headerimg


 

April 2018

Lieve Reikibeoefenaar,

Hoe is het met jou en je Reiki? Heeft je Reiki jou en je huisgenoten weer trouw ondersteund door een wintertje virussen heen? Het was me de winter wel, toch, hoe overleef je 4 verkoudheid/griepvirussen die tegelijkertijd in ons landje rondwaren……. zonder Reiki?!!

Daarom een hele Nieuwsbrief exclusief gewijd aan het mooiste wat er is. Gewijd aan een Reiki avond, -dag, Reiki cursussen, en aan de in de wereld unieke 1-jarige HART opleiding die rondom dit mooiste gebouwd is en je tot een Reikibehandelaar maakt die ook nog eens van alle therapeutische markten thuis is. Waarop bij het versturen van deze Nieuwsbrief trouwens nog 4 plekjes vrij zijn. Scroll naar beneden voor meer info!

Ik was op 18 maart 30 jaar Reiki Master. Ik gaf die dag net een HART Opleidingsweekend en heb samen met mijn studenten dankbaarheidskaarsjes aangestoken voor de Reiki traditie.
Ik heb denk ik zo’n 5000 mensen Reiki mogen leren. Sommige van mijn Reikileerlingen hebben mij nog, vaak ver in de 80 of 90, een brief gestuurd en mij bedankt voor het geschenk dat Reiki al 20-30 jaar voor hen is. Ze wilden voorkomen dat zij zouden sterven zonder dat ik hoor hoeveel Reiki voor hen heeft betekend, Daar word ik dan toch wel blij van…

NB Voor wie lang niet op Helios is geweest of misschien nog nooit, omdat je Reiki bij ons elders in Nederland leerde: alle foto's in deze Nieuwsbrief  zijn op Helios gemaakt. Het houten gebouw dat je ziet doorschemeren is de Megakota, ons nieuwste gebouw, ietsje later in het jaar vanuit de boerderij gefotografeerd.

Maar nu eerst Reiki avond- en cursusnieuws:

Zondag 29 april 10.30-16.00 uur | Reiki 1 opfris- en behandeldag | met Arianne & team

Een heerlijke Reikidag om je Reiki op te frissen, een behandeling te geven en te ontvangen.
Mensen mailen mij wel eens dat ze zichzelf wel behandelen maar weinig anderen behandelen of zelf behandeld worden en dat eigenlijk wel missen. Is dat voor jou ook zo, pak dan je kans! Op deze dag kun je je onderdompelen in Reiki. Ook leer je Mikao Usui’s Gassho meditatie en leer je hoe je die aan het begin van je behandelingen kunt toepassen om jezelf op een nieuwe manier voor te bereiden op de behandeling.
Bedoeld voor iedereen die Usui Systeem Reiki 1 leerde. Iedere deelnemer krijgt ook een opfrissing van zijn/haar inwijdingen, een zogenaamde ‘Reiki blessing’.
Neem je eigen lunch mee! Kosten € 25,-.  Aanmelding

Donderdag 18 april | Reiki 2 opfrisavond | met Arianne & team
Voor iedereen die Reiki 2 op Helios leerde. We delen onze bijzondere ervaringen met elkaar, ik help je weer aan kennis die je kwijt bent en we gaan samen een Reiki 2 behandeling doen. Kosten € 10,-. Je geeft je hiervoor op via de pagina op de website.
Aanmelding

27-29 juli 2018 | Reiki 1 weekendcursus | met Arianne & team
Voor jullie vrienden en kennissen om hen op te wijzen! De eerstvolgende cursus is eigenlijk in april maar die zit al bomvol met een wachtlijst eraan. Daarom heb ik deze extra bijgepland.
NB De Reiki 1 cursusbijdrage gaat in 2019 naar € 295,-, nu is hij nog € 275,-.
In juli is er plek voor herhalers, dan is de speciale prijs: € 225,- incl. volpension. Info en aanmelden

Do 23 – zo 26 augustus | Reiki 2 zomerintensive | met Arianne & team
De zonnigste en meest relaxte manier om Reiki 2 te leren is toch wel deze zomer-intensive. Je leert de symbolen en technieken van Reiki 2 maar we hebben gewoon veel meer tijd om met die symbolen ‘op avontuur’ te gaan: ze te gebruiken voor waar we in ons leven aan willen werken. Tussendoor is er tijd om lekker in de zon te zitten, te wandelen, contact te maken met groepsgenoten……. Pak je kans, dit is voorlopig de laatste zomerintensive die ik gepland heb.
Als je al Reiki 2 op Helios geleerd hebt, kun je ook komen herhalen: speciale prijs € 350,-.
Info en aanmelden

Past deze datum niet of doe je toch liever een weekend, dan bied ik ook nog aan:

18-20 oktober | Reiki 2 weekendcursus | met Arianne
Ook een weekendcursus heeft voldoende tijd om alle technieken te oefenen. Je zult verbaasd staan hoeveel meer kracht en intensiteit je Reiki krijgt, ook als je gewone hands on behandelingen geeft. De afstandsbehandelingen wil je nooit meer missen als je ze eenmaal kunt doen, zo fijn dat je nu een vriend(in) die verder weg woont kunt helpen in hun nood. Je staat nu écht nooit meer met lege handen…..
Als je al Reiki 2 geleerd hebt kun je ook komen herhalen: speciale prijs € 275,-.


start 21 september 2018 | 1-jarige HART Opleiding | met Arianne Groeneveld en Frank Laurijssen

Ik heb in 2005 de 1-jarige HART Opleiding opgezet met als doel Reiki behandelaars meer therapeutische tools te geven. Reiki maakt vaak veel los bij mensen en het viel mij op dat Reiki behandelaars hierin al gauw konden vastlopen. Ik wilde hen inzicht geven in innerlijke kind-pijnen, ik wilde hen laten ontdekken wat ik zelf had ontdekt: dat een leven in vreugde en vrijheid haalbaar is voor henzelf en hun cliënten. Als je maar weet en ervaart wie je werkelijk bent en er zicht op krijgt wanneer je terugschiet in de beperkingen van je (vooral in je jeugd) geconditioneerde ego.

