headerimg

TaoTantra avond voor singles en paren


Agenda:

 woensdag 28 maart 2018 19:30 - 22:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Anja Gijsbers € 25.00

 Thema: Tantric Touch

 dinsdag 8 mei 2018 19:30 - 22:30 uur Aanmelden

Arnoud Colenbrander € 25.00

 Thema: De Tao van de liefde
Assistente: Mieke Vos

 woensdag 30 mei 2018 19:30 - 22:30 uur Aanmelden

Anja Gijsbers € 25.00

 Thema: Playful relaxation
met Jan-Willem Nierop

 donderdag 28 juni 2018 19:30 - 22:30 uur Aanmelden

Arnoud Colenbrander € 25.00

 Thema: Liefde en Lust
Assistente: Mieke Vos

TaoTantra avonden voor singles en/of paren

TaoTantra avonden voor singles en/of paren

Op deze tantra avonden proeven we in intieme sfeer aan thema's van Tantra. In dans, massage, partneroefeningen, meditaties, deelrondes, verwengroepjes en meer, afhankelijk van het thema en het verloop van de avond.
Je houdt je kleding gewoon aan, tenzij bij de beschrijving van het thema hieronder iets anders is vermeld.

Deze avonden zijn voor mannen en vrouwen, singles en paren, met veel of weinig Tantra ervaring. Juist deze diversiteit past bij deze avonden, waar je op speelse en prikkelende wijze nieuwe ervaringen opdoet en het inzicht in jezelf vergroot.
NB Wij geven ook tantra avonden alleen voor paren. Die vind je op een eigen pagina onder ‘Tantra avonden’.

De avonden worden begeleid door Dick Nijssen samen met een assistente.

NB Wanneer je je aanmeldt, zul je gevraagd worden de avond te betalen via iDeal.
Omdat wij het aantal mannen en vrouwen gelijk proberen te krijgen kan het zijn dat je, als je je voor een avond aanmeldt die al gauw komt, even op een wachtlijst komt. Dick beheert alle Tantra wachtlijsten zelf en stuurt je een bericht zodra er plaats is.

Wanneer je met je partner komt, meld je dan allebei apart aan maar vermeld in het mededelingenblokje ‘ik kom met mijn partner ...............................’. Wij halen jullie dan altijd samen van de wachtlijst af.

Hieronder vind je de thema’s van de avonden.

Woensdag 28 maart | Tantric Touch

Op deze avond staan aanraken en (aan)geraakt worden centraal. In ons rijke, welvarende Westen wordt op grote schaal aan 'huidhonger' geleden; een gebrek aan aandachtige liefdevolle aanraking.
Deze avond stillen we elkaars huidhonger op liefdevolle, speelse, sensuele en verrassende manieren. Met de heerlijke 'endorfinenflush' die daardoor door ons lijf gaat stromen zullen we na afloop met een 'wel-doorvoed' gevoel naar huis gaan.

Dinsdag 8 mei | De tao van de liefde

Om te kunnen liefhebben moeten we eerst onszelf leren kennen. Alleen wanneer we onzelf kunnen overgeven, ontdekken we dat we onszelf daadwerkelijk kunnen liefhebben en dat we kunnen openstaan voor de liefde van anderen. Met speelse oefeningen en meditaties vergroten we deze avond onze zelfkennis en verbinden we ons met de ander op zowel het fysieke als energetische niveau.

