headerimg

Leven vanuit Liefde weekend


Agenda:

 vrijdag 29 maart 2019 20:00 uur - zondag 31 maart 2019 16:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 315.00 Inclusief volpension

 assistente: Bianca

 vrijdag 5 juli 2019 20:00 uur - zondag 7 juli 2019 16:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 315.00 Inclusief volpension

 

 vrijdag 18 oktober 2019 20:00 uur - zondag 20 oktober 2019 16:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 315.00 Inclusief volpension

 

Durf je te gaan voor je diepere waarheid en te leven vanuit liefde?

Durf je te gaan voor je diepere waarheid en te leven vanuit liefde?

In dit weekend hebben we een dubbele focus:

1. Van het hoofd naar het Hart
Via meditatie, hartopenende oefeningen en zacht lichaamswerk ga je ont-dekken wie jij bent voorbij het denken en kun je ontspannen in de Liefde die je bent.

2. Leven vanuit de liefde die je bent
Leef je vanuit de liefde die je bent, dan is elk moment nieuw en krijgt het leven glans en sprankeling. In gevoelige, speelse en vreugdevolle contactoefeningen krijg je deze dagen de kans dit volop te ervaren.

Het programma nodigt je uit om je hart verder te openen. Wat er eventueel nog aan niet-liefde omhoogkomt kan benoemd en doorvoeld worden, een plek krijgen en uiteindelijk in liefde omarmd worden.

Wat aan bod komt dit weekend:

* vreugdevolle en sensitieve groepskennismakingsoefeningen
* bevrijding van kern-overtuigingen die je weghouden uit liefde
* de rol en heling van het gekwetste kind relaties
* kwetsbaar durven zijn vanuit kracht
* geweldloze communicatievormen
* helend energiewerk
* Flow Dance
* Eros als poort naar Liefde
* ontspannen in intimiteit
* Zijnsgerichte massage
* Liefde als staat van Zijn

Van ego-vernauwing naar de Liefde-die-je-bent-dimensie

Het is bevrijdende liefde als je mindful, dus open, eerlijk en aandachtig aanwezig kunt zijn bij niet alleen fijne, maar ook bij 'lastige' ervaringen zoals wanneer er oud zeer omhoogkomt. Ingesleten en achterhaalde denk- en reactiepatronen, waar je nu nog door geleefd wordt, kunnen zo doorzien worden. Daarmee verliezen ze hun macht over je en raak je dieper gevestigd in de liefde die je bent. 

Het is een groot goed om zo’n intieme relatie met jezelf op te bouwen dat er niets meer opgehouden of ontkend hoeft te worden. Liefdevol te kunnen blijven naar jezelf, ook wanneer je je beperkingen tegenkomt. Kunnen we dat naar onszelf dan kunnen we ook onze medemensen in mededogen aanschouwen en de schoonheid in hun imperfectie zien. Dan vallen ook de claims weg dat de ander, de wereld, ‘het’ jou moet geven, want ware, bevrijdende liefde claimt niet maar geeft ruimte en is vreugdevol uit zichzelf.

Meditatie

Over dit weekend verspreid doe je zo’n vier meditaties. De meditaties worden deels ingeleid door Dick via inductie methodes die het denken al snel tot rust brengen. Je zenuwstelsel krijgt zo de kans om alle ervaringen te verwerken en te integreren.

De Yoga van Aanraking en energie overdracht

De Yoga van Aanraking en energie overdracht

Vanuit de liefde die we zijn gaan we deze dagen de dynamische verbinding met anderen aan via de Yoga van Aanraking. In deze open staat van Zijn is het heel vreugdevol om uit reiken naar de ander en daarbij jezelf en de ander telkens weer te verrassen met wat er wil ontstaan in het moment. 

Een mooie vorm om dat te doen is de Deep Space massage™ op de zaterdagavond. Deze massage is er, net zoals de meditatie, op gericht om de liefde die we zijn te verlevendigen. Vanuit een verhoogde staat van energie en bewustzijn geef en ontvang je deze slow-motion massagevorm. Het is niet ongewoon om daarbij een gevoel van liefdevolle Eenheid en onbegrensdheid te ervaren.

Sfeervol centrum in prachtige natuurlijke omgeving

Dit weekend wordt gegeven op het Helios Centrum. Helios biedt al 27 jaar cursussen en workshops aan voor bewustwording en innerlijke groei.
De accommodatie beschikt over prachtige workshopruimtes en goed verzorgde, sfeervolle, hier en daar zelfs sprookjesachtige overnachtingsruimtes.

Het Centrum ligt aan een ‘Klompenpad’ en niet ver van het mooie natuurgebied ‘De Renderklippen’ en het Heerdermeer/strand. In de middagpauze op zaterdag is voldoende tijd om een fijne wandeling te maken dus als je dit wilt, neem dan goede schoenen mee!Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Dick was in 1988 een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Ook is hij grondlegger van het Innerlijke Kind werk in Nederland en heeft daar jarenlang een therapeuten opleiding in gegeven. Als oprichter en docent van de vroegere Helios TaoTantra Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Leven vanuit Liefde workshops.

Als meditatieleraar heeft hij vanaf 2004 door het hele land meditatiecursussen gegeven en twee Zelfrealisatie jaartrainingen gegeven. Zelf mediteert hij al ruim 40 jaar twee keer dagelijks: zo’n 40 tot 50 minuten per keer. Zijn meditaties vormen voor hem vreugdevolle rustmomenten in zijn overigens drukke dagelijkse bestaan als mede-eigenaar van Helios Centrum.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”
Helios Centrum Groep