headerimg


 

Beste Reiki-student,

Je ontvangt deze Reiki Nieuwsbrief omdat je in het verleden Reiki bij Dick of bij mij (Arianne) leerde. Hoe is het met jou? Laat eens wat van jou horen, dat vinden wij leuk! Hoe is het verder met jou gegaan? Gebruik je je Reiki nog steeds?

In deze Nieuwsbrief vind je de aankondiging van een speciale Reikidag voor Reiki 1 en Reiki 2 beoefenaars in Heerde, informatie over Reiki 2 leren of herhalen en nieuws over de Reiki Master Opleiding. Ook een persoonlijke, bijzondere Reiki-ervaring van mij (Arianne).

Wij hebben de intentie vanaf nu 2-3 keer per jaar een Helios Reiki Nieuwsbrief te verzenden. Mocht je daar geen interesse in hebben dan kun je je hiervoor afmelden door op het afmeld-linkje helemaal onderop deze mail te klikken.

Reiki behandelavonden gestopt, wat nu?!
Wij hebben 25 jaar (!) maandelijks een Reiki behandelavond aangeboden. Omdat het aantal mensen dat daarvoor in de auto wilde stappen de laatste jaren helaas minimaal was, hebben wij met pijn in ons hart besloten de avonden te stoppen. Nu zijn we op zoek naar een nieuwe manier om Reiki beoefenaars bij elkaar te laten komen om Reiki uit te wisselen maar ook dingen bij te leren. Omdat verschillenden van jullie te ver weg wonen voor een losse avond, doen wij een try out met een Reiki-dag in het weekend. Als dit een succes wordt, bieden we in de volgende Reiki Nieuwsbrief meer Reikidagen aan.

Zondag 20 augustus | Helios Verdiepingsdag Reiki 1 en 2: Byosen behandelen
Dit is een methode die Chuyiro Hayashi al leerde.
Byosen betekent ‘opeenhoping van toxinen’ en de behandeling die je op deze dag leert is bedoeld om toxische opslag te laten verdwijnen.
Die toxinen zitten op specifieke plekken in het lichaam. We gaan leren waar ze kunnen zitten en we gaan oefenen om ze door het scannen van het energieveld te vinden! Verder leer je op deze dag deze geblokkeerde plekken intensief te behandelen. Je leert ook om de gewaarwordingen in je handen te interpreteren zodat je weet of de ‘byosen’ nog intens is, al aan het afzwakken of zelfs helemaal is verdwenen.
Deze dag is open voor Reiki 1 en 2 beoefenaars. We gaan elkaar uitgebreid op deze manier behandelen. Breng gerust Reikivrienden mee die ergens anders Reiki leerden.
De dag begint om 10.30 uur en we eindigen ’s middags om 16.30 uur. Neem je eigen lunch mee!
Hier meld je je aan.

10-13 augustus | Reiki 2 driedaagse intensive | Reiki 2 leren of…. herhalen!
Dit is mijn favoriete, super relaxte Reiki 2 cursus die ik alleen in de zomer aanbied. Deze keer met speciale jubileumkorting, hij is daardoor maar € 10,- duurder dan een weekend Reiki 2 cursus!
We hebben een hele dag extra tijd om met alle Reiki-technieken die we geleerd en geoefend hebben op avontuur te gaan. We zetten ze in voor precies dat wat de deelnemers nodig hebben: heling van een pijnlijk verleden, helderheid krijgen over de toekomst, het helen van een pijnlijke relatie…. Ook is er extra tijd om te wandelen, zonnen, zwemmen…. Het is een cursus in vakantiesfeer.
Reiki 2 maakt niet alleen de gewone Reiki-behandeling dieper en intenser en geeft je het vermogen om Reiki op afstand te kunnen sturen, het geeft je ook prachtige technieken om je leven vorm te geven in een bedding van liefde.
Hier lees je meer over Reiki 2.

Ben ik toe aan Reiki 2?
Wanneer je regelmatig jezelf Reiki geeft is dat voldoende om mee te doen aan een Reiki 2 cursus. Als je ook nog Reiki geeft aan mensen om je heen, des te beter!
Reiki 2 kun je ook alleen leren voor eigen gebruik.

Reiki 2 opnieuw meemaken
Ik heb regelmatig contact met Reiki beoefenaars die al een poosje geleden Reiki 2 bij mij leerden. Soms meer dan 20 jaar geleden want volgend jaar zijn Dick en ik 30 jaar Reiki Master.
Opfrissen kan dan leerzaam en inspirerend zijn. Als Reiki 2’er meedoen met de 3-daagse Reiki 2 intensive kost normaal € 375,- maar dit jaar met jubileumkorting € 350,-. Dit is inclusief 3 dagen volpension!
Heb je Reiki 2 elders geleerd en wil je bij ons herhalen, neem dan vooraf even per mail contact op met Arianne.
Vermeld altijd bij je aanmelding in de mededelingsruimte dat je herhaalt.

