headerimg

TaoTantra avond voor singles en paren


Agenda:

 donderdag 9 augustus 2018 19:30 - 22:30 uur Aanmelden

Arnoud Colenbrander, Mieke Vos € 25.00

 Thema: Vrijheid

 donderdag 27 september 2018 19:30 - 22:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 25.00

 Thema: Loving Touch, laat je (aan)raken!

 dinsdag 6 november 2018 19:30 - 22:30 uur Aanmelden

Arnoud Colenbrander € 25.00

 Thema: De magie van aanraking

 woensdag 19 december 2018 19:30 - 22:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 25.00

 Thema: Intimiteit

TaoTantra avonden voor singles en/of paren

TaoTantra avonden voor singles en/of paren

Op deze tantra avonden proeven we in intieme sfeer aan thema's van Tantra. In dans, massage, partneroefeningen, meditaties, deelrondes, verwengroepjes en meer, afhankelijk van het thema en het verloop van de avond.
Je houdt je kleding gewoon aan, tenzij bij de beschrijving van het thema hieronder iets anders is vermeld.

Deze avonden zijn voor mannen en vrouwen, singles en paren, met veel of weinig Tantra ervaring. Juist deze diversiteit past bij deze avonden, waar je op speelse en prikkelende wijze nieuwe ervaringen opdoet en het inzicht in jezelf vergroot.
NB Wij geven ook tantra avonden alleen voor paren. Die vind je op een eigen pagina onder ‘Tantra avonden’.

De avonden worden begeleid door Dick Nijssen samen met een assistente.

NB Wanneer je je aanmeldt, zul je gevraagd worden de avond te betalen via iDeal.
Omdat wij het aantal mannen en vrouwen gelijk proberen te krijgen kan het zijn dat je, als je je voor een avond aanmeldt die al gauw komt, even op een wachtlijst komt. Dick beheert alle Tantra wachtlijsten zelf en stuurt je een bericht zodra er plaats is.

Wanneer je met je partner komt, meld je dan allebei apart aan maar vermeld in het mededelingenblokje ‘ik kom met mijn partner ...............................’. Wij halen jullie dan altijd samen van de wachtlijst af.

Hieronder vind je de thema’s van de avonden.

Donderdag 9 augustus | Vrijheid

Het beoefenen van Tantra kan je meer vrijer doen voelen. Maar wat is die vrijheid dan? En hoe verhoudt zich dat tot de mensen om je heen. Tijdens deze avond verkennen we onze vrijheid in relatie tot de ander: vrijheid in verbondenheid. Ook onderzoeken we welke conditioneringen ons minder vrij maken.

Donderdag 27 september | Loving Touch, laat je (aan)-raken!

Op deze avond mag je ontdekken wat hart-verbonden aanraking met je doet. Speelse, sensuele en koesterende aanraakvormen brengen je energie in beweging. Onvoorwaardelijk contact nodigt je uit je te openen voor jezelf en de ander.

Dinsdag 6 november | De magie van aanraking

We beginnen de avond met dans, bewegingsoefeningen en een meditatie om daarna in alle rust de subtiele magie van verwachtingloos aanraken te ervaren. Bewegingen die van binnenuit ontstaan; zonder agenda, speels, vanuit het moment. Laat je verrassen van wat er van daaruit kan ontstaan. Dit is een avond van uitreiken, van aanraken en (aan)geraakt worden.

Woensdag 19 december | Intimiteit

Hoe intiem kan en wil je zijn, met alles in jezelf jezelf en met de mensen om je heen? Deze avond nodigt je uit om te voelen wat er gebeurt als je de ander heel dichtbij laat komen.

YouTube en Audio interview

Wanneer je deze pagina helemaal naar beneden scrollt, vind je een link naar een YouTube en een Audio interview van Heino Jansen met Dick Nijssen over Tantra en TaoTantra workshops.

