headerimg

Reiki Do Healing Intensive weekend met Arianne en Dick


Agenda:

 vrijdag 1 februari 2019 20:00 uur - zondag 3 februari 2019 16:00 uur Aanmelden

Arianne Groeneveld, Dick Nijssen € 295.00 Inclusief volpension

 Voor mensen met Reiki!

Reiki Do – een feest van Reiki uitwisseling en diepe ontspanning

Reiki Do – een feest van Reiki uitwisseling en diepe ontspanning

In dit weekend wordt diepe Reiki ontspanning door hands-on behandelingen afgewisseld met een fijne, intense focus op innerlijke heling.

We scheppen samen krachtige energievelden met behulp van Reiki en de Reikisymbolen. Die velden helpen ons om ons af te stemmen op wie we werkelijk Zijn.
In contact met dat Zelf ervaren wij helderheid, focus, mededogen met ons (kleine) zelf en anderen. Een uniek wel-Zijn.

Vanuit die helderheid en dat mededogen gaan wij kijken naar wat geheeld wil worden in onszelf: ongeheelde levenspijn die ons leven in het hier en nu kan belemmeren. We laten ons daarbij ondersteunen door de heldere manier waarop Eckhart Tolle beschreven heeft hoe recente emotionele pijn aanhaakt op pijn uit onze jeugd. Hij noemt dit een ‘pijnlichaam’.

Erkenning en bevrijding van emotionele pijn

Eckhart Tolle: “Als je niet leeft in het Nu, laat iedere emotionele pijn die je ervaart een residu van pijn achter dat in je voortleeft. Die pijn vermengt zich met de pijn uit het verleden die er al was en nestelt zich in je geest en lichaam. Daarbij zit natuurlijk ook de pijn die je als kind hebt ervaren door de onbewustheid van de wereld waarin je geboren bent.”

De meeste mensen bouwen in hun leven verschillende ‘pijnlichamen’ op, gebaseerd op verschillende soorten pijn uit hun jeugd. Het is heel zinvol zicht te krijgen op hoe dat in je eigen leven werkt.

Tijdens dit weekend maken we ons eerst onze eigen, op dit moment in ons leven nog actieve pijnlichamen bewust. Wat haalt jou nog regelmatig uit je centrum, wat maakt dat je plotseling onverklaarbaar boos of verdrietig wordt? Wanneer loop je in gedachten hele verhalen tegen iemand te houden en kun je daar maar niet mee stoppen? Dat zijn allemaal situaties waarin een pijnlichaam is geraakt dat kan maken dat je buiten proportie reageert naar je collega, je partner of je (klein)kinderen.

Wat in jou aan transformatie toe is zal vermoedelijk in de energie komen ‘bovendrijven’. Je werkt vervolgens aan je bevrijding ervan door in een 3-tal een mooi helingsproces aan te gaan. Wij scheppen hiervoor door middel van Reiki een bijzonder krachtig, transformatief veld.

Kernovertuigingen

Kernovertuigingen

Dit weekend werken we ook aan de bevrijding van beperkende kernovertuigingen die onze pijnlichamen nog eens extra op hun plaats kunnen houden.

Dit zijn een paar voorbeelden: ‘Ik doe er niet toe’, ‘Ik ben schuldig’, ‘Ik ben niet goed genoeg’, ‘Ik wil hier niet zijn’. Ook hier zetten we intens helende Reiki energievelden in om precies die volgende stap in heling te zetten waar we dan aan toe zijn.

Dans en speelse contactoefeningen

Reiki behandelingen en intens innerlijk werk wordt steeds weer onderbroken door dans en ontspannende oefeningen die maken dat het geheel nooit te zwaar wordt.

Voor wie

Reiki Do betekent: de weg van Reiki, Reiki als way of life. Dit weekend is bedoeld voor diegenen die al Reiki (Usui Systeem) hebben geleerd, liefst Reiki 1 en 2 (3 is ook welkom, graag zelfs!). 
Geef bij je aanmelding aan welke Reikigraden je hebt zodat wij weten over hoeveel Reiki 2’ers wij kunnen beschikken voor de opbouw van de energie.

Wij frissen aan het begin van het weekend de Reiki posities voor de hands-on behandelingen samen op en met de Reiki 2’ers het gebruik van de symbolen. Heb je anders Reiki 2 geleerd dan zoals wij het onderrichten, dan gebruik je gewoon je eigen manier van werken met de symbolen tijdens het weekend. 

Wij verwelkomen Reiki behandelaars van alle achtergronden. Heb je nog vragen, neem dan contact op met Arianne.

Mocht je ‘Een nieuwe aarde’ of ‘De Kracht van het Nu’ van Eckhart Tolle nooit hebben gelezen, dan kan je er plezier van hebben er vooraf wat in te lezen. Er bestaan ook audiobestanden van.

Door wie

Dit weekend wordt gegeven door 2 Reiki Masters die tot de eerste Usui Reiki Masters van Nederland behoren en 33 jaar ononderbroken Reiki hebben beoefend. Zij hebben samen het verlangen op hun centrum intense Reiki helingsvelden te scheppen, niet alleen tijdens hun Reikicursussen maar ook tijdens dit soort intensives voor beoefenaars.

(Lees je dit maar heb je nog geen Reiki geleerd, klik dan op Zen Reiki – Zen Reiki 1 cursus voor info over Reiki leren.)

Ervaringen van deelnemers

Ervaringen van deelnemers

NB Dit weekend heette eerder Reiki Healing Space weekend!

