headerimg

TMO Zomer 5-daagse blok 2 en 3


Agenda:

 dinsdag 31 juli 2018 20:00 uur - zondag 5 augustus 2018 16:30 uur Inschrijven

Arnoud Colenbrander, Mieke Vos, Marieke van Duijn € 690.00 Inclusief volpension

 

Zomerweek Tantra Massage Opleiding (gecombineerde blokken 2 en 3)

Zomerweek Tantra Massage Opleiding (gecombineerde blokken 2 en 3)

In 2018 biedt Helios weer de blokken 2 en 3 van de Tantra Massage Opleiding aan in een iets compactere vorm in de vorm van een zomerweekeditie. Je leert precies dezelfde massage technieken als tijdens de los te volgen blokken. Alleen de herhalingsdag uit blok 3 voor het opfrissen van de Taoïstische Massage is komen te vervallen.

In het eerste deel van de zomerweek leer je de Taoïstische massage. Deze massage bestaat uit verschillende onderdelen. We beginnen deze massage door het lichaam vanuit verschillende houdingen te strekken en in strekking te houden. We stimuleren daarmee de meridianen waardoor de energie beter kan doorstromen. Daarna gaan we gericht de ruggengraat losmaken en ‘uitlijnen’. We combineren daarbij een tussenwervel massage met de ‘vlindermassage’. Aan de voorkant van het lichaam leer je ‘de poorten van de navel’ openen om de organen te stimuleren en de meridianen te openen. De begeleiding is in handen van Arnoud Colenbrander en Mieke Vos, twee ervaren tantramasseurs. Massages worden afgewisseld met deelrondes en verdiepende processen.

Na afloop van de zomerweek kun je jouw massagevaardigheden verder vergroten door het oefenen van de massages met mensen van binnen en buiten de opleidingsgroep. Een van de voorwaarden voor het ontvangen van het diploma ‘Basisopleiding Tantra Masseur’ is dat je daar 10 verslagen van inlevert.

Tijdens deze zomerweek vindt ook een verdere verdieping van de Taoïstische massage plaats waarbij je een aantal een stevige, chi-activerende massagegrepen leert op het rug gebied om zo de mannelijke en vrouwelijke energie te activeren.

Arnoud en Mieke geven tijdens het tweede deel van deze cursus een demo van hoe je het bekkengebied kunt ‘de-armouren'. Je leert daarbij technieken voor een pelvic-relaease massage die je kunt oefenen met een massagemaatje naar keuze.

Gezien het belang van een goed voorgesprek voorafgaand aan de massage maken we ook tijd voor een rollenspel waarbij je wisselend in de cliënt- en therapeutenrol verkeert. Tevens leer je als man de OM-meditatie te geven en als vrouw om die te ontvangen.

We beginnen elke dag met Qigong oefeningen waarmee we ons energetisch opladen. Dat betekent dat je tegen het eind van deze training ook een aantal basis Qigong vormen al behoorlijk kunt beheersen.

Belangrijker dan welke massage techniek dan ook, is de kwaliteit van jouw bewuste aanwezigheid, je ‘Presence’ in het contact met je cliënt. Daarom wisselen we de massages in de training af met aanvullende en verdiepende processen, meditatie en Zijnsgerichte oefeningen.

Toelatingsvoorwaarden

Het met goed vervolg doorlopen hebben van blok 1, de Body of Bliss 3-daagse, en persoonlijke toestemming van Dick of Arnoud is een voorwaarde voor inschrijving voor zomerweek.
Onze ervaring is dat de onderlinge massage-uitwisselingen in deze opleiding diepgaande verwerkingsprocessen op gang kunnen brengen.

Deze training is echter niet geschikt voor mensen die nog teveel kampen met de gevolgen van traumatische seksuele ervaringen. Zij hebben een persoonlijke vorm van begeleiding nodig die beter buiten de context van een opleidingsgroep kan plaatsvinden.

Studiebelasting

Je moet uitgaan van ca. 2 uur per week oefenen met de geleerde massage technieken.

Diploma All-round tantra masseur

Heb je met goed gevolg deze 3 blokken doorlopen, 10 massage verslagen ingeleverd en de ‘Tantra en Integriteit’ scholingsdag bijgewoond, dan kom je in aanmerking voor het basisdiploma 'Tantra masseur'.

