headerimg

Meditatie dagcursus met Dick Nijssen


Agenda:

 vrijdag 15 maart 2019 10:30 - 17:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 75.00 (inclusief cursusmateriaal, svp wel eigen lunch meenemen!)

 Na deze dag kun je met € 35,- korting meedoen met een Meditatie en Zelfrealisatie weekend retraite om je meditatie-ervaringen verder te verdiepen.

 vrijdag 5 april 2019 10:30 - 17:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 75.00 (inclusief cursusmateriaal, svp wel eigen lunch meenemen!)

 Na deze dag kun je met € 35,- korting meedoen met een Meditatie en Zelfrealisatie weekend retraite om je meditatie-ervaringen verder te verdiepen.

Leren mediteren in drie fasen

Leren mediteren in drie fasen

Kun je in één dag leren waar het in meditatie echt om gaat? Wat wezenlijk is en hoe je valkuilen kunt vermijden? Ja!

Je leert deze dag mediteren in een opbouw die bestaat uit drie fasen. Daarbij maken we gebruik van moderne inzichten over de werking van de menselijke geest en meditatiemethoden waarvan de effectiviteit al vele eeuwen bewezen is.

In de eerste fase ontspan je het lichaam via een body-scan. In de tweede fase komt je geest geleidelijk tot rust via een bepaalde focus op de ademhaling (Vipassana). In de derde fase is het denken zo tot rust gekomen dat ook de Vipassana-techniek losgelaten kan worden. Je leert te rusten in oordeelloos 'Gewaar Zijn'.

De onderliggende principes die bijna alle vormen van meditatie gemeenschappelijk hebben, zullen deze dag op heldere en levendige wijze uitgelegd worden. Hierdoor groeit je inzicht en vertrouwen in wat de juiste wijze van mediteren is en hoe je de valkuilen op dit gebied kunt vermijden.

Loskomen van het denken en... thuiskomen bij je Zelf

Je zult een verschuiving gaan ervaren in jezelf: een loskomen van het ego-gerichte denken en een thuiskomen in de veel ruimere dimensie van je Ware Zelf. Het ego is altijd bezig met vergelijken, verleden en toekomst en draagt een chronisch gevoel van incompleetheid met zich mee. Gevestigd in je Ware Zelf ga je jezelf ervaren als compleet, in harmonie en verbonden met alles wat er is.

Voor deze dag heb je geen eerdere meditatie-ervaring nodig. Daarna is het alleen nog maar een kwestie van tijd maken voor de vreugde die regelmatige meditatie je gaat geven.

Korting op Meditatie en Zelfrealisatie weekend of midweek retraite

Wanneer je de dagcursus hebt gevolgd en behoefte hebt om meer meditatie-ervaring in een groep op te doen, ben je van harte welkom op een van de vele meditatie weekenden en midweek retraites op Helios.

Je krijgt als aanmoediging eenmalig € 35,- korting op een Meditatie en Zelfrealisatie weekend of midweek retraite. Vermeld dan wel bij je aanmelding op welke datum je je meditatie dagcursus deed.

7 weken challenge

Na deze dag kom je hoogstwaarschijnlijk thuis met een grote (hernieuwde) motivatie om ook thuis (weer) regelmatig te gaan mediteren. Om jezelf te ondersteunen in alle omstandigheden regelmatig te blijven mediteren kun je meedoen aan de 7 weken challenge. Meer hierover tijdens de dag.

Ervaringen van meditatie-cursisten

Hi Dick,
....Sinds de meditatiecursus met jou twee keer per dag gemediteerd. Wat een heerlijke verslaving kan dit worden. Mooie ervaringen. Geen oordeel, gewoon zijn. In liefde. Verrukkelijk.
Dank voor je liefde en toewijding. Voelde me verdrietig vanochtend. Wilde gewoon weer terug.
Dus ik kom gauw weer. Hou me op de hoogte van activiteiten.
Lieve groet, Regina