Lieve Arianne en Dick. Wat kan ik vertellen? Zo’n fantastisch koppel als jullie, die met veel liefde en wijsheid deze workshop samen gevuld hebben. Mezelf leerrijke en zelfs emotionele inzichten heeft gegeven, ik ben ook bij mijn innerlijk klein kind gekomen, dat inzicht alleen al WAW. Dikke Reiki knuffel voor jullie beiden, zal zeker terugkomen ook al heb ik er 4 uur voor nodig gehad om bij jullie te geraken, wat een zalig weekend.
Doe zo voort. Lieve groetjes, Celina (Reiki Master uit België)

Lieve Arianne en Dick,
Ik heb ECHT een heerlijk weekend gehad!
Het kwam precies voor mij op tijd en heeft me ook precies gegeven wat ik nodig had, rust en inzicht. Ik ben er zeer dankbaar voor.
Ik durf zelfs te zeggen dat het levens veranderend voor mij is geweest in een hele positieve zin. Door de energie, door de behandeling en door de inzichten.
Ik vind wel dat de naam van dit weekend eigenlijk : Reiki Healing Relax weekend zou moeten zijn. Want naast Healing was het ook erg Relax, wat dus heerlijk was. Al met al was het gewoon TOP!
Wendy van Delden, Reiki Master

Heel erg bedankt voor het heerlijke healing space Reiki weekend. Het was een heerlijk helend en warm bad. Ook heel fijn om de weekend door jullie samen begeleid te worden. Jullie vullen elkaar heel mooi aan, waardoor er een heel mooie healing space ontstond, waarbij jullie beide je eigen inbreng en manier van werken konden behouden. De variatie in (contact en Reiki) oefeningen maakte het extra bijzonder. Ik heb af een toe wat traantjes weg moeten pinken van ontroering, voelde op verschillende momenten echt zo sterk de helende werking van dit weekend. Zeker ook met het behandelen van mijn pijnlichaam. En dat gevoel werkt nog wel even door.
Het was ook zo voelbaar dat jullie samen een nieuwe weg ingeslagen zijn en dat jullie Helios hiermee nog weer meer omhoog gaan tillen. Dit weekend was voor mij echt weer helemaal thuiskomen bij mezelf. 
Heidi

Ik ben dit weekend meer thuis gekomen in mijzelf, het pijnlichaam op deze manier met Reiki en de symbolen behandelen voelt als een diepe heling. Dit diepe stuk pijnlichaam moest gevoeld worden, ik voel sinds het weekend een enorme flow van creativiteit. Heerlijk!!
Ik ben bezig met mijn website voor mijn praktijk, duidelijk is dat mijn werelden gaan "samenkomen".
Reiki in de vorm van behandelingen en cursussen, daarnaast: Reiki voor opvoeders: ouders, grootouders en leerkrachten.

De combinatie vind ik heel prettig: diepgaande processen en tegelijk de lichtheid van de aanraking en de sfeer van het innerlijk kind werk. Ik heb nieuwe dingen geleerd: de Gassho meditatie en de Reiki principes in het Japans, de bandopname heeft mij diep geraakt.
M.B.

Gegeven door:

Arianne Groeneveld

Begeleider Arianne  Groeneveld

Arianne studeerde psychologie aan de Vrije Universiteit maar studeerde af in Indiase talen en culturen aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Daarnaast volgde zij opleidingen in Zijnsgerichte therapeutische methodes.

In 1988 werd zij tot Reiki Master opgeleid door Grandmaster Phyllis Lei Furumoto. Arianne is inmiddels 30 jaar Reiki Master en behoort daarmee tot de eerste Reiki Masters in Nederland.
Er is in al die jaren geen dag geweest dat zij geen Reikibehandeling gaf. Reiki is de liefdevolle, energetische basis van haar leven. Daarnaast deelt ze haar enthousiasme met de vele duizenden mensen die ze Reiki mocht leren.
Zij werkt volgens het traditionele Usui Systeem van Reiki en is aangesloten bij de Reiki Alliance, het internationale verband van traditioneel werkende Reiki Masters. Ze bezocht de Reiki roots op Kauai, Hawaii Eilanden, en maakte een Reiki studiereis naar Japan.

Op Helios geeft zij cursussen Reiki 1 en 2, biedt ieder jaar in september weer de 1-jarige Zijnsgerichte HART Opleiding aan die Reiki als warm kloppend hart heeft, en zij leidt Reiki Masters op.


Dick Nijssen

Begeleider Dick   Nijssen

Dick studeerde aan de Academie voor Natuurgeneeswijzen te Bloemendaal. Daarna deed hij verschillende opleidingen in therapeutische en spirituele disciplines zoals Innerlijk Kind werk, Core-Energetica, Living Essence, The Work of Byron Katie en massage.

In 1986 leerde hij Reiki en begon een praktijk in Reiki en Klassieke Homeopathie in Lelystad. In 1988 werd hij tot Reiki Master opgeleid door Michael Hartley en Grandmaster Phyllis Lei Furumoto en behoort daarmee tot de eerste Reiki Masters in Nederland. Hij heeft inmiddels duizenden mensen Reiki geleerd in het binnen- en buitenland.
Hij werkt volgens het Usui Systeem van Reiki. Hij bezocht de Reiki roots op Kauai, Hawaii Eilanden, en maakte een Reiki studiereis naar Japan.            
Helios Centrum Groep