helios
headerimg

Singer way of life support groep


Agenda:

 zondag 10 maart 2024 10:30 uur - zondag 30 juni 2024 17:00 uur Inschrijven

Arianne Groeneveld € 150.00 Eigen lunch meebrengen

Alle 3 data van deze doorgaande groep: zondag 10 maart, zondag 14 april, zondag 30 juni.

Een paar vragen aan jou

Een paar vragen aan jou


* Heb jij een liefdesrelatie met wie je werkelijk bent, de vrede en vreugde van puur Bewustzijn?

* Ben je bereid je in je dagelijkse leven 24/7 in te zetten om je geconditioneerde gedachten en gevoelens los te laten zodat het licht en de vreugde van Bewustzijn je leven draagt?

* Vind je dat niet altijd gemakkelijk, gezien wat je in je dagelijkse leven tegenkomt, en zou je wel wat support willen hebben? En ook support willen geven aan anderen?

Op Helios is Arianne Groeneveld in september 2023 gestart met een doorlopende Singer way of life supportgroep.

Je schrijft je steeds in voor 3 zondagen. Daarna kun je verlengen als je in de groep wilt blijven. Als je je nieuw aanmeldt voor een nieuwe reeks data stroom je dus in in een al lopende groep.
Ons enthousiasme voor deze way of life verbindt ons.


Geluk zonder voorwaarden


De basis waarmee wij werken zijn de boeken van spiritueel leraar Michael A. Singer. Voorwaarde tot deelname is dat je de boeken ‘Geluk zonder voorwaarden’ en ‘Zijn wie je bent’ hebt gelezen/beluisterd en het gelezene in praktijk brengt!

Dat wil zeggen: regelmatig mediteren (2 x daags minimaal 15 minuten) als onderhoud voor je presence gedurende de dag en 24/7 toegewijd zijn aan leven vanuit bewustzijn.

Op YouTube vind je interviews met Michael en 3 x per week worden zijn lezingen als audio-bestand geplaatst op zijn website www.tou.org (Engelstalig).

Je kunt daarnaast of in plaats van het lezen van de boeken een online cursus van hem volgen: ‘Living from a place of surrender’.
Dick en ik hebben hem gedaan, erg de moeite waard.

De Engelse versie van Geluk zonder Voorwaarden, The Untethered Soul, is als audiobestand te beluisteren.


De bijeenkomsten van de support groep

De bijeenkomsten van de support groep


Deze dagen vinden plaats op Helios van 10.30-17 uur.

We delen wat wij tegenkomen bij onze beoefening, beantwoorden elkaars vragen en steunen elkaar, we mediteren samen en doen steeds weer nieuwe, grensverleggende oefeningen rondom thema’s die in Singer’s lezingen aan bod komen. We wisselen dit af met yoga, wandelen en wat deelnemers als intermezzo verder aandragen.

Tussen de bijeenkomsten houden we contact met elkaar door via een mailgroep ervaringen uit te wisselen.

De kosten zijn € 150,00 voor alle 3 dagen. Je kunt je alleen voor alle 3 dagen samen opgeven.
Neem ajb eigen lunch mee op de Helios dagen.

Na afloop van deze cyclus kun je stoppen of met een volgende, verder verdiepende cyclus meedoen. Je kunt groepslid blijven zo lang je wilt.


Michael Singer’s teaching in hoofdlijnen

Michael Singer’s teaching in hoofdlijnen


* Als je zegt: dit ben ik, dan bedoel je: ik ben bewustzijn.

* Vanuit dat bewustzijn zie je gedachten en emoties opkomen.

* Vaak als het licht van bewustzijn wil vallen op de wereld die op dat moment aan je verschijnt, vormen automatisch opkomende gedachten of emoties een stoorzender. Je ziet niet de persoon of situatie voor je maar vooral je gedachten en gevoelens erover.

* Die buiten jou om verschijnende gedachten en emoties worden veroorzaakt door alle momenten in je leven dat je ofwel een ervaring hebt afgewezen of je er bovenmatig aan hebt gehecht.

* Al die afwijzingen en gehechtheden vormen samen je samskara’s. Een samskara is een blokkade in de stroom van je levensenergie. (Het woord komt uit het Sanskriet)

* Je samskara’s zijn vooral in je vroege jeugd ontstaan maar steeds wanneer je weer iets afwijst of je eraan hecht, komen er meer samskara’s bij of griffen de bestaande zich meer in.

* Als het licht van bewustzijn vrij op de situatie die aan je verschijnt zou kunnen schijnen, zou je lichtheid, openheid en een diepe vreugde ervaren.

* Samskara’s kunnen verdwijnen wanneer wij consequent ophouden ons te verzetten tegen of ons te hechten aan alle uit het verleden afkomstige gedachten en emoties. Als ze verschijnen, ontspannen we ons in bewustzijn: relax and let go! Hierdoor raken samskara’s ontladen.

* Er zijn extra hulpmiddelen die je kunt inzetten wanneer ontspannen in bewustzijn moeilijk is – bijvoorbeeld als gedachtes maar blijven komen of emoties overweldigend zijn. Die tips vind je in zijn boeken. Je krijgt meer handvatten tijdens groepsbijeenkomsten.

* Het verminderen van samskara’s maakt dat bewustzijn zijn licht steeds meer onbelemmerd op wat er voor je verschijnt kan laten schijnen. Je kunt je denken meer gaan gebruiken voor ‘verse gedachten’ als het niet wordt verontreinigd door steeds dezelfde automatische piloot-gedachten. Dan ontdek je dat een schone(re) mind eigenlijk een briljant, goddelijk instrument is.

* De vreugde, lichtheid, het plezier en enthousiasme dat je dan meer en meer gaat ervaren is de aard van je bewustzijn. Die vreugde komt van binnenuit en is niet afhankelijk van wat er in de buitenwereld gebeurt. Het is geluk zonder voorwaarden.

* Jij hebt je samskara’s opgebouwd door af te wijzen/te hechten, je kunt ze laten oplossen door ze los te laten en te ontspannen in bewustzijn als ze verschijnen.

* Dit is niet altijd gemakkelijk of prettig, het vraagt een 24/7 inzet. Die inzet brengt je van geconditioneerde gevangenschap naar grote vrijheid en innerlijke vrede.


Aanmelding

Aanmelding


Meld je aan door op ‘Inschrijven’ te klikken. Het systeem stuurt jou dan een bevestigingsmailtje en mij je naam en e-mailadres.

Ik stuur je dan een mailtje waarin ik je onder andere vraag om je motivatie om deel te nemen toe te lichten.

Als we er samen uit zijn gekomen dat je aanmelding ‘klopt’, dan stuur ik je een link waardoor je je aanmelding kunt afronden.
Gegeven door:

Arianne Groeneveld

Begeleider Arianne  Groeneveld


Mijn spirituele zoektocht begon in 1965 toen ik 16 jaar oud was. Ik studeerde in 1975 af in Sanskriet aan de Rijksuniversiteit Utrecht en begon al tijdens mijn studie in 1973 meditatiecursussen te geven.

Van 2005-2019 gaf ik een 3-jarige Zijnsgerichte opleiding op Helios waarin de teachings van Eckhart Tolle en The Work of Byron Katie een belangrijke rol speelden. Die opleiding geef ik inmiddels niet meer. Ik schreef een boek over mijn spirituele pad in relatie tot Reiki: Reiki en Zelfrealisatie.

Deze doorlopende spirituele support groep is mijn geschenk aan iedereen die zijn/haar spirituele pad belangrijker vindt dan wat dan ook.
Helios Centrum Groep