Woensdag 30 mei | Playful relaxation

‘Snel’ van een actieve werkmodus naar ontspannen intimiteit?
Ontdek een aantal verrassende manieren waarop je om kunt schakelen van de dagelijkse beslommeringen naar liefdevol contact.
Met een ontspannen body en mind voelt alles anders. Je bent meer in contact met jezelf en daardoor open je je makkelijker voor een ander of voor een nieuwe situatie. Je durft je te laten raken en een ander aan te raken.
Deze avond komen we eerst in beweging. Enthousiasme, actie, speelsheid en humor helpen ontladen en ontspannen. Daarna zoeken we de verstilling op. In afstemming met jezelf en de ander laat je via subtiele aanrakingen van bepaalde punten (gekleed of op een stukje huid) je zenuwstelsel ontspannen. Zo kan je gevoels- en energiestromen van expansie, warmte, liefde, zachte lust, kracht, vitaliteit e.d. waarnemen die in het normale leven vaak door stress of drukte minder op de voorgrond komen.
Wellicht ontdek je zo de sleutel tot diepe relaxatie en overgave. 


Donderdag 28 juni | Liefde en lust

Wanneer is er bij jou sprake van lust? En wanneer van liefde? Gaan ze ook samen of ervaar je ze gescheiden? Deze avond onderzoeken we de kracht van lust en en kracht van liefde met speelse en verdiepende oefeningen en meditaties. De centrale vraag is of we in staat zijn om liefde en lust ook met elkaar te verbinden.


YouTube en Audio interview

Wanneer je deze pagina helemaal naar beneden scrollt, vind je een link naar een YouTube en een Audio interview van Heino Jansen met Dick Nijssen over Tantra en TaoTantra workshops.

Ervaringen van Tantra avonden op Helios

Ervaringen van Tantra avonden op Helios

Ervaring van Tantric Healing Touch avond:
Ik heb een hele fijne en bijzondere avond mogen beleven samen met anderen die ook zijn gekomen om ware intimiteit te ontdekken en ervaren. Een mooie plek waarbij de avond harmonieus werd begeleid. Na deze avond voelde ik me veel lichter en warmer van binnen en dichter bij de mensen om mij heen en heb hier leuke contacten aan overgehouden. Nu een aantal dagen later besef ik nog meer wat er allemaal in mij is losgekomen. Een mooi begin op de juiste plek, welke ik ieder kan aanraden, ik kom zeker nog veel vaker om mijn ontdekkingsreis voort te zetten. Bedankt voor de hele mooie avond en tot de volgende keer .
Groeten, Jeroen

Ervaring van een Tantric Healing Touch avond:
‘….tijdens de behandelingen liep jij rond en legde jij je handen op mijn hoofd. Mijn denken viel helemaal stil. Ik voelde een enorme expansie. Bijzonder! Het leek wel of ik alleen nog maar als energie bestond.’ Maarten

‘Afgelopen donderdagavond heb ik bij jullie de tantra avond met het thema 'moed' gevolgd.
Ik kan niet anders zeggen dan dat dit voor mij een hele bijzondere ervaring was.
Dick maakte bij binnenkomst de grap dat deze avond veldwerk voor mijn opleiding zou zijn en dat was het.
Ik heb mooie inzichten over en voor mijzelf gekregen. Ik merkte dat ik mijn grenzen kon bewaken vanuit een innerlijke waarde en niet vanuit rigiditeit. Ik, die altijd over mijn grenzen heen liet gaan, kon nu staan voor wat ik innerlijk voelde.
Al met al een mooie avond met mooie mensen die stuk voor stuk hun eigen pad willen volgen.
Ik vind dat jullie de avond met veel respect hebben geleid.
Dank voor deze bijzondere tantra avond.’
Marlies V.

‘Hartelijk dank voor de fantastische avond gisteren. Een fijne workshop, een hele plezierige begeleiding en een fantastische groep met mensen. Ik heb genoten. Ik hoop dat er de volgende keer ook weer een plekje is.’
Ria Bezemer

‘Hallo Dick, op 17 oktober heb ik meegedaan met de workshop 'vertrouwen' van Cindy en jou. Wat geweldig! Het intens ontdekken van een paar handen, veilig voelen in grenzen, intens dansen en met de ogen dicht geleid worden. En jullie muziekkeuzes waren echt mooi (Sebastian van Cockney Rebel en die Griekse dame met haar mooie stem bijv).
Ik heb de avond als super vertrouwenwekkend ervaren, naar alle personen toe waarmee ik oefeningen heb gedaan en per saldo naar iedereen eigenlijk.’
Maarten v.d. S.

