headerimg

InnerFreedom-Weekend met Heino Jansen


Agenda:

 vrijdag 19 oktober 2018 20:00 uur - zondag 21 oktober 2018 16:00 uur Aanmelden

Heino Jansen € 295.00 Inclusief volpension

 

InnerFreedom™-Weekend

InnerFreedom™-Weekend

InnerFreedom™ is ontwikkeld voor iedereen die wil leren om van binnen uit gelukkig te zijn. Het InnerFreedom™ - Weekend is een krachtige workshop, die jou de volgende positieve effecten kan opleveren.

• Versterking van jouw basisvertrouwen
• Een groter gevoel van onafhankelijkheid
• Een fijne relatie met jezelf opbouwen
• In staat zijn tot liefdevolle relaties met de ander
• Hernieuwd richtingsgevoel
• Innerlijke kracht en standvastigheid voelen
• Beter grenzen kunnen stellen
• Durven ontdekken en experimenteren
• Zekerder zijn in jouw seksualiteit
• Meer innerlijke rust ervaren

Vrijheid van binnen uit

Vrijheid van binnen uit

Door te leren van binnen uit vrij te zijn, kunnen we de duurzame harmonie, vreugde en het geluk in onszelf gaan ervaren. Terwijl we leren om onze innerlijke vrijheid terug te claimen, ervaren we steeds meer rust en acceptatie in ons zelf. De wereld gaat er dan opeens heel anders uit zien. Het klaart letterlijk op en we trekken dingen, situaties en mensen aan in ons leven die veel beter bij ons in deze nieuwe bewustzijnstoestand passen. We merken dat ook onze sociale contacten rustiger, vrediger en harmonieuzer verlopen.

Onze maatschappij is (helaas) totaal tegengesteld ingericht. Daarin leren we (vanaf de basisschool al) dat we vrijheid en geluk buiten ons zelf moeten zoeken. Als we dit “zoeken” grondig bekijken, ontdekken we dat dit nogal krampachtig en hardnekkig is en dat het binnen in ons steeds weer leidt tot onrust en disharmonie. Vanuit deze onvrede gaan we nog meer “op zoek”. We proberen oplossingen te bedenken, maar die werken niet. We verliezen onze kracht en energie en zo blijven we een gevangene van ons eigen “zoeken”.

Vrijheid ligt echter 180 graden de andere kant op. Daarom draaien we dit tijdens het InnerFreedom-Weekend om!

Hoe is InnerFreedom™ontstaan?

Door de jaren heen heb ik (Heino Jansen) mezelf talloze keren volledig gevangen gezet. Elke keer wanneer ik weer eens heftig vastliep ervoer ik pijn, verdriet, boosheid, wanhoop en uitzichtloosheid. Maar ook ontdekte ik dat ik mezelf steeds weer kon bevrijden. Dit leidde tot nieuwe inzichten. Inzicht in: “wat werkt niet?” en vooral “wat werkt WEL?” Zo leerde ik dat ik in staat was om mezelf - onafhankelijk van de situatie - steeds weer krachtig te herpakken en zelfbewust in het leven te zetten. Daarmee ontstond de effectieve InnerFreedom™-Workshop, die ik graag met jou deel.

Wat houdt het InnerFreedom™-Weekend in?

Wat houdt het InnerFreedom™-Weekend in?

Het InnerFreedom™-Weekend ondersteunt je in het weer opnieuw ontdekken en claimen van jouw eigen innerlijke vrijheid. Dit is een uniek proces dat bestaat uit inzichten en handelingen die iedereen kan aanleren en voor zichzelf (dagelijks) kan uitvoeren. Het InnerFreedom™-proces leidt ertoe dat je - in elke omstandigheid - de verbinding met jezelf leert behouden, maken en/of herstellen. En dat je onafhankelijk van de situatie optimaal standvastig en rustig kunt blijven. Hiermee herpak je de leiding over jouw eigen leven en word je niet langer geleefd door jouw omgeving. Je voelt je stabieler en rustiger. Je bent veel minder beïnvloedbaar en beter in staat tot het maken van de juiste beslissingen.

