headerimg

TaoTantra avond alleen voor paren


Agenda:

 donderdag 19 juli 2018 19:30 - 22:45 uur Aanmelden

Anna van Essen, Dick Nijssen € 25.00

 De prijs is per persoon.

 dinsdag 11 september 2018 19:30 - 22:30 uur Aanmelden

Anna van Essen, Dick Nijssen € 25.00

 De prijs is per persoon.

Intieme oefeningen met de eigen partner

Intieme oefeningen met de eigen partner

Wil je een grotere intimiteit met je partner ervaren? Het vuurtje van liefde en passie tussen jullie (weer) opstoken?

Dan ben jij met je (gelegenheids)partner welkom op deze avonden. Op speelse wijze gaan we, meer dan mogelijk is op de single tantra avonden, ruimte maken voor intiemere oefeningen met de eigen partner. Via duo-meditaties en oefeningen waarbij je seksuele energie bij elkaar opwekt en leert rondcirculeren, ga je diepere dimensies van liefde en gelukzaligheid ervaren. Helende en sensuele aanraakoefeningen spelen daarbij ook en rol, naar keuze soms ook met een ander paar.

TaoTantrische liefdesoefeningen

TaoTantrische liefdesoefeningen

Dick of Arnoud zal jullie begeleiden in o.a. de oefeningen die beschreven staan in de TaoTantrische Liefdesgids zoals: de Chakra golf, Tantrisch pulseren, Kundalini awakening, Hartmeditatie, Ruggengraatswijn, Microkosmische kringloop en de schoot- en handdans.

Deze avonden staan open voor hetero- en homoparen, met veel of weinig Tantra ervaring. Juist deze diversiteit past bij deze avonden, waar je op speelse en prikkelende wijze nieuwe ervaringen opdoet en het inzicht in jezelf vergroot.

De avonden worden begeleid door Dick of Arnoud samen met een assistente. Voor sommige oefeningen is het fijn om alleen gekleed te zijn in een omslagdoek. Daarom vragen we je een omslagdoek mee te nemen plus een badhanddoek.

In ons winkeltje zijn mooie kwaliteits-omslagdoeken te koop voor € 15,-.
Ook de TaoTantrische Liefdesgids is daar te koop voor deelnemers aan deze avond voor slechts € 10,-.

Aanmelden

Wanneer je je aanmeldt, zul je gevraagd worden de avond te betalen via iDeal. Vermeld in de mededelingsruimte altijd de naam van je (gelegenheids)partner.

Ervaringen

Lieve Dick en Shakti, wat een intense tantra avond voor paren gisteren in de Kota. De veilige bedding die er was, hebben bijgedragen aan een voor ons verdiepende ervaring. De meditaties waren prachtig en verbindend. De oefeningen inzichtgevend en fijn om te vertellen terwijl de ander luisterde. Zoveel ruimte voor elkaar en we voelen nog steeds de warmte en de intieme liefde. Dank, Esther en Patrick.

Goedemorgen Dick,
Het was een zeer fijne ervaring, de tantra avond voor paren gisteren. De energie voelde goed, vertrouwd en veilig. De opbouw van de avond was heel goed. Voor de pauze een meditatie en oefeningen om goed in contact te komen met je partner. Na de pauze meer lichaamsgerichte oefeningen waar overgave, vertrouwen en genieten een rol in speelde. Het voelde allemaal goed, het voelde als thuiskomen bij jezelf.  Groetjes Monique

Gegeven door:

Anna van Essen

Begeleider Anna van Essen

Als kind al merkte ik dat ik heel sensitief was maar dat wilde ik niet zijn, ik ontkende het. Waarschijnlijk daarom ging ik economie studeren en me vervolgens jaren lang in de zakelijke markt bewegen. Maar ik was alles behalve gelukkig, ik voelde me nergens op mijn plek.
 
Een aantal jaren geleden kwam ik met Reiki in aanraking: liefde en genezing. Diverse trainingen naar meer bewustwording volgden (waaronder massage) en langzaam werd me steeds duidelijker dat het plekje in mezelf zit. Hier weet ik dat alle vrijheid, geluk en liefde al aanwezig is en dat niemand anders mij die hoeft te geven. Van hieruit kan ik echt kijken naar de ander en vanuit vrijheid de ander ontmoeten. Al snel werd me duidelijk dat Tantra mijn manier van leven is en dat ik daar mijn beroep van wil maken: de weg naar overgave, naar terugkomen in je lichaam, de plek waar de rust is, vrijheid, blijdschap en vooral liefde.
 
Op Helios geeft Dick mij de mogelijkheid om als assistente/co-trainer de workshops eigen invulling te geven, veilige beding te bieden en deelnemers bij te staan/begeleiden in hun persoonlijke proces. Of dat een korte tantra avond is of een meerdaagse zoals bijvoorbeeld “Alles is liefde”, ik vind het mooi om mijn eigen ervaring te delen en mensen uit te nodigen in liefdevolle verbinding te gaan met zichzelf en anderen. De verandering is duidelijk zichtbaar. 
 
In Apeldoorn, waar ik woon, heb ik een tantra massage praktijk, tel. 06 – 578 571 83, mail: jouwplek@gmail.com.


Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Sinds 1986 heb ik in mijn workshops vele mensen mogen begeleiden in het tot stromen brengen van geblokkeerde energie. Het klinkt als een cliché, maar ik heb ontdekt dat alles begint bij het thuiskomen in een diepere liefde in jezelf. Van daaruit wordt genieten van intimiteit en seksualiteit een natuurlijk gegeven. Ik heb diverse trainingen gedaan bij o.a. Margo Anand, Mantak Chia en Daniel Odier op het gebied van Tantrische en Taoïstische seksualiteit. Van 2001-2007 heb ik op Helios Liefde, Seksualiteit & Essentie (tantra) weekenden en een tantra jaartraining gegeven. Daarna ben ik onder de noemer TaoTantra hiermee verder gegaan in een steeds verder uitdijend aanbod. Inmiddels heb ik ruim 1000 weekendworkshops en meerdaagses begeleid.

Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarbinnen je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt. De intimiteit die er zo ontstaat in en met jezelf is een belangrijke voorwaarde voor een natuurlijke intimiteit met anderen. Zo kan iedere deelnemer in mijn groepen tot bloei komen. Je leert je comfortzone te vergroten, nieuwe ervaringen op te doen, beperkende overtuigingen los te laten en diepere dimensies van genieten te ervaren.
Wat je ook verder nog aan kennis en vaardigheden in mijn workshops opdoet: het grootste geschenk waar je mee naar huis zult gaan is een diepere en meer liefdevolle verbinding met jezelf.
Helios Centrum Groep