headerimg

Tibetaanse Tantra Massage 3-daagse training


Agenda:

Momenteel is er nog geen workshop datum bekend.

Stevig maar ook koesterend

Stevig maar ook koesterend

In de Tibetaanse Tantramassage wordt Prana (levensenergie) opgewekt en verspreid door het hele lichaam. Door middel van een stevige rugmassage wordt de mannelijke energie bovenin de rug opgewekt en in de onderrug de vrouwelijke energie. Deze twee energieën worden samengebracht waarna deze levensenergie door heel je lichaam gaat stromen.

Tijdens de tweede helft van de massage wordt de gehele voorkant door middel van zachte en koesterende strelingen gemasseerd en wordt de energie verder over het lichaam verspreid. Het vermeerderen van Prana draagt bij aan het opheffen van blokkades waardoor meer ruimte ontstaat in het lichaam. Dit geeft een gevoel van toegenomen vitaliteit, innerlijke rust, kracht, helderheid en liefde. De Tibetaanse Tantra massage kan helend werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Massage technieken

Tijdens deze driedaagse leer je een groot aantal massagegrepen om zowel de mannelijke als vrouwelijke energie op te wekken en deze verder over het lichaam te verspreiden. Ook leer je de verschillende posities die masseur en gemasseerde in kunnen nemen tijdens de sessie voor een optimale sessie. Verder komt de relatie tussen masseur en gemasseerde aan bod en wat erbij komt kijken als je deze massage eventueel wilt gaan aanbieden in je praktijk.

Vrijdag

Op vrijdagavond starten we de kennismaking met lichtvoetige Tantrische contactoefeningen. De dagen daarop beginnen met een actieve of passieve vorm van meditatie. De vrijdag- en zaterdagavond zullen in het teken staan van dans, meditatie en/of ontspanning. 

Zaterdag

Deze dag staat geheel in het teken van het opwekken van Prana op de rugzijde. We starten voor het ontbijt met een actieve meditatie en je krijgt in de ochtend een demonstratie van de Tibetaanse massage door de workshopleiders. Na de uitleg ga je in tweetallen zelf aan de slag waarbij je zowel geeft als ontvangt.

Zondag

Voor het ontbijt doen we een actieve meditatie om ons systeem te harmoniseren. Deze dag staat in het teken van de massage van de buikzijde nadat eerst nog even de prana op de rugzijde is opgewekt. We gaan dieper in op het meditatieve aspect van deze massage en oefenen ons in aandachtigheid zodat de gemasseerde zich veilig voelt en meer kan gaan ontspannen.

Maandag

Na de ochtendmeditatie en het ontbijt oefen je op de maandag een hele sessie en besteden we aandacht aan het masseren van yoni en lingam die onderdeel uit kunnen maken van deze massage. Ook besteden we aandacht aan hoe je de Tibetaanse Tantramassage kan integreren in jouw praktijk als (professioneel) masseur. Na afloop van het weekend ontvang je hand-outs met een beschrijving van de Tibetaanse tantra massage.

Achtergrond Tibetaanse Tantramassage

De Tibetaanse Tantra Massage komt voort uit de Kum Nye Yoga traditie, een oeroude Tibetaanse yoga stroming die door een Tibetaanse monnik in 1968 naar de Verenigde Staten is gebracht en later ook over Europa is verspreid. (Bron: Wikipedia).

De-armouring

Tibetaanse Tantra Massage is bijzonder effectief om tot de-armouring te komen (letterlijk: het ontwapenen, het ontdoen van fysieke blokkades in het lichaam). Steeds meer wetenschappelijk onderzoek laat zien dat onverwerkte emoties en gevoelens zich in het lichaam kunnen vastzetten, de energie blokkeren en daardoor lichamelijke en psychische klachten veroorzaken. Het doorbreken van deze blokkades is een van de effecten van het opwekken en verdelen van prana.

Geschikt voor...

