headerimg

Leven vanuit Liefde dagworkshop


Agenda:

 zondag 14 april 2019 10:30 - 17:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 70.00 Eigen lunch meebrengen

 Thema: De magie van helende aanraking
Assistente: Sandra

 dinsdag 9 juli 2019 10:30 - 17:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 70.00 Eigen lunch meebrengen

 Thema: Vreugde-vol Zijn

Ontmoet jezelf en de ander

Ontmoet jezelf en de ander

Op deze dag (en in de rest van je leven) draait het om jou en jouw vermogen om het leven in al zijn aspecten te omarmen. En om dat te oefenen in contact met de ander.

Mooie en speelse contactoefeningen, zelf-onthullende communicatievormen, koesterende aanrakingen, flow dance en duo-meditaties brengen je uit je hoofd en openen je hart tot een punt waarop je kunt ervaren dat je in essentie liefde bént!

Neem deze dag je eigen lunchpakketje mee! Koffie, thee en koekjes zijn al in overvloed aanwezig.

14 april | Thema: De magie van helende aanraking

Liefdevolle aanraking brengt een stroom van gelukshormonen, endorfinen genaamd, in het lichaam op gang. Er zijn meerdere vormen van aanraken die we deze dag gaan verkennen, zowel voor jou als volwassene als voor jouw (innerlijke) kind. Je gaat ervaren wat een ‘oxytocine douche’ is!
Ook gaan we helende energie via de handen over brengen naar plekken van het lichaam die aandacht behoeven. Zo komen we door wederzijdse aanraking dieper thuis in lichaam, hart en ziel.

9 juli | Thema: Vreugde-vol Zijn

Op deze dag is het heerlijk om de vreugde te ervaren die er ontstaat in open ont-moetingen via met name dans en mooie contact-oefeningen. Je mag daarbij gaan ontdekken dat het niet de ander is, de buitenwereld, die jou vreugde geeft, maar dat vreugde iets is wat opwelt van binnenuit. Jij bent je eigen bron van vreugde!
Dit is een dag vol grote en kleine verrassingen. Zodra je je opent voor je innerlijke flow, wordt iedere ontmoeting een avontuur!

Ervaringen van cursisten

Hallo Dick, ik had deze dag gepland om even bij mezelf te kunnen landen, zonder speciale verwachtingen. Maar het heeft me véél meer gegeven dan ik had kunnen bedenken. Nu een dag later voel ik nog steeds een blije ruimte in mijzelf, vervuld en licht. Het was een groep mensen die vanaf het eerste moment zo aanwezig en afgestemd was, dat alle oefeningen ook meteen konden 'landen'. En zoals je zelf al opmerkte is dat beslist niet altijd zo. Het veld van aandacht en liefdevolle toewijding dat zo ontstond gaf ook de mogelijkheid - en de veiligheid - om echt te 'zakken' en geraakt te worden. Geraakt zowel door de plekken in mijzelf als door de schoonheid en intimiteit van sommige contact momenten in de groep. Ik merkte hoe hierin mijn hart openging en ik mijn 'bron' weer kon voelen. Stromend, aanwezig en onvoorwaardelijk. Het geschenk aan mijzelf was dus groter dan verwacht. Dank hiervoor, Anton

Deze dag was een groot cadeau: Ervaren dat we Liefde kunnen ontvangen én geven wanneer we ons daarvoor open stellen; zelfs wanneer je elkaar helemaal niet kent. Yvonne

Wat deze dag zo bijzonder maakte voor mij was dat ik via de oefeningen snel heel diep bij mijn kern kwam. Ik heb het als helend ervaren. Dagen als deze zijn niet alleen heel fijn maar werken nog heel lang door, zeker de innerlijk kind oefeningen waren heel mooi. groetjes, Harriet


Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Dick was in 1988 een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Ook is hij grondlegger van het Innerlijke Kind werk in Nederland en heeft daar jarenlang een therapeuten opleiding in gegeven. Als oprichter en docent van de vroegere Helios TaoTantra Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Leven vanuit Liefde workshops.

Als meditatieleraar heeft hij vanaf 2004 door het hele land meditatiecursussen gegeven en twee Zelfrealisatie jaartrainingen gegeven. Zelf mediteert hij al ruim 40 jaar twee keer dagelijks: zo’n 40 tot 50 minuten per keer. Zijn meditaties vormen voor hem vreugdevolle rustmomenten in zijn overigens drukke dagelijkse bestaan als mede-eigenaar van Helios Centrum.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”
Helios Centrum Groep