headerimg

Tantra avond voor singles en paren


Agenda:

 donderdag 21 december 2017 19:30 - 22:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Mieke Vos € 25.00

 Thema: Intimiteit

 woensdag 10 januari 2018 19:30 - 22:30 uur Aanmelden

Arnoud Colenbrander € 25.00

 Thema: Verbinding
Assistente: Anna van Essen

 woensdag 21 februari 2018 19:30 - 22:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Anja Gijsbers € 25.00

 Thema: Verlangen
Assistente: Anja Gijsbers

 woensdag 28 maart 2018 19:30 - 22:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Anja Gijsbers € 25.00

 Thema: Tantric Touch

 dinsdag 8 mei 2018 19:30 - 22:30 uur Aanmelden

Arnoud Colenbrander € 25.00

 Thema: De Tao van de liefde
Assistente: Mieke Vos

TaoTantra avonden voor singles en/of paren

TaoTantra avonden voor singles en/of paren

Op deze tantra avonden proeven we in intieme sfeer aan thema's van Tantra. In dans, massage, partneroefeningen, meditaties, deelrondes, verwengroepjes en meer, afhankelijk van het thema en het verloop van de avond.
Je houdt je kleding gewoon aan, tenzij bij de beschrijving van het thema hieronder iets anders is vermeld.

Deze avonden zijn voor mannen en vrouwen, singles en paren, met veel of weinig Tantra ervaring. Juist deze diversiteit past bij deze avonden, waar je op speelse en prikkelende wijze nieuwe ervaringen opdoet en het inzicht in jezelf vergroot.
NB Wij geven ook tantra avonden alleen voor paren. Die vind je op een eigen pagina onder ‘Tantra avonden’.

De avonden worden begeleid door Dick Nijssen samen met een assistente.

NB Wanneer je je aanmeldt, zul je gevraagd worden de avond te betalen via iDeal.
Omdat wij het aantal mannen en vrouwen gelijk proberen te krijgen kan het zijn dat je, als je je voor een avond aanmeldt die al gauw komt, even op een wachtlijst komt. Dick beheert alle Tantra wachtlijsten zelf en stuurt je een bericht zodra er plaats is.

Wanneer je met je partner komt, meld je dan allebei apart aan maar vermeld in het mededelingenblokje ‘ik kom met mijn partner ...............................’. Wij halen jullie dan altijd samen van de wachtlijst af.

Hieronder vind je de thema’s van de avonden.

Donderdag 30 november | Loving Touch

Op deze avond mag je ontdekken wat hart-verbonden aanraking met je doet. Speelse, sensuele en koesterende aanraakvormen brengen je energie in beweging. Onvoorwaardelijk contact nodigt je uit je te openen voor jezelf en de ander.

Donderdag 21 december | Intimiteit

Hoe intiem kan en wil je zijn, met jezelf en met de mensen om je heen? Deze avond nodigt je uit om te voelen wat er gebeurt als je de ander heel dichtbij laat komen.

Woensdag 10 januari | Verbinding

Hoe kunnen we ons verbinden, met onszelf en met de ander? Deze avond gaan we op ontdekkingsreis naar wat werkelijk verbinding maken betekent en wat dat teweeg brengt. We gaan oefeningen doen waarbij we in verbinding gaan met een partner vanuit de verschillende energiecentra (buik, hart, hoofd).

Woensdag 21 februari | Verlangen

Wat zijn jouw verlangens? Ga je helemaal voor jouw verlangens, loslatend of ze daadwerkelijk bevredigd worden? Neem je het risico 'gek' gevonden te worden? Deze avond gaat over het voelen en het uiten van verlangens, en het risico durven nemen dat ze niet altijd vervuld worden.

Woensdag 28 maart | Tantric Touch

Op deze avond staan aanraken en (aan)geraakt worden centraal. In ons rijke, welvarende Westen wordt op grote schaal aan 'huidhonger' geleden; een gebrek aan aandachtige liefdevolle aanraking.
Deze avond stillen we elkaars huidhonger op liefdevolle, speelse, sensuele en verrassende manieren. Met de heerlijke 'endorfinenflush' die daardoor door ons lijf gaat stromen zullen we na afloop met een 'wel-doorvoed' gevoel naar huis gaan.

