headerimg

Body of Bliss | Tantra Massage Opleiding 3-daagse (blok 1)


Agenda:

 donderdag 29 juni 2017 20:00 uur - zondag 2 juli 2017 16:30 uur Inschrijven

Dick Nijssen, Marieke van Duijn, Arnoud Colenbrander € 455.00 (inclusief volpension)

 

 donderdag 17 augustus 2017 20:00 uur - zondag 20 augustus 2017 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Anja Gijsbers € 455.00 (inclusief volpension)

 Assistentes: Anja en Sabina

 donderdag 16 november 2017 20:00 uur - zondag 19 november 2017 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Marieke van Duijn € 455.00 (inclusief volpension)

 

 donderdag 22 maart 2018 20:00 uur - zondag 25 maart 2018 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 455.00 (inclusief volpension)

 

Link to the English translation of this page

If you scroll down to the bottom of this page you will find the link to the English translation. The training will be given in Dutch and English if participants do not understand Dutch.

Hartsverbonden tantra massage

Hartsverbonden tantra massage

In deze hartsverbonden tantra massage 3-daagse ga je een intieme verbinding met jezelf aan. Van daaruit ontvouwt zich een natuurlijke intimiteit met anderen: een letterlijk uitreiken naar de ander via de mooiste Tantra massage vormen die wij kennen. Massages die je niet alleen uitnodigen om schaamteloos te leren genieten van je eigen lijf, maar die je ook dieper thuisbrengen in de liefde die je in wezen bent.

Deze 3-daagse is het eerste blok van de Tantra Massage Opleiding. Je kunt deze training, die tegelijkertijd een retraite is, ook apart volgen zonder deel te nemen aan de overige twee Tantra Massage Opleidingsblokken.

Centraal staat de beoefening van de Tandava Tantra. Deze Tantra stroming omvat niet alleen het geven van massages, maar helpt je ook te ontspannen in wat ze in het Oosten ook wel je Buddha-natuur noemen: de onbegrensde ruimte en stilte rondom en achter de gedachtes.
Via geleide meditaties en meditatieve bewegingsvormen verlevendigen we met elkaar deze ‘Zijnsdimensie’ in onszelf.

Body of Bliss Tantra Massage

De eerste tantra massage die je stapsgewijs leert is de Tandava oftewel Kashmiersche Tantra Massage. Spelenderwijs ga je de diepte en schoonheid van deze massage verkennen en ervaren. Je leert de 28 aandachtspunten van deze massage. Tijdens de Tandava wordt het lichaam in verschillende houdingen gemasseerd, soms heel zacht en subtiel, soms dynamisch. Dit is een massage die uitnodigt tot overgave, waarbij zinnelijk genieten wordt afgewisseld met tedere en liefdevolle koestering.  

Daarna leer je de Body of Bliss Tantra Massage. Je oefent in twee- of drietallen in het geven en ontvangen van deze helende, subtiele massagevorm.
Een belangrijke component van deze massage is de overdracht van helende energie tijdens de massage. Je leert via bepaalde qigong oefeningen je eigen energie systeem te versterken en energie door te geven via je de handen en andere delen van het lichaam.

Ook gaan we in op de praktische kanten van het hebben van een tantra massage praktijk en delen we onze ervaringen hierin. 

Kwaliteit van het aanraken

Tijdens de tantra massages op Helios ligt de nadruk vooral op de kwaliteit van het aanraken: uitnodigend, teder, speels, soms stevig maar altijd liefdevol. Deze massages zijn helend voor trauma’s op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Maar ook de gebruikelijke remmingen en fixaties op seksueel gebied waar veel mensen mee behept zijn, kunnen via deze massages oplossen.

Hoewel het heel prettig kan zijn om seksuele opwinding te ervaren tijdens tantra massages, is dit slechts een tussenstation en zonde als dat je focuspunt is. Als je je overgeeft aan de open, stille, heldere ruimte van je ware Zelf, voorbij de conditioneringen van je mind, je zintuigen weerstandsloos open, zonder ergens naartoe te werken, dan ga je over naar een ander niveau van seksualiteit: de subtiele seks van je ‘Body of Bliss’. Op dat niveau hoeft er geen penetratie of genitale stimulatie op fysiek niveau plaats te vinden om een heerlijk vorm van gelukzaligheid te ervaren. Je wordt extatisch in je hele lichaam en ervaart een liefde die in steeds grotere golven opwelt vanuit het Onbenoembare in jezelf.