"De meditatiecursus heb ik als heel bijzonder ervaren. Ik voel me na twee weken dagelijks (meestal) 2x 1/2 uur mediteren een stuk rustiger, minder gestrest en heb minder de behoefte om alles onder controle te houden. Ik voel een stukje liefde in mezelf, wat ik niet eerder zo intens heb beleeft. De motivatie om door te gaan! Heel lang had ik een oordeel over mediteren van saai en veel te stil wat langzaam veranderde in een behoefte, waarvan ik eerst niet zo goed wist wat ik er mee moest of liever gezegd wilde ik het liever niet serieus nemen. Ik ben blij dat ik dit uiteindelijk toch heb gedaan en verwonder me elke dag over het warme gevoel en geniet wat het mediteren me oplevert! Ontzettend bedankt! Marije
"Ik heb de meditatiecursus ervaren als een groot feest voor de geest. Eigenlijk liep ik langdurig met een brede glimlach rond. Tot nu toe mediteer ik 2x daags een half uur en dat bevalt goed. Mijn hele denken wordt opnieuw ingeregeld, en dat is raar om te merken. Met minder inspanning bereik ik dezelfde resultaten, dus het rendement van mijn denken is sterk vergroot.”
Erwin

“Ruim 2 jaar geleden heb ik bij jou een meditatiecursus mogen volgen, welke ik nog bijna dagelijks beoefen. Met groot genoegen kan ik je vertellen dat er sindsdien veel is veranderd ten positieve. Doordat ik steeds beter zicht krijg op mijn emoties en gevoelens kan ik deze ook steeds beter loslaten, omdat ik me er minder mee identificeer. Gevolg: minder verdriet, boosheid en conflicten, meer evenwicht en meer vrede en vreugde met mezelf en mijn omgeving. Steeds beter ben ik in staat om in het heden te blijven. Geleidelijk aan ben ik ook veel minder gaan drinken, gestopt met roken en veel gezonder gaan eten.”
Eva

"Het was een inspirerende cursus. Mijn dochter en ik hebben allebei enorm genoten van je humor en de manier hoe je de dag deed.”
Herma

"Ik wil je graag laten weten dat ik het cursusboekje met veel plezier gelezen heb. De zachtheid die ik op Helios en bij jou heb mogen ervaren heb ik ook in het cursusboekje teruggevonden en ik pak het regelmatig even op en lees wat. Er is iets in mij gebeurd waar ik erg blij mee ben. Ik had erg veel last van angst en paniek, een ontheemd gevoel en intens nare gedachten voor ik aan de cursus begon. Ik kan daar nu uit blijven en ben weer terug bij mijn zachtheid, heb weer zin en energie in dingen en hoewel er veel onzekerheid voor me ligt op de meest fundamentele gebieden in mijn leven voel ik vertrouwen en kan ik (meer) in het NU blijven. De meditatie doet me op dagelijkse basis veel goed. Dank je wel voor je zorgvuldigheid, kunde en je zijn. Ik kom graag terug.” Ninette


Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

1977 was het jaar dat Dick ingewijd werd in Transcendente Meditatie. Dat bracht een ommekeer in zijn leven teweeg: eindelijk had hij een manier gevonden om rust en vrede in zichzelf te ervaren. Meditatie deed hem beseffen dat hij uiteindelijk tóch in een liefdevol universum leefde. Vanaf zijn eerste bevrijdende meditatie ervaring maakt hij altijd tijd om twee maal daags zo’n 40 tot 60 minuten te mediteren. Met name tussen zijn 20ste en 30ste levensjaar heeft hij zeer intensief gemediteerd. Zo heeft hij o.a. een 11 maanden durende meditatieretraite gedaan.

Zijn meditaties vormen nog steeds voor hem vreugdevolle rustmomenten in zijn overigens drukke dagelijkse bestaan. Bij Dick kun je op individuele basis het mediteren met een mantra leren zoals bij Transcendente Meditatie. Mediteren met een mantra is een heel effectieve manier om ook als je pas begint met mediteren al heel snel diepe rust te ervaren.

Dick geeft vanaf 2004 meditatiecursussen. In zijn no-nonsense benadering van lesgeven leert hij je alles wat je nodig hebt voor een vreugdevolle meditatie beoefening. Hij leert je ook hoe je de valkuilen die je daarin kan tegenkomen, kunt vermijden.
Hij heeft daarnaast ook twee Zelfrealisatie jaartrainingen gegeven.

Dick over hemzelf: “Door de jaren heen ben ik thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”
Helios Centrum Groep