headerimg

Magical Mirror Avond


Agenda:

 dinsdag 25 september 2018 19:30 - 22:30 uur Aanmelden

Heino Jansen € 25.00

 

 woensdag 10 oktober 2018 19:30 - 22:30 uur Aanmelden

Heino Jansen € 25.00

 

 donderdag 25 oktober 2018 19:30 - 22:30 uur Aanmelden

Heino Jansen € 25.00

 

Herken je dit?

Herken je dit?

Je geeft iemand anders een compliment en jij voelt je daardoor opeens ook goed. Je doet een klusje voor een ander en voelt je prettig. De schaterlach van een ander werkt aanstekelijk en roept bij jou ook een lach op.
 
Misschien herken je dan ook dat wanneer je je van binnen onrustig en vervelend voelt, dat dan bijvoorbeeld een boswandeling (die anders zo fijn is) opeens als oersaai en vervelend kan worden ervaren.

En omgekeerd. Als je je van binnen heel positief voelt (als je verliefd bent bijvoorbeeld), dan ervaar je de buitenwereld en iedereen die je tegenkomt alleen maar als geweldig en fantastisch.
 
Heb je je wel eens afgevraagd hoe dit komt?


De buitenwereld is jouw spiegel

De buitenwereld is jouw spiegel

Op het eerste gezicht zie je dit misschien niet zo snel, maar als je dieper kijkt dan zie je dat jouw innerlijke zijns-toestand zich weerspiegelt in hoe jij andere mensen, dingen en situaties in je leven ervaart. Let maar eens goed op, dan zul je merken dat alles en iedereen letterlijk een perfecte weerspiegeling is van jouw innerlijk. Wat jij van een ander vindt, zegt dus meer over jezelf dan over die ander. De wereld staat echt op z’n kop als je je hiervan eenmaal bewust wordt.
 
En nu het goede nieuws… Als de buitenwereld een spiegel is van jouw innerlijk, dan heb jij de mogelijkheid om te kiezen hoe jij de de wereld ziet.
 
Geef jij iemand anders een compliment, dan geef je eigenlijk jezelf een compliment. Geef je iemand anders een liefdevolle omhelzing, dan geef je eigenlijk jezelf die liefdevolle omhelzing. Zie jij de wereld als totaal perfect, dan zeg je eigenlijk … Ik accepteer mezelf precies zoals ik ben. In wezen is het dus alleen maar win-win, want jij voelt je goed en de ander voelt zich goed. Dit werkt zo mooi omdat we op een dieper niveau allemaal verbonden zijn met elkaar.
 
Dat is nou het basisprincipe van de Magical Mirror Avonden. En tijdens de Magical Mirror Avonden oefenen we hier  - binnen een improviserend los-vast kader - keer op keer mee. En dat kun je net zo vaak doen totdat het een gewoonte is geworden.

Wat is een Magical Mirror Avond?

Wat is een Magical Mirror Avond?

De Magical Mirror Avonden die Heino geeft zijn er voor iedereen die wil ervaren hoe het is om van binnenuit gewoonweg positief te zijn. Je ervaart hoe het is om ervoor te kiezen om jezelf en de ander totaal te accepteren zoals het nu al is. In wezen zeg je dan: "ik zie mezelf en de ander als totaal perfect en er hoeft helemaal niets te veranderen". Als je dit spelenderwijs in groep - onder kundige begeleiding - doet, begint deze positieve energie zich - op miraculeuze wijze - te spiegelen. Je voelt je steeds lekkerder in je vel zitten.

Deze magisch spiegeling heeft een zichzelf versterkend effect, waardoor je aan het eind van zo'n avond helemaal positief en opgeladen weer huiswaarts keert. En daarmee is het nog niet afgelopen, want jouw positieve energie zal zich ook in jouw leven gaan manifesteren, waardoor je - als je dit regelmatig blijft doen - meer positiviteit in je leven aantrekt.

Wat kun je verwachten op een Magical Mirror Avond?

Wat kun je verwachten op een Magical Mirror Avond?