Ervaringen van Tantra avonden op Helios

Ervaringen van Tantra avonden op Helios

Ervaring van Tantric Healing Touch avond:
Ik heb een hele fijne en bijzondere avond mogen beleven samen met anderen die ook zijn gekomen om ware intimiteit te ontdekken en ervaren. Een mooie plek waarbij de avond harmonieus werd begeleid. Na deze avond voelde ik me veel lichter en warmer van binnen en dichter bij de mensen om mij heen en heb hier leuke contacten aan overgehouden. Nu een aantal dagen later besef ik nog meer wat er allemaal in mij is losgekomen. Een mooi begin op de juiste plek, welke ik ieder kan aanraden, ik kom zeker nog veel vaker om mijn ontdekkingsreis voort te zetten. Bedankt voor de hele mooie avond en tot de volgende keer .
Groeten, Jeroen

Ervaring van een Tantric Healing Touch avond:
‘….tijdens de behandelingen liep jij rond en legde jij je handen op mijn hoofd. Mijn denken viel helemaal stil. Ik voelde een enorme expansie. Bijzonder! Het leek wel of ik alleen nog maar als energie bestond.’ Maarten

‘Afgelopen donderdagavond heb ik bij jullie de tantra avond met het thema 'moed' gevolgd.
Ik kan niet anders zeggen dan dat dit voor mij een hele bijzondere ervaring was.
Dick maakte bij binnenkomst de grap dat deze avond veldwerk voor mijn opleiding zou zijn en dat was het.
Ik heb mooie inzichten over en voor mijzelf gekregen. Ik merkte dat ik mijn grenzen kon bewaken vanuit een innerlijke waarde en niet vanuit rigiditeit. Ik, die altijd over mijn grenzen heen liet gaan, kon nu staan voor wat ik innerlijk voelde.
Al met al een mooie avond met mooie mensen die stuk voor stuk hun eigen pad willen volgen.
Ik vind dat jullie de avond met veel respect hebben geleid.
Dank voor deze bijzondere tantra avond.’
Marlies V.

‘Hartelijk dank voor de fantastische avond gisteren. Een fijne workshop, een hele plezierige begeleiding en een fantastische groep met mensen. Ik heb genoten. Ik hoop dat er de volgende keer ook weer een plekje is.’
Ria Bezemer

‘Hallo Dick, op 17 oktober heb ik meegedaan met de workshop 'vertrouwen' van Cindy en jou. Wat geweldig! Het intens ontdekken van een paar handen, veilig voelen in grenzen, intens dansen en met de ogen dicht geleid worden. En jullie muziekkeuzes waren echt mooi (Sebastian van Cockney Rebel en die Griekse dame met haar mooie stem bijv).
Ik heb de avond als super vertrouwenwekkend ervaren, naar alle personen toe waarmee ik oefeningen heb gedaan en per saldo naar iedereen eigenlijk.’
Maarten v.d. S.

’...de Tantra avond is me gisteren zo goed bevallen dat ik me maar direct aanmeld voor de nog te komen tantra avonden dit jaar....’
Thea Brouwer

‘Hallo Dick,
Ik begeef me al jarenlang op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit maar begon tegen een plafond aan te komen. Al zoveel ontdekt, zoveel geleerd. Er was nog meer te ontdekken dat wist ik zeker, maar wat? Op het gebied van werkelijke verbinding en ook op het gebied van seksuele energie liep ik vast. Mensen waarmee ik over deze thema's sprak leken niet te begrijpen wat ik bedoelde. Legde ik het dan wel goed uit? Ja, want wat ik voelde dat was toch echt hoe het voor mij was. En toen liep ik bij jullie binnen en vond ik precies waar ik het steeds over had! Ik wist dat het er moest zijn, ik wist alleen niet waar. Eindelijk gevonden. Een gevoel van thuiskomen!
Heel erg fijn!’ 
Irma van Doorn

‘Hallo Dick,
In de loop van mijn leven ben ik er langzaam achtergekomen dat ik mijn eigenwaarde ontleende aan seks (met vrouwen). Als een vrouw met mij naar bed wilde, voelde ik (mijn ego) me waardevol. Dit veroorzaakte afhankelijkheid en in die afhankelijkheid was ik niet vrij. In deze situatie is het aangaan van een intieme exclusieve relatie een onmogelijkheid. Om mezelf hiervan te bevrijden, heb ik een paar jaar geleden besloten om het roer volledig om te gooien en mijn zelfbeeld niet langer te laten afhangen van vrouwen en seks.

