headerimg

Yoni weekend


Agenda:

 vrijdag 28 september 2018 20:00 uur - zondag 30 september 2018 16:30 uur Aanmelden

Mariska Linnenbank € 315.00 (inclusief volpension)

 

Terug naar je vrouwelijke bron

Terug naar je vrouwelijke bron

Wil je een heel weekend lang jouw prachtige yoni* eren, meer van haar weten en leren? Of jouw yoni helpen met het loslaten van blokkades?
We werken in dit weekend met seksuele energie, de levensenergie die begint in ons bekken/onze bekkenbodem en die, als zij omhoog stijgt, in ons hart liefde wordt en in ons hoofd bewustzijn.
(*yoni is het Sanskriet woord voor de vagina.)

Om deze levensenergie door je lichaam te laten dansen, nodigen we je uit om 'wakker te worden in je bekken' om met meer bewustzijn in je yoni aanwezig te kunnen zijn.

Seksualiteit is voor velen van ons verbonden met heel wat moeten en niet mogen: oordelen van de maatschappij, van de anderen, van je partner, van jezelf.

Je wordt dit weekend uitgenodigd jouw seksuele energie en jouw verlangen zonder oordeel te ervaren en te onderzoeken. Met openheid voor alles wat zich aandient, klein of groot, stil of heftig.

Het werken met seksuele energie en je bekken(bodem) vraagt erom dat je uiterst en uiterst voorzichtig bent met de yoni, die bij de vrouw Yin is. Bij veel vrouwen is haar yoni in meerdere of mindere mate getraumatiseerd (alleen al door blikken en opmerkingen). Voor heling is het fijn wanneer er een intieme sfeer is waarin je met andere vrouwen kunt delen, helen, huilen, lachen, knuffelen, om stil te kunnen zijn.

(Foto: de kota voorbereid voor het yoni-weekend)

Het jade-ei

Het jade-ei

We werken met het jade ei, wat zo'n ongelofelijk geschenk voor onze yoni en onszelf is. Een kleine greep uit de vele voordelen van het werken met het jade eitje:
· Vergroten van de gezondheid van de seksuele organen
· Opwekken en vergroten van vaginale gevoeligheid en beheersen van de spiertonus
· Stevige bekkenbodem
· Wakker maken van de bekkenbodem (PC spier) en het clitoriaal systeem
· Harmoniseren van de hormonen
· Vergroten van de doorbloeding, doorstroming en sappigheid van de seksuele organen
· Stevigere borsten
· Verminderen van PMS/Menopauze symptomen
· Meester worden van je sensuele/seksuele natuur
· Innerlijke vrede
· Levendige uitstraling
· Natuurlijke schoonheid
· Toename van verjongingskrachten
· Toegang tot je innerlijke wijsheid
· Genezen en transformeren van innerlijke wonden/trauma’s
· Vrolijkheid en creativiteit
· Magnetisch aura
· Meer seksuele voldoening en plezier (met of zonder partner)

Tantra, sjamanisme, systemisch werk en Healing Tao

In deze workshop brengen we kennis en technieken vanuit verschillende stromingen samen: vanuit de tantra, het sjamanisme en systemisch werk. We werken met het gedachtegoed en gebruiken o.a. technieken uit de Healing Tao. Dit is een moderne training gestoeld op eeuwenoude Taoïstische tradities en alchemistische formules die vitaliteit, flexibiliteit en zelfgenezend vermogen vergroten en je helpen je eigen pad te kiezen.

Wat we dit weekend verder doen:

Door middel van dans, beweging, diep naar binnen keren, krachtige energetische oefeningen (chi kungs), oefeningen met andere vrouwen, sharen, aanraking, massage, ademwerk, healing, rituelen en energetisch werk creëren we een veilige, speelse, intieme bedding waar ruimte is om te helen, te verwerken, te inspireren en geïnspireerd worden, om te lachen en om gek te doen. Dit alles altijd met respect voor ieders individuele grenzen.
Als je dat wilt, kan je tijdens de massages ervoor kiezen elkaar bloot te masseren, maar er zal geen expliciete seksuele handeling met de groep of tussen individuen gedeeld worden tijdens de workshop zelf.

Op deze Tantra workshop voor vrouwen zijn alle vrouwen van harte welkom, van iedere seksuele geaardheid, hetero's, bi-seksuelen of lesbiennes.