- een warme sfeer van mogelijkheden (en vooral ont-moeten)
- een initiërende Meditatie
- een rust-brengende Gitaarimprovisatie
- Intentie voor de avond uitspreken in de groep
- ont-wapening: samen lachen lol beleven
- speelse oefeningen om je positiviteit aan te wakkeren
- processen waarbij je jouw wensen en verlangens leert omarmen
- een verdiepende oefening om pijn en verdriet los te laten
- oogcontact zonder woorden
- verbindende bewegingsprocessen (kan ook in de vorm van dansen op muziek)
- luchtige (maar krachtige) overtuiging transformaties
- deel-rondjes in tweetallen om ervaringen te delen

Positieve effecten

De Magical Mirror Avonden zijn ontwikkeld voor iedereen die wil ervaren, oefenen en leren dat je alles en iedereen, ook ‘het imperfecte’, als totaal oké kan gaan zien, met als magisch effect dat de wereld dit dan (na een tijdje oefenen en bijhouden) naar jou terug gaat spiegelen. Het is iets dat we van nature allemaal al in ons hebben… het levert je veel positiviteit op! iedereen kan het!
 
* Je verhoogt je innerlijke liefdesvibratie waardoor je ervaringen in de buitenwereld als steeds fijner zal gaan ervaren.
* Je ontmoet gelijkgestemden waarmee je dit kan oefenen.
* Je wordt een inspirerend voorbeeld voor anderen.


Hoe zijn de Magical Mirror Avonden ontstaan?

Heino Jansen liet zich bij het ontwikkelen van deze avonden inspireren door vele ervaringen met LGA-Training (Large Group Awareness Trainingen), Spiegelogie-groepen, NLP-trainingen, EFT-zelfhulpsessies, Zen-meditatie, Kinesiologie en Shaolin KungFu.
 
Van 2003 tot 2006 organiseerde Heino Jansen op wekelijkse basis een Spiegelogie groep bij hem thuis in Arnhem. In 2005 was Heino medeorganisator van een unieke Spiegelogie-Dag met Willem de Ridder als gast.

Het Spiegelogie-programma volgt echter een vast stramien, waar officieel niet van wordt afgeweken en dat is uiteraard prima zoals het is. Heino houdt van een eigen stijl. Liefde betekent voor hem de vrijheid om te improviseren en het toevoegen van leuke, mooie, nieuwe, wisselende, krachtige elementen (en natuurlijk een gitaarimprovisatie, wat zo’n beetje zijn handelsmerk is geworden). Zo ontstond door de jaren heen de Magical Mirror Avond, die hij met veel liefde en toewijding bij Helios geeft.


Gegeven door:

Heino Jansen

Begeleider Heino  Jansen

Op mijn 14e begon ik met het improviseren op gitaar en piano. Improvisatie en muziek hebben mij altijd erg aangesproken want het is de manier om totaal in de flow van het moment te komen. Nadat ik later in aanraking ben gekomen met vele verschillende dans-stijlen (Argentijnse Tango, Salsa, Zouk, Biodanza maar ook het meditatieve Tai Chi) begon ik met het combineren van deze stijlen in vrije, improviserende dansvormen. 

Ik merkte dat ik hierdoor veel meer verbondenheid met mezelf begon te voelen. En tot mijn verbazing ontdekte ik dat deze verbinding met mezelf de sleutel is tot echte verbinding met de ander. 

Ik heb een grote passie om dit te delen. Dit bracht me ertoe om TantricFlow™ workshops te ontwikkelen. Mijn grote passie voor muziek komt hier heel goed bij van pas. Jarenlang musiceren in improvisatie-bands heeft mij een uniek scala aan prachtige muziek opgeleverd. Het selecteren van de juiste, rakende, ‘groovy’ en krachtige muziek bij de verschillende TantricFlow™ dansvormen is voor mij een heel inspirerend proces.
  
Helios is voor mij een hele fijne locatie om TantricFlow™ Avonden, TantricFlow™-InnerFreedom™ Dagen en InnerFreedom™ Weekenden aan te bieden, waarbij ik ook altijd een stukje op mijn gitaar improviseer.
Daarnaast werk ik als filmmaker en ondersteun ik mensen bij het transformeren van belemmerende overtuigingen en het (her)ont-dekken van innerlijk geluk.

Als gitarist in een rock-band sta ik nog steeds met heel veel plezier op de planken. TantricFlow™ geven op Helios is voor mij echt een feest.
Helios Centrum Groep