headerimg

Loving Touch dagworkshop


Agenda:

 woensdag 27 december 2023 10:30 - 17:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 75.00 Eigen lunch meebrengen

DEZE DAG IS VOOR SINGLES EN ALLEENGAANDEN
Assistente: Winifred

Loving Touch dag

Loving Touch dag

Op deze Loving Touch dag valt er veel te genieten én gaan we met elkaar de diepte in. Centraal op deze dag staat aanraken en aangeraakt worden op alle niveaus van je wezen. Speelse, meditatieve en ook sensuele aanraakvormen brengen je energie in beweging. Op deze dag scheppen we een bedding van onvoorwaardelijke liefde waarin het veilig voor je wordt om 'onverdedigd', dus met een open hart, de ander tegemoet te treden.

De wijsheid van je lichaam

De subtiliteit van veel oefeningen vraagt je om contact te maken met de wijsheid van je lichaam. Tijdens deze dag leer je o.a. om vanuit je intuïtie, vanuit de plek van ‘niet-weten’, aan te voelen wat voor jou of voor de ander helend en bevrijdend is. Vaak zijn we niet meer gewend om op onze intuïtie en onze impulsen te vertrouwen; daarom is er op deze dag veel ruimte om hier in verschillende vormen mee te experimenteren. Uiteraard met respect voor elkaars grenzen. Het verwoorden van verlangens en grenzen en het op heldere maar liefdevolle manier feedback geven zijn daarin onmisbare onderdelen omdat liefde niet zonder waarheid kan.

Elke keer als we geraakt worden beweegt er iets in ons, er vindt een verschuiving plaats, er verandert iets in het contact. Sommige dingen openen ons, door andere dingen sluiten we. Op het moment dat we sluiten, kunnen we eigenlijk niet meer geraakt worden en gaan we uit contact. We verliezen contact met de ander en onszelf.

Deze dag vormt een uitnodiging om steeds - in contact met de ander - te observeren wat er in en met je gebeurt. En misschien om erachter te komen wat jij kunt doen om je opnieuw weer te openen, naar jezelf en naar de buitenwereld, zodat je vrij kunt leven en verkrampingen kunt transformeren. Zo leer je voelen dat het leven je niet overkomt, maar dat je op elk moment een keus hebt. Hoe meer je je laat (aan)raken, hoe meer je kunt voelen.

Ervaringen van cursisten

Ervaringen van cursisten

Hallo Dick, ik had deze dag gepland om even bij mezelf te kunnen landen, zonder speciale verwachtingen. Maar het heeft me véél meer gegeven dan ik had kunnen bedenken. Nu een dag later voel ik nog steeds een blije ruimte in mijzelf, vervuld en licht. Het was een groep mensen die vanaf het eerste moment zo aanwezig en afgestemd was, dat alle oefeningen ook meteen konden 'landen'. En zoals je zelf al opmerkte is dat beslist niet altijd zo. Het veld van aandacht en liefdevolle toewijding dat zo ontstond gaf ook de mogelijkheid - en de veiligheid - om echt te 'zakken' en geraakt te worden. Geraakt zowel door de plekken in mijzelf als door de schoonheid en intimiteit van sommige contact momenten in de groep. Ik merkte hoe hierin mijn hart openging en ik mijn 'bron' weer kon voelen. Stromend, aanwezig en onvoorwaardelijk. Het geschenk aan mijzelf was dus groter dan verwacht. Dank hiervoor, Anton

Deze dag was een groot cadeau: Ervaren dat we Liefde kunnen ontvangen én geven wanneer we ons daarvoor open stellen; zelfs wanneer je elkaar helemaal niet kent. Yvonne

Wat deze dag zo bijzonder maakte voor mij was dat ik via de oefeningen snel heel diep bij mijn kern kwam. Ik heb het als helend ervaren. Dagen als deze zijn niet alleen heel fijn maar werken nog heel lang door. groetjes, Harriet

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Dick was in 1988 een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Ook is hij grondlegger van het Innerlijke Kind werk in Nederland en heeft daar jarenlang een therapeuten opleiding in gegeven. Als oprichter en docent van de vroegere Helios TaoTantra Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Deep Space massage workshops en de Leven vanuit Liefde weekenden. Als meditatieleraar staat hij er om bekend dat mensen in zijn geleide meditaties vaak al snel een diepe maar heldere rust ervaren.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”
Helios Centrum Groep