headerimg

Spirituele support groep


Agenda:

 zondag 3 september 2023 10:30 uur - zondag 7 januari 2024 17:00 uur Inschrijven

Arianne Groeneveld € 150.00 Eigen lunch meebrengen

Alle 3 data van deze doorgaande groep: zondag 3 september 2023, 26 november 2023 en 7 januari 2024.

Een paar vragen aan jou

Een paar vragen aan jou


* Heb jij een liefdesrelatie met wie je werkelijk bent, de vrede en vreugde van puur Bewustzijn?

* Ben je bereid je in je dagelijkse leven 24/7 in te zetten om je geconditioneerde gedachten en gevoelens los te laten zodat het licht en de vreugde van Bewustzijn je leven draagt?

* Vind je dat niet altijd gemakkelijk, gezien wat je in je dagelijkse leven tegenkomt, en zou je wel wat support willen hebben? En ook support willen geven aan anderen?

Op Helios start Arianne Groeneveld vanaf 3 september 2023 een doorlopende spirituele supportgroep.

De eerste fase bestaat uit de 3 losse zondagen en regionale of online groepsbijeenkomsten tussendoor.


Geluk zonder voorwaarden


De basis waarmee wij werken zijn de boeken van spiritueel leraar Michael A. Singer. Voorwaarde tot deelname is dat je het boek ‘Geluk zonder voorwaarden’ hebt gelezen en het gelezene in praktijk brengt! Dat wil zeggen: zo vaak mogelijk 2 maal daags mediteren als onderhoud voor je presence gedurende de dag en 24/7 toegewijd zijn aan leven vanuit bewustzijn.

Lees liefst ook het boek ‘Zijn wie je bent’ van hem en als je er helemaal niet genoeg van kunt krijgen, ook ‘Het overgave-experiment’. Zie ook YouTube voor interviews met Michael.

Je kunt daarnaast of in plaats van het lezen van de boeken een online cursus van hem volgen: ‘Living from a place of surrender’.
Dick en ik hebben hem gedaan, erg de moeite waard.


Eerste 3 bijeenkomsten van de support groep

Eerste 3 bijeenkomsten van de support groep


Zondag 3 september
Zondag 26 november
Zondag 7 januari

Deze dagen vinden plaats op Helios van 10.30-17 uur. Ze beginnen en eindigen met gezamenlijke meditatie. Gedurende de dag maken we kennis met elkaar door met elkaar te delen over ons proces en grensverleggende spirituele oefeningen met elkaar te doen. We supporten elkaar en Arianne support iedereen in de groep (ook tussen de bijeenkomsten door). Zo leggen we live de basis waarop we in kleine groepjes tussendoor kunnen voortbouwen.

De kosten zijn € 150,00 voor alle 3 dagen, bewustwordingsopdrachten voor thuis en voor tijdens de dag van je subgroepje en (waar nodig) support tussendoor. Je kunt je alleen voor alle 3 dagen samen opgeven.
Neem ajb eigen lunch mee op de Helios dagen.

Na afloop van deze cyclus kun je stoppen of met een volgende, verder verdiepende cyclus meedoen. Je kunt groepslid blijven zo lang je wilt.


Michael Singer’s teaching in hoofdlijnen

Michael Singer’s teaching in hoofdlijnen


* Als je zegt: dit ben ik, dan bedoel je: ik ben bewustzijn.

* Vanuit dat bewustzijn zie je gedachten en emoties opkomen.

* Vaak als het licht van bewustzijn wil vallen op de wereld die op dat moment aan je verschijnt, vormen automatisch opkomende gedachten of emoties een stoorzender. Je ziet niet de persoon of situatie voor je maar vooral je gedachten en gevoelens erover.

* Die buiten jou om verschijnende gedachten en emoties worden veroorzaakt door alle momenten in je leven dat je ofwel een ervaring hebt afgewezen of je er bovenmatig aan hebt gehecht.

* Al die afwijzingen en gehechtheden vormen samen je samskara’s. Een samskara is een blokkade in de stroom van je levensenergie. (Het woord komt uit het Sanskriet)

* Je samskara’s zijn vooral in je vroege jeugd ontstaan maar steeds wanneer je weer iets afwijst of je eraan hecht, komen er meer samskara’s bijof griffen de bestaande zich meer in.

* Als het licht van bewustzijn vrij op de situatie die aan je verschijnt zou kunnen schijnen, zou je lichtheid, openheid en een diepe vreugde ervaren.

