helios
headerimg

Leven vanuit Liefde weekend voor singles


Agenda:

 vrijdag 7 juni 2024 20:00 uur - zondag 9 juni 2024 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 375.00 Inclusief volpension

Assistente: Winifred

Durf je te gaan voor je diepere waarheid en te leven vanuit liefde?

Durf je te gaan voor je diepere waarheid en te leven vanuit liefde?

In dit weekend hebben we een dubbele focus:

1. Van het hoofd naar het Hart
Via hartopenende oefeningen, meditatie en zacht lichaamswerk ga je ont-dekken wie jij bent voorbij het denken en kun je ontspannen in de Liefde die je bent.

2. Leven vanuit de liefde die je bent
Leef je vanuit de liefde die je bent, dan is elk moment nieuw en krijgt het leven glans en sprankeling. In gevoelige, speelse en vreugdevolle contactoefeningen krijg je deze dagen de kans dit volop te ervaren.

Het programma nodigt je uit om je hart verder te openen. Wat er eventueel nog aan niet-liefde omhoogkomt kan benoemd en doorvoeld worden, een plek krijgen en uiteindelijk in liefde omarmd worden.

Wat aan bod komt dit weekend:

* vreugdevolle en sensitieve groepskennismakingsoefeningen
* uitleg over ‘the wheel of consent’ en de toepassing daarvan
* bevrijding van kern-overtuigingen die je weghouden uit liefde
* de rol en heling van het gekwetste kind in relaties
* kwetsbaar durven zijn vanuit kracht
* geweldloze communicatievormen
* Tibetaanse hartmeditatie
* helend energiewerk
* Flow Dance
* Eros als poort naar Liefde
* ontspannen in intimiteit
* Zijnsgerichte massage
* Liefde als staat van Zijn

Van ego-vernauwing naar de Liefde-die-je-bent-dimensie

Het is bevrijdende liefde als je mindful, dus open, eerlijk en aandachtig aanwezig kunt zijn bij niet alleen fijne, maar ook bij 'lastige' ervaringen zoals wanneer er oud zeer omhoogkomt. Ingesleten en achterhaalde denk- en reactiepatronen, waar je nu nog door geleefd wordt, kunnen zo doorzien worden. Daarmee verliezen ze hun macht over je en raak je dieper gevestigd in de liefde die je bent. 

Het is een groot goed om zo’n intieme relatie met jezelf op te bouwen dat er niets meer opgehouden of ontkend hoeft te worden. Liefdevol te kunnen blijven naar jezelf, ook wanneer je je beperkingen tegenkomt. Kunnen we dat naar onszelf dan kunnen we ook onze medemensen in mededogen aanschouwen en de schoonheid in hun imperfectie zien. Dan vallen ook de claims weg dat de ander, de wereld, ‘het’ jou moet geven, want ware, bevrijdende liefde claimt niet maar geeft ruimte en is vreugdevol uit zichzelf.

Hartsverbonden massage

Hartsverbonden massage

Op de zaterdagavond krijg je een demo van de Deep Space massage™, een synthese van meditatie, intuïtieve, vertraagde massagebewegingen en hands-on healing. Daarna ga je, na een zorgvuldig keuzeproces, met je gelegenheidspartner deze liefdevolle helende massagevorm uitwisselen.

Lieven vanuit Liefde boek

Het kan heel verdiepend werken om naast het volgen van deze workshop ook het boek te lezen. Als je helemaal naar onderen scrollt op deze pagina, dan vind je een link naar het Leven vanuit Liefde boek dat Dick Nijssen geschreven heeft.

Sfeervol centrum in prachtige natuurlijke omgeving

Dit weekend wordt gegeven op het Helios Centrum. Helios biedt in Heerde sinds 1992 cursussen en workshops aan voor bewustwording en innerlijke groei.
De accommodatie beschikt over prachtige workshopruimtes en goed verzorgde, sfeervolle, hier en daar zelfs sprookjesachtige overnachtingsruimtes.

Het Centrum ligt aan een ‘Klompenpad’ en niet ver van het mooie natuurgebied ‘De Renderklippen’ en het Heerdermeer/strand. In de middagpauze op zaterdag is voldoende tijd om een fijne wandeling te maken dus als je dit wilt, neem dan goede schoenen mee!Testimonials

Wat een awesome weekend! Woorden kunnen het niet beschrijven. In liefde en grote verwondering,
Hans Kreveld

Het was onwijs fijn, verbindend en liefdevol!
Bertha Fokkens

Beste Dick en Anna, wat heb ik genoten en wat geniet ik nog na. Dankjewel, Mijke

Lieve Dick,
Dankjewel voor het verrukkelijke weekend. Ik heb erg genoten van de zachte strelingen, het met elkaar dansen, het voelen, de ruimte die er was om mezelf te zijn en de aandacht voor elkaar. Het weekend was zorgvuldig opgebouwd. Jullie begeleiding was heel liefdevol, veilig en ondersteunend. Het was een soort Biodanza in het kwadraat! Ik kom zeker terug om verder te gaan op deze weg naar meer verbinding met mezelf.
Veel liefs voor jullie drieën!
Yvette

