headerimg

Leven vanuit Liefde dagworkshop


Agenda:

 zaterdag 30 november 2019 10:30 - 17:30 uur Aanmelden

Bianca Kroeze, Dick Nijssen, Sandra Smits € 70.00 Eigen lunch meebrengen

 

Ontmoet jezelf en de ander

Ontmoet jezelf en de ander

Op deze dag (en in de rest van je leven) draait het om jou en jouw vermogen om het leven in al zijn aspecten te omarmen. En om dat te oefenen in contact met de ander.

Mooie en speelse contactoefeningen, zelf-onthullende communicatievormen, koesterende aanrakingen, flow dance en duo-meditaties brengen je uit je hoofd en openen je hart tot een punt waarop je kunt ervaren dat je in essentie liefde bént!

Neem deze dag je eigen lunchpakketje mee! Koffie, thee en koekjes zijn al in overvloed aanwezig.

Ervaringen van cursisten

Hallo Dick, ik had deze dag gepland om even bij mezelf te kunnen landen, zonder speciale verwachtingen. Maar het heeft me véél meer gegeven dan ik had kunnen bedenken. Nu een dag later voel ik nog steeds een blije ruimte in mijzelf, vervuld en licht. Het was een groep mensen die vanaf het eerste moment zo aanwezig en afgestemd was, dat alle oefeningen ook meteen konden 'landen'. En zoals je zelf al opmerkte is dat beslist niet altijd zo. Het veld van aandacht en liefdevolle toewijding dat zo ontstond gaf ook de mogelijkheid - en de veiligheid - om echt te 'zakken' en geraakt te worden. Geraakt zowel door de plekken in mijzelf als door de schoonheid en intimiteit van sommige contact momenten in de groep. Ik merkte hoe hierin mijn hart openging en ik mijn 'bron' weer kon voelen. Stromend, aanwezig en onvoorwaardelijk. Het geschenk aan mijzelf was dus groter dan verwacht. Dank hiervoor, Anton

Deze dag was een groot cadeau: Ervaren dat we Liefde kunnen ontvangen én geven wanneer we ons daarvoor open stellen; zelfs wanneer je elkaar helemaal niet kent. Yvonne

Wat deze dag zo bijzonder maakte voor mij was dat ik via de oefeningen snel heel diep bij mijn kern kwam. Ik heb het als helend ervaren. Dagen als deze zijn niet alleen heel fijn maar werken nog heel lang door, zeker de innerlijk kind oefeningen waren heel mooi. groetjes, Harriet


Gegeven door:

Bianca Kroeze

Begeleider Bianca  Kroeze

(Shiatsu therapeut, Do-in Yoga docent)

Als kind was ze al vroeg gefascineerd door de elementen van de natuur. Vooral het zelf herstellend vermogen van de natuur trok haar aandacht.
Op haar 28e jaar is ze een maand in haar eentje op ontdekkingstocht geweest door Nepal, deze reis bracht haar nog meer in contact met de krachtige energie van de aarde. “Daar op grote hoogte tussen de gigantische bergen, terwijl ik het hummen van de monniken hoorde en de sterren als een deken over mij heen vielen voelde ik de kracht het universum….”

Weer thuis begon ze haar zoektocht naar de werking van de energieën van het universum met een cursus Reiki, voetreflexmassage opleiding, Shin Do en verschillende workshops op Helios. Haar beroepsopleidingen zijn vanuit de Healing Tao, Shiatsu therapie, Do-In Yoga en Chi Nei Tsang.

Bianca heeft een praktijk waarin ze als Shiatsu therapeut en Do-In Yoga docent haar eigen vorm geeft aan het behandelen van cliënten. Verschillende technieken worden ingezet, shiatsu therapie, orgaanmassage, cupping, moxa, ademhaling, meditatie, yoga….samen op zoek naar de oorsprong van de klacht, mensen handvatten geven zodat ze zélf aan de slag kunnen om het zelfgenezend vermogen te herstellen.


Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Dick was in 1988 een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Ook is hij grondlegger van het Innerlijke Kind werk in Nederland en heeft daar jarenlang een therapeuten opleiding in gegeven. Als oprichter en docent van de vroegere Helios TaoTantra Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Leven vanuit Liefde workshops.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”


Sandra Smits

Begeleider Sandra  Smits

Vanaf de middelbare school wist Sandra al dat ze graag met mensen wilde gaan werken. Ze studeerde af als psycholoog, maar had nog meer interesses en kwam na omscholing terecht in het onderwijs; eerst als leerkracht het basisonderwijs (Jenaplan), daarna als docent in het hoger beroepsonderwijs. Toen ze wat ouder was, kwam haar interesse voor psychologie terug. Ze pakte hierin de draad weer op en startte in 2011 haar eigen praktijk als psycholoog. Haar visie is gebaseerd op de positieve psychologie en haar werkwijze werd steeds meer ervaringsgericht (o.a. psychodrama en voice dialogue). Naast haar praktijk werkt ze als psycholoog in een GGZ instelling.
Sinds enkele jaren is Sandra zich steeds meer gaan verdiepen in lichaamsgericht werken. Ze heeft hierin verschillende cursussen en trainingen gedaan. Ook op Helios Centrum heeft ze diverse weekenden en workshops gevolgd, zoals Innerlijk Kind werk, massagedagen, retraiteweekenden en Reiki. Ze vindt lichaamswerk een prachtige manier om meer in verbinding met jezelf en de ander te komen, waarbij woorden vaak overbodig zijn. Het helpt om uit je hoofd te komen, meer te zakken in het lijf en in contact te zijn met je hart.
Helios Centrum Groep