Dinsdag 8 mei | De tao van de liefde

Om te kunnen liefhebben moeten we eerst onszelf leren kennen. Alleen wanneer we onzelf kunnen overgeven, ontdekken we dat we onszelf daadwerkelijk kunnen liefhebben en dat we kunnen openstaan voor de liefde van anderen. Met speelse oefeningen en meditaties vergroten we deze avond onze zelfkennis en verbinden we ons met de ander op zowel het fysieke als energetische niveau.

YouTube en Audio interview

Wanneer je deze pagina helemaal naar beneden scrollt, vind je een link naar een YouTube en een Audio interview van Heino Jansen met Dick Nijssen over Tantra en TaoTantra workshops.

Ervaringen van Tantra avonden op Helios

Ervaringen van Tantra avonden op Helios

‘Afgelopen donderdagavond heb ik bij jullie de tantra avond met het thema 'moed' gevolgd.
Ik kan niet anders zeggen dan dat dit voor mij een hele bijzondere ervaring was.
Dick maakte bij binnenkomst de grap dat deze avond veldwerk voor mijn opleiding zou zijn en dat was het.
Ik heb mooie inzichten over en voor mijzelf gekregen. Ik merkte dat ik mijn grenzen kon bewaken vanuit een innerlijke waarde en niet vanuit rigiditeit. Ik, die altijd over mijn grenzen heen liet gaan, kon nu staan voor wat ik innerlijk voelde.
Al met al een mooie avond met mooie mensen die stuk voor stuk hun eigen pad willen volgen.
Ik vind dat jullie de avond met veel respect hebben geleid.
Dank voor deze bijzondere tantra avond.’
Marlies V.

‘Hartelijk dank voor de fantastische avond gisteren. Een fijne workshop, een hele plezierige begeleiding en een fantastische groep met mensen. Ik heb genoten. Ik hoop dat er de volgende keer ook weer een plekje is.’
Ria Bezemer

‘Hallo Dick, op 17 oktober heb ik meegedaan met de workshop 'vertrouwen' van Cindy en jou. Wat geweldig! Het intens ontdekken van een paar handen, veilig voelen in grenzen, intens dansen en met de ogen dicht geleid worden. En jullie muziekkeuzes waren echt mooi (Sebastian van Cockney Rebel en die Griekse dame met haar mooie stem bijv).
Ik heb de avond als super vertrouwenwekkend ervaren, naar alle personen toe waarmee ik oefeningen heb gedaan en per saldo naar iedereen eigenlijk.’
Maarten v.d. S.

’...de Tantra avond is me gisteren zo goed bevallen dat ik me maar direct aanmeld voor de nog te komen tantra avonden dit jaar....’
Thea Brouwer

‘Hallo Dick,
Ik begeef me al jarenlang op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit maar begon tegen een plafond aan te komen. Al zoveel ontdekt, zoveel geleerd. Er was nog meer te ontdekken dat wist ik zeker, maar wat? Op het gebied van werkelijke verbinding en ook op het gebied van seksuele energie liep ik vast. Mensen waarmee ik over deze thema's sprak leken niet te begrijpen wat ik bedoelde. Legde ik het dan wel goed uit? Ja, want wat ik voelde dat was toch echt hoe het voor mij was. En toen liep ik bij jullie binnen en vond ik precies waar ik het steeds over had! Ik wist dat het er moest zijn, ik wist alleen niet waar. Eindelijk gevonden. Een gevoel van thuiskomen!
Heel erg fijn!’ 
Irma van Doorn

‘Hallo Dick,
In de loop van mijn leven ben ik er langzaam achtergekomen dat ik mijn eigenwaarde ontleende aan seks (met vrouwen). Als een vrouw met mij naar bed wilde, voelde ik (mijn ego) me waardevol. Dit veroorzaakte afhankelijkheid en in die afhankelijkheid was ik niet vrij. In deze situatie is het aangaan van een intieme exclusieve relatie een onmogelijkheid. Om mezelf hiervan te bevrijden, heb ik een paar jaar geleden besloten om het roer volledig om te gooien en mijn zelfbeeld niet langer te laten afhangen van vrouwen en seks.