Naast deze drie blokken is er ook een vierde blok: de Tibetaanse massage cursus. Die wordt zowel in doordeweekse vorm als in driedaagse vorm gegeven. Dit blok kan zowel vóór als na blok 1, 2 en 3 gevolgd worden.

Het all-round Tantra masseur diploma krijg je als je alle vier de blokken met goed gevolg doorlopen hebt, in totaal vijftien sessieverslagen hebt ingeleverd en ook minimaal vijf bijscholingsdagen hebt bijgewoond.

CRKBO

Helios is als onderwijsinstelling ingeschreven in het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), een register ingesteld door de overheid, en is op grond daarvan vrijgesteld van BTW.

Deze opleiding heeft ook de wettelijk verplichte klachtenprocedure. Je vindt de link naar deze procedure onderaan deze pagina.

Ervaringen van deelnemers

Lieve Arnoud, Mieke en Marieke,
Wat ben ik dankbaar dat ik deze tantra-opleiding mocht beleven bij jullie. Drie prachtige liefdevolle mensen waarbij ik mij thuis voelde en zoveel van geleerd heb voor mijn eigen ontwikkeling en processen waar ik op dit moment mee bezig ben. Het voelde alseen warm bad en kon helemaal mijzelf zijn samen met zo’n mooie groep gelijkgestemde mensen. We hebben ook hard gewerkt, maar er was ook op tijd, tijd voor ontspanning. Ik heb ook heerlijk gedanst en gelachen en af en toe een traan gelaten. Nu weer thuis en voel mij blij en hoop dat ik dit nog kan vasthouden. Ben zelfs vanmorgen gestart met de dagelijkse Qigong oefeningen voor het ontbijt van Mieke. Ook het eten en alle verzorging op het centrum verdient een pluim. Het was in een woord TOP!
Dank jullie wel! Liefdevolle groet, Marianne

"Arnoud, Mieke, Marieke ook bedankt voor de professionele aanpak en begeleiding, top team. Love you all" (Luc)

"Arnoud, Mieke, Marieke: Jullie leiding was voor ons gewoon subliem, een echt topteam. Jullie vulden elkaar zo mooi aan. Helaas niet in woorden te vatten welke dankbaarheid ik daarbij voel. Wat wij ook fijn vonden is dat blok 2 & 3 aan elkaar gekoppeld waren, volgens ons een voorwaarde om de massage van de intieme zone met een reeds vertrouwd persoon te kunnen leren." (Rik)

"Lieve mensen, ik heb een heel fijne week ervaren en ben ook mezelf goed tegengekomen. Mijn lijf en ook de emotionele lagen vibreren, ook vandaag, nog flink na. Namasté" (WB)

"Ik kom thuis bij mezelf! Met jullie en door jullie en door mezelf te openen, waarvan ik ook geen idee had dat ik dat kon! Dank jullie wel allemaal!! Met wederom intense waardering en lof voor de warmte en professionaliteit van onze prachtige coaches Marieke van Duijn, Mieke Vos en Arnoud Colenbrander. " (Ab)

"Lieve mensen, ik ben nog steeds aan het genieten. Dank jullie alleen voor de mooie week, waarin in weer veel heb mogen en kunnen voelen en leren (en dan heb ik het niet alleen over de mooie massages...)" (MB)


Gegeven door:

Arnoud Colenbrander

Begeleider Arnoud  Colenbrander

Door een aantal tegenslagen en ervaringen die mijn leven op zijn kop zetten, startte ik in 2003 met mijn pad naar meer bewustwording en ging ik op zoek naar wie ik werkelijk ben. Al gauw kwam ik in aanraking met Tantra waardoor ik meer in mijn lijf kwam, mezelf leerde accepteren en veel meer leerde genieten van lijfelijk contact. Dankzij diverse oefeningen en de vele meditaties die ik beoefende, alleen en met een partner, kwam ik meer en meer thuis bij mezelf. Ook ontdekte ik massage als mijn nieuwe passie en gaf ik mijn loopbaan een totaal andere wending.
 
