headerimg

Diving Deeper Satori Midweek Retreat


Agenda:

 maandag 18 februari 2019 10:30 uur - vrijdag 22 februari 2019 12:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Arianne Groeneveld, Jeannette Stengs-Smits € 550.00 Inclusief volpension

 

Vreugevolle verstilling

Vreugevolle verstilling

Satori (Japans) betekent ontwaken. Het is het moment waarop je Ware Aard herkent, je Boeddha natuur.

Een intensief meditatieprogramma nodigt je deze dagen uit tot vreugdevolle verstilling. In deze midweek krijg je, meer dan in een weekend mogelijk is, de kans om dieper zittende vermoeidheden en blokkades op te ruimen.

Daarbij kunnen er deze dagen ook momenten van 'unstressing' zijn wanneer diep zittende spanningen en blokkades zich oplossen. Dat kan gepaard gaan met innerlijke onrust en loskomende emoties die op zo'n moment alsnog erkend en doorvoeld mogen worden.

Dick biedt deze midweek dan ook elke deelnemer de kans om een diep zittende mentaal/emotionele blokkade op te lossen via een persoonlijke plug-in sessie met hem.

Body movements en yoga

Specifieke meditatieve body movements en yoga-oefeningen die met name de Kundalini-stroom van energie in je ruggengraat activeren, ondersteunen je in dit proces en vormen ook een gezonde afwisseling met de stille zitmeditaties.

Gewaarzijn meditatie

In deze retreat leer je een Vipassana meditatievorm, de meeste beoefende meditatievorm ter wereld. Als je al jaren naar tevredenheid een eigen meditatietechniek beoefent, kun je die ook gebruiken tijdens deze retraite.

Elke dag zullen we één van de ‘poorten naar Zijn’ zoals Eckhart Tolle beschrijft in zijn boek ‘De kracht van het Nu’ als focuspunt nemen gedurende de dag.

Naarmate je dieper gevestigd raakt in je Ware Aard kunnen technieken wegvallen en gaat de meditatie de vorm aannemen van simpel Gewaar Zijn. In deze meditatie vallen begrenzingen weg. Je gaat jezelf ervaren als een oceaan van bewustzijn. Van daaruit kun je alles wat zich aandient er laten zijn zonder je eraan te hechten of iets weg te drukken.

Er kunnen individuele en collectieve aanpassingen plaatsvinden in de tijdsduur van de meditaties en de structuur van de dag. Ga er in principe vanuit dat het stille zitmeditatiegedeelte zo'n 2 tot 3 uur per dag duurt, opgedeeld in 30 tot 40 minuten durende sessies.

Digitaal instructieboekje

Nadat je je aangemeld hebt krijg je een digitaal instructieboekje gemaild waarin je al kennis kunt nemen van de meditatie-instructies. Tegelijkertijd vormt het een naslagwerkje wat ook daarna als praktische inspiratiebron kan dienen voor de voortzetting van je meditatiebeoefening.

Satsang, Zelfonderzoek en Zijnsgerichte oefeningen

Dit is een retreat waarin stilteperiodes worden afgewisseld met kortere periodes van verbale uitwisselingen zoals tijdens het delen van ervaringen, de vraag- en antwoordsessies die we Satsang noemen en gedurende de Inquiries (Zelfonderzoek) en andere Zijnsgerichte oefeningen.

Buddha Mind, Buddha Heart proces met Arianne

Buddha Mind, Buddha Heart proces met Arianne

Woensdag komt Arianne in onze groep erbij om de groep voor te bereiden op een van de hoogtepunten van de retraite. Donderdagochtend doet zij met de hele groep het intense, de gehele ochtend durende Buddha Mind, Buddha Heart proces.

Dit is een groeps-Voice Dialogue proces waarin voor de pauze bij iedereen tegelijkertijd een aantal subpersoonlijkheden uitgenodigd worden die zich zorgen kunnen maken over onze spirituele passie en die ons daardoor ook in de weg kunnen staan.

Denk hierbij aan onze beschermer, onze controleur, onze scepticus, maar ook de kwetsbaarheid van ons innerlijke kind. Deze delen worden respectvol gehoord en geëerd.

Na de pauze wordt ons ware zelf uitgenodigd in al zijn/haar rijke schakeringen: Buddha Mind én Buddha Heart. Deze fase van het proces nodigt je uit om diep en langdurig te ontspannen in de onbegrensdheid en de onvoorwaardelijke liefde die jij bent.

Dit is een heel krachtig proces waar we als groep tegen die tijd aan toe zullen zijn en dat vaak intense doorbraken naar het ervaren van je ware aard geeft!

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Als meditatieleraar heeft Dick vanaf 2004 door het hele land meditatiecursussen gegeven. Ook heeft hij twee Zelfrealisatie jaartrainingen gegeven. Zelf mediteert hij al ruim 40 jaar twee keer dagelijks: zo’n 30 tot 50 minuten per keer. Zijn meditaties vormen voor hem gelukzalige rustmomenten in zijn overigens drukke dagelijkse bestaan. In zijn no-nonsense benadering van lesgeven leert hij je alles wat je nodig hebt voor een vreugdevolle meditatie beoefening. Hij leert je ook hoe je de valkuilen die je daarin kan tegenkomen kunt vermijden.

Dick was een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Als oprichter en docent van de vroegere Helios Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Deep Divers en Diving Deeper retreats.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”


Arianne Groeneveld

Begeleider Arianne  Groeneveld

Sinds haar 16e heeft Arianne een diepe liefde voor thuiskomen bij haar ware Zelf. Zij zag zichzelf lang als zoeker en mediteerde vanaf haar 21e vele uren per dag. Ze werd ook meditatielerares en gaf hier 15 jaar les in. Haar universitaire studie gaf haar een grote liefde voor de wijsheid van het Boeddhisme en de Advaita Vedanta.

In 1999 verschoof Arianne’s werkelijkheid radicaal, in een flits van een seconde. Niets van wat ze vroeger geloofde, was nog waar. Ze wist dat dit Het was, en dat haar zoektocht naar wie ze werkelijk was, beëindigd was.

Deze realisatie ging gepaard met een groot verlangen om Dit te delen. Ze doet dit in haar Zen Reiki weekenden, de 1-jarige HART Opleiding en tijdens deze retraite door het begeleiden van het Buddha Mind, Buddha Heart Proces.


Jeannette Stengs-Smits

Begeleider Jeannette  Stengs-Smits

Verschillende gebeurtenissen in mijn leven hebben mij gebracht tot een diep verlangen naar spiritualiteit. Reiki is voor mij een ingang geweest (1996): het gevoel van compleetheid en geborgenheid werd toen opnieuw geboren. Sinds 1999 ben ik, door steeds weer opnieuw de aandacht naar binnen te keren, het onderzoek aangegaan om te ontdekken Wie ik nu Werkelijk Ben.
Het Helios Centrum is voor mij een dierbare plek. De bedding, de energie, de therapeutische technieken/sessies en het samenwerken met Arianne hebben ervoor gezorgd dat ik me nu, waar ik ook ben, Thuis voel in Mezelf. Ik ben dankbaar voor het Leven wat mij is gegeven en dat zich Nu vanzelf door mij heen beweegt.

Jeannette is sinds 2005 is werkzaam als Reiki master, Meditatie leraar, Innerlijk Kind- en Zijnsgericht Psycho- en Hart Therapeut in haar eigen praktijk in Castricum: www.reiki-castricum.nl / www.tdm-meditatie.nl
Helios Centrum Groep