headerimg

Mantra meditatie cursus


Agenda:

 maandag 11 maart 2019 20:00 uur - maandag 18 maart 2019 22:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 295.00

 Deze cursus begint met een persoonlijke instructie voorafgaand aan de 1e avond. De 3 cursusavonden zijn op 11, 14 en 18 maart van 20-22 uur.

Leren mediteren met een op jou afgestemde mantra

Leren mediteren met een op jou afgestemde mantra

Zou je een meditatie willen leren die diepe ontspanning brengt? Dieper dan in diepe slaap terwijl je toch helder blijft?

Bij Mantra Meditatie maken we gebruik van de natuurlijke neiging van de geest om meer geluk te ervaren. Daarom verloopt deze manier van mediteren bijna als vanzelf. Word je ingewijd in Mantra Meditatie, dan krijg je in een persoonlijke sessie een eigen mantra. Deze mantra trekt de aandacht naar binnen zodat je kunt transcenderen: je gaat voorbij aan de grovere, woelige lagen van je denkgeest tot je een diepte in jezelf bereikt waar alleen nog maar stilte en vreugdevolle vrede is.

De letterlijke vertaling van mantra is dan ook 'voertuig van de geest'. De mantra's die we in deze vorm van transcendent mediteren gebruiken zijn afkomstig uit de oeroude Vedische traditie van India.
De rustniveaus die je kunt bereiken via deze meditatievorm zijn heel diep. Deze diepe rust wordt zowel geestelijk als lichamelijk ervaren. Het voelt als thuiskomen in jezelf. Deze rust kan veel dieper zijn dan je diepste slaap. Het lichaam krijgt daardoor de gelegenheid om optimaal te herstellen van blokkades en spanningen die ongemerkt ons lichaam/geestsysteem zijn binnengekomen. Dit is belangrijk voor jouw totale gezondheid.

In de Mantra Meditatiecursussen die Dick geeft, is veel aandacht voor ieders persoonlijke meditatieproces. Vanuit zijn ervaring in het therapeutisch werken met mensen weet hij dat het, naast het onderwijzen van de meditatie, soms ook nodig is om persoonlijke begeleiding te bieden op het psychologische vlak. Daar is in zijn cursussen voldoende ruimte voor. Na afloop van de cursus kun je altijd contact met hem opnemen als je ergens tegenaan loopt of vragen hebt.

Zelf is Dick als 20-jarige begonnen met Transcendente Meditatie: “Na een paar maanden mediteren voelde ik me lichtjaren beter. Angsten en spanningen losten op en ik kreeg contact met wat de bedoeling was in mijn leven.”

Mantra Meditatie is een vorm van transcendent mediteren.

Cursustijden

Tijdens de 3 avonden cursus Mantra Meditatie leer je niet alleen de meditatie, maar krijg je ook de kans om gezamenlijk te mediteren. Daarbij worden ervaringen besproken en krijg je alle info die je nodig hebt om deze meditatietechniek op juiste wijze toe te passen. Na de cursus krijg je een digitaal cursusboekje toegezonden.

De cursus begint met een ongeveer 25 minuten durende persoonlijke sessie voorafgaand aan de eerste groepsbijeenkomst. De afspraak voor de persoonlijke sessie, waarin je je persoonlijke mantra ontvangt, is op de maandag namiddag of aan het begin van de avond. De eerste groepsbijeenkomst vindt plaats op maandagavond van 20 tot 22 uur. De tweede groepsbijeenkomst is op donderdagavond van 20 tot 22 uur. De derde groepsbijeenkomst is op de maandagavond daarop, ook van 20 tot 22 uur.

7 weken challenge

Na deze dagcursus heb je hoogstwaarschijnlijk een grote motivatie om ook thuis regelmatig te gaan mediteren. Om jezelf te ondersteunen in alle omstandigheden regelmatig te blijven mediteren kun je meedoen aan de 7 weken challenge. Meer hierover tijdens de cursus.

Heart Space en Meditatie en Zelfrealisatie weekenden en midweek retraites

Wanneer je thuis regelmatig mediteert, kun je behoefte hebben om terug te komen voor een verdiepende weekend of midweek retraite. Voor dit doel biedt Dick de Meditatie en Zelfrealisatie en de Heart Space weekenden en midweekretraites aan op Helios.

In deze inspirerende weekenden en midweken zijn er aangepaste instructies voor diegenen die de Mantra meditatie beoefenen.

