headerimg

Mantra en Meer Zangworkshop


Agenda:

 zaterdag 15 december 2018 19:30 - 22:00 uur Aanmelden

Edna Kalb en Fred Meijer € 25.00

 

Samen genieten van zingen

Samen genieten van zingen

Edna Kalb en Fred Meijer zijn bekende namen voor wie al langer op Helios komt. Zij deden hun Reiki Masteropleiding op Helios in de jaren ‘90 en lieten ons bij allerlei feestelijke Helios-gelegenheden meegenieten van hun andere beroep: het cabaret. Tegenwoordig werken zij vooral als stemacteurs en Reiki Masters.

Op deze avond bieden zij ons de workshop Mantra en Meer aan. Niet prestatiegericht, maar bedoeld om te genieten van de muziek en plezier te beleven aan het samen zingen, erin op te gaan en daardoor te ontspannen. Het gaat er niet om of je goed of mooi kunt zingen. Je kunt ook gewoon komen luisteren, dus wees welkom!

We gaan met elkaar mantra’s zingen. Een mantra is een korte, spirituele tekst op muziek. Dezelfde mantra meerdere keren zingen werkt meditatief, zorgt ervoor dat de gedachtenstroom tot rust kan komen en je mee kunt gaan in het gevoel dat de muziek oproept.
Behalve mantra’s zullen er ook eenvoudige, inspirerende liedjes en teksten worden gezongen afkomstig uit vele landen.

Edna en Fred geven dit soort samenzang-bijeenkomsten op meerdere plekken in het land en nu dus ook op Helios in Heerde. Zij nemen behalve hun stemmen ook hun gitaar mee voor de live begeleiding.

Onderdelen van de workshop zullen ook zijn: een inleidende meditatie, het opwarmen van de stembanden en een gezamenlijk healing klankbad.

Gegeven door:

Edna Kalb en Fred Meijer

Begeleider Edna Kalb en  Fred Meijer

Ze leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding aan de Theaterschool in Amsterdam, waar hun passie voor muziek en zang werd geprofessionaliseerd. Hun gezichten zijn niet bekend, maar hun stembanden wel. Zij zijn al ruim 35 jaar werkzaam als stemacteurs, voor o.a. tekenfilms, reclames, audiotours in musea en educatieve projecten. Ook zijn ze beiden al meer dan 20 jaar Reikimaster en hebben een eigen praktijk. Bij het mantra zingen komen hun theatrale achtergrond en spiritualiteit samen.
Helios Centrum Groep