headerimg

TMO Zomer 5-daagse blok 2 en 3


Agenda:

 dinsdag 1 augustus 2017 20:00 uur - zondag 6 augustus 2017 16:30 uur Aanmelden

Arnoud Colenbrander, Mieke Vos € 690.00 Inclusief volpension

 

Zomerweek Tantra Massage Opleiding (gecombineerde blokken 2 en 3)

Zomerweek Tantra Massage Opleiding (gecombineerde blokken 2 en 3)

In 2017 biedt Helios voor het eerst de blokken 2 en 3 van de tantramassage opleiding aan in een iets compactere vorm in de vorm van een zomerweekeditie. Je leert precies dezelfde massage technieken als tijdens de los te volgen blokken. Alleen de herhalingsdag uit blok 3 voor het opfrissen van de Taoïstische Massage is komen te vervallen.

In het eerste deel van de zomerweek leer je de Taoïstische massage. Deze massage bestaat uit verschillende onderdelen. We beginnen deze massage door het lichaam vanuit verschillende houdingen te strekken en in strekking te houden. We stimuleren daarmee de meridianen waardoor de energie beter kan doorstromen. Daarna gaan we gericht de ruggengraat losmaken en ‘uitlijnen’. We combineren daarbij een tussenwervel massage met de ‘vlindermassage’. Aan de voorkant van het lichaam leer je ‘de poorten van de navel’ openen om de organen te stimuleren en de meridianen te openen. De begeleiding is in handen van Arnoud Colenbrander en Mieke Vos, twee ervaren tantramasseurs. Massages worden afgewisseld met deelrondes en verdiepende processen.

Na afloop van de zomerweek kun je jouw massagevaardigheden verder vergroten door het oefenen van de massages met mensen van binnen en buiten de opleidingsgroep. Een van de voorwaarden voor het ontvangen van het diploma ‘Basisopleiding Tantra Masseur’ is dat je daar 10 verslagen van inlevert.
Tijdens deze zomerweek vindt ook een verdere verdieping van de Taoïstische massage plaats waarbij je een aantal een stevige, chi-activerende massagegrepen leert op het rug gebied om zo de mannelijke en vrouwelijke energie te activeren.

Arnoud en Mieke geven een demo van hoe je het bekkengebied kunt ‘de-armouren'. Je leert daarbij yoni- en lingam massage-technieken die je kunt verkennen met een massage maatje naar keuze.

Gezien het belang van een goed voorgesprek voorafgaand aan de massage maken we ook tijd voor een rollenspel waarbij je wisselend in de cliënt- en therapeutenrol verkeert. Tevens leer je als man de Orgastische Meditatie te geven en als vrouw om die te ontvangen.

We beginnen elke dag met Qigong oefeningen waarmee we ons energetisch opladen. Dat betekent dat je tegen het eind van deze training ook een aantal basis Qigong vormen al behoorlijk kunt beheersen.

Belangrijker dan welke massage techniek dan ook is de kwaliteit van jouw bewuste aanwezigheid, je ‘Presence’ in het contact met je cliënt. Daarom wisselen we de massages in de training af met aanvullende en verdiepende processen, meditatie en Zijnsgerichte oefeningen.

Toelatingsvoorwaarden

Het met goed vervolg doorlopen hebben van blok 1, de Body of Bliss 3-daagse, en persoonlijke toestemming van Dick of Arnoud is een voorwaarde voor inschrijving voor zomerweek.
Onze ervaring is dat de onderlinge massage-uitwisselingen in deze opleiding diepgaande verwerkingsprocessen op gang kunnen brengen.

Deze training is echter niet geschikt voor mensen die nog teveel kampen met de gevolgen van traumatische seksuele ervaringen. Zij hebben een persoonlijke vorm van begeleiding nodig die beter buiten de context van een opleidingsgroep kan plaatsvinden.

Certificaat

Na het met goed gevolg doorlopen hebben van de training ontvang je het basiscertificaat 'Tantra masseur'.

Naast deze drie blokken is er ook een vierde blok: de Tibetaanse massage cursus. Die wordt zowel in doordeweekse vorm als ook in driedaagse vorm gegeven. Dit blok kan zowel vóór als na blok 1, 2 en 3 gevolgd worden. Je kunt er een apart certificaat voor krijgen als je vijf behandelingsverslagen inlevert en de terugkomdag hebt bijgewoond.