Tijdens het InnerFreedom™ - Weekend tref je een combinatie van oosterse en westerse methoden aan. De workshop bevat de volgende ingrediënten:

• Leren verbinden 
• Innerlijk leiderschap
• Seksuele bewustwording
• Weerbaarheid (fysiek en mentaal)
• Meditatie technieken
• Mindset-Management
• Voor jezelf (en jouw leven) gaan
• Creativiteit
• Muziek en Dans

Zonder al te veel over dit krachtige weekend bloot te geven (het verrassingseffect is namelijk ook van belang), kan gezegd worden dat het doorbreken van de “ik-illusie” en het bypassen van ego-mind (innerlijke criticus) essentieel is. 
Tijdens dit weekend speelt Heino intuïtief en creatief in op de dynamiek van de groep. Daarmee is elk weekend een unieke ervaring.

Programma

Programma

In grote lijnen kun het volgende programma verwachten (NB: hier en daar neemt Heino de vrijheid om hier – inspelend op de groepsdynamiek – van af te wijken):


Vrijdag-Avond

• 19:30 > Zaal Open
• 20:00 – 22:30 > Workshop
• 23:00 > Slapen

Deze avond staat in het teken van aankomen, landen, ont-moeten en verbinden. Speelse oefeningen maken je los en vertrouwd met de groep en de omgeving. Tijdens deze avond brengt het “toeval” je in contact met een bijzonder waardevol contact tijdens dit weekend (jouw buddy). Aan het eind van de avond maken we een rondje over het terrein en vind je je slaapplekje bij Helios.


Zaterdag-Ochtend

• 8:30 – 9:00 > Ochtend Sessie
• 9:00 – 10:00 > Ontbijt
• 10:30 – 12:45 > Workshop
• 13:00 – 14:00 > Lunch

Voor het ontbijt doen we samen een halfuurtje wat oefeningen om je lijf te ontspannen en om fysiek wat meer in je kracht te komen.

Na het ontbijt besteden we de ochtend aan aarden, het uiten van alles wat er voor jou vast-zit (woede, frustratie, verdriet, blokkades)… en dat gooien we er eens flink uit door te dansen, springen of wat jouw uitingsvorm ook mag zijn. Tevens gebruiken we de zaterdag-ochtend om duidelijk te krijgen wat je allemaal los kunt (mag) gaan laten (en in de pauze ga je hier met je buddy verder mee aan de slag).


Zaterdag-Middag

• 15:30 – 18:00 > Workshop
• 18:30 – 19:30 > Diner

We gaan aan de slag met het (leren) staan in jouw eigen kracht. We doen een aantal krachtige oefeningen om los te laten wat er los gelaten kan worden. We brengen via een mooi proces nieuwe overtuigingen en mogelijkheden in jouw bewustzijn.

Met behulp van een zelf ontwikkeld NLP-proces begeleidt Heino jou in het integreren en ankeren van een nieuwe set overtuigingen die jou steunen (ipv tegenwerken) op jouw pad van innerlijk vrijheid.


Zaterdag-Avond

• 20:00 – 23:00 > Workshop
• 23:00 > Welverdiende Nachtrust

In deze steeds intenser wordende Energie en Flow bereiken we samen een hoogtepunt zaterdag avond. Deze avond staat in het teken van LOL, LEF, DOEN, LOSLATEN, OVERGAVE, DANSEN, LIEFDE GEVEN, EN~ER~GIE, TRANSFORMATIE, DOORBRAAK. Tijdens deze geweldig mooie intense avond gaan we ervaren hoe het is om los te laten wat niet werkt… Hoe het is om te handelen vanuit zelfbevrijdende LIEFDE… Hoe het is om een nieuwe ervaring op te doen…


Zondag

• 8:30 – 9:00 > Ochtend Meditatie
• 9:00 – 10:00 > Ontbijt
• 10:30 – 12:45 > Workshop
• 13:00 – 14:00 > Lunch
• 14:30 – 16:00 > Workshop + AFSLUITING

De zondag staat in het teken van rust, vrede, harmonie, mediatie, (ontspannen) dansen, op je eigen matrasje een gitaar improvisatie luisteren, bij mooi weer naar buiten toe, dingen delen met jouw buddy en anderen, openhartige gesprekken met de mensen die jij inmiddels heel goed hebt leren kennen en waarmee je een sterke verbondenheid voelt…

Op deze geweldige zondag ervaar je hoe het is om jouw doorbraak ervaring vanuit rust en ruimte in jezelf te intergreren en ankeren. Kortom: heerlijk relaxed thuiskomen bij jezelf. En daarna sluiten we samen af en nemen we op een passende wijze afscheid van elkaar, waarna je (h)eerlijk en met een hernieuwd bewustzijn huiswaarts keert.