Seks wordt dan een liefdesaffaire met de hele schepping. Kopje onder in een zee van liefde, tot jij erin verdrinkt en het de Liefde is die overblijft.

Voorwaarde tot deelname

Voorwaarde tot deelname is dat je al enige ervaring hebt in het ontvangen of uitwisselen van tantra massages. Wanneer je op de knop ‘inschrijven’ boven aan deze pagina klikt komt je aanmelding bij Dick Nijssen terecht. Hij stuurt je vervolgens inschrijfformulieren toe.

Tantra massage-ervaring kun je ook opdoen door een persoonlijke afspraak te maken met Dick, Francoise, Arnoud, Marieke, Anina, Anja, Mieke of Dorien, die als begeleiders of assistenten verbonden zijn aan Helios.

Heb je een verlangen om deze tantra massages te leren maar voelt het (nog) te kwetsbaar of onveilig om dat in een groepssetting te doen? Dan kun je ook op individuele basis bij ons terecht. Mail in dat geval naar dick@helioscentrum.nl

Einddiploma

Na het met goed gevolg doorlopen hebben van alle drie de blokken en nadat je de nodige praktijkervaring hebt opgedaan, kun je op een terugkomdag het einddiploma van deze training in ontvangst nemen.

Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs

Helios is als onderwijsinstelling ingeschreven in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO), een register ingesteld door de overheid, en is op grond daarvan vrijgesteld van BTW.
Deze opleiding heeft ook de wettelijk verplichte klachtenprocedure. Je vindt de link naar deze procedure onderaan deze pagina.

Korte impressie Massage DVD en Interview met Dick Nijssen op YouTube

Als je helemaal naar onder aan deze pagina scrollt, dan vind je een link naar een korte impressie van de DVD waarop Dick Nijssen de Kashmierse Tantra Massage demonstreert.
Je vindt er ook een link naar een video interview met Dick Nijssen over Tantra en de TaoTantra workshops op Helios (25 minuten).

Ervaringen van deelnemers

‘De Body of Bliss was mooi! Er heerste een veilige sfeer, de begeleiding was liefdevol en warm. Ik zelf heb de massages zeker ervaren als helend voor mezelf en de relatie met mijn partner. En zeker voor de verdieping van onze relatie. Jullie waren een fijn team met aandacht en liefde voor de groep. Dank jullie wel!’
Lieve groet van Fred en Irma

‘Beste Dick, nogmaals dank dat ik er mocht zijn met wie ik ben, mijn vreugde, angsten, energieën, mijn verdriet. Dat ik mocht stuntelen en leren in oa het geven van een lingam massage, ook dat ik kon stralen en kon geven en ontvangen.
Ik heb mijn angst voor 'mannen willen alleen seks' een stuk kunnen helen. Het litteken is zachter geworden, het programma ben ik aan herprogrammeren. Ik ben weer zachter voor mezelf geworden. Dank je dat ik in alle rust mocht leren om ruimte voor mezelf in te nemen. Om te ervaren dat ik oke ben met alle kwaliteiten, beperkingen en uitdagingen die ik op dit moment heb. Graag wil ik me opgeven voor blok 2 en 3 van de opleiding tantra massage.’ 
Susanne

‘Ik heb een heerlijke driedaagse gehad met de body of bliss massage. Goede begeleiding, mooie oefeningen, fijne mensen en heerlijk eten.
Ik ben heel blij dat ik eraan heb deelgenomen. Is ook een inspirerend weekend geweest door jullie aanbod maar ook door de contacten met de andere deelnemers.’
Warme groet, Ad

‘Vandaag voelde het alsof ik van die Airmax gympen aanhad. En die glimlach op mijn gezicht, vibrerend letterlijk ook van binnen, extase. Maar even terug naar het weekend.  Het was......, het was......, was het echt? Met mijn ogen dicht ben ik zo weer terug in dat gevoel. Liefde, genot, respect, veiligheid, genot had ik dat al gezegd? Ha ja! Vrolijkheid ook, vrijheid, er totaal mogen zijn als sensuele vrouw.
Veel geleerd, ervaren, gezien en gehoord. Innige dank aan een ieder die ik gesproken heb. Onbewust hebben jullie me geleid dit weekend. Geleid om thuis te komen in mijn weten dat ik een Tantrische lichaamswerker ben.’
Sabrina

‘Meestal laveer ik tussen de uitersten van de stille, woordloze taal van de ziel en de over het paard getilde lawaaitaal.
Ik heb nu niet zo veel woorden. Wel wil ik zeggen dat de vierdaagse met jullie bijzonder was en ik me heel blij voel.’