CRKBO

Helios is als onderwijsinstelling ingeschreven in het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), een register ingesteld door de overheid, en is op grond daarvan vrijgesteld van BTW.

Deze opleiding heeft ook de wettelijk verplichte klachtenprocedure. Je vindt de link naar deze procedure onderaan deze pagina.

Gegeven door:

Arnoud Colenbrander

Begeleider Arnoud  Colenbrander

Door een aantal tegenslagen en ervaringen die mijn leven op zijn kop zetten, startte ik in 2003 met mijn pad naar meer bewustwording en ging ik op zoek naar wie ik werkelijk ben. Al gauw kwam ik in aanraking met Tantra waardoor ik meer in mijn lijf kwam, mezelf leerde accepteren en veel meer leerde genieten van lijfelijk contact. Dankzij diverse oefeningen en de vele meditaties die ik beoefende, alleen en met een partner, kwam ik meer en meer thuis bij mezelf. Ook ontdekte ik massage als mijn nieuwe passie en gaf ik mijn loopbaan een totaal andere wending.

Voor mij is een belangrijk uitgangspunt van Tantra de liefdevolle acceptatie van al wat is. Je hoeft niet te veranderen, je bent al helemaal goed zoals je bent. Puur waarnemen zonder te oordelen brengt je al zoveel. Meditatie en massage ondersteunen je daarbij.

Dagelijkse beoefening van Zenmeditatie ondersteunt mij bij mijn werk en bevordert mijn doel om tijdens een sessie volledig present te zijn bij mijn cliënt.
Samen met Anina Storteboom geef ik de cursus Tibetaanse Tantramassage. Ook faciliteer ik regelmatig Tantra(massage) avonden bij Helios en ben ik een van de begeleiders van de Tantramassage opleiding.

Om afspraken te maken voor sessies mail tantricheart67@gmail.com of kijk op mijn website: www.tantric-heart.nl


Mieke Vos

Begeleider Mieke  Vos

Sinds eind vorige eeuw ben ik geïnteresseerd in, en beoefen ik qigong. Voor mij bracht het een stuk rust voor mijn altijd drukke en gestreste  geest. Qigong heeft mijn interesse in lichaamsgerichte therapieën en ademhalingstechnieken ook erg gestimuleerd.  Zo ben ik in aanraking gekomen met Rebirthing en ben ik begin deze eeuw begonnen met mijn interesse in massage te ontwikkelen met verschillende cursussen en opleiding. Mijn insteek was mijn eigen behoefte aan aanraking en contact te bevredigen en te geven aan anderen. In mijn opleiding was het uitgangspunt een holistische benadering. Een benadering die alle fysieke, mentale, spirituele kanten van mensen bekijkt en daarmee ‘in gesprek gaat’. Ook is meditatie een vast onderdeel van mijn leven geworden. Door enkele tantrische ervaringen die mij spontaan overkwamen ben ik me meer in tantra gaan verdiepen. Dit bracht me uiteindelijk bij Helios waar ik diverse tantra (massage-)avonden en weekenden heb mee mogen maken en waar ik uiteindelijk ook de Tantra Massage Opleiding  heb afgerond.

Tantra is voor mij het pad volgen naar thuiskomen bij jezelf, fysiek, spiritueel en mentaal. Er mogen zijn zoals je bent, het moment er te mogen laten zijn in liefde en overgave. Een levensinstelling waar ik nog heel veel in te groeien heb en voor mij nog een werkwoord. Het pad is kronkelig en ik geraak er ook regelmatig vanaf.  Door hier met zachtheid en liefde te leren omgaan raak ik steeds meer in balans.  Ik ben dan ook dankbaar dat ik gelijkgestemde mensen om me heen heb om me daarin te steunen en ik vind het fijn om mijn steentje te mogen bijdragen door te assisteren bij Helios.

Ik bied massages aan op Helios. Voor meer informatie kijk op de home page bij ‘Persoonlijke sessies’ Mijn e-mailadre is Info@trinitytantra.nl en mijn website www.trinitytantra.nl
Helios Centrum Groep