Jouw tantra workshops en avonden boden mij een uitstekende manier om contact te leren maken vanuit mijn hart (en niet in de eerste plaats lust gericht vanuit mijn hoofd). In talloze prachtige oefeningen heb ik ervaren hoe het is om vanuit liefde contact te maken, waarbij intimiteit op de eerste plaats komt. Ik merk dat dit zo vervullend werkt dat de behoefte aan seks en lustbevrediging van nature verdwijnt zonder dat dit hoeft te worden onderdrukt.Inmiddels heeft dit geresulteerd in het - na 1,5 jaar - opnieuw ontmoeten van mijn grote liefde. En dit keer blijkt het wel te werken tussen ons! Erg waardevol.

Deze workshops zijn een uitkomst voor mensen met een hechtingsstoornis (bindingsangst / verlatingsangst) die willen groeien in het contact maken vanuit het hart en het bewust toelaten en ontwikkelen van echte intimiteit.’
(Man, ingenieur, 45 jaar)

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Sinds 1986 heb ik in mijn workshops, maar ook in privé-sessies, vele mensen mogen begeleiden in het tot stromen brengen van geblokkeerde energie. Het klinkt als een cliché, maar ik heb ontdekt dat alles begint bij het thuiskomen in een diepere liefde in jezelf. Van daaruit wordt genieten van intimiteit en seksualiteit een natuurlijk gegeven. Ik heb diverse trainingen gedaan bij o.a. Margo Anand, Mantak Chia en Daniel Odier op het gebied van Tantrische en Taoïstische seksualiteit. Van 2001-2007 heb ik op Helios Liefde, Seksualiteit & Essentie (tantra) weekenden en een tantra jaartraining gegeven. Daarna ben ik onder de noemer TaoTantra hiermee verder gegaan in een steeds verder uitdijend aanbod. Inmiddels heb ik ruim 1000 weekendworkshops en meerdaagses begeleid.

Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarbinnen je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt. De intimiteit die er zo ontstaat in en met jezelf is een belangrijke voorwaarde voor een natuurlijke intimiteit met anderen. Zo kan iedere deelnemer in mijn groepen tot bloei komen. Je leert je comfortzone te vergroten, nieuwe ervaringen op te doen, beperkende overtuigingen los te laten en diepere dimensies van genieten te ervaren.
Wat je ook verder nog aan kennis en vaardigheden in mijn workshops opdoet: het grootste geschenk waar je mee naar huis zult gaan is een diepere en meer liefdevolle verbinding met jezelf.

Dick geeft op Helios ook op individuele basis Tantramassage en intimiteitscoaching sessies.


Mieke Vos

Begeleider Mieke  Vos

Sinds eind vorige eeuw ben ik geïnteresseerd in, en beoefen ik qigong. Voor mij bracht het een stuk rust voor mijn altijd drukke en gestreste geest. Qigong heeft mijn interesse in lichaamsgerichte therapieën en ademhalingstechnieken ook erg gestimuleerd.  Zo ben ik in aanraking gekomen met o.a. Rebirthing, een vorm van transformerend ademwerk. Verder ben ik begin deze eeuw begonnen met mijn interesse in massage te ontwikkelen met verschillende cursussen en opleidingen. Mijn eerste insteek was mijn eigen behoefte aan aanraking en verbinding te bevredigen en te geven aan anderen. In mijn opleiding was het uitgangspunt altijd een holistische benadering. Een benadering die alle fysieke, mentale, spirituele kanten van mensen bekijkt en daarmee ‘in gesprek gaat’. Ook is meditatie een vast onderdeel van mijn leven geworden. Door enkele tantrische ervaringen die mij spontaan overkwamen ben ik me meer in tantra gaan verdiepen. Dit bracht me uiteindelijk bij Helios waar ik diverse tantra (massage-) avonden en weekenden heb mee mogen maken en waar ik uiteindelijk ook alle disciplines in de Tantra Massage Opleiding heb afgerond. Inmiddels ben ik zelf verbonden aan de TMO in blok 2 en 3 waarin o.a. de TaoTantra massage wordt behandeld. Deze weekenden geef ik samen met Arnoud Colenbrander waarmee ik ook in Enschede nauw samenwerk.

