headerimg

Relatie Detox weekend met The Work of Byron Katie


Agenda:

 vrijdag 9 november 2018 20:00 uur - zondag 11 november 2018 16:00 uur Aanmelden

Esther Lenstra € 315.00 Inclusief volpension

 

Het belang van gezonde relaties in je leven

Het belang van gezonde relaties in je leven

Tijdens ons leven gaan we onnoemelijk veel relaties aan en niet voor niets! Goede relaties en sociale contacten zijn bevorderlijk voor ons welzijn en onze levenskwaliteit en hebben een positief effect op onze gezondheid. Wij ervaren onze relaties als bevredigend op het moment dat ze ons vervullen met gevoelens van: veiligheid, geborgenheid, liefde, vriendschap, respect, loyaliteit, begrip, ruimte en verbinding. Toch valt het niet altijd mee om in het contact met de ander de relatie stromend, liefdevol en onvoorwaardelijk te houden……

Of het nu gaat om de relatie met je vader, moeder, broer, zus, kinderen, liefdespartner, ex-partner, vrienden, collega’s, buren, werkgever of met jezelf, in iedere relatie kunnen momenten van ongenoegen, onvrede en pijn ontstaan. De ander gaat je bijvoorbeeld steeds vaker irriteren. Hij of zij maakt je boos, verdrietig, wanhopig, stelt je teleur of zit constant op je huid. De relatie voelt niet meer zo bevredigend. Je bent het minder met elkaar eens, er wordt meer geruzied en je kunt het gevoel hebben er alleen voor te staan. De ander begrijpt je gewoon niet, doet niet wat jij nodig hebt of lijkt jou totaal onbelangrijk te vinden.

Zo kunnen we in onze relaties met anderen ontelbaar veel “giftige gedachten” hebben over de ander of over onszelf (in relatie tot die ander).

Word jij gelukkig van dit soort gedachten?

Word jij gelukkig van dit soort gedachten?

Hij denkt ook altijd alleen maar aan zichzelf - Zij is alleen maar met de kinderen bezig - Mijn partner doet nooit meer iets liefs voor mij - Hij/zij vindt mij niet meer aantrekkelijk - Ik doe het ook nooit goed genoeg voor hem/haar - Wij zouden echt veel vaker seks moeten hebben - Hij vindt andere vrouwen altijd veel interessanter dan mij - De liefde is niet voor mij weggelegd - Hij wil zijn gevoelens nooit met mij delen - Mijn partner moet mij kunnen vertrouwen - Hij/zij houdt niet meer van mij –

Mijn zus moet ophouden zich met mij te bemoeien - Mijn baas moet niet zo op mijn huid zitten - Mijn vriendin moet meer energie in mij steken - Niemand houdt ooit rekening met mij - Het is allemaal weer mijn schuld – Ik kan ook nooit iets voor mezelf doen - Mijn moeder moet meer voor mij klaar staan - Mijn kinderen moeten meer rekening houden met mij…….

Pfff vermoeiend hè, als je dit allemaal zo achter elkaar leest, al die oordelen en overtuigingen. Toch gaat het er in ons hoofd vaak dagelijks zo aan toe.

Wat houdt jou weg van liefde?

Wat houdt jou weg van liefde?

Is het wel de ander die jou dat rotgevoel bezorgt? Of spelen je gedachten hier ook een rol?

Als we erop gaan letten zullen we merken dat we de hele dag door oordelen. Wanneer we deze oordelen gaan onderzoeken in ons zelf dan ontdekken we pas hoeveel overtuigingen we hebben.

Overtuigingen over hoe de ander zou moeten zijn. Over hoe onze relaties zouden moeten zijn. Over hoe wij zelf zouden moeten zijn. Over hoe het leven zou moeten zijn.

Het vervelende is dat dit soort overtuigingen vaak gepaard gaan met pijnlijke emoties en stress. We voelen ons tekort gedaan, eenzaam, opgejaagd, onbegrepen en ontevreden.

Vervolgens proberen wij onszelf van deze emoties en stress te bevrijden door iets bij de ander of in de buitenwereld te willen veranderen - helaas vaak zonder het gewenste resultaat.

Wil jij weer innerlijke vrede, liefde en vrijheid gaan ervaren in je relaties?

Wil jij weer innerlijke vrede, liefde en vrijheid gaan ervaren in je relaties?

Dan is een Relatie-Detox weekend echt iets voor jou!

Tijdens dit weekend, aangeboden op Helios door Esther Lenstra, leer je namelijk een zeer effectieve methode waarmee jij jezelf kunt bevrijden van jouw oordelen en beperkende overtuigingen die je hebt over de ander, over jezelf en daarmee over je relaties. In plaats van de oplossingen buiten onszelf te zoeken volgen we samen de weg naar binnen door onze Mind te gaan Detoxen met behulp van The Work of Byron Katie.