Deze cursus is zeer geschikt voor:
* mensen die op Helios de Tantra Massage Opleiding hebben gevolgd of nog volgen
* mensen die interesse hebben in aanvullende massagevormen in hun lopende praktijk
* mensen die meer verdieping zoeken in hun relatie door middel van massage

Certificaat

De cursus kan worden afgesloten met een certificaat als je na het weekend vijf verslagen inlevert van sessies en je deelneemt aan een terugkomdag. Tevens vraag je na afronding van de verslagen een supervisie sessie aan bij een van de docenten. De sessie duurt 1,5 á 2 uur. Hiervoor wordt 100 euro in rekening gebracht inclusief BTW.

Ook is deze cursus te volgen als onderdeel van de (vervolg)opleiding tot allround Tantramasseur bij Helios en geldt het dan als blok 4 van de Tantra Massage Opleiding (TMO).

Het all-round Tantra masseur diploma krijg je als je alle vier de blokken met goed gevolg doorlopen hebt, 15 sessieverslagen hebt ingeleverd en ook minimaal 3 bijscholingsdagen hebt bijgewoond.

Voorwaarden deelname

Om deel te nemen aan deze cursus stellen wij als voorwaarde dat je tantra-ervaring hebt, comfortabel bent met bloot en dat je vrij bent van psychische problemen die belemmerend kunnen werken in het functioneren van deze trainingsgroep.

Na aanmelding krijg je van ons een korte vragenlijst waarin je onder andere je motivatie kunt aangeven om deel te nemen. Wij raden aan zelf een oefenmaatje te zoeken voor deze cursus om je kansen op deelname te vergroten. Op de Facebook pagina: ‘Massagemaatjes’ kun je actief zoeken naar een massagepartner.
Als jij je als single aanmeldt kom je soms eerst op een wachtlijst en word je toegelaten zodra het man/vrouw evenwicht dit toelaat.

Ervaringen van deelnemers

“Deze Tibetaanse massage vorm was voor mij een welkome aanvulling op andere massage cursussen die ik heb gedaan. Het geeft een prachtig kader waarin je je eigen technieken vorm kunt geven. Een zeer intensieve en lijfelijke vorm waarin je ook veel over jezelf kunt leren. Je geeft jezelf letterlijk en figuurlijk bloot en dat kan alleen door de veilige setting die wordt gecreëerd door de cursusleiding.” Nico V.

“Arnoud en Anina vormen een prima combinatie, waarin Arnoud veel structuur biedt en Anina de warmte en bedding biedt in de groep. De demonstratie was fijn en voelde veilig en instructief. Heerlijk hoe open jullie hierin waren.
Massage uitwisseling: Super hoe zorgvuldig jullie (voor ons) waren. Onze veiligheid en wensen zijn super bediend. (wel spannend) Fijne meditaties gedurende de dagen. Diverse ga ik absoluut vaker opzoeken en doen. Fijn vooral ook om thuis te komen in het moment, in mijn lijf, daar ter plekke bij de groep.
Wat fijn dat H en ik dit samen bij jullie hebben gedaan. Wat heerlijk om te doen. Ook super om met anderen uit te wisselen!!  Wij prijzen jullie bij iedereen die geïnteresseerd is aan”. Riemer

"Fijn om een aantal dagen met gelijkgestemden met volle overgave aan de slag te gaan met een afgebakend thema. De Tibetaanse massage. Fijne opbouw door contactoefeningen op de eerste avond, een deel van de massage op dag 1, deel 2 op dag 2 en integratie op dag 3. Had er ook enorme zin en leuk om me te laten inspireren. Ik houd van de spanningsboog in een groep en het veld wat daardoor neergezet kan worden, mits de begeleiders dat kunnen dragen. En dat kunnen jullie! De ‘tempelsfeer’ die daardoor in mij en in de groep ontstond is daar een uitvloeisel van.  Ook vond ik het een staaltje vakwerk hoe de furie van een vrouw mocht uitstromen bij Anina waarna Arnoud aandacht had voor de man en Anina dit weer doorpakte met een systemische interventie. De groep droeg mede het veld waarin heling plaats kon vinden. Dat kon gebeuren omdat jullie met jullie bewustzijn en liefde voor mens en zijn proces dit neergezet hebben".Gegeven door:Helios Centrum Groep