Wat een ongeloof’lijke ervaring was dat; eigenlijk het hele weekend, maar vooral de geleide adem meditatie die we op de zondagochtend deden. Misschien ging ik er toch wat in met voorbehoud; meditatie is wel leuk, maar ik voel toch niet zoveel….. Nou, dat werd wel anders, en hoe. Mijn ratio, die me anders zo de baas is en waar ik eigenlijk heel erg vaak door gestuurd word, ging steeds meer op de achtergrond. Ik wérd mijn gevoel, mijn buik, mijn emoties. Ik, die haast niet kan huilen, die mijn emoties haast altijd binnenhoud, liep volledig, maar dan ook volledig, leeg. Tranen, slijm, snot, alles stroomde en ik wás mijn emoties. Niets anders bestond nog meer. Niets anders was nog belangrijk. Ik was in de volledig volheid van het moment, waarin ik de verbondenheid met mijn kinderen ten volle ervoer en mijn nog ongeboren kleinkind welkom kon noemen in deze wereld. Deze ervaring was zo anders dan ik ooit heb ervaren. Dit weekend was zorgvuldig opgebouwd, realiseerde ik me later. Met zeer goed doordachte en op elkaar afgestemde elementen, telkens omlijst door bijpassende muziek. Ook de massages pasten hier prima in. Voor mij een heel, heel waardevol weekend. Dick, Mayke en Anna, bedankt voor jullie liefdevolle en deskundige begeleiding.
Theo

Zittend achter het raam en uitkijkend vanaf de 8e verdieping direct over het treinstation beneden me. Al die kleine mensjes die komen en gaan met die te kleine treintjes. Geen tijd om iets of iemand te voelen, ieder in gedachten langs elkaar heenlopend zonder ook maar iemand anders te zien. Dat afzettend tegen het afgelopen weekend dat wij deelden, wat een contrast. Al die mooie glanzende ogen passeren nog altijd mijn gedachten. Ogen met hele levens verhalen, verdriet en vaak een lach. Een bad vol warmte, tederheid, liefde en strelingen dat ik met jullie samen mocht delen. Ieder van jullie met zijn eigen persoonlijkheid, zijn unieke verhaal en ervaringen uit het verleden die ons maken wat we NU zijn. Oordeelloos jullie te mogen meemaken was voor mij een groot geschenk. Ik kan er geen woorden voor vinden om te zeggen wat dit met mij deed. Zoals ik reeds vertelde in een allesomvattend woordje, het was voor mij gewoon "SUPER". Meer woorden zouden alleen maar afbreuk doen aan mijn gevoel.
Graag had ik met sommigen van jullie meer willen uitwisselen, knuffelen, strelen, luisteren naar elkaars hart . Maar het was goed zoals het was, zonder oordeel of aanvullingen, gewoon super. Een ander voornemen wat ik mee bracht was er een van loslaten, steeds weer opnieuw loslaten en ook dat lukte redelijk tot zeer goed. Ik merk als ik loslaat dat er wonderen met mij gebeuren. Een dik compliment voor Dick en zijn fijn invoelend team dat ons vaak onzichtbaar begeleidde, waarvoor veel dank.
Deze woorden wilde ik even met jullie delen, jullie zijn ieder op zich uniek en dat maakt van deze wereld een paradijs.
Met veel liefde vanuit mijn hart, en warme omhelzingen,
Veel dank voor jullie aanwezigheid.
Ted xxx

Ik heb genoten! Mijn ervaringen van het weekend ebben nog na….Ik ben/was gevuld met liefde….., het stroomt... "
Eric

Ik vond de opbouw van het weekend erg goed. Vrolijkheid en het losmaken met dansen, het groepsproces, oog/oor en liefde voor de mensen waar pijn/boosheid werd geraakt. Alles mocht en kon er zijn, door de veiligheid en het vertrouwen dat door jullie werd gecreëerd. De groep mensen was ook bijzonder, die konden het doorzetten. Veel gevoel en voelen vanuit en bij jezelf in verbinding naar de ander/anderen. En een heerlijke plek om te verblijven, ook in de kluizenaarshut heb ik een heerlijke nacht gehad."
José

Het weekend was heerlijk: alles stroomt weer en mijn hart voelt open. Heel erg bedankt.
Femke

Bedankt voor het geweldige weekend. Ik heb me zelden zo prettig gevoeld, en zo gewenst. Het gevoel er te mogen zijn zoals ik ben, is nog steeds aanwezig. Dit gevoel is blijkbaar zo duidelijk aanwezig dat mijn schoonzoon ineens een grote emotionele omslag heeft gemaakt en hulp gaat zoeken voor zijn boosheid. Wie weet kom je hem nog eens tegen. Vanmorgen stond ik erg vrolijk en vrij op, en lachte de zon mij tegemoet. De dag kon niet meer stuk. Tegen alle verwachtingen in zijn vandaag enkele grote problemen opgelost waarvan ik dacht dat het nog wel even zou duren. Ik had een mooi lief contact met een van mijn buren, die mij verraste met een mooi boekje over mijn hond. Ik voel me zekerder, en vaster op de wereld staan en hoop dit gevoel vast te kunnen houden. Kortom veel om dankbaar voor te zijn. En dat ben ik dan ook heel erg.
Tini

Hoi Dick. Afgelopen weekend was voor mij een gevoel van thuiskomen. Ik vind je een heel mooi mens en erg fijn hoe je dit weekend begeleid hebt.
Mara

Ik heb een geweldig weekend gehad. Bedankt!
Marleen.

