headerimg

Yoga & Mindfulness Midweek Retraite met Hans Kloosterman


Agenda:

 maandag 23 juli 2018 14:00 uur - vrijdag 27 juli 2018 14:00 uur Aanmelden

Hans Kloosterman € 695.00 (inclusief volpension)

 

Goede voornemens...

Goede voornemens...

We ervaren momenteel veel stress in onze westerse maatschappij. In het hoofd zitten en teveel gedachten hebben is soms lastig. Verstilling en onthaasting is dan fijn.

In deze week wordt de juiste aandacht en concentratie getraind om in het moment aan te komen en om van hieruit te gaan leven. We gaan deze week voelen, ervaren en helder krijgen waar we wel en waar we geen energie van krijgen in ons leven en hoeveel tijd wij eraan willen besteden.

Wat kun je verwachten?

Het uitgangspunt van de retraite is verstilling, diepte ontspanning, energieopbouw, inzicht, kennis en wijsheid. Naast individueel innerlijk schouwen is er ook ruimte voor het delen en verbinden met elkaar als je dat wilt.

Tijdens deze yoga & mindfulness midweek retraite worden verschillende yoga technieken en mindfulness meditaties met elkaar gecombineerd om verdieping aan te brengen voor jezelf en om te ervaren hoe beide elkaar in werking versterken. Je maakt kennis met een mix van hatha yoga, Tibetaanse yoga, Chi Kong, mindfulness, meditatie en ademhalingsoefeningen. De retraite is zowel voor beginners als gevorderden.

Thema’s van de retraite:

stress reductie, herstel van burnout, concentratie, aanwezig zijn in het moment, acceptatie, loslaten, zijn in plaats van doen, herkennen van je automatische denk- en gedragspatronen/automatische piloot.

Mindfulness helpt bij:

stressklachten, burnout, concentratieproblemen, oververmoeidheid, verslavingen, pijn, slapeloosheid en zwaar verstorende emoties als boosheid en angsten.

Yoga zorgt voor...

een gezond en ontspannen lichaam en maakt daarmee de weg vrij voor een dieper innerlijk schouwen en voelen. We onderzoeken en ervaren onze drie lichamen: het fysieke lichaam (houdingen), het energieke/emotionele lichaam (voelen) en het mentale lichaam (denken). Met kracht, inspiratie en verbinding als uitgangspunt leer je via de yoga en mindfulness oefeningen om je automatische denk- en gedragspatronen te herkennen en te doorgronden. Door de inzichten tijdens deze lessen ben je in staat om je leven beter vorm te geven en je bewustzijn te verruimen. Hierdoor leer je effectiever te functioneren, zowel thuis als op het werk.

Gedurende de hele midweek kun je genieten van een mooie collectie yogaboeken en tijdschriften, wandelingen in de natuur, maak je kennis met inspirerende mensen en kun je de omgeving gebruiken voor je verstilling. Tussendoor wordt er heerlijk vegetarisch gekookt.

Programma

Programma

Maandag
14.00 Ontvangst en verdeling van kamers
15.00 Kennismaking
16.00 Yoga + Chi Kong
17.30 Pauze
18.30 Diner
20.00 Mindfulness
21.30 Thee
22.00 Welterusten

Dinsdag
7.00 Yoga, diverse stijlen
8.30 Ontbijt
9.30 Stilte wandeling door de bossen
10.50 Koffie & thee pauze
11.00-12.15 Mindfulness
12.30 Warme maaltijd (vegetarisch)
13.00 Karma yoga
13.30 Vrije tijd
16.00 Yoga
17.30 Snack
18.30 Maaltijd
20.30 Mindfulness
21.30 Thee
22.00 Welterusten

Woensdag en donderdag ongeveer als de vorige dagen

Vrijdag
7.00 Yoga
8.30 Ontbijt, in de eetzaal
9.00 Kamers opruimen en spullen alvast in de auto zetten
10.00 Delen, verdiepen en verbinden
12.00 Lunch
13.00 Mindfulness
14.00 Thee en Goede reis!