The Work of Byron Katie is het best te omschrijven als een weg naar weer meer liefde, ruimte, vrijheid, begrip en verbinding. Grondlegger van de methode is Byron Kathleen Mitchell, beter bekend als Byron Katie.
Het gaat zo: "Oordeel over de ander, schrijf het op, stel jezelf er vier vragen over en keer het om". De vier vragen zijn:

1.Is het waar?
2.Kun je absoluut weten dat het waar is?
3.Hoe reageer je wanneer je die gedachte hebt?
4.Wie zou je zijn zonder die gedachte?

*Keer het om.

Wie heeft er baat bij dit weekend?

Wie heeft er baat bij dit weekend?

IEDEREEN die tegen relatieproblemen, ergernissen en irritaties in het contact met een ander aanloopt en hier graag aan wil werken! Denk hierbij aan strubbelingen met je partner, ex-partner, familie, vrienden, buren of met mensen op je werk, bij de sportvereniging, in het verkeer, tijdens het uitgaan… met wie dan ook!

Het fijne van The Work is dat je het niet alleen op je relaties kunt toepassen, maar ook op ieder ander facet van je leven waar je mee in onvrede bent. De insteek van dit weekend is werken aan je relaties, maar er is zeker ook ruimte om aan andere issues te werken mochten die meer op de voorgrond zitten. We werken altijd met datgene wat in het moment het meest om bevrijding en verlichting vraagt in jou.

Mocht jij toevallig iemand zijn die al wel eens over The Work gehoord of gelezen heeft en lijkt het jou fijn om je er wat meer in te kunnen verdiepen en in de sfeer van het weekend de praktische slag ervan te pakken te krijgen? Dan ben je eveneens van harte welkom!

Programma Relatie Detox weekend

Programma Relatie Detox weekend

Tijdens het weekend gaan we onszelf ontgiften van negatieve en beperkende overtuigingen, die ons hinderen om vrij en liefdevol in contact te kunnen zijn met anderen. Dit doen we door jullie te leren hoe je The Work kunt toepassen en er samen lekker mee bezig te gaan.

Daarnaast gaan we tevens aandacht schenken aan speelse, ontspannende lichaamsoefeningen, genieten we van geleide meditaties en bekijken we prachtige, nieuwe en oudere opnamen van Work-sessies met Byron Katie omtrent het thema relaties die vaak hartverwarmend, humoristisch en inspirerend zijn.

Tijdens deze weekend-workshop krijg je gaandeweg meer helder hoe het doen van The Work leidt tot heropslag in de MIND zodat allerlei pijnlijke gedachten die je mogelijk lang hebben geplaagd, op den duur nauwelijks meer bij je op zullen komen.

Na het weekend heb je alles in huis om met gemak The Work toe te passen en je MIND te detoxen van allerlei pijnlijke emoties en stress rondom je relaties en overige situaties in je dagelijkse leven thuis.

Gegeven door:

Esther Lenstra

Begeleider Esther  Lenstra

Van jongs af aan heeft Esther altijd geweten dat er meer was en was ze op zoek naar de diepte in haarzelf en anderen. Geïnteresseerd in wat mensen drijft en waarom. Op 23-jarige leeftijd studeerde zij af in Commerciële Economie en om haar creativiteit de ruimte te geven, ging zij werken in de wereld van de reclame. Door een moeilijke periode in haar leven werd echter haar hartsverlangen naar spiritualiteit, energie en verbinding weer heel levendig. Ze had dringend voeding nodig. Tijd voor een innerlijke reis.

Toen kwamen Reiki en de HART-opleiding op haar pad: Zij heeft de Reiki 1 en II cursus bij Arianne Groeneveld op Helios gedaan en in 2009 heeft zij de HART Therapeuten Opleiding afgerond. Zij was medebegeleider van HART groep 9, 12 en 13.

Esther ondersteunt mensen graag bij het herstellen van hun contact met de kern. Leven vanuit de liefde en inspiratie die je bent. Vrij, vol vertrouwen, geen problemen alleen maar uitdagingen. Vanuit die spirit biedt zij nu de Reiki Detox weekenden aan op Helios.

Esther is moeder van 2 dochters. In haar praktijkruimte in Zwolle geeft zij Reikibehandelingen en therapeutische sessies. Daarnaast is zij ook weer werkzaam in de marketing. Nu ontmoeten creativiteit en intuítie elkaar in denken, doen en vormgeving, zowel innerlijk als uiterlijk.
Helios Centrum Groep