‘Beste Dick,
Voor mij was het een weekend met een aaneenschakeling van hele spannende gebeurtenissen en oefeningen. Het was super spannend maar het heeft mij nu al veel opgeleverd. De sfeer was gelukkig ook super goed in de groep. Mooi om te zien hoe je in een korte tijd als groep naar elkaar toe groeit. Ik heb onvoorwaardelijke liefde ervaren en dat was fantastisch. Het heeft drie dagen geduurd voordat ik weer een beetje met beide benen op de grond stond. Ik kijk terug op een unieke ervaring en had het voor geen goud willen missen'.
Sophie

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Sinds 1986 heb ik in mijn workshops, maar ook in privé-sessies, vele mensen mogen begeleiden in het tot stromen brengen van geblokkeerde energie. Het klinkt als een cliché, maar ik heb ontdekt dat alles begint bij het thuiskomen in een diepere liefde in jezelf. Van daaruit wordt genieten van intimiteit en seksualiteit een natuurlijk gegeven. Ik heb diverse trainingen gedaan bij o.a. Margo Anand, Mantak Chia en Daniel Odier op het gebied van Tantrische en Taoïstische seksualiteit. Van 2001-2007 heb ik op Helios Liefde, Seksualiteit & Essentie (tantra) weekenden en een tantra jaartraining gegeven. Daarna ben ik onder de noemer TaoTantra hiermee verder gegaan in een steeds verder uitdijend aanbod. Inmiddels heb ik ruim 1000 weekendworkshops en meerdaagses begeleid.

Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarbinnen je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt. De intimiteit die er zo ontstaat in en met jezelf is een belangrijke voorwaarde voor een natuurlijke intimiteit met anderen. Zo kan iedere deelnemer in mijn groepen tot bloei komen. Je leert je comfortzone te vergroten, nieuwe ervaringen op te doen, beperkende overtuigingen los te laten en diepere dimensies van genieten te ervaren.
Wat je ook verder nog aan kennis en vaardigheden in mijn workshops opdoet: het grootste geschenk waar je mee naar huis zult gaan is een diepere en meer liefdevolle verbinding met jezelf.

Dick geeft op Helios ook op individuele basis Tantramassage en intimiteitscoaching sessies.


Francoise Noblesse

Begeleider Francoise  Noblesse

Sinds mijn 25ste jaar ben ik de weg ingeslagen van de Oosterse benadering van het leven. Het begon met TaiChiChuan en Qigong training, waarnaast ik nog een Shiatsu opleiding volgde. Via de traditionele weg van training (directe doorgaven van leraar op leerling) ben ik ondergedoken in de golf van het Taoïsme, de bewegingsleer, de geneeskunde en de meditatie technieken, van gevechtstraining tot liefdestraining. Lang bleef het een zeer mannelijke input en benadering. Toch ben ik gaan zoeken naar de vrouwelijke lijn binnen het Taoïsme en kwam daar een verassende zachtheid tegen. Toen kon de werkelijke balans tussen Yin/Yang, het mannelijke en vrouwelijke zich in me gaan ontwikkelen.

Tantra is voor mij een heel mooie uiting van het in harmonie brengen van de dualiteit tussen Yin/Yang, het mannelijke en het vrouwelijke. In jezelf door de volledige aanwezigheid in je lichaam, zowel op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Door de zachtheid en liefde. Met jezelf en in het samenspel met de ander. Van dualiteit terug naar non-dualiteit, eenheid in jezelf en met de ander.