1 november 2017 | 20-22 uur | Reiki 2 opfrisavond
Heb je er behoefte aan je Reiki 2 kennis op te frissen zonder de cursus opnieuw mee te doen? De symbolen weer eens door te lopen en het gebruik? Ervaringen uitwisselen met andere Reiki 2 beoefenaars?
Twee maal per jaar bieden wij deze avond aan. Hier geef je je op.
 

Voor vrienden en kennissen:
25-27 augustus | Reiki 1 weekendcursus | met Arianne Groeneveld | Jubileumkorting: nu € 275,- i.p.v. € 250,-.

Een groot deel van mijn cursisten wordt door jullie doorgestuurd! Dank jullie wel daarvoor, daardoor hoor ik jullie namen vaak weer voorbijkomen en hoe lang geleden je bij ons was.
Reiki leren in de zomer geeft kans op een dubbele Reiki-behandelsessie: Reiki van de zon en van Reikihanden.
Ook Reiki 1 kun je nog een keer opnieuw meemaken. De kosten zijn normaal € 225,-, met jubileumkorting € 200,-.
Hier meld je je aan.

3 armen Reiki
Bericht van Arianne


Kennen jullie die beelden van Indiase goden met meerdere armen? Zou handig zijn toch, er meer dan 2 te hebben….
Ik heb een poosje geleden 3 armen gehad! Op de laatste dag van onze mei-vakantie viel ik met mijzelf en mijn fiets op mijn elleboog: uit de kom en banden gescheurd, en ook nog eens in het buitenland. ’s Avonds is mijn elleboog geopereerd.
Nu geef ik mijzelf toch al graag Reiki, maar in zo’n extreme situatie al helemaal. Ik werd met 2 warme Reiki handen op mijn lijf de OK binnengereden waar ik plaatselijke verdovingen in mijn schouder kreeg.

Terwijl de linkerarm onder handen werd genomen door de chirurgen, voelde ik heel duidelijk nog steeds mijn 2 handen op mijn lichaam die ook heel aangenaam Reiki gaven, ook met de normale wisselingen in warmte en intensiteit.

Nu had ik wel eens gelezen dat hersenen in de war kunnen raken als een lichaamsdeel ‘afgemeld’ wordt door plaatselijke verdoving en achter een gordijn verdwijnt maar deze verwarring vond ik echt kicken! Terwijl ik allerlei bouwvak-achtige geluiden van mijn echte arm hoorde komen, lag ik heerlijk gekoesterd door mijn ‘eigen’ 2 Reikihanden.
Toen mijn geopereerde arm op mijn lijf werd teruggelegd, heb ik, terug op zaal, een nacht lang in mijn beleving 3 armen gehad. Op een gegeven moment heb ik mijn hersenen toch maar toegesproken en gezegd: lieverd, guess what, dit is toch onze enige echte linkerarm en hij heeft ons nu nodig. Het hielp om mijn echte arm Reiki te geven. Tegen de ochtend had ik er weer twee…..

In zo’n situatie word ik me weer enorm bewust wat een geschenk Reiki is. Ik zou wel tegen iedereen die nog geen Reiki heeft willen zeggen: gun jezelf ook 2 heerlijke, stromende handen!!! Al fijn als je moe bent, en al helemaal fijn wanneer je zoiets meemaakt als ik 2 maanden geleden.
NB Hiernaast de foto na terugkomst compleet met brace. Inmiddels ben ik zonder brace en lekker aan het oefenen en... natuurlijk veel Reiki aan het geven.

Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt met Reiki? Mail je ervaring naar Arianne voor de volgende Reiki Nieuwsbrief.

Nieuws over Masteropleiding met Arianne
Dit is nog even toekomstmuziek, maar in september 2018 start ik een Reiki Master Opleiding voor mensen die nog Master bij mij willen worden voordat ‘het te laat is’. Niet dat ik serieus van plan ben om met pensioen te gaan maar hoe lang je door kunt werken, is niet helemaal aan jezelf om te bepalen. Tegen de tijd dat deze mensen Reiki Master worden ben ik 70. De opleiding gaat wat de aanmeldingen betreft zeker door met nu al 3 Masterkandidaten.
Heb je ook interesse, mail mij. Je kunt dan vanaf dit jaar al stage lopen op de Reikicursussen op Helios.
Lees hier meer over de Masteropleiding op Helios.

Ik vond het ouderwets leuk deze Reiki Nieuwsbrief voor jullie te maken. Ik hoop dat jullie het ook leuk vinden hem te ontvangen.
Ik wens jullie een fijne, Reiki-rijke zomer en tot ziens!

Een hartegroet van Arianne Groeneveld

(ook namens Dick die ook nog steeds Reiki geeft en TaoTantra Reiki 1 cursussen aanbiedt op Helios)
 


Helios Centrum Groep