Tantra is voor mij het pad volgen naar thuiskomen bij jezelf, fysiek, spiritueel en mentaal. Er mogen zijn zoals je bent, het moment er te mogen laten zijn in liefde en overgave. Een levensinstelling waar ik nog veel in te groeien heb en voor mij nog steeds een werkwoord. Het pad is kronkelig en ik geraak er ook regelmatig vanaf.  Door hier met zachtheid en liefde te leren omgaan raak ik steeds meer in balans.  Ik ben dan ook dankbaar dat ik gelijkgestemde mensen om me heen heb om me daarin te steunen en ik vind het fijn om mijn steentje te mogen bijdragen door mijn werkzaamheden bij Helios.

Ik bied mijn massages ook aan op Helios. Voor meer informatie over de sessies die ik geef kun je kijken op mijn website www.trinitytantra.nlen op de home page van deze website bij ‘Persoonlijke sessies’.  Een afspraak voor een sessie maak je door mij te bellen op 06-22100356. Mijn e-mailadres is Info@trinitytantra.nl.


Arnoud Colenbrander

Begeleider Arnoud  Colenbrander

Door een aantal tegenslagen en ervaringen die mijn leven op zijn kop zetten, startte ik in 2003 met mijn pad naar meer bewustwording en ging ik op zoek naar wie ik werkelijk ben. Al gauw kwam ik in aanraking met Tantra waardoor ik meer in mijn lijf kwam, mezelf leerde accepteren en veel meer leerde genieten van lijfelijk contact. Dankzij diverse oefeningen en de vele meditaties die ik beoefende, alleen en met een partner, kwam ik meer en meer thuis bij mezelf. Ook ontdekte ik massage als mijn nieuwe passie en gaf ik mijn loopbaan een totaal andere wending.
 
Sinds 2014 ben ik regelmatig te vinden op Helios. Eerst als cursist en assistent en vanaf 2015 ook als trainer en docent van o.a. de Tantramassage opleiding. Daarnaast geef ik ook als (co) trainer de Tibetaanse Tantramassage training, Tantramassage weekenden voor paren en losse Tantra (massage) workshopdagen en avonden.
 
In Enschede, waar ik woon, heb ik een Tantramassage praktijk in samenwerking met Mieke Vos, mijn co-trainer bij blok 2 en 3 van de Tantramassage opleiding. Dagelijkse beoefening van Zenmeditatie ondersteunt mij bij mijn werk als trainer en bevordert mijn doel om tijdens een sessie volledig present te zijn bij mijn cliënt

Voor mij is een belangrijk uitgangspunt van Tantra de liefdevolle acceptatie van al wat is. Je hoeft niet te veranderen, je bent al helemaal goed zoals je bent. Puur waarnemen zonder te oordelen brengt je al zoveel. Meditatie en massage ondersteunen je daarbij.

Om afspraken te maken voor sessies bel (06-13839306) mail arnoud@tantric-heart.nl of kijk op mijn website: www.tantric-heart.nl


Anja Gijsbers

Begeleider Anja  Gijsbers

De mens heeft mij altijd mateloos geboeid. Ik wilde leren en weten en delen. Ik vond antwoorden bij uiteenlopende levensfilosofieën die ik vervolgens vertaalde naar mijn werk als coach, trainer en loopbaanadviseur.

Tantra helpt mij om de energetische schatten die verborgen liggen in mijn lichaam te ontdekken. Zowel individueel als in contact met anderen pas ik de oefeningen toe, waaronder Kashmierse massages, ademtechnieken en tantrische meditaties.
Depressie en verslavingsgedrag, fysieke pijn en emotionele verkramping hebben daarmee plaats gemaakt voor helderheid, het vermogen om mezelf emotioneel te ‘dragen’, compassie en balans.

Het is fijn om mijn ervaring te delen en anderen uit te nodigen tot een ruimer bewustzijn. Een bewustzijn waarin zelfacceptatie leidt tot meer vervulling en verbinding. Fijn om dit op een plek als Helios te kunnen doen! Verder geef ik vanuit Helios individuele Tantrische sessies en massages (zie persoonlijke sessies), wanneer je in alle rust, één op één, tijd voor jezelf en je Tantrische thema’s wenst.Interview met Dick Nijssen op YouTube en audio interview

Klik hier voor een 25 minuten durend YouTube filmpje waarin Dick Nijssen over tantra vertelt.
Klik hier voor een audio interview (25 minuten) met Dick Nijssen over Tantra en de TaoTantra workshops op Helios.

 


Helios Centrum Groep