’...de Tantra avond is me gisteren zo goed bevallen dat ik me maar direct aanmeld voor de nog te komen tantra avonden dit jaar....’
Thea Brouwer

‘Hallo Dick,
Ik begeef me al jarenlang op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit maar begon tegen een plafond aan te komen. Al zoveel ontdekt, zoveel geleerd. Er was nog meer te ontdekken dat wist ik zeker, maar wat? Op het gebied van werkelijke verbinding en ook op het gebied van seksuele energie liep ik vast. Mensen waarmee ik over deze thema's sprak leken niet te begrijpen wat ik bedoelde. Legde ik het dan wel goed uit? Ja, want wat ik voelde dat was toch echt hoe het voor mij was. En toen liep ik bij jullie binnen en vond ik precies waar ik het steeds over had! Ik wist dat het er moest zijn, ik wist alleen niet waar. Eindelijk gevonden. Een gevoel van thuiskomen!
Heel erg fijn!’ 
Irma van Doorn

‘Hallo Dick,
In de loop van mijn leven ben ik er langzaam achtergekomen dat ik mijn eigenwaarde ontleende aan seks (met vrouwen). Als een vrouw met mij naar bed wilde, voelde ik (mijn ego) me waardevol. Dit veroorzaakte afhankelijkheid en in die afhankelijkheid was ik niet vrij. In deze situatie is het aangaan van een intieme exclusieve relatie een onmogelijkheid. Om mezelf hiervan te bevrijden, heb ik een paar jaar geleden besloten om het roer volledig om te gooien en mijn zelfbeeld niet langer te laten afhangen van vrouwen en seks.

Jouw tantra workshops en avonden boden mij een uitstekende manier om contact te leren maken vanuit mijn hart (en niet in de eerste plaats lust gericht vanuit mijn hoofd). In talloze prachtige oefeningen heb ik ervaren hoe het is om vanuit liefde contact te maken, waarbij intimiteit op de eerste plaats komt. Ik merk dat dit zo vervullend werkt dat de behoefte aan seks en lustbevrediging van nature verdwijnt zonder dat dit hoeft te worden onderdrukt.Inmiddels heeft dit geresulteerd in het - na 1,5 jaar - opnieuw ontmoeten van mijn grote liefde. En dit keer blijkt het wel te werken tussen ons! Erg waardevol.

Deze workshops zijn een uitkomst voor mensen met een hechtingsstoornis (bindingsangst / verlatingsangst) die willen groeien in het contact maken vanuit het hart en het bewust toelaten en ontwikkelen van echte intimiteit.’
(Man, ingenieur, 45 jaar)

Gegeven door:

Arnoud Colenbrander

Begeleider Arnoud  Colenbrander

Door een aantal tegenslagen en ervaringen die mijn leven op zijn kop zetten, startte ik in 2003 met mijn pad naar meer bewustwording en ging ik op zoek naar wie ik werkelijk ben. Al gauw kwam ik in aanraking met Tantra waardoor ik meer in mijn lijf kwam, mezelf leerde accepteren en veel meer leerde genieten van lijfelijk contact. Dankzij diverse oefeningen en de vele meditaties die ik beoefende, alleen en met een partner, kwam ik meer en meer thuis bij mezelf. Ook ontdekte ik massage als mijn nieuwe passie en gaf ik mijn loopbaan een totaal andere wending.
 
Sinds 2014 ben ik regelmatig te vinden op Helios. Eerst als cursist en assistent en vanaf 2015 ook als trainer en docent van o.a. de Tantramassage opleiding. Daarnaast geef ik ook als (co) trainer de Tibetaanse Tantramassage training, Tantramassage weekenden voor paren en losse Tantra (massage) workshopdagen en avonden.
 