Je krijgt tijdens deze retraite:

* 4 nachten in een gedeelde kamer
* 2 yoga & mindfulness lessen per dag
* Mindfulness workshops over hoe je bewustzijn en energie level te vergroten
* Kalmte (Shamatha) & Inzicht meditatie (Vipassana) & Non duale meditatie (Samadi)
* Stilte perioden, bijvoorbeeld gedurende de wandelingen in de natuur, sommige lunches en meditaties
* Onbeperkt water, thee, koffie en fruit
* 3 vegetarische maaltijden per dag
* Holistische massage ( niet in de prijs inbegrepen)

Tegen bijbetaling van € 10,- per nacht kun je een kamer alleen reserveren. Dit natuurlijk zo lang de voorraad strekt...

Aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers aan deze retraite is 8, het maximum 30.

Ervaringen van deelnemers aan eerdere retraites van Hans

Het was een erg inspirerend weekend. Zodra je het terrein op komt valt de rust over je heen. Er wordt een veilige groepssfeer gecreëerd waarin je jezelf kan zijn. Er is voldoende ruimte voor je eigen persoonlijke ontwikkeling, beleving en ervaring. Je krijgt concrete handvatten mee die je in je dagelijks leven kunt brengen. Het heeft mij geholpen om weer bij mezelf te komen.
Marion

Voor de allereerste keer een Yoga en Mindfulness weekend gedaan. Het was een geweldige en indrukwekkende ervaring. Een uitgebreid programma waar niets moet alles mag. Voor herhaling vatbaar.
Jacqueline Stoutjesdijk.

Het was een heel fijn weekend, waarin ik veel heb geleerd en bewust ben geworden over de werking van lichaam en geest. Docent Hans heeft veel kennis en ervaring van de verschillende onderwerpen die behandeld zijn. De sfeer was ook door zijn humor niet ongemakkelijk en saai, maar uitdagend en fris. Locatie en verzorging waren verder top en maken het gehele weekend tot een mooie ervaring!
Jaap Bregman

Heel hartelijk dank, Hans!
Ik denk vaak aan jou en de oefening die je mij hebt geschonken. Ik was afgelopen week hard op zoek naar een bepaald inzicht en voelde veel verdriet. Ik heb toen de ademoefening gedaan en liet het verdriet stromen en toen kwam de verlichting en realiseerde ik mij wat er gebeurd was. Het was alsof een wolk voorbij de zon schoof. Ik kon weer verder.
Je hebt een onuitwisbare indruk op me gemaakt, dank!
Ivonne

Hans Kloosterman is een begenadigd spreker in mijn ogen: gedreven, gepassioneerd, inspirerend, out of the box, prikkelend, humoristisch met zelfspot, Inhoudelijk duidelijk, visionair, een brug slaand tussen praktijk/zakelijk en spiritualiteit. Hans zet mensen aan het denken en kan mensen op een andere manier laten kijken.
Sylvia Maas

Gegeven door:

Hans Kloosterman

Begeleider Hans  Kloosterman

Hans Kloosterman is een Tibetaanse boeddhist en studeert aan het Tibetaanse Kagyu Vasjrayana instituut in het Belgische Huy, dat een kleine kloostergemeenschap heeft met enkele lama’s, monniken en nonnen. Hij heeft zes jaar geleefd als monnik in opleiding en bestudeerde vanaf 2000 het Hindoeisme en sinds 2005 het boeddhisme. Hij geeft les in hatha yoga, Chi Kong en meditatie.

In mindfulnesstrainingen leert hij mensen volledig in het moment aanwezig te zijn bij alles wat ze doen en zich bewust te worden op drie niveaus: fysiek, emotioneel en mentaal.

Hans is de auteur van het onlangs verschenen autobiografische boek ‘Van snob tot monnik’. Zijn roeping is: Creating Awareness. Zie ook op www.hanskloosterman.com.Hans Kloosterman met zijn leraar Lama Zeupa in het Tibetaans Boeddhistische klooster in Huy, België.


Helios Centrum Groep