headerimg

Leven vanuit je Hart Kerst vierdaagse met Dick Nijssen


Agenda:

 woensdag 26 december 2018 20:00 uur - zondag 30 december 2018 16:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 525.00 Inclusief volpension

 assistente: Sandra

Leef jij vanuit je hart?

Leef jij vanuit je hart?

Durf je te gaan voor je diepere waarheid en te leven vanuit liefde?

In deze retreat hebben we een dubbele focus:

1. Bevrijding uit de greep van het geconditioneerde denken. Via meditatie, hartopenende oefeningen en satsang ga je ont-dekken wie jij bent voorbij het denken en kom je thuis in de Liefde die je bent. Een reis vanuit het hoofd naar het Hart.

2. Leven vanuit de Liefde die je bent. Leef je vanuit de liefde die je bent, dan is elk moment nieuw en krijgt het leven weer de glans en sprankeling die je waarschijnlijk ooit al als kind ervaren hebt. In gevoelige, speelse en vreugdevolle contactoefeningen krijg je deze dagen de kans dit volop te ervaren.

Het programma nodigt je uit om je hart verder te openen en daarbij wat er eventueel nog aan niet-liefde omhoog komt in liefde te omarmen.

Het is bevrijdende liefde als je mindful, dus open, eerlijk en aandachtig aanwezig kunt zijn bij niet alleen fijne, maar ook bij 'lastige' ervaringen zoals wanneer er oud zeer omhoog komt. Ingesleten en achterhaalde denk- en reactiepatronen, waar je nu nog door geleefd wordt, kunnen zo doorzien worden. Daarmee verliezen ze hun macht over je en raak je dieper gevestigd in de liefde die je bent.

Het is een groot goed om daardoor zo’n intieme relatie met jezelf op te bouwen dat er niets meer opgehouden of ontkend hoeft te worden, om liefdevol te kunnen blijven naar jezelf, ook wanneer je je beperkingen tegenkomt. Kunnen we dat naar onszelf dan kunnen we ook onze medemensen in mededogen aanschouwen en de schoonheid in hun imperfectie zien. Dan vallen ook de claims weg dat de ander, de wereld, jou ‘het’ moeten geven, want ware liefde claimt niet maar geeft ruimte en is vreugdevol uit zichzelf.

Zelfonthulling, het eerlijk en vanuit kwetsbaarheid durven delen van relevante gevoelens en ervaringen, is dan ook een van de manieren waarop we deze dagen onszelf zichtbaar maken.

Waar nodig zal Dick je steunen in jouw proces door op persoonlijke basis met je te werken. Ook zal er in de deelkring ruimte zijn voor Zijnsgericht proceswerk, maar er is ook ruimte voor Innerlijke Kind werk waar dat meer aan de orde is. Daarbij zal het perspectief telkens verschuiven vanuit de ego-vernauwing naar de Liefde-die-je-bent-dimensie. We gaan de kern-overtuigingen die je daaruit weghouden onderzoeken en ontladen.


Meditatievormen

Deze dagen mediteer je dagelijks zo'n twee tot drie keer per dag een half uur. De meditaties worden deels ingeleid door Dick via inductie methodes die het denken al snel tot rust brengen.

Sommige meditaties worden voorafgegaan door yoga stretches, verkorte qigong vormen en de Charming the Snake Kundalini meditatie. Alle meditaties gaan na enige tijd over in de Vipassana meditatievorm tot zelfs die subtiele techniek spontaan wegvalt en er een simpel rusten in Zijn over blijft.

De Yoga van Aanraking en energie overdracht

De Yoga van Aanraking en energie overdracht

Vanuit de liefde die we zijn gaan we deze dagen de dynamische verbinding met anderen aan via de Yoga van Aanraking. In deze open staat van Zijn is het heel vreugdevol om uit reiken naar de ander en daarbij jezelf en de ander telkens weer te verrassen met wat er wil ontstaan in het moment.

Een mooie vorm is de Deep Space massage™. Daarin maken we een vloeiende overgang vanuit zit-meditatie naar slow-motion massage. Deze Deep Space massage is er, net zoals meditatie, op gericht om de liefde die we zijn te verlevendigen. Vanuit een verhoogde staat van energie en bewustzijn geef en ontvang je deze unieke massagevorm. Het is niet ongewoon om daarbij een gevoel van liefdevolle Eenheid en onbegrensdheid te ervaren.

Je leert deze dagen de Quantum Touch methode en andere vormen van energie overdracht die we meenemen in de Yoga van Aanraking. Ook maken we gebruik van bevrijdend ademwerk en verschillende dansvormen.

Voor wie?

Deze meerdaagse is geschikt voor iedereen die thuis wil komen bij zichzelf en vanuit liefde wil leven en daarbij een verlangen heeft naar echt contact met de ander met de bereidheid zich daarin open en dus kwetsbaar op te stellen.

Nadat je je aangemeld hebt voor deze meerdaagse krijg je een digitaal instructieboekje gemaild waarin je al kennis kunt nemen van de meditatie instructies die je in deze dagen krijgt. Tegelijkertijd vormt het een naslagwerkje wat ook na deze retreat als praktische inspiratiebron kan dienen voor de voortzetting van je meditatie beoefening.

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

1977 was het jaar dat Dick ingewijd werd in Transcendente Meditatie. Dat bracht een ommekeer in zijn leven teweeg: eindelijk had hij een manier gevonden om rust en vrede in zichzelf te ervaren. Meditatie deed hem beseffen dat hij uiteindelijk tóch in een liefdevol universum leefde. Vanaf zijn eerste bevrijdende meditatie ervaring maakt hij altijd tijd om twee maal daags zo’n 40 tot 60 minuten te mediteren. Met name tussen zijn 20ste en 30ste levensjaar heeft hij zeer intensief gemediteerd. Zo heeft hij o.a. een 11 maanden durende meditatieretraite gedaan.

Zijn meditaties vormen nog steeds voor hem gelukzalige rustmomenten in zijn overigens drukke dagelijkse bestaan. Bij Dick kun je op individuele basis het mediteren met een mantra leren zoals bij Transcendente Meditatie. Mediteren met een mantra is nog steeds een heel effectieve manier om diepe rust te ervaren. Zelf mediteert hij vanaf de ‘90er jaren niet meer met een mantra. Hij is toen op de Vipassana en Gewaarzijn meditatie overgegaan. Deze meditatievormen onderwijst hij in zijn meditatie dagcursussen en in zijn retraites.

Dick was in 1988 een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Ook is hij grondlegger van het Innerlijke Kind werk in Nederland en heeft daar jarenlang een Therapeuten Opleiding in gegeven. Als oprichter en docent van de vroegere Helios Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Deep Space massage, Heart Space en Satori retraites.

Dick over hemzelf: “Door de jaren heen ben ik thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”
Helios Centrum Groep