Herbronnen en assisteren

Elk weekend is uniek en heeft een eigen karakter. Wil je je jouw InnerFreedom-proces verder verdiepen en levendig houden, dan kun je zo vaak je wilt weer opnieuw meedoen aan een InnerFreedom-weekend. Wil je nog een stap dieper, dan kun je je aanmelden om als co-assistent mee te doen. Om te assisteren moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Ervaringen van deelnemers

Ervaringen van deelnemers

"Wat een prachtig en waardevol weekend was dit...weer een stap in transformatie gemaakt. Innerlijke vrijheid ervaren..Een prachtige groep mannen en vrouwen Heino en Vanessa die zo warm zorgvuldig open begeleiden en aanwezig zijn. Wij als groep elkaar ondersteunend naar nieuwe ervaring en groei. Dank aan ieder die aanwezig was.” - Geke

"Net terug van een weekend op Helios. Mooie inzichten, stromende tranen, hemelse vrijheid in dans.
Tijd voor afscheid van oude patronen.
Heino en Vanessa dank voor alle steun en begeleiding, het was fijn, veilig, liefdevol.
Dankbaar Helios Centrum Heerde “ - Inner Freedom Liesbeth

"Wat een cadeau, om Heino en Vanessa te mogen meemaken met groep o zo warme liefdevolle en zorgzame mensen.
M’n hart springt nog elke keer op van dankbaarheid als ik hieraan terugdenk.
Lieve Groet en hopelijk tot een volgende ontmoeting.” - Jo (uit België)"Het weekend voelde als een warm bad. Op geheel eigen wijze kom je in een flow van liefde voor jezelf en de ander, verbinding, rust en ruimte. Heino zijn eerlijkheid en no nonsens houding maken het heel toegankelijk en veilig.” - Milou

"Hallo Heino, Warm, liefdevol, spannend, verrassend, helend, verblijdend, verbindend, bevrijdend, loslatend...........Er zijn niet voldoende woorden om te omschrijven wat een prachtige belevenis het afgelopen weekeinde voor mij was. Geweldig hoe je dit met zo'n diverse groep mensen voor elkaar hebt gekregen. Mijn dank hiervoor aan jou, aan Vanessa en aan alle lieve en mooie deelnemers. Jullie blijven voor altijd in mijn hart. Liefs” - Petra

"Ik vond die liefdevolle aanrakingen heerlijk. Ik heb dat mijn hele leven moeten missen. Vooral bij de koesterende en aandacht gevende oefeningen voelde ik dat. 
Ik had een zwijgzame moeder, die treurde om het verlies van twee van haar zonen. Nooit een aanraking, geen liefdevolle woorden of zelfs maar een vraag als hoe was jouw dag vandaag of hoe gaat het. Bij de verbindende oefeningen merkte ik dat ik dat heel, heel erg heb gemist. Tijdens jouw weekend werd ik me bewust hoe belangrijk dit alles voor mij is. Dank je wel. Lieve groet” -  Vera

"Een week geleden heb ik een fantastisch weekend gehad!! Met grote dank aan Heino, zijn assistente Vanessa en een bijzonder warme groep deelnemers. Ik kwam mijzelf weer goed (heel liefdevol en leerzaam) tegen. De spierpijn van het dansen en bewegen is voorbij, het gemis van een hele fijne verbonden groep mensen is nog voelbaar. Het was een feest! Dank jullie wel!" - Peter

"Het InnerFreedom weekend was voor mij een fijne, liefdevolle verbindende ervaring. Door oefeningen, dans en meditatie kwam ik steeds meer bij mijn innerlijke rust, ging mij meer openen en zag dat ook bij de andere deelnemers gebeuren. Dat gaf een mooie en intense verbinding met iedereen. Dit werd allemaal goed geleid door Heino en zijn assistente. Hij voelde goed aan wat nodig was en goed werkte voor de groep. Dit weekend, gegeven op een prachtige locatie, is een echte aanrader. Groetjes” - Frans

