headerimg

IK Nacholingsweekend


Agenda:

 vrijdag 27 oktober 2017 20:00 uur - zondag 29 oktober 2017 16:00 uur Aanmelden

Lieke Defize, Eric Horn € 325.00 Inclusief volpension

 

Tweede nascholingsweekend

In het weekend van 27-29 oktober vindt het tweede terugkom/nascholings-weekend voor afgestudeerde deelnemers van de IK Jaartraining/Innerlijk Kind Jaargroep plaats. Iedereen die de jaartraining bij Lieke en Eric heeft afgerond kan zich hiervoor opgeven.

Wat is een terugkomweekend?

Een opfrisweekend: uit de hectiek van alledag thuiskomen bij jezelf. De nieuwste inzichten voor jou verzameld en verwerkt in een aantrekkelijk programma, waarin je nieuwe kanten van jezelf kunt ontdekken en kunt loslaten wat je niet meer dient. Het is ook thuiskomen in de vertrouwde bedding van het I.K. werk.

Wat kan je leren in het weekend?

Wat kan je leren in het weekend?

In dit weekend zullen Lijf en Expressie centraal staan. In de Jaartraining heb je steeds weer lagen afgepeld om te komen tot de kern van wie je in wezen bent. Om jouw mooie zelf tot uitdrukking te brengen hier op aarde heb je je lichaam als instrument nodig. Hoe voel jij je in je lichaam, waar zitten je blokkades, hoe beweeg jij graag en waar in je lijf kun jij contact maken met je krachtplekken?
D.m.v. krachtige stembevrijdings-oefeningen zullen we aandacht geven aan wat in jou tot expressie wil komen, of het nou om pijn en frustratie gaat, om jouw klank van vreugde en passie, of om jouw hele stille en subtiele innerlijke stem.
Natuurlijk is er ook weer plek voor het verhaal van de innerlijke weerstand. D.m.v. de ‘Feeding Your Demons’ methode zullen de huidige saboteurs in jezelf aan bod komen en leer je een werkwijze die je thuis ook gemakkelijk kunt toepassen. Je innerlijke demonen worden je bondgenoten, en volgens de boeddhisten hebben we er meer dan 180, dus hoe krachtig wil je worden….

En vooral

Het fijnst en meest helende van dit weekend is het welkom zijn in waar je nu bent, hoe dat er ook uitziet. De oordeelloosheid, het plezier, de herkenning, de stilte, en het liefdevolle contact met jezelf en anderen zullen je weer een krachtige impuls geven op je huidige levenspad.
Je bent van harte welkom!

Reacties van deelnemers

Reacties van deelnemers

Het was thuiskomen bij mensen die ik nog nooit had ontmoet. Als instant family. Het was bijzonder te ervaren dat ik al heel veel geleerd heb en zoveel meer mezelf ben dan toen ik begon met het innerlijk kind werk, en tegelijk te beseffen dat ik nog zoveel te leren heb, en nog zoveel leren wil. Kortom, het leven gaat door en ik leef mee. Raken en geraakt worden. Wat fijn om weer te mogen leren in de warme en veilige setting met Lieke en Eric. Ineke

Het was geweldig afgelopen weekend. Precies zoals ik ooit vertelde aan jullie: dat ik hoopte dat er iets kwam waarin je verder kan met waar je gebleven bent, en niet (weer) opnieuw moet beginnen. Het is fantastisch hoe jullie een bedding weten te scheppen waarin ieder vroeg of laat thuiskomt! De zorgzaamheid, het geduld, de liefde en het vertrouwen maken dat je kan werken aan de heling van welk issue dan ook.
Blijf alsjeblieft in de hoedanigheid van nu zo doorgaan, het is perfect! Rianne

Dit weekend was voor mij wederom een waardevolle ervaring. Op de een of andere manier creëren Lieke en Eric altijd weer een omgeving die veilig genoeg is om de minst veilige aspecten van mezelf onder ogen te durven zien. Saar

Het nascholingsweekend was fijn en klopte ook, een mooie aanvulling op de tien weekenden die jullie ons al gegeven hebben. Vijf jaar geleden heb ik mijn Jaargroep afgerond en als ik weer bij Eric en Lieke zit, dan voelt het alsof mijn vorige weekend een paar maanden geleden was. Ik vond het fijn om mensen uit mijn eigen groep opnieuw te ontmoeten en te merken dat we dezelfde taal spreken als de andere ‘jaargroepers.’ In dit weekend merkte ik dat ik veel geleerd heb de afgelopen jaren, en dat zo’n nascholingsweekend je weer nieuwe inzichten geeft. Istvan

Het was een mooi, bijzonder en leerzaam weekend. Wat mij het meest is bijgebleven is dat er zo snel een veilige bedding was waarin iedereen met elkaar kon werken. Er was gelijk een vertrouwd gevoel. Annika

Het was een weekend vol mooie oefeningen, zoals de demonen die smachten om verwelkomd te worden en die van mij die zo mooi transformeerde in een liefdevol wezen dat me wilde helpen. Er werden mij weer essentiële dingen aangereikt, bijv. over het thema autoriteit. De essentie van het weekend voor mij was echter het hartverwarmende contact ervaren met mijn innerlijke meisje. Ik voel me weer een stuk blijer en opener, alsof er een licht in mij werd aangestoken waar het eerst donker was. Froukje

Gegeven door:

Lieke Defize

Begeleider Lieke  Defize

Al sinds 1997 is Lieke Defize betrokken bij het Innerlijk Kindwerk op Helios. Sinds 2003 geeft zijn de innerlijk kind workshops samen met haar partner Eric. Lieke heeft een gevarieerde loopbaan achter de rug. Na haar universitaire opleiding in de Letterkunde is zij werkzaam geweest in het middelbaar onderwijs. Omdat haar hart meer uit ging naar het begeleiden van kinderen met emotionele problemen, is zij gaan werken als groepsleidster in een therapeutisch gezinshuis. Daarnaast heeft Lieke zich bekwaamd in het begeleiden van volwassenen, waarbij met name het helen van het gewonde Innerlijke Kind een centrale plek inneemt.

Lieke heeft de gave om directe toegang te vinden tot de diepere emotionele lagen en de wezenskwaliteiten van de mensen met wie ze werkt. Haar therapeutische vaardigheden heeft zij ontwikkeld tijdens de vele trainingen die zij heeft gevolgd in haar eigen persoonlijke zoektocht, en als assistent van Dick Nijssen bij de Innerlijk Kind Therapeuten Opleiding.
Lieke heeft jarenlang een expressieve uitlaatklep gevonden als actrice en zangeres en gebruikt deze creativiteit ook in haar trainingen. Zij is moeder van een zoon (Aaron, 1999) en geeft individuele sessies en familie-opstellingen in haar praktijk in Amsterdam.


Eric Horn

Begeleider Eric  Horn

Eric heeft diverse opleidingen gevolgd op het vlak van management en personeelswerk en heeft 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt.
Al vanaf zijn jeugd had hij het besef dat de wereld groter is dan wat zich op het eerste gezicht laat zien.
Ook ontdekte hij dat hij diep geraakt werd als hij mensen ontmoette die, vaak door omstandigheden, niet meer in staat waren aan de eisen van de uiterlijke wereld te beantwoorden en zichtbaar werden als kwetsbaar mens.
Sinds hij ervoor gekozen heeft dit besef centraal te stellen in zijn leven, heeft hij zich op laten leiden als coach, Innerlijk Kind therapeut en Healer.
Eric is vader van een dochter (Charlotte, 1991) en heeft in Amsterdam een praktijk voor coaching en therapie.
Helios Centrum Groep