headerimg

Privé meditatie onderricht


Tijdens de 1-daagse meditatiecursus, de meditatieweekenden en -retraites met Dick op Helios leer je de Vipassana meditatie. Voor diegenen die moeilijk tot een diepe ontspanning kunnen komen door middel van de Vipassana meditatie, kan het mediteren met een mantra een beter bij hen passende manier van mediteren zijn.

Hieronder vind je alle info over deze vorm van meditatie. Je kunt hem privé of in een groepssetting bij Dick leren.


Leren mediteren met een op jou afgestemde mantra

Bij de Mantra Meditatie maken we gebruik van de natuurlijke neiging van de geest om meer geluk te ervaren. Daarom verloopt deze manier van mediteren bijna vanzelf. Word je ingewijd in de Mantra Meditatie, dan krijg je in een persoonlijke sessie een eigen mantra. Deze mantra trekt de aandacht naar binnen zodat je kunt transcenderen: je gaat voorbij aan de grovere, woelige lagen van je denkgeest tot je een diepte in jezelf bereikt waar alleen nog maar stilte en vreugdevolle vrede is.

De letterlijke vertaling van mantra is dan ook 'voertuig van de geest'. De mantra's die we in deze vorm van transcendent mediteren gebruiken zijn afkomstig uit de oeroude Vedische traditie van India.
 

Diepe rust

De rustniveaus die je met een mantra kunt bereiken zijn diep. Deze diepe rust wordt zowel geestelijk als lichamelijk ervaren. Het voelt als thuiskomen in jezelf. Deze rust kan veel dieper zijn dan je diepste slaap. Het lichaam krijgt daardoor de gelegenheid om optimaal te herstellen van blokkades en spanningen die ongemerkt ons lichaam/geestsysteem zijn binnengekomen. Dit is belangrijk voor jouw totale gezondheid.

In de Mantra meditatiecursus die Dick geeft, is veel aandacht voor je persoonlijke meditatieproces. Vanuit zijn ervaring in het therapeutisch werken met mensen weet hij dat het, naast het onderwijzen van de meditatie, soms ook nodig is om persoonlijke begeleiding te bieden op het psychologische vlak. Daar is in zijn cursus voldoende ruimte voor. Na afloop van de cursus heb je, waar nodig, recht op een jaar lang gratis nazorg.

Zelf is Dick als 20-jarige begonnen met Transcendente Meditatie: “Na een paar maanden mediteren voelde ik me lichtjaren beter. Angsten en spanningen losten op en ik kreeg contact met wat de bedoeling was in mijn leven.”

Mantra meditatie is een eigentijdse vorm van transcendent mediteren.
 

Privécursus Mantra Meditatie

Kom je voor privéles, dan krijg je in de eerste bijeenkomst met Dick via een krachtig inwijdingsritueel je persoonlijke mantra. Hij vertelt je over de subtiele manieren waarop je deze mantra gebruikt. Ook legt hij je de belangrijkste basisprincipes uit van deze meditatietechniek en de valkuilen die je kunt tegenkomen in je beoefening. Jullie mediteren samen: een inwijdingsmeditatie van zo'n 10 minuten en later een meditatie van twintig minuten.

Daarna spreek je af om thuis 's ochtends en 's avonds twintig minuten te mediteren. Na twee dagen kom je terug. We gaan je ervaringen bespreken en je krijgt verdere uitleg. Ook mediteren we weer samen.

Ongeveer een week later is de laatste bijeenkomst waarin we weer samen mediteren, ervaringen doorspreken en je alle verdere informatie krijgt om nog vele jaren optimaal te kunnen genieten van deze meditatie vorm. De jaren daarna blijf je gratis recht houden op een stuk persoonlijke begeleiding rondom deze meditatietechniek.

Elke sessie duurt minimaal anderhalf uur.

Deze cursus is inclusief het digitale cursusboekje.
 

Meditatie en Zelfrealisatie en de Heart Space weekend en midweek retraites

Wanneer je thuis regelmatig mediteert, kun je behoefte hebben weer eens terug te komen voor een verdiepende weekend- of midweekretraite. Daarin kun je dieper zittende vermoeidheden en blokkades beter oplossen en nieuwe energie opdoen voor je leven van alledag.

Voor dit doel biedt Dick de Meditatie en Zelfrealisatie weekenden aan. Hoewel tijdens deze weekenden de Vipassana meditatievorm wordt beoefend, staat het jou vrij je eigen Mantra Meditatie te beoefenen als die beter bij je past.

Voor vragen en aanmelding bel Dick op 06 51 82 45 81 of mail naar dick@helioscentrum.nl
 

Kosten privécursus: 390,-
 

Gegeven door:

 

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

 

Als meditatieleraar heeft Dick vanaf 2004 door het hele land meditatiecursussen gegeven. Ook heeft hij twee Zelfrealisatie jaartrainingen gegeven. Zelf mediteert hij al ruim 40 jaar twee keer dagelijks: zo’n 30 tot 50 minuten per keer. Zijn meditaties vormen voor hem gelukzalige rustmomenten in zijn overigens drukke dagelijkse bestaan. In zijn no-nonsense benadering van lesgeven leert hij je alles wat je nodig hebt voor een vreugdevolle meditatie beoefening. Hij leert je ook hoe je de valkuilen die je daarin kan tegenkomen kunt vermijden.

Dick was een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Als oprichter en docent van de vroegere Helios Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Deep Divers en Diving Deeper retreats.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”


Helios Centrum Groep

De website van Helios Centrum Heerde maakt gebruik van cookies.
Wat betekent dit voor u?