headerimg

Verdiepingsdag Tibetaanse Tantramassage


Agenda:

 donderdag 14 december 2017 10:00 - 17:00 uur Aanmelden

Arnoud Colenbrander, Anina Storteboom € 95.00 Eigen lunch meenemen!

 

Verdieping en opfrissing

Verdieping en opfrissing

Geef jij tantrische massages en heb je ook de technieken van de Tibetaanse tantramassage geleerd? Heb je behoefte aan een compacte cursus waarin we de gehele massage demonstreren, zodat jij de hele doorloop nog eens zelf kunt doen?

Uit ervaring weten we dat bepaalde kennis na verloop van tijd wat weg kan zakken en wij helpen jou je kennis weer wat op te frissen.

Als extra verdieping gaan we ook in op de praktijkvoering. Waar moet je op letten als je een sessie geeft, wat kun je zoal tegenkomen en hoe werk je zo integer mogelijk?

Opbouw dag

• Aankomen en korte meditatie en voorstelrondje
• Uitleg van het programma
• Demonstratie van de Tibetaanse massage
• In tweetallen elkaar masseren
• Praktijkvoering en integriteit (do’s and don’t’s)


Voor wie is deze dag?

• Je hebt vorig jaar de Tibetaanse Tantra Massagecursus bij ons gevolgd
• Je hebt tijdens de Tantra Massage Opleiding op Helios de Tibetaanse Tantramassage geleerd
• Je hebt elders ervaring opgedaan met de Tibetaanse Tantramassage en wilt je kennis opfrissen
Je hebt een eigen praktijk en overweegt ook deze vorm van massage aan te bieden

Voorwaarden om deel te nemen

Om deel te nemen aan deze cursus stellen wij als voorwaarde dat je tantra-ervaring hebt, comfortabel bent met bloot en dat je vrij bent van psychische problemen die belemmerend kunnen werken voor jezelf en de groep.

We streven naar een goede balans tussen mannelijke en vrouwelijke deelnemers. Het is aan te bevelen zelf een oefenmaatje te zoeken voor deze cursus om je kansen op deelname te vergroten. Op de Facebook pagina: Massagemaatjes kun je actief zoeken naar een massagepartner.

Ervaring van deelnemer

“Arnoud en Anina vormen een prima combinatie, waarin Arnoud veel structuur biedt en Anina de warmte en bedding biedt in de groep. De demonstratie was fijn en voelde veilig en instructief. Heerlijk hoe open jullie hierin waren.
Massage uitwisseling: Super hoe zorgvuldig jullie (voor ons) waren.  Onze veiligheid en wensen zijn super bediend. (wel spannend)
Fijne meditaties gedurende de dagen. Diverse ga ik absoluut vaker opzoeken en doen.  Fijn vooral ook om thuis te komen , in het moment, in mijn lijf, daar ter plekke bij de groep.
Wat fijn dat H en ik dit samen bij jullie hebben gedaan. Wat heerlijk om te doen. Ook super om met anderen uit te wisselen!!  Wij prijzen jullie bij iedereen die geïnteresseerd is aan”.
Riemer


Gegeven door:

Arnoud Colenbrander

Begeleider Arnoud  Colenbrander

Door een aantal tegenslagen en ervaringen die mijn leven op zijn kop zetten, startte ik in 2003 met mijn pad naar meer bewustwording en ging ik op zoek naar wie ik werkelijk ben. Al gauw kwam ik in aanraking met Tantra waardoor ik meer in mijn lijf kwam, mezelf leerde accepteren en veel meer leerde genieten van lijfelijk contact. Dankzij diverse oefeningen en de vele meditaties die ik beoefende, alleen en met een partner, kwam ik meer en meer thuis bij mezelf. Ook ontdekte ik massage als mijn nieuwe passie en gaf ik mijn loopbaan een totaal andere wending.
 
Sinds 2014 ben ik regelmatig te vinden op Helios. Eerst als cursist en assistent en vanaf 2015 ook als trainer en docent van o.a. de Tantramassage opleiding. Daarnaast geef ik ook als (co) trainer de Tibetaanse Tantramassage training, Tantramassage weekenden voor paren en losse Tantra (massage) workshopdagen en avonden.
 
In Enschede, waar ik woon, heb ik een Tantramassage praktijk in samenwerking met Mieke Vos, mijn co-trainer bij blok 2 en 3 van de Tantramassage opleiding. Dagelijkse beoefening van Zenmeditatie ondersteunt mij bij mijn werk als trainer en bevordert mijn doel om tijdens een sessie volledig present te zijn bij mijn cliënt

Voor mij is een belangrijk uitgangspunt van Tantra de liefdevolle acceptatie van al wat is. Je hoeft niet te veranderen, je bent al helemaal goed zoals je bent. Puur waarnemen zonder te oordelen brengt je al zoveel. Meditatie en massage ondersteunen je daarbij.

Om afspraken te maken voor sessies bel (06-13839306) mail arnoud@tantric-heart.nl of kijk op mijn website: www.tantric-heart.nl


Anina Storteboom

Begeleider Anina  Storteboom

Rond mijn veertigste levensjaar ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met tantra, waardoor ik het gevoel kreeg thuis te komen bij mezelf. Sindsdien heb ik op verschillende plekken workshops en trainingen gevolgd en ben ik ook geïnteresseerd geraakt in aanraking als manier van aandachtig aanwezig zijn bij de ander. Deze kunst verstond ik al op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau, maar door het aanraken en masseren van het lichaam wordt nog dieper het gevoel en bewustzijn geraakt. Werkelijke ontspanning en overgave vinden plaats wanneer het lichaam in alle respect benaderd wordt en alles wat er is er gewoon mag zijn. Oude pijn kan dan transformeren zodat het leven meer geleefd en beleefd kan worden in plaats van “overleefd”. 

Voor mijzelf betekent tantra het pad naar zelfbevrijding. Door vergroting van bewustzijn pel je steeds meer laagjes af en kom je uiteindelijk uit bij je kern, dat wat je werkelijk bent. Het loslaten van oude conditioneringen en overtuigingen over jezelf, de liefde en het leven geeft ruimte aan wat je ten diepste bent. Je verlangen vleugels geven, het mogen genieten van het leven, vanuit kracht en autonomie, dat is waar ik toe uitnodig in mijn sessies. En dat is ook de spirit die ik uitdraag in mijn aanwezigheid tijdens de activiteiten op Helios, waar ik mij heel erg welkom en thuis voel.

Naast mijn praktijk in coaching en therapie geef ik intuïtieve Tandava massages en begeleid ik mensen met belemmeringen/blokkades op het vlak van liefde en seksualiteit als intimiteitscoach. E-mail: welkom@inana.nu Mijn website is www.inana.nu
Helios Centrum Groep