*We maken dit weekend met elkaar een yoni feest*

Ervaringen van deelneemsters

Ik kijk met een heel blij en vervuld gevoel, een energiestromend lijf en een warm hart terug op afgelopen weekend.
Het weekend was zo veilig, zo uitnodigend... Voor mij in subtiliteit nieuwe dingen voelen en daarmee eigenlijk ook in grootsheid mezelf te voelen. Voor mij had vooral het werken met het yoni-ei en de helende meditatie van mijn yoni de meeste impact. Dat was helemaal nieuw en daarin heb ik zoveel mooie dingen mogen ervaren. Ik vind het yoni-ei werkelijk fantastisch, ben helemaal gelukkig met mijn eigen jaden ei. Vooral dat op een 'yin' manier te doen, juist weinig, alleen maar energie voelen, heeft me verrast, ontroert en diep geïnspireerd. Realiseer me dat ik in mijn zoektocht naar het verder in eigendom nemen van mijn seksualiteit soms ook in een 'yang' stuk geschoten ben. Omarm nu even volledig het yin-gedeelte. Het jaden-ei helpt me om nog meer energie te voelen in mijn yoni, mijn yoni beter te leren kennen, te verstaan wat ze fluistert... Te realiseren dat ze veel meer 'weet' en potentie heeft dan ik besefte. Ik kan veel van haar leren als ik me op haar afstem en naar haar luister.

Steeds de verbinding maken tussen hart en yoni heeft bij mij echt ook wel wat in gang gezet dit weekend. Daar is mijn partner ook blij mee:-). Ik kwam met een heel warm hart voor hem thuis en met al de opgedane energie was er ruimte voor prachtige en hele fijne rustige subtiele intimiteit tussen ons. Ergens op weer een hele nieuwe manier. Nog heerlijke dingen te ontdekken dus. Ik kijk ernaar uit...

Ook de borstmassage en de kringloop waren heel erg fijn voor mij. Mijn borsten heb ik ook de afgelopen dagen getrakteerd op een massage en de kringloop zet ik regelmatig even aan in de dag. Ik voel nog steeds de energiestroom door me heen gaan en geniet daar erg van.
Het dansen was heerlijk, het eten was heerlijk, de groep was heel fijn. En jullie begeleiding warm, liefdevol en vanuit plezier en genieten neergezet (en daarmee leven jullie ook voor wat je uitdraagt)!
Anoniem

Heeeeeerlijk weekend was het. Zou wel eeuwig door kunnen gaan.
Nogmaals dank!!
Anoniem

Voel me rustig en blij van binnen, heerlijk..........voelt als een stuk meer openheid.........
Heb me gedragen gevoeld door je energie en natuurlijk doen we dit allemaal samen, maar het wordt wel door jouwneergezet.
Dit heeft me goed gedaan! Dank je wel!
Anoniem

Nog eens bedankt voor het prachtige weekend! Het is onbeschrijflijk wat een effect het op me had: ik voel me liefdevol, vrij en licht, opgewekt. Ik straal gewoonweg. Verschillende mensen zien 'iets' aan mij :-) Het heeft me beroerd en geroerd.  
Na enige aarzeling heb ik mijzelf opgegeven voor het Yoni weekend.  Het was een overweldigende ervaring die ik elke vrouw gun. Mijn intentie was om, zoals in oude tradities gebruikelijk, deel te nemen aan een vrouwen samenzijn. Als zusters bij de bron, een delen van kennis van het vrouwenlichaam en het vrijmaken van blokkades, oude ervaringen en overtuigingen. Bovenal de totale potentie van het eigen lijf te leren kennen en te genieten. Het weekend was zorgvuldig en respectvol opgebouwd zodat iedere stap, die vooraf kwetsbaar leek, in werkelijkheid een natuurlijke en verrijkende ervaring werd.
Jolan

Niet verwacht en toch gebeurd. Na 9 jaar seksueel op slot te hebben gezeten na de bevalling van onze oudste, is de seksuele energie weer gaan stromen. Na thuiskomst direct 's avonds de uitgebreide massage uitgeprobeerd en het stroomde gewoon. Vroeger voelde ik pijn, afkeer en angst, en nu voelde ik passie en lust. Drie dagen verder en al een paar keer fijne seks gehad. Het wonderbaarlijke is dat de blokkade hart-yoni is doorbroken. Ik vind mijn man weer aantrekkelijk, ik kan voelen dat ik van hem houd. Nu dealen met de kwetsbaarheid die dat ook met zich meebrengt.
Anoniem

Ik heb intens genoten van het yoni weekend. Het was één groot cadeau voor mezelf; ik gun dit iedere vrouw! De fijne, warme en veilige sfeer die door Mariska werd gecreëerd zorgde ervoor dat er ruimte was om te ontdekken, jezelf er volledig te mogen laten zijn en alle emoties en gevoelens te mogen ervaren die zich aandienden. Ook de heldere uitleg bij de verschillende oefeningen, gepaard met een fijn gevoel voor humor en openheid maakte dat alles helder was. Door het yoni weekend ben ik weer een stapje dichterbij mijzelf gekomen en heb ik kunnen ervaren wat voor waanzinnig moois er nog allemaal te ontdekken is met het yoni ei en met de kracht van seksuele energie. Het weekend was prachtig mooi opgebouwd, met heerlijk eten en in een prachtige omgeving. Ik vind het ook heel erg fijn dat ik nu een aantal meditatie vormen heb geleerd die ik thuis zelf verder toe kan passen. Ik ga verder op ontdekkingstocht....het yoni weekend heeft het avontuur in mij geopend :)
Eva

