headerimg

Satsang Zomerfestival


Agenda:

 vrijdag 2 augustus 2019 15:00 uur - woensdag 7 augustus 2019 16:00 uur Aanmelden

Jan van Rossum, Jan Kersschot, Olette Luitwieler, Joris Vincken, Hans Laurentius € 630.00 (inclusief volpension)

 Dit bedrag is inclusief alle satsangs, maaltijden en overnachtingen in een gedeelde kamer.
Wil je een 1-persoonskamer, dan betaal je € 680,-. Vermeld dit in de mededelingenruimte als je je aanmeldt!

Her-kennen van het ware zelf

Her-kennen van het ware zelf

Deze 5-daagse nodigt je uit tot zelf-onderzoek: Wie ben jij nu werkelijk, voorbij je gedachten, gevoelens, voorbij de identificatie met ‘ik’?

Internationale beroemdheden als Mooji, Eckhart Tolle en Byron Katie hebben dit onderwerp door hun boeken hoog op de bestsellerlijsten weten te brengen, maar niet iedereen weet dat wij ook in Nederland en België mannen en vrouwen hebben die glashelder zijn over wie zij werkelijk Zijn en bereid zijn dit op inspirerende manier, in woorden en energie, met mensen te delen die daar open voor staan.

Zij geven ‘satsang’. Satsang is een Sanskriet woord dat de samenkomsten aanduidt waarin een gerealiseerde leraar zijn/haar realisatie met de aanwezigen deelt en open staat voor vragen.

Uitgeverij Samsara geeft hun boeken uit en er komt al 17 jaar een tijdschrift uit in het Nederlandse taalgebied: ‘InZicht’, dat ruimte maakt voor wat zij schrijven.

Deze Satsang 5-daagse wordt georganiseerd door Helios Centrum Heerde in nauwe samenwerking met uitgeverij Samsara en het tijdschrift InZicht.

5 x de diepte in

Tijdens de 5-daagse krijg je de kans de diepte in te gaan met 5 prominente Nederlandse satsang-gevers: vijf verschillende mensen die een vergelijkbaar proces van Zelfrealisatie hebben ondergaan en er op een heel eigen manier uitdrukking aan geven en erover in contact treden met deelnemers.
Dit jaar hebben wij Jan van Rossum, Jan Kersschot, Olette Luitwieler, Joris Vincken en Hans Laurentius gevraagd.

Tijdens de 5-daagse beginnen zij steeds op de avond en bouwen hierop de volgende dag voort tijdens een ochtendsessie en een samenzijn aan het eind van de middag. Hierdoor bestaat de mogelijkheid samen dieper in te gaan op e.e.a. met deze leraar.

Dagindeling

Dagindeling

De aankomst is op vrijdagmiddag 2 augustus tussen 15 en 16 uur. Je wordt warm ontvangen met een kopje koffie of thee en krijgt je kamer gewezen.
Van 16 tot 17 uur is de welkomst- en kennismakingsbijeenkomst met Dick Nijssen, Arianne Groeneveld en Jeannette Stengs, de gastheer en gastvrouwen van het festival.
Om 18 uur is het diner.

De eerste Satsang is dan van 20-22 uur.

De dagindeling is:

9:00 uur ontbijt
10:15-12:30 satsangsessies onderbroken door een pauze
13:00 uur lunch

De middagen heb je tot 17:00 uur vrij om te rusten, ontspannen, lekker te wandelen, fietsen of te gaan zwemmen in het Heerdermeer.

17:00-18:15 laatste satsang
18:30 diner

20.00-22.00 uur begint dan steeds een nieuwe satsang-gever.

De laatste dag verloopt afwijkend. De laatste maaltijd is dan de lunch en de middag satsang is van 14.45 tot 16 uur.

Avond satsangs zijn los te bezoeken!

Avond satsangs zijn los te bezoeken!

Alle avondsatsangs zijn ook toegankelijk voor gasten van buitenaf. Die hoeven zich niet hiervoor aan te melden, ze kunnen gewoon op de avonden van hun keuze naar Helios komen.

De kosten voor een avond zijn € 20,-, contant te betalen bij de deur van de Kota.
Een vrijwilliger helpt de avondgasten bij aankomst een parkeerplek te vinden en wijst ze de Kota.