In Enschede, waar ik woon, heb ik een Tantramassage praktijk in samenwerking met Mieke Vos, mijn co-trainer bij blok 2 en 3 van de Tantramassage opleiding. Dagelijkse beoefening van Zenmeditatie ondersteunt mij bij mijn werk als trainer en bevordert mijn doel om tijdens een sessie volledig present te zijn bij mijn cliënt

Voor mij is een belangrijk uitgangspunt van Tantra de liefdevolle acceptatie van al wat is. Je hoeft niet te veranderen, je bent al helemaal goed zoals je bent. Puur waarnemen zonder te oordelen brengt je al zoveel. Meditatie en massage ondersteunen je daarbij.

Om afspraken te maken voor sessies bel (06-13839306) mail arnoud@tantric-heart.nl of kijk op mijn website: www.tantric-heart.nl


Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Sinds 1986 heb ik in mijn workshops, maar ook in privé-sessies, vele mensen mogen begeleiden in het tot stromen brengen van geblokkeerde energie. Het klinkt als een cliché, maar ik heb ontdekt dat alles begint bij het thuiskomen in een diepere liefde in jezelf. Van daaruit wordt genieten van intimiteit en seksualiteit een natuurlijk gegeven. Ik heb diverse trainingen gedaan bij o.a. Margo Anand, Mantak Chia en Daniel Odier op het gebied van Tantrische en Taoïstische seksualiteit. Van 2001-2007 heb ik op Helios Liefde, Seksualiteit & Essentie (tantra) weekenden en een tantra jaartraining gegeven. Daarna ben ik onder de noemer TaoTantra hiermee verder gegaan in een steeds verder uitdijend aanbod. Inmiddels heb ik ruim 1000 weekendworkshops en meerdaagses begeleid.

Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarbinnen je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt. De intimiteit die er zo ontstaat in en met jezelf is een belangrijke voorwaarde voor een natuurlijke intimiteit met anderen. Zo kan iedere deelnemer in mijn groepen tot bloei komen. Je leert je comfortzone te vergroten, nieuwe ervaringen op te doen, beperkende overtuigingen los te laten en diepere dimensies van genieten te ervaren.
Wat je ook verder nog aan kennis en vaardigheden in mijn workshops opdoet: het grootste geschenk waar je mee naar huis zult gaan is een diepere en meer liefdevolle verbinding met jezelf.


Anja Gijsbers

Begeleider Anja  Gijsbers

De mens heeft mij altijd mateloos geboeid. Ik wilde leren en weten en delen. Ik vond antwoorden bij uiteenlopende levensfilosofieën die ik vervolgens vertaalde naar mijn werk als coach, trainer en loopbaanadviseur.

Tantra helpt mij om de energetische schatten die verborgen liggen in mijn lichaam te ontdekken. Zowel individueel als in contact met anderen pas ik de oefeningen toe, waaronder Kashmierse massages, ademtechnieken en tantrische meditaties.
Depressie en verslavingsgedrag, fysieke pijn en emotionele verkramping hebben daarmee plaats gemaakt voor helderheid, het vermogen om mezelf emotioneel te ‘dragen’, compassie en balans.

Het is fijn om mijn ervaring te delen en anderen uit te nodigen tot een ruimer bewustzijn. Een bewustzijn waarin zelfacceptatie leidt tot meer vervulling en verbinding. Fijn om dit op een plek als Helios te kunnen doen! Verder geef ik vanuit Helios individuele Tantrische sessies en massages (zie persoonlijke sessies), wanneer je in alle rust, één op één, tijd voor jezelf en je Tantrische thema’s wenst.Interview met Dick Nijssen op YouTube en audio interview

Klik hier voor een 25 minuten durend YouTube filmpje waarin Dick Nijssen over tantra vertelt.
Klik hier voor een audio interview (25 minuten) met Dick Nijssen over Tantra en de TaoTantra workshops op Helios.

 


Helios Centrum Groep