headerimg

Leven vanuit Liefde Zomer vijfdaagse


Agenda:

 vrijdag 26 juli 2019 20:00 uur - woensdag 31 juli 2019 16:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 590.00 Inclusief volpension

 

Durf je te gaan voor je diepere waarheid en te leven vanuit liefde? 

Durf je te gaan voor je diepere waarheid en te leven vanuit liefde? 

In deze 5-daagse hebben we een dubbele focus:

1. Van het hoofd naar het Hart
Via inzichtmeditatie, hart openende oefeningen en subtiel energetisch lichaamswerk ga je ervaren wie je bent voorbij het denken en kun je ontspannen in de Liefde die je bent.

2. Leven vanuit de liefde die je bent
Leef je vanuit de liefde die je bent, dan is elk moment nieuw en krijgt het leven glans en sprankeling. In gevoelige, speelse en vreugdevolle contactoefeningen krijg je deze dagen de kans dit volop te ervaren.

Wat er eventueel nog aan niet-liefde omhoogkomt, kan benoemd en doorvoeld worden, een plek krijgen en uiteindelijk in liefde omarmd worden.

Deze 5-daagse bied je, naast een uitgebreider programma dan de weekendversie, ook de mogelijkheid tot persoonlijk proceswerk én meer tijd om buiten te genieten van het (hopelijk) lekkere zomerweer op Helios en in de omringende natuur. Als het even kan werken we als groep ook buiten.

Wat komt er aan bod in de 5-daagse?

* bevrijding van kern-overtuigingen en verhalen die je weghouden uit liefde
* zicht op en heling van het gekwetste kind in de relatie
* kwetsbaar durven zijn vanuit kracht
* geweldloze communicatievormen
* helend energiewerk
* core-energetica
* bevrijdend ademwerk
* Flow dance
* Zijnsgerichte massage
* ontspannen in intimiteit
* Awakening of the Senses ritueel
* Eros als poort naar Liefde, Liefde als staat van Zijn

Van ego-vernauwing naar de Liefde-die-je-bent-dimensie

Van ego-vernauwing naar de Liefde-die-je-bent-dimensie

Het is bevrijdende liefde als je mindful, dus open, eerlijk en aandachtig aanwezig kunt zijn bij niet alleen fijne, maar ook bij 'lastige' ervaringen zoals wanneer er oud zeer omhoogkomt. Ingesleten en achterhaalde denk- en reactiepatronen, waar je nu nog door geleefd wordt, kunnen zo doorzien worden. Daarmee verliezen ze hun macht over je en raak je dieper gevestigd in de liefde die je bent. 

Het is een groot goed om zo’n intieme relatie met jezelf op te bouwen dat er niets meer opgehouden of ontkend hoeft te worden. Liefdevol te kunnen blijven naar jezelf, ook wanneer je je beperkingen tegenkomt. Kunnen we dat naar onszelf dan kunnen we ook onze medemensen in mededogen aanschouwen en de schoonheid in hun imperfectie zien. Dan vallen ook de claims weg dat de ander, de wereld, jou ‘het’ moet geven, want ware, bevrijdende liefde claimt niet maar geeft ruimte en is vreugdevol uit zichzelf.

Meditatie

Dagelijks mediteer je twee keer per dag. De meditaties worden deels ingeleid door Dick via inductie methodes die het denken al snel tot rust brengen. Je zenuwstelsel krijgt zo de kans om alle ervaringen te verwerken en te integreren.

Persoonlijk proceswerk

Tijdens de middagpauze, voordat de collectieve middagsessie begint, is er een bijeenkomst voor diegenen die graag persoonlijk proceswerk willen doen met Dick om zich te bevrijden van een diep-zittende kern-overtuiging of via Innerlijk Kindwerk oude kind pijn willen helen.

De Yoga van Aanraking en energie overdracht

Vanuit de liefde die we zijn gaan we deze dagen de dynamische verbinding met anderen aan via de Yoga van Aanraking. In deze open staat van Zijn is het heel vreugdevol om uit reiken naar de ander en daarbij jezelf en de ander telkens weer te verrassen met wat er wil ontstaan in het moment. 

Een mooie vorm om dat te doen is de Deep Space massage™. Deze massage is er, net zoals de meditatie, op gericht om de liefde die we zijn te verlevendigen. Vanuit een verhoogde staat van energie en bewustzijn geef en ontvang je deze slow-motion massagevorm.
We doen twee massage uitwisselingen gedurende deze 5-daagse.

Dagindeling

8.30 yoga/qigong en meditatie
9.15 ontbijt
10.30-13.15 bijeenkomst
13.15 lunch
(15.30- 16.15 uur: optioneel persoonlijk proceswerk)
14.00-16.15: tijd om heerlijk te luieren in een ligstoel op ons terrein, een wandeling te maken op de Veluwe, te gaan zwemmen in het Heerdermeer (of zonnen op het Heerderstrand), een fietstochtje te maken enz.
16.15-18.30 uur bijeenkomst
18.30 diner
20.15-22.45 uur bijeenkomst

Deze dagindeling kan variëren afhankelijk van het groepsproces van dat moment.

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Dick was in 1988 een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Ook is hij grondlegger van het Innerlijke Kind werk in Nederland en heeft daar jarenlang een therapeuten opleiding in gegeven. Als oprichter en docent van de vroegere Helios TaoTantra Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Leven vanuit Liefde workshops.

Als meditatieleraar heeft hij vanaf 2004 door het hele land meditatiecursussen gegeven en twee Zelfrealisatie jaartrainingen gegeven. Zelf mediteert hij al ruim 40 jaar twee keer dagelijks: zo’n 40 tot 50 minuten per keer. Zijn meditaties vormen voor hem vreugdevolle rustmomenten in zijn overigens drukke dagelijkse bestaan als mede-eigenaar van Helios Centrum.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”
Helios Centrum Groep