Mooie omgeving en.... heerlijk eten

Helios Centrum ligt in Heerde op de Veluwe vlak bij prachtige natuurgebieden zoals de Renderklippen en het Heerder strand. Het centrum bestaat uit 4 gebouwen en sprookjesachtige kleinere slaapruimtes op een royaal eigen natuurterrein. Kijk op deze website bij ‘Wie zijn wij’ voor de foto’s.

De satsangs worden gegeven in de Finse kota bij de vijver.
De maaltijden zijn biologisch en vegetarisch. De keuken van Helios staat bekend om zijn heerlijk kokende vegetarische koks.


Deelname aan het Satsang Zomerfestival

Deelname aan het Satsang Zomerfestival

Wanneer je je aanmeldt voor het Satsang Zomerfestival, kun je je alleen aanmelden inclusief alle satsangs, alle overnachtingen en maaltijden.
Zo lang de voorraad strekt is er de mogelijkheid om een kamer alleen te krijgen. Je betaalt dan € 10,- per overnachting extra. Vermeld je wens in de mededelingenruimte bij je aanmelding.

Wil je elders slapen maar wel alle satsangs en maaltijden meedoen, mail je wens dan naar info@helioscentrum.nl

Tijdens deze zomerworkshop is het ook beperkt mogelijk dat je met je eigen tent komt en die op ons achterste veld opzet. Als je wilt krijg je van ons als extra service elektrisch licht en een echte matras.
Als je hiervoor kiest, stuur ons een mail hierover. Je krijgt dan € 10,- korting per nacht = € 50,- korting op de all-in prijs.

Wie geeft wanneer satsang?


* Jan van Rossum geeft satsang op vrijdagavond 2 augustus en op zaterdag 3 augustus in de ochtend en de middag.

* Jan Kersschot geeft satsang op zaterdagavond 3 augustus en op zondag 4 augustus in de ochtend en de middag.

* Olette Luitwieler geeft satsang op zondagavond 4 augustus en op maandag 5 augustus in de ochtend en de middag.

* Joris Vincken geeft satsang op maandagavond 5 augustus en dinsdag 6 augustus in de ochtend en de middag.

* Hans Laurentius geeft satsang op dinsdagavond 6 augustus en woensdag 7 augustus in de ochtend en de middag.

Hieronder lees je meer over deze leraren.

Gegeven door:

Jan van Rossum

Begeleider Jan van Rossum

Graag wil ik met jullie in 3 sessies de diepte ingaan. Het eerste wat er gedaan moet worden is het ontmaskeren van het doenerschap. Het geloof, de aanname dat je een afgescheiden op zichzelf bestaande persoon bent. Met een vrije wil en vrije keuze. Wat lijden, vervreemding en angst met zich meebrengt. Hoe dan ook zal de weg vrij gemaakt moeten worden voor het inzicht dat alles de oorzaak van alles is. Afgescheidenheid is een illusie. Een golf is nooit afgescheiden van de zee.

Wat er dan kan gebeuren is het zien dat het leven ons leeft. Jij, ik, wij allen zijn een unieke expressie van het universum. Vorm geworden in ruimte en tijd, maar altijd verbonden met de bron waarzonder er niets kan bestaan. Daaruit ontspringen oorzaakloze vreugde, stille verwondering, zin en betekenis.

Zelfonderzoek, overgave en commitment aan wat jou omvat zijn de sleutels om het 'hoogste' te realiseren. Nu, op dit moment in alle omstandigheden. Wat je ook denkt of voelt. Ongeacht whatever. Dit heet zelfrealisatie.


Jan Kersschot

Begeleider Jan  Kersschot

Jan Kersschot is een Belgische arts in natuurgeneeskunde die verschillende boeken over non-dualiteit publiceerde. Zijn boeken zijn beschikbaar in meer dan zeven talen. In het Nederlands is er “Eén Zijn”, “Het is zoals het is” en “Minder ego meer vrede” beschikbaar. Dit laatste boek (2018) is een compilatie van privégesprekken, interviews en groepsbijeenkomsten die hij recent gaf in België, Nederland, Spanje en Japan.

