headerimg

Deep divers meditatie en massage weekend


Agenda:

 vrijdag 31 augustus 2018 20:00 uur - zondag 2 september 2018 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 275.00 inclusief volpension

 

 vrijdag 1 februari 2019 20:00 uur - zondag 3 februari 2019 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 275.00 inclusief volpension

 

Echt de diepte ingaan

Echt de diepte ingaan

De bron van alle vrede en vreugde ligt in jezelf. Dat heb je vast weleens gehoord. Maar heb je dat ook daadwerkelijk ervaren?

Dit weekend biedt je de mogelijkheid om dit (weer) direct te ervaren, zowel in de meditaties die we doen als ook in vreugdevolle verbinding met elkaar, via de yoga van aanraking.
In diepe meditatie vallen begrenzingen weg. Je gaat jezelf ervaren als een oceaan van bewustzijn. Veel mensen brengen, zonder dat te beseffen, hun leven door als watertrappelaars. Ze proberen krampachtig hun hoofd boven water te houden aan de woelige oppervlakte van hun oceaan-zijn. Dit weekend wil ik je, als ervaren duiker, meenemen om die oceaan onder de oppervlakte te verkennen.

We starten op vrijdagavond met een stukje geleide meditatie en Zelf-onderzoek. Daarin neem ik je al mee naar een diepte van ontspanning die voor de meeste mensen moeilijk te bereiken is als ze alleen mediteren. De daaropvolgende meditaties door het weekend heen zijn stiltemeditaties, meestal voorafgegaan door wat inleidende body-movements. Dit weekend mediteren we, over het weekend verspreid, zo'n uur of vijf.


Het effect van groepsmeditatie is sterker dan wanneer je in je eentje mediteert. In de meditatievormen die ik je leer ga je jezelf ervaren als het vreugdevolle ruimtelijke bewustzijn wat je in wezen bent. Van daaruit kun je alles wat zich aandient er laten zijn zonder je eraan te hechten of iets weg te drukken. Deze staat van Zijn nemen we mee in de yoga van aanraking. Ben je in verbinding met je oceaan-Zijn dan worden deze aanraking- en massage-sessies een feest van liefde en overvloed.

De Yoga van Aanraking

Wat houdt de Yoga van Aanraking in?
In de Yoga van aanraking breng ik verschillende technieken in een eigen unieke vorm samen: versmeltende aanraking, Kashmierse intuïtieve massage (zie mijn demo filmpje op youtube), ondersteund met enkele verdiepende aanrakingsvormen vanuit de Tao. Binnen de sessies is er een grote vrijheid in het vormgeven ervan. In onderling overleg met de partner die je geloot hebt, of die je krijgt toegewezen, stem je met elkaar af wat passend is.

Dit is een stilteweekend afgewisseld met kortere periodes van verbale uitwisselingen zoals in het gesprekje voorafgaand aan de Yoga van Aanraking sessies en in die momenten waarin we ruimte maken voor het delen van ervaringen.
Deze workshop kan als een gevorderd aanbod kan worden beschouwd. Enige eerdere ervaring met massage is een voorwaarde voor deelname.
Nadat je je aangemeld hebt voor dit weekend krijg je een digitaal instructieboekje gemaild waarin je al kennis kunt nemen van de meditatie instructies die je in dit weekend krijgt. Tegelijkertijd vormt het een naslagwerkje wat ook na het weekend als praktische inspiratiebron kan dienen voor de voortzetting van je meditatie praktijk.


Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Sinds 1986 heb ik in mijn workshops, maar ook in privé-sessies, vele mensen mogen begeleiden in het tot stromen brengen van geblokkeerde energie. Het klinkt als een cliché, maar ik heb ontdekt dat alles begint bij het thuiskomen in een diepere liefde in jezelf. Van daaruit wordt genieten van intimiteit en seksualiteit een natuurlijk gegeven. Ik heb diverse trainingen gedaan bij o.a. Margo Anand, Mantak Chia en Daniel Odier op het gebied van Tantrische en Taoïstische seksualiteit. Van 2001-2007 heb ik op Helios Liefde, Seksualiteit & Essentie (tantra) weekenden en een tantra jaartraining gegeven. Daarna ben ik onder de noemer TaoTantra hiermee verder gegaan in een steeds verder uitdijend aanbod. Inmiddels heb ik ruim 1000 weekendworkshops en meerdaagses begeleid.

Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarbinnen je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt. De intimiteit die er zo ontstaat in en met jezelf is een belangrijke voorwaarde voor een natuurlijke intimiteit met anderen. Zo kan iedere deelnemer in mijn groepen tot bloei komen. Je leert je comfortzone te vergroten, nieuwe ervaringen op te doen, beperkende overtuigingen los te laten en diepere dimensies van genieten te ervaren.
Wat je ook verder nog aan kennis en vaardigheden in mijn workshops opdoet: het grootste geschenk waar je mee naar huis zult gaan is een diepere en meer liefdevolle verbinding met jezelf.

Dick geeft op Helios ook op individuele basis Tantramassage en intimiteitscoaching sessies.
Helios Centrum Groep