headerimg

TMO Zomer 5-daagse blok 2 en 3


Agenda:

Momenteel is er nog geen workshop datum bekend.

Zomerweek Tantra Massage Opleiding (gecombineerde blokken 2 en 3)

Zomerweek Tantra Massage Opleiding (gecombineerde blokken 2 en 3)

In 2017 biedt Helios voor het eerst de blokken 2 en 3 van de tantramassage opleiding aan in een iets compactere vorm in de vorm van een zomerweekeditie. Je leert precies dezelfde massage technieken als tijdens de los te volgen blokken. Alleen de herhalingsdag uit blok 3 voor het opfrissen van de Taoïstische Massage is komen te vervallen.

In het eerste deel van de zomerweek leer je de Taoïstische massage. Deze massage bestaat uit verschillende onderdelen. We beginnen deze massage door het lichaam vanuit verschillende houdingen te strekken en in strekking te houden. We stimuleren daarmee de meridianen waardoor de energie beter kan doorstromen. Daarna gaan we gericht de ruggengraat losmaken en ‘uitlijnen’. We combineren daarbij een tussenwervel massage met de ‘vlindermassage’. Aan de voorkant van het lichaam leer je ‘de poorten van de navel’ openen om de organen te stimuleren en de meridianen te openen. De begeleiding is in handen van Arnoud Colenbrander en Mieke Vos, twee ervaren tantramasseurs. Massages worden afgewisseld met deelrondes en verdiepende processen.

Na afloop van de zomerweek kun je jouw massagevaardigheden verder vergroten door het oefenen van de massages met mensen van binnen en buiten de opleidingsgroep. Een van de voorwaarden voor het ontvangen van het diploma ‘Basisopleiding Tantra Masseur’ is dat je daar 10 verslagen van inlevert.
Tijdens deze zomerweek vindt ook een verdere verdieping van de Taoïstische massage plaats waarbij je een aantal een stevige, chi-activerende massagegrepen leert op het rug gebied om zo de mannelijke en vrouwelijke energie te activeren.

Arnoud en Mieke geven een demo van hoe je het bekkengebied kunt ‘de-armouren'. Je leert daarbij yoni- en lingam massage-technieken die je kunt verkennen met een massage maatje naar keuze.

Gezien het belang van een goed voorgesprek voorafgaand aan de massage maken we ook tijd voor een rollenspel waarbij je wisselend in de cliënt- en therapeutenrol verkeert. Tevens leer je als man de Orgastische Meditatie te geven en als vrouw om die te ontvangen.

We beginnen elke dag met Qigong oefeningen waarmee we ons energetisch opladen. Dat betekent dat je tegen het eind van deze training ook een aantal basis Qigong vormen al behoorlijk kunt beheersen.

Belangrijker dan welke massage techniek dan ook is de kwaliteit van jouw bewuste aanwezigheid, je ‘Presence’ in het contact met je cliënt. Daarom wisselen we de massages in de training af met aanvullende en verdiepende processen, meditatie en Zijnsgerichte oefeningen.

Toelatingsvoorwaarden

Het met goed vervolg doorlopen hebben van blok 1, de Body of Bliss 3-daagse, en persoonlijke toestemming van Dick of Arnoud is een voorwaarde voor inschrijving voor zomerweek.
Onze ervaring is dat de onderlinge massage-uitwisselingen in deze opleiding diepgaande verwerkingsprocessen op gang kunnen brengen.

Deze training is echter niet geschikt voor mensen die nog teveel kampen met de gevolgen van traumatische seksuele ervaringen. Zij hebben een persoonlijke vorm van begeleiding nodig die beter buiten de context van een opleidingsgroep kan plaatsvinden.

Certificaat

Na het met goed gevolg doorlopen hebben van de training ontvang je het basiscertificaat 'Tantra masseur'.

Naast deze drie blokken is er ook een vierde blok: de Tibetaanse massage cursus. Die wordt zowel in doordeweekse vorm als ook in driedaagse vorm gegeven. Dit blok kan zowel vóór als na blok 1, 2 en 3 gevolgd worden. Je kunt er een apart certificaat voor krijgen als je vijf behandelingsverslagen inlevert en de terugkomdag hebt bijgewoond.

CRKBO

Helios is als onderwijsinstelling ingeschreven in het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), een register ingesteld door de overheid, en is op grond daarvan vrijgesteld van BTW.

Deze opleiding heeft ook de wettelijk verplichte klachtenprocedure. Je vindt de link naar deze procedure onderaan deze pagina.

Gegeven door:Helios Centrum Groep