Privé cursus en gevorderde techniek

Privé cursus en gevorderde techniek

Het is ook mogelijk een privé- cursus voor je in te plannen. Meerkosten daarvan bedragen € 100,-.

Heb je een half jaar of langer naar tevredenheid gemediteerd dan is het mogelijk om een gevorderde meditatietechniek te leren.

Wetenschappelijk onderzoek

Uit inmiddels talloze onderzoeken blijkt dat er na een paar weken van regelmatige meditatiebeoefening al duidelijk meetbare effecten zijn in de vorm van normalisatie van o.a. bloeddruk, afname van (eet)verslavingen en vermindering van angsten.

Andere onderzoeken laten zien dat het immuunsysteem beter gaat functioneren, dat studieresultaten verbeteren en dat spierspanningen verminderen. Over het algemeen blijken mensen die mediteren gezonder en gelukkiger te zijn dan de niet-mediterende controlegroep.

Regelmatige meditatie helpt je om meer rust, zelfvertrouwen en mededogen te ontwikkelen. Je vermogen om te focussen en efficiënt te handelen neemt toe. Daardoor krijg je meer voor elkaar in kortere tijd: wanneer je langere tijd regelmatig mediteert, gaat er minder energie verloren aan zorgen, twijfels en oude emotionele reactiepatronen.

Door meditatie word je gelukkiger en succesvoller en kun je beter met frustrerende ervaringen omgaan. Twee keer per dag 15-30 minuten Mantra Meditatie beoefening herstelt lichaam en geest zodat de wereld weer vanuit rust en ruimte tegemoet kan worden getreden.

Ervaringen van cursisten

"Ik kwam bij de boerderij behoorlijk gespannen aan. Je weet ook niet met welke mensen je tegenkomt op zo'n meditatiecursus. Nou, dat viel 100% mee. Dat gespannen gevoel was al snel weg, zoveel warmte en rust kwam er over mij heen. De meditatiecursus was als een warme deken, zowel voor mijn lichaam als geest”. Bep

"Ik vond de meditatiecursus evenals de Innerlijk Kind cursus opnieuw een zeer inspirerende cursus in een groot warm bad. Heerlijk om zo met andere bewuste mensen samen te zijn en de diepte bij jezelf en elkaar in te gaan. En dat in een zeer vertrouwde en liefdevolle omgeving. Jullie hebben een prachtig centrum waar ik nog graag vaak naar terug kom!”
Martijn

"Ik mediteer 2 x daags 20 minuten zoals jij ons hebt geadviseerd en ik merk dat de meditatie doorwerkt in het dagelijkse leven: ik kan beter omgaan met stress, heb het idee dat ik dingen beter overzie omdat ik rustiger ben geworden en ik laat me minder snel meeslepen door allerlei gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen. Soms voel ik me zomaar ineens heel gelukkig met helemaal niets, alleen maar door gewoon in het hier en nu te zijn. Ik geloof in meditatie! Enorm bedankt voor het zo kundig overbrengen van dit kostbare instrument!” Sabine

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

1977 was het jaar dat Dick ingewijd werd in Transcendente Meditatie. Dat bracht een ommekeer in zijn leven teweeg: eindelijk had hij een manier gevonden om rust en vrede in zichzelf te ervaren. Meditatie deed hem beseffen dat hij uiteindelijk tóch in een liefdevol universum leefde. Vanaf zijn eerste bevrijdende meditatie ervaring maakt hij altijd tijd om twee maal daags zo’n 40 tot 60 minuten te mediteren. Met name tussen zijn 20ste en 30ste levensjaar heeft hij zeer intensief gemediteerd. Zo heeft hij o.a. een 11 maanden durende meditatieretraite gedaan.

Zijn meditaties vormen nog steeds voor hem vreugdevolle rustmomenten in zijn overigens drukke dagelijkse bestaan. Bij Dick kun je op individuele basis het mediteren met een mantra leren zoals bij Transcendente Meditatie. Mediteren met een mantra is een heel effectieve manier om ook als je pas begint met mediteren al heel snel diepe rust te ervaren.

Dick geeft vanaf 2004 meditatiecursussen. In zijn no-nonsense benadering van lesgeven leert hij je alles wat je nodig hebt voor een vreugdevolle meditatie beoefening. Hij leert je ook hoe je de valkuilen die je daarin kan tegenkomen, kunt vermijden.
Hij heeft daarnaast ook twee Zelfrealisatie jaartrainingen gegeven.

Dick over hemzelf: “Door de jaren heen ben ik thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”
Helios Centrum Groep