in al zijn aspecten!
Het meedoen aan deze 3-daagse kan heel verdiepend werken voor je Reiki beoefening.
Je vindt alle info over deze 3-daagse hier.

Geen Reiki behandelavonden op Helios?
Wij hebben zo’n 27 jaar een maandelijkse behandelavond aangeboden op Helios. Het laatste jaar waren die zo matig bezocht dat wij met pijn in ons hart besloten hebben ermee op te houden.

Het is nu onze intentie om Reiki verdieping aan te bieden in de vorm van losse dagen en weekenden. Daar blijkt wel interesse voor te zijn bij onze cursisten. Veel van jullie wonen gewoonweg te ver weg om regelmatig voor een losse avond te kunnen komen.

Wij verwijzen mensen graag door naar Reiki Masters die nog wel oefenavonden aanbieden.
Organiseer jij zelf oefenavonden, laat ons weten. Wij stellen de info dan beschikbaar als mensen ernaar vragen.

Wij wensen je alles goeds!
Een warme Reiki groet van Arianne Groeneveld en Dick Nijssen


Helios Centrum Groep

De website van Helios Centrum Heerde maakt gebruik van cookies.
Wat betekent dit voor u?