Het weekend Leven vanuit Liefde stapte ik in met een duidelijk doel/intentie voor mezelf. Ik kreeg zoveel meer: verbinding, respect, inzicht, helderheid... Te weinig woorden om dat Zoveel op te noemen. Ben terug naar huis gereden met een lekker zachte buik en een warm hart.
Chantal

Ik drijf nog steeds op een warm wolkje, wat nog heerlijk kan op deze vrije maandag. Wat was het een prachtig weekend ❣
Hartelijk dank nogmaals!
Lieve groet, Linda

“Een workshop waarin ik op alle niveaus ben geraakt door de liefde. Wat een feest om zoveel liefde te mogen ervaren. En wat hoopgevend dat het zo makkelijk is om met elkaar een veld van liefde neer te zetten. Ik heb fijne tools gekregen om toe te passen zodat ik kan blijven leven vanuit Liefde. Het was een genot voor lichaam, geest en ziel!”
Peggy

Lieve Dick,
Afgelopen weekend heb ik mijn derde weekendworkshop met je mogen beleven. Iedere keer weer word ik geraakt dat, dankzij de manier waarop jij groepsveiligheid mogelijk maakt, er zó snel zo’n mooie verbondenheid en openheid in een groep ontstaat. Op vrijdagavond ben je allemaal onbekenden van elkaar en 48 uur later voelt het alsof je van goede vrienden weer afscheid neemt. Ik heb genoten van de vele mooie werkvormen, je zorgvuldigheid, warmte, zachtheid, aandacht en humor. Wat voelt het heerlijk om weer helemaal thuis te zijn in mijn hart en lijf en van hieruit de ander te ont-moeten. Ik voel me een blij, dankbaar en vervuld mens! Dank je wel voor wederom een prachtig mooi weekend! Lieve groet Els

Ik heb verschillende ervaring met stilte en yogaretraites. Na de laatste keer bij jou, ben ik zo thuisgekomen en de kracht van aanraking mogen ervaren. Ik kende deze kracht maar alleen om te geven...niet om te ontvangen. Voor het eerst heb ik mij zo kunnen loslaten. Marijke

Dick: Hoe het voor mij is om deze weekenden te geven?

Heel speciaal! In de innerlijk Kind weekenden genoot ik van de warmte en intimiteit en van de schoonheid van mensen die open en kwetsbaar werden. Nadat ik die weekenden had losgelaten vond ik het heerlijk om te ervaren dat dit ook allemaal weer in de Tantraworkshops en de Leven vanuit Liefde workshops ontstond. Alleen ligt de focus in deze weekenden meer op de vreugde van de ontmoeting en het genieten van de uitwisseling met elkaar. En als daarbij soms nog wat oude pijn voelbaar wordt dan mag die er zijn zonder dat we hem gaan 'processen'. Juist omdat we in deze weekenden aandachtig en respectvol met elkaar omgaan is er veel mogelijk. Zo kun je diepgaand gaan ervaren dat je een open en stromend mens mag zijn, stromend van binnenuit.

Uiteindelijk gaat het er in de Leven vanuit Liefde workshops om dat je je diep verbonden gaat voelen met het hele universum waarin je leeft. Dat je de liefde leert bedrijven met alles wat je nu nog buitensluit (en daarvoor hoef je niet seksueel actief te zijn of een partner te hebben). In deze fase is liefde een werkwoord, een woekeren we met elk sprankje liefde dat we voelen. Er uitdrukking aan geven laat het groeien en bloeien, tot het punt dat we beseffen liefde te zijn.
Op deze weg van toenemende liefde vallen onze (innerlijke) begrenzingen weg. Ons ego ontkrampt zich tot een punt dat het zich voldoende veilig voelt om zich over te geven aan Dat wat voor het ego niet te bevatten is. In deze overgave ervaren we dat ons diepste verlangen vervuld wordt: We versmelten met de Innerlijke Geliefde, die liefdevolle, creatieve intelligentie die onze hele schepping doorstroomt en die in alles aanwezig is. Wij zijn weer Eén."

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Dick was in 1988 een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Ook is hij grondlegger van het Innerlijke Kind werk in Nederland en heeft daar jarenlang een therapeuten opleiding in gegeven. Als oprichter en docent van de vroegere Helios TaoTantra Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Leven vanuit Liefde workshops.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”
Helios Centrum Groep