Het leven is van nature spontaan en onpersoonlijk, maar de neiging om alles persoonlijk op te nemen is een van de manieren van het ego om in het centrum van ons levensverhaal te blijven. Dit ego is weliswaar noodzakelijk en nuttig om te kunnen functioneren in de maatschappij, maar het bezorgt ons ook een pak ellende en een heleboel teleurstellingen. Het ontmaskeren van de stemmen in ons hoofd en het blootleggen van de tijdloze ruimtelijkheid die we allemaal reeds moeiteloos zijn, is het hoofdonderwerp van de dialogen met Jan. Zij die vertrouwd zijn met meditatie of yoga zijn zich meestal al bewust van deze ruimtelijkheid. Voor hen is het makkelijker om “voorbij” Jan’s woorden en metaforen te gaan. Het herontdekken van dat wat we allemaal zijn, leidt tot minder identificatie met het ego en als gevolg daarvan meestal ook tot meer innerlijke rust, meer mededogen en meer tevredenheid.


Olette Luitwieler

Begeleider Olette  Luitwieler

Ik heet Olette Luitwieler en woon in Amsterdam.
Ik heb oa het boek De levensdroom geschreven, over ontwaken uit de droom van de dualiteit.
Naast schrijven houd ik bijeenkomsten over non-dualiteit en ben gestart met bewustzijnstrajecten voor innerlijke bevrijding.
Mensen aanmoedigen hun eigen licht te gaan zien, is waar ik me graag voor inzet.


Joris Vincken

Begeleider Joris  Vincken

Joris Vincken is schrijver, dichter, muzikant en inspirator. Jarenlang werkte hij als muziekschrijver en producent. Gouden platen en hits brachten niet de levensrijkdom die hij zocht. Hij verruilde opnamestudio’s voor meditatie en gebed in een spirituele gemeenschap. Daar ontdekte hij hoe zelfs de weg naar binnen nog steeds weg is van dit moment. Met niets dan prachtige illusies voelde hij zich alleen en verloren. Een diepe depressie volgde… tot de dag dat niets veranderde.
Niets veranderde en toch zou niets ooit meer hetzelfde zijn.
Sinds dat moment is er geen zoektocht meer. Wat hij werkelijk zocht was de intieme eenheid met de zoeker, met dat was hij altijd al was. Sinds die dag heeft zijn hart geen haast meer.

In gedichten en persoonlijke ervaringen spreekt hij over de diepe rijkdom van het leven, voorbij dualiteit.
Een ode aan het leven, herinnering aan wie we zijn.

Net als in zijn boek ‘Mijn hart heeft geen haast’, is een satsang met Joris vooral een onderzoek naar de intimiteit en liefde van dit moment. Hij spreekt over zijn persoonlijke ontmoeting met het leven. Er is ruimte voor vragen, waar een breed scala aan onderwerpen aan bod kan komen.
Lees en luister meer van Joris op www.jorisvincken.com


Hans Laurentius

Begeleider Hans  Laurentius

Sinds 1998 gaf hij honderden satsangs, retraites en weekend bijeenkomsten, zowel in het land als op voorheen zijn centrum ‘De Horizon’. Daarnaast ook ontelbare individuele ontmoetingen. Er zijn naast satsangs ook regelmatig Satsang Drieluiken in Renkum, het jaarlijkse Advaita Weekend in Heerde en een weekend in België. Zeer belangrijk blijft evengoed het individuele werk waarin zeer diepgaand en precies op de kern thema’s van de bezoeker kan worden ingegaan, vaak rechtsreeks verwijzend naar de waan van afgescheidenheid, of de Werkelijkheid van Heelheid of Non-dualiteit, maar soms ook helpend eerst een opening te vinden of echt bewust te leren kijken en (door)voelen.

Er verschenen sinds 1998 acht boeken en een booklet, zijn 10e titel komt in het voorjaar van 2019 uit. Verder publiceerde Hans vele artikelen en columns, met name in het blad InZicht, waarvoor hij van februari 2010 tot mei 2017 een vaste columnist was. De essentie van zijn werk is altijd Bewust Zijn, ofwel het loskomen van afgescheidenheid en de belemmerende waan van het ‘zelf’. Drie van zijn titels zijn als gratis download op de site van Hans te vinden, alsmede tientallen artikelen en columns. Verder is er veel audio en video materiaal – ook gratis – beschikbaar.
Helios Centrum Groep