Mijn groeizame leven had altijd 2 benen: Reiki en…. een klein aantal bijzonder werkzame tools om mijzelf helder en liefdevol te houden. Die wilde ik delen zodat mijn studenten die weer met hun cliënten zouden delen. En…. die deel ik nog steeds!

De HART Opleiding heeft Reiki als haar warm kloppende hart. Je leert naast Innerlijk Kindwerk en The Work of Byron Katie nieuwe traditionele technieken en toepassingen in Reiki. Er is nergens ter wereld een opleiding die zowel Reiki als Zijnsgerichte psychotherapie aanbiedt.

Wil je dit nog doen voordat het te laat is? Wees er dan snel bij, ik heb nog 4 plaatsen te vergeven. Je hebt Reiki 1 en 2 (liefst Reiki Alliance) nodig als vooropleiding maar Reiki 2 hoef je pas januari 2019 te hebben geleerd. De Open Dag is al geweest, maar het info deel van een Open Dag staat op YouTube. Je kunt het filmpje bekijken om te voelen of deze opleiding iets voor jou is. Aanmelding en info

Ervaring van een deelnemer:
‘Wat is er mooier dan te ontwaken uit een onbewustheid waarvan je dacht dat ie normaal is?
Je bewust worden van dit moment, van het NU is misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar als je eenmaal een glimp te pakken krijgt van je ware zelf in het NU wil je er steeds weer naar terug keren. Je leven in z'n volle glorie kunnen en mogen beleven, voelen, ruiken, zien en horen is een ware vreugde. Leren hoe je uit je vernauwing kunt stappen en de rust en ruimte te voelen die zich aan je openbaart en aan de oppervlakte komt is een werkelijk geschenk voor mij geweest.! De 1-jarige HART Opleiding bracht me deze dierbare ervaringen, welke ik mijn leven lang zal koesteren!’
FG

start 6 september 2018 | Zen Reiki Master Opleiding (Reiki 3e graad) | met Arianne
In een klein groepje leid ik enthousiaste Reiki behandelaars op tot enthousiaste Reiki Masters. Alle elementen van het Masterschap komen aan bod: de Reiki Traditie, jezelf neerzetten als Reiki Master, cursus geven, mensen inwijden….. Er is nog plek voor wie in zichzelf de roep hoort.
Aanmelding en info

Reiki ervaring: de peuter die de ouders tot wanhoop dreef

Het was een mooie, warme zondag avond. We zaten lekker in de tuin van goede vrienden, de kinderen speelden met elkaar. Alleen hun jongste, een meisje van 15 maanden, zat bij mama en ze was ontevreden. Dat was niets nieuws. Vanaf haar geboorte was ze vaak ontevreden. Ze sliep slecht, en het ergste van haar ontevredenheid kwam er 's nachts uit. De ouders hebben van alles geprobeerd, verschillende westerse en alternatieve methodes maar die hebben geen resultaat gegeven. Ze waren allebei uitgeput.
 

Op die avond was ze niet te troosten. Ze werd niet rustig bij mama, maar ook niet bij papa. Met een diepe zucht hebben ze haar op de grond gezet, niet meer wetend wat ze eraan moesten doen. Ik (de Reikibehandelaar) stond op om haar te pakken, meer om haar ouders even wat rust te brengen. Ze werd stil in mijn armen. We gingen zitten en ze leunde tegen me aan. Iedereen ontspande zich en het gesprek ging verder. Toen opeens voelde ik de Reiki stromen. Ik zei niets, maar genoot van het moment.
 

We zaten zo wel 10 minuten, toen het meisje opeens heel zacht mijn handen een voor een opzij heeft gezet. Ze zat nog even bij me op schoot, daarna gleed ze op de grond en kroop naar de andere kinderen om te spelen. Niet veel later werd ze heel moe en papa bracht haar naar bed. Hij was heel snel terug met een verbaasde en opgeluchte uitdrukking. Ik zei nog niets.
 

De volgende ochtend stuurde ik een berichtje om te vragen hoe de nacht verliep. Toen heb ik ze verteld over wat er gebeurde de avond daarvoor. De ouders waren verbaasd. Voor het eerst in haar leven, sliep het meisje in haar eigen bed de eerste helft van de nacht door!
 

Ik heb het meisje nog drie keer hierna Reiki gegeven. Dat ging veel rommeliger dan de eerste keer, maar iedere keer was er een duidelijk resultaat te zien. De laatste keer dat ik haar Reiki gaf, gaf ik de moeder ook een volledige behandeling. Twee dagen later begon het meisje te lopen.
 

Die eerste spontane behandeling zit heerlijk in mijn geheugen. Het was een prachtige ervaring.
 

Dit wilde ik heel graag met je delen. Dank je wel voor de cursus, je hebt me de eerste zet gegeven om een pad te bewandelen vol met ontdekkingen en nieuwe ervaringen.
Daar ben ik erg dankbaar voor.
Veronika Magali-Marosy

Lieve mensen, ik hoor ook graag jouw Reiki-ervaringen! En ook jouw vragen over Reiki die ik graag beantwoord. Stuur je reacties naar dit mail-adres.

Het lijkt me leuk je weer te zien! Ik wens je een blije lente en zomer, een warme Reikigroet van Arianne

  


Helios Centrum Groep