* Samskara’s kunnen verdwijnen wanneer wij consequent ophouden ons te verzetten tegen of ons te hechten aan alle uit het verleden afkomstige gedachten en emoties. Als ze verschijnen, ontspannen we ons in bewustzijn. Hierdoor raken samskara’s ontladen.

* Er zijn extra hulpmiddelen die je kunt inzetten wanneer ontspannen in bewustzijn moeilijk is – bijvoorbeeld als gedachtes maar blijven komen of emoties overweldigend zijn. Die tips vind je in zijn boeken. Je krijgt meer handvatten tijdens groepsbijeenkomsten.

* Het verminderen van samskara’s maakt dat bewustzijn zijn licht steeds meer onbelemmerd op wat er voor je verschijnt kan laten schijnen. Je kunt je denken meer gaan gebruiken voor ‘verse gedachten’ als het niet wordt verontreinigd door steeds dezelfde automatische piloot-gedachten. Dan ontdek je dat een schone(re) mind eigenlijk een briljant, goddelijk instrument is.

* De vreugde, lichtheid, het plezier en enthousiasme dat je dan meer en meer gaat ervaren is de aard van je bewustzijn. Die vreugde komt van binnenuit en is niet afhankelijk van wat er in de buitenwereld gebeurt. Het is geluk zonder voorwaarden.

* Jij hebt je samskara’s opgebouwd door af te wijzen/te hechten, je kunt ze laten oplossen door ze los te laten en te ontspannen in bewustzijn als ze verschijnen.

* Dit is niet altijd gemakkelijk of prettig, het vraagt een 24/7 inzet. Die inzet brengt je van geconditioneerde gevangenschap naar grote vrijheid en innerlijke vrede.


Veel gestelde vragen:

Veel gestelde vragen:


* Ik zit al een poos op dit pad, heb alle boeken van Eckhart Tolle gelezen en ben dagelijks bezig met mijn aandacht in het Nu te houden. Ik heb ook een meditatieretraite bij Dick gedaan. Is het dan toch nodig om me ook nog eens in Michael Singer’s boeken te verdiepen?
-- Voor deze groep wel. Michael’s teaching is meer energetisch en geeft meer handvatten voor je spirituele groeiproces.

* Ik ben een poos bij een Advaita Vedanta leraar/Zen leraar geweest. Is het dan toch nodig om me ook in Michael Singer’s boeken te verdiepen?
-- Voor deze groep wel. De teaching van Michael Singer is nu eenmaal de basis van waaruit wij werken in deze groep.

* Ik heb de HART Opleiding/de Reiki Master Opleiding bij jou gedaan. Voegt deze groep dan nog iets toe?
-- Jazeker, het is echt een volgende stap na deze opleidingen - vooral voor diegenen die in willen zetten op totale innerlijke bevrijding.

* Ik ben van plan zijn boek te gaan lezen maar zou me nu al willen opgeven zodat ik zeker ben van een plek. Is dat oké?
-- Lees eerst het boek helemaal door en voel of het resoneert met jou. Als je eenmaal hebt uitgevonden dat dat zo is, zal er ook nog wel een plek voor jou in de groep zijn.


Aanmelding


Meld je aan door op ‘Inschrijven’ te klikken. Het systeem stuurt jou dan een bevestigingsmailtje en mij je naam en e-mailadres.

Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op om even met je te bellen. Voor jou is dat ook een moment om met vragen of twijfels te komen.

Als we er samen uit zijn gekomen dat je aanmelding ‘klopt’, dan stuur ik je een ink waardoor je je aanmelding kunt afronden.


Gegeven door:

Arianne Groeneveld

Begeleider Arianne  Groeneveld


Mijn spirituele zoektocht begon in 1965 toen ik 16 jaar oud was. Ik studeerde in 1975 af in Sanskriet aan de Rijksuniversiteit Utrecht en begon al tijdens mijn studie in 1973 meditatiecursussen te geven.

Van 2005-2019 gaf ik een 3-jarige Zijnsgerichte opleiding op Helios waarin de teachings van Eckhart Tolle en The Work of Byron Katie een belangrijke rol speelden. Die opleiding geef ik inmiddels niet meer. Ik schreef een boek over mijn spirituele pad in relatie tot Reiki: Reiki en Zelfrealisatie.

Deze doorlopende spirituele support groep is mijn geschenk aan iedereen die zijn/haar spirituele pad belangrijker vindt dan wat dan ook.
Helios Centrum Groep