Sinds 2014 ben ik regelmatig te vinden op Helios. Eerst als cursist en assistent en vanaf 2015 ook als trainer en docent van o.a. de Tantramassage opleiding. Daarnaast geef ik ook als (co) trainer de Tibetaanse Tantramassage training, Tantramassage weekenden voor paren en losse Tantra (massage) workshopdagen en avonden.
 
In Enschede, waar ik woon, heb ik een Tantramassage praktijk in samenwerking met Mieke Vos, mijn co-trainer bij blok 2 en 3 van de Tantramassage opleiding. Dagelijkse beoefening van Zenmeditatie ondersteunt mij bij mijn werk als trainer en bevordert mijn doel om tijdens een sessie volledig present te zijn bij mijn cliënt

Voor mij is een belangrijk uitgangspunt van Tantra de liefdevolle acceptatie van al wat is. Je hoeft niet te veranderen, je bent al helemaal goed zoals je bent. Puur waarnemen zonder te oordelen brengt je al zoveel. Meditatie en massage ondersteunen je daarbij.

Om afspraken te maken voor sessies bel (06-13839306) mail arnoud@tantric-heart.nl of kijk op mijn website: www.tantric-heart.nl


Mieke Vos

Begeleider Mieke  Vos

Sinds eind vorige eeuw ben ik geïnteresseerd in, en beoefen ik qigong. Voor mij bracht het een stuk rust voor mijn altijd drukke en gestreste geest. Qigong heeft mijn interesse in lichaamsgerichte therapieën en ademhalingstechnieken ook erg gestimuleerd.  Zo ben ik in aanraking gekomen met o.a. Rebirthing, een vorm van transformerend ademwerk. Verder ben ik begin deze eeuw begonnen met mijn interesse in massage te ontwikkelen met verschillende cursussen en opleidingen. Mijn eerste insteek was mijn eigen behoefte aan aanraking en verbinding te bevredigen en te geven aan anderen. In mijn opleiding was het uitgangspunt altijd een holistische benadering. Een benadering die alle fysieke, mentale, spirituele kanten van mensen bekijkt en daarmee ‘in gesprek gaat’. Ook is meditatie een vast onderdeel van mijn leven geworden. Door enkele tantrische ervaringen die mij spontaan overkwamen ben ik me meer in tantra gaan verdiepen. Dit bracht me uiteindelijk bij Helios waar ik diverse tantra (massage-) avonden en weekenden heb mee mogen maken en waar ik uiteindelijk ook alle disciplines in de Tantra Massage Opleiding heb afgerond. Inmiddels ben ik zelf verbonden aan de TMO in blok 2 en 3 waarin o.a. de TaoTantra massage wordt behandeld. Deze weekenden geef ik samen met Arnoud Colenbrander waarmee ik ook in Enschede nauw samenwerk.

Tantra is voor mij het pad volgen naar thuiskomen bij jezelf, fysiek, spiritueel en mentaal. Er mogen zijn zoals je bent, het moment er te mogen laten zijn in liefde en overgave. Een levensinstelling waar ik nog veel in te groeien heb en voor mij nog steeds een werkwoord. Het pad is kronkelig en ik geraak er ook regelmatig vanaf.  Door hier met zachtheid en liefde te leren omgaan raak ik steeds meer in balans.  Ik ben dan ook dankbaar dat ik gelijkgestemde mensen om me heen heb om me daarin te steunen en ik vind het fijn om mijn steentje te mogen bijdragen door mijn werkzaamheden bij Helios.

Voor meer informatie over mijn sessies bezoek je www.trinitytantra.nl. Of bel 06-22100356 of mail naar info@trinitytantra.nl. Voel je ook welkom om een sessie te ondergaan om kennis te maken met deze mooie stromende en liefdevolle massage.


Marieke van Duijn

Begeleider Marieke van Duijn

Marieke startte ruim 25 jaar geleden met haar eerste Tantra trainingen.

Iedereen die haar leert kennen koestert zich in haar onvoorwaardelijke liefdevolle aanwezigheid.
In wie Marieke is geeft ze je de uitnodiging om, waar dat nog niet het geval is, je maskers te laten vallen en te voelen hoeveel vreugde er ontstaat als je jezelf weer toestaat speels, spontaan en kwetsbaar te zijn.




Helios Centrum Groep