"Hoi Heino, ik wil je nogmaals bedanken voor dit fijne verhelderende weekend. Ik kwam daar met een blik van 'ik kijk het eerst even aan'. Nu ben ik thuis en denk nog even over t weekend na. Ik heb nog een beetje last van spierpijn, maar dat gaat wel weer over. Voor t eerst en dan zo liefdevol, vertrouwd en veilig. Ik moet nog werken aan mijn vertrouwen in anderen, vooral in mannen.  Jij en je assistente Vanessa en de anderen hebben me getoond dat niet iedere man onbetrouwbaar is. Iets dat ik zelf eigenlijk wel wist maar nu begin ik er toch vertrouwen in te krijgen dat dit ook zo is. Het elkaar intens aankijken is voor mij nog best eng, maar ik vertrouw erop dat ook dat weg zal zakken, met behulp van mijn partner en jullie beiden. Bedankt voor het fijne weekend” - Gerda

"Wat een krachtig programma!!! Innerlijke vrijheid in jezelf hervinden, staan voor wie je bent en dat daadwerkelijk waarmaken, dat was voor mij de doorslag. Het was een hele liefdevolle groep met een goede begeleider die weet wat hij doet. Ik ben nog helemaal onder de indruk van dit bijzondere weekend. Ik heb door de jaren heen van alles gedaan, maar dit was voor mij echt een doorbraak.TOP weekend!! “ - Jenneke

"Heel veel mooie elementen, fijne oefeningen, prachtige muziek. Heino, jouw persoonlijke stijl is een mooie mengeling van kracht en kwetsbaarheid, lief en streng, gestructureerd en licht chaotisch. Ik houd daar wel van. Hiermee creëer je veiligheid en vrijheid.” - Désirée

"Voordat ik dit weekend in ging had ik wel eerst zoiets had van: eerst zien dan geloven of dit echt wat voor mij wat zal gaan doen. Dit weekend beschouw ik als het begin van  een nieuw leven voor mij. Ik voel in mijn hart nu dat ik tot zoveel meer in staat ben dan ik ooit voor mogelijk gehouden had, dankzij dit weekend is mijn pad naar zelfliefde en liefde voorgoed geopend!” - Michael

“Ik vond de afwisseling en de opbouw tijdens het InnerFreedom Weekend zeer inspirerend. Ik merk - nu na het doen van de workshop - dat ik opener op mijn omgeving reageer.” - Klaas-Marten

Gegeven door:

Heino Jansen

Begeleider Heino  Jansen

Na te zijn opgegroeid in een zeer instabiele en onveilige gezinssituatie, begon ik op mijn 14e met mijn grote passie: gitaar en piano spelen. Vooral door improvisatie op deze instrumenten ontdekte ik voor het eerst wat innerlijke vrijheid is en dat er altijd een onuitputtelijke bron van bevrijding in ieder mens (dus ook in mij) aanwezig is.

Desondanks belandde ik - na 20 jaar werken als internationaal HiTech-Ingenieur - in een heftige burn-out. Voor mij een teken om mijn hart te gaan volgen! Advaita Vedanta, NLP (gecertificeerd Master-practitioner NYTI), Zen meditatie, Shaolin-Kempo (zelfverdediging), Argentijnse Tango, tantra en improvisatie-dans bleken daarbij enorme eye-openers en essentiële sleutels tot het ontwikkelen van een stabielere en vrijere basis in mijzelf.

Na een jarenlange (internationale) opleiding tot spiritueel-trainer/coach/docent, volg ik mijn hart als InnerFreedom™ - trainer. Daarnaast ondersteun ik mensen bij het transformeren van belemmerende overtuigingen en het (her)ont-dekken van innerlijk geluk. In dit kader kun je bij mij terecht voor persoonlijke sessies als innerlijk-geluk coach. Daarnaast ben ik FilmMaker.

Mijn missie is om mensen te ondersteunen bij het zich (weer) - in vrijheid - verbinden. Eerst met de essentie in zichzelf, daarna met de ander (daarna met het leven zelf). Workshops geven op Helios is - zeker in dit kader - voor mij echt een leuk (en leerzaam) feest.
Link naar YouTube filmpje over InnerFreedom:
Klik hier.


Helios Centrum Groep