Vooreerst wil ik je vanuit mijn hartje heel erg bedanken voor het prachtige weekend dat je me gegeven hebt. Ik heb veel inzichten mee naar huis gekregen, niet alleen over mijn vrouw-zijn, ook wat betreft mijn relatie en mijn rol daarin zijn er duidelijkheden gekomen. Dank u wel, een prachtig cadeau!
Jouw manier van lesgeven is zo warm, zo spontaan, zo ongedwongen en sereen… en dat voor thema’s die toch erg intiem en gevoelig zijn. Je gaf me een onvergetelijke ervaring die nog lang zal nazinderen…

Nogmaals dank u wel voor alles wat je me gebracht hebt. Het weekend was af, niet alleen qua inhoud, maar ook de materiële invulling was super verzorgd tot in de kleinste details. Als deelnemer kon ik heel goed voelen dat je dit met hart en ziel doet en dat het wel en wee van iedere deelnemer voor jou belangrijk is. Ik heb je ervaren als een heel fijne, warmhartige en erg professionele dame die er moeiteloos is slaagt een veilige, geborgen en sfeervolle omgeving te creëren, topklasse!  
Patricia

Gegeven door:

Mariska Linnenbank

Begeleider Mariska  Linnenbank

Ik volgde mijn eerste Tantra Training ruim 20 jaar geleden en sindsdien hou ik me intensief bezig met bewustwording in de ruimste zin van het woord. Nieuwsgierig als ik ben, heb ik vele stromingen onderzocht en bestudeerd en dit heeft geleid tot een werkwijze waarbij ik gebruik maak van helingstechnieken, lichaams-& energetisch werk, massage, non-dualiteit, polariteit, kundalini energie, systemisch en sjamanistisch werk.

In mijn loopbaan- en coachingspraktijk SpringLicht begeleid ik regelmatig vrouwen met issues rondom seksualiteit, hooggevoeligheid, loopbaan en persoonlijke issues. Tevens ben ik als free lancer werkzaam in het Human Resources vakgebied.

Inspiratie krijg ik van het werken met mensen, in-contact-zijn, nieuwe dingen leren, de natuur, dansen, yoga, chi kung, bewustzijnsontwikkeling, healing tao, kunst, lekker eten en koken, lachen, balkonieren, reizen en andere culturen. Ik ben geïnspireerd en heb getraind bij leraren zoals David Deida, Michaela Boehm, Daniel Odier, Mantak Chia, Saida Desilets, Shashi Solluna, Ma Ananda Sarita en Tao Semko. Ik ben gecertificeerd Healing Love Instructor (Universal Healing Tao/ TaoTantric Arts).Ervaringen van het vrouwenweekend: Sexfullness-Soulfullness


“ Héérlijk geslapen vannacht en kijk terug op een heerlijk weekend! Moe maar voldaan kwam ik gisteravond thuis. Een hoop gevoeld en beleefd en alles onder de hele fijne en liefdevolle begeleiding van jullie. Super bedankt voor alles!”
 

“ Bij binnenkomst was de sfeer al meteen prettig en warm, fijn om eerst even te landen met een kopje thee. Toen we de zaal inkwamen voelde het ook meteen goed en het zag er heel mooi uit.  Mooi om meteen met onze intentie neerzetten aan de slag te gaan, daardoor kon ik heel natuurlijk en makkelijk met de andere vrouwen connecten. Alle voorbereidende oefeningen vielen heel mooi samen bij het yoni ritueel, wat heel bijzonder was. Juist doordat jij zoveel veiligheid en warmte biedt en sexualiteit als iets heel normaals brengt en vol respect, kon ik me hieraan overgeven. Dat had ik niet gedacht!”
 

“ Het weekend heeft me meer gebracht dan dat ik had verwacht.”
 

“ Dit weekend heb ik een van de mooiste momenten in mijn vrouw zijn ervaren. Het was zo fijn om op zo'n respectvolle en energetische manier met sex bezig te zijn”
 

“ Wat een heerlijk zijns weekend! Jullie hebben het mogelijk gemaakt om weer helemaal in verbinding te komen met mijn vrouwenkracht. Het ritme, jullie aandacht, liefde en energie creeerden een prachtig bloembed om met deze groep samen te zijn en te helen. Met de zon als kroon. Ik ga heel erg ontspannen, vrij van pijn en opgeladen naar huis. Dank jullie wel!”
 

“ Heb een ontzettend fijn weekend gehad, veel intimiteit in een kleine, veilige vrouwengroep. Jullie begeleiding was heerlijk, super relaxed en respectvol met aandacht voor persoonlijke processen en intenties! Genoten van alles: de heerlijke maaltijden (met aandacht klaargemaakt, bedankt hoor), de fijne slaapplaats, heerlijke plek om te realxen en inspiratie op te doen in en met de natuur! Dank voor alles, ga herboren en dicht bij mezelf naar huis vol vitaliteit en energie! “


Helios Centrum Groep