Jouw tantra workshops en avonden boden mij een uitstekende manier om contact te leren maken vanuit mijn hart (en niet in de eerste plaats lust gericht vanuit mijn hoofd). In talloze prachtige oefeningen heb ik ervaren hoe het is om vanuit liefde contact te maken, waarbij intimiteit op de eerste plaats komt. Ik merk dat dit zo vervullend werkt dat de behoefte aan seks en lustbevrediging van nature verdwijnt zonder dat dit hoeft te worden onderdrukt.Inmiddels heeft dit geresulteerd in het - na 1,5 jaar - opnieuw ontmoeten van mijn grote liefde. En dit keer blijkt het wel te werken tussen ons! Erg waardevol.

Deze workshops zijn een uitkomst voor mensen met een hechtingsstoornis (bindingsangst / verlatingsangst) die willen groeien in het contact maken vanuit het hart en het bewust toelaten en ontwikkelen van echte intimiteit.’
(Man, ingenieur, 45 jaar)

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Sinds 1986 heb ik in mijn workshops vele mensen mogen begeleiden in het tot stromen brengen van geblokkeerde energie. Het klinkt als een cliché, maar ik heb ontdekt dat alles begint bij het thuiskomen in een diepere liefde in jezelf. Van daaruit wordt genieten van intimiteit en seksualiteit een natuurlijk gegeven. Ik heb diverse trainingen gedaan bij o.a. Margo Anand, Mantak Chia en Daniel Odier op het gebied van Tantrische en Taoïstische seksualiteit. Van 2001-2007 heb ik op Helios Liefde, Seksualiteit & Essentie (tantra) weekenden en een tantra jaartraining gegeven. Daarna ben ik onder de noemer TaoTantra hiermee verder gegaan in een steeds verder uitdijend aanbod. Inmiddels heb ik ruim 1000 weekendworkshops en meerdaagses begeleid.

Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarbinnen je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt. De intimiteit die er zo ontstaat in en met jezelf is een belangrijke voorwaarde voor een natuurlijke intimiteit met anderen. Zo kan iedere deelnemer in mijn groepen tot bloei komen. Je leert je comfortzone te vergroten, nieuwe ervaringen op te doen, beperkende overtuigingen los te laten en diepere dimensies van genieten te ervaren.
Wat je ook verder nog aan kennis en vaardigheden in mijn workshops opdoet: het grootste geschenk waar je mee naar huis zult gaan is een diepere en meer liefdevolle verbinding met jezelf.


Arnoud Colenbrander

Begeleider Arnoud  Colenbrander

Door een aantal tegenslagen en ervaringen die mijn leven op zijn kop zetten, startte ik in 2003 met mijn pad naar meer bewustwording en ging ik op zoek naar wie ik werkelijk ben. Al gauw kwam ik in aanraking met Tantra waardoor ik meer in mijn lijf kwam, mezelf leerde accepteren en veel meer leerde genieten van lijfelijk contact. Dankzij diverse oefeningen en de vele meditaties die ik beoefende, alleen en met een partner, kwam ik meer en meer thuis bij mezelf. Ook ontdekte ik massage als mijn nieuwe passie en gaf ik mijn loopbaan een totaal andere wending.
 