Na mijn terugkeer in Nederland ben ik bewust gaan zoeken om deze levenswijze ook hier in het westen volledig door te voeren en dit te delen met andere mensen. Dit doe ik nu door het geven van TaiChi en Qigong lessen, de Shiatsu massage en Taoïstische Massages. De rol van docente bij Helios sluit hier haarfijn op aan. Jullie kunnen me bereiken op: f9noblesse@gmail.com


Anja Gijsbers

Begeleider Anja  Gijsbers

De mens heeft mij altijd mateloos geboeid. Ik wilde leren en weten en delen. Ik vond antwoorden bij uiteenlopende levensfilosofieën die ik vervolgens vertaalde naar mijn werk als coach, trainer en loopbaanadviseur.

Tantra helpt mij om de energetische schatten die verborgen liggen in mijn lichaam te ontdekken. Zowel individueel als in contact met anderen pas ik de oefeningen toe, waaronder Kashmierse massages, ademtechnieken en tantrische meditaties.
Depressie en verslavingsgedrag, fysieke pijn en emotionele verkramping hebben daarmee plaats gemaakt voor helderheid, het vermogen om mezelf emotioneel te ‘dragen’, compassie en balans.

Het is fijn om mijn ervaring te delen en anderen uit te nodigen tot een ruimer bewustzijn. Een bewustzijn waarin zelfacceptatie leidt tot meer vervulling en verbinding. Fijn om dit op een plek als Helios te kunnen doen door samen met Dick Tantraworkshops en weekenden te verzorgen. Verder geef ik vanuit Helios individuele Tantrische sessies en massages (zie persoonlijke sessies), wanneer je in alle rust, één op één, tijd voor jezelf en je Tantrische thema’s wenst.


Marieke van Duijn

Begeleider Marieke van Duijn

Marieke startte ruim 25 jaar geleden met haar eerste Tantra trainingen.

Iedereen die haar leert kennen koestert zich in haar onvoorwaardelijke liefdevolle aanwezigheid.
In wie Marieke is geeft ze je de uitnodiging om, waar dat nog niet het geval is, je maskers te laten vallen en te voelen hoeveel vreugde er ontstaat als je jezelf weer toestaat speels, spontaan en kwetsbaar te zijn.

Marieke geeft Kashmierse Tandava en Tibetaans Tantrische massages op Helios.
Afspraken met haar kun je maken via info@helioscentrum.nl


Arnoud Colenbrander

Begeleider Arnoud  Colenbrander

Door een aantal tegenslagen en ervaringen die mijn leven op zijn kop zetten, startte ik in 2003 met mijn pad naar meer bewustwording en ging ik op zoek naar wie ik werkelijk ben. Al gauw kwam ik in aanraking met Tantra waardoor ik meer in mijn lijf kwam, mezelf leerde accepteren en veel meer leerde genieten van lijfelijk contact. Dankzij diverse oefeningen en de vele meditaties die ik beoefende, alleen en met een partner, kwam ik meer en meer thuis bij mezelf. Ook ontdekte ik massage als mijn nieuwe passie en gaf ik mijn loopbaan een totaal andere wending.

Voor mij is een belangrijk uitgangspunt van Tantra de liefdevolle acceptatie van al wat is. Je hoeft niet te veranderen, je bent al helemaal goed zoals je bent. Puur waarnemen zonder te oordelen brengt je al zoveel. Meditatie en massage ondersteunen je daarbij.

Dagelijkse beoefening van Zenmeditatie ondersteunt mij bij mijn werk en bevordert mijn doel om tijdens een sessie volledig present te zijn bij mijn cliënt.
Samen met Anina Storteboom geef ik de cursus Tibetaanse Tantramassage. Ook faciliteer ik regelmatig Tantra(massage) avonden bij Helios en ben ik een van de begeleiders van de Tantramassage opleiding.

Om afspraken te maken voor sessies mail tantricheart67@gmail.com of kijk op mijn website: www.tantric-heart.nlTrailer Kashmierse Massage DVD

Via deze link vind je de trailer van Dick's Kashmierse massage DVD.
 

Interview met Dick Nijssen op YouTube en audio interview

Klik hier voor een 25 minuten durend YouTube filmpje waarin Dick Nijssen over tantra vertelt.
Klik hier voor een audio interview (25 minuten) met Dick Nijssen over Tantra en de TaoTantra workshops op Helios.

 

English translation of this page

Please find here the English translation of this page.


Helios Centrum Groep