Sinds 2014 ben ik regelmatig te vinden op Helios. Eerst als cursist en assistent en vanaf 2015 ook als trainer en docent van o.a. de Tantramassage opleiding. Daarnaast geef ik ook als (co) trainer de Tibetaanse Tantramassage training, Tantramassage weekenden voor paren en losse Tantra (massage) workshopdagen en avonden.
 
In Enschede, waar ik woon, heb ik een Tantramassage praktijk in samenwerking met Mieke Vos, mijn co-trainer bij blok 2 en 3 van de Tantramassage opleiding. Dagelijkse beoefening van Zenmeditatie ondersteunt mij bij mijn werk als trainer en bevordert mijn doel om tijdens een sessie volledig present te zijn bij mijn cliënt

Voor mij is een belangrijk uitgangspunt van Tantra de liefdevolle acceptatie van al wat is. Je hoeft niet te veranderen, je bent al helemaal goed zoals je bent. Puur waarnemen zonder te oordelen brengt je al zoveel. Meditatie en massage ondersteunen je daarbij.

Om afspraken te maken voor sessies bel (06-13839306) mail arnoud@tantric-heart.nl of kijk op mijn website: www.tantric-heart.nl


Mieke Vos

Begeleider Mieke  Vos

Sinds eind vorige eeuw ben ik geïnteresseerd in, en beoefen ik qigong. Voor mij bracht het een stuk rust voor mijn altijd drukke en gestreste geest. Qigong heeft mijn interesse in lichaamsgerichte therapieën en ademhalingstechnieken ook erg gestimuleerd.  Zo ben ik in aanraking gekomen met o.a. Rebirthing, een vorm van transformerend ademwerk. Verder ben ik begin deze eeuw begonnen met mijn interesse in massage te ontwikkelen met verschillende cursussen en opleidingen. Mijn eerste insteek was mijn eigen behoefte aan aanraking en verbinding te bevredigen en te geven aan anderen. In mijn opleiding was het uitgangspunt altijd een holistische benadering. Een benadering die alle fysieke, mentale, spirituele kanten van mensen bekijkt en daarmee ‘in gesprek gaat’. Ook is meditatie een vast onderdeel van mijn leven geworden. Door enkele tantrische ervaringen die mij spontaan overkwamen ben ik me meer in tantra gaan verdiepen. Dit bracht me uiteindelijk bij Helios waar ik diverse tantra (massage-) avonden en weekenden heb mee mogen maken en waar ik uiteindelijk ook alle disciplines in de Tantra Massage Opleiding heb afgerond. Inmiddels ben ik zelf verbonden aan de TMO in blok 2 en 3 waarin o.a. de TaoTantra massage wordt behandeld. Deze weekenden geef ik samen met Arnoud Colenbrander waarmee ik ook in Enschede nauw samenwerk.

Tantra is voor mij het pad volgen naar thuiskomen bij jezelf, fysiek, spiritueel en mentaal. Er mogen zijn zoals je bent, het moment er te mogen laten zijn in liefde en overgave. Een levensinstelling waar ik nog veel in te groeien heb en voor mij nog steeds een werkwoord. Het pad is kronkelig en ik geraak er ook regelmatig vanaf.  Door hier met zachtheid en liefde te leren omgaan raak ik steeds meer in balans.  Ik ben dan ook dankbaar dat ik gelijkgestemde mensen om me heen heb om me daarin te steunen en ik vind het fijn om mijn steentje te mogen bijdragen door mijn werkzaamheden bij Helios.

Voor meer informatie over mijn sessies bezoek je www.trinitytantra.nl. Of bel 06-22100356 of mail naar info@trinitytantra.nl. Voel je ook welkom om een sessie te ondergaan om kennis te maken met deze mooie stromende en liefdevolle massage.Interview met Dick Nijssen op YouTube en audio interview

Klik hier voor een 25 minuten durend YouTube filmpje waarin Dick Nijssen over tantra vertelt.
Klik hier voor een audio interview (25 minuten) met Dick Nijssen over Tantra en de TaoTantra workshops op Helios.

 


Helios Centrum Groep