headerimg

Body of Bliss | TaoTantra Massage Opleiding 3-daagse (blok 1)


Agenda:

 donderdag 4 oktober 2018 20:00 uur - zondag 7 oktober 2018 16:30 uur Inschrijven

Dick Nijssen, Mieke Vos € 455.00 (inclusief lesmap en volpension)

 

 donderdag 13 december 2018 20:00 uur - zondag 16 december 2018 16:30 uur Inschrijven

Dick Nijssen, Mieke Vos € 455.00 (inclusief lesmap en volpension)

 

Hartsverbonden tantra massage

In deze hartsverbonden tantra massage 3-daagse ga je een intieme verbinding met jezelf aan. Van daaruit ontvouwt zich een natuurlijke intimiteit met anderen: een letterlijk uitreiken naar de ander via de mooiste Tantra massage vormen die wij kennen. Massages die je niet alleen uitnodigen om te leren genieten van je eigen lijf, maar die je ook dieper thuisbrengen in de liefde die je in wezen bent.

Deze 3-daagse is het eerste blok van de Helios TaoTantra Massage Opleiding. Na dit blok kun je besluiten of je al dan niet blok 2 en 3 doet.

Centraal staat de beoefening van de Tandava Tantra. Deze Tantra stroming omvat niet alleen het geven van massages, maar helpt je ook te ontspannen in wat ze in het Oosten ook wel je Buddha-natuur noemen: de onbegrensde ruimte en stilte rondom en achter de gedachtes.
Via geleide meditaties en meditatieve bewegingsvormen verlevendigen we met elkaar deze ‘Zijnsdimensie’ in onszelf.

Body of Bliss Tantra Massage

Body of Bliss Tantra Massage

De eerste tantra massage die je stapsgewijs leert is de Tandava oftewel Kashmiersche Tantra Massage. Spelenderwijs ga je de diepte en schoonheid van deze massage verkennen en ervaren. Je leert de 28 aandachtspunten van deze massage. Tijdens de Tandava wordt het lichaam in verschillende houdingen gemasseerd, soms heel zacht en subtiel, soms dynamisch. Dit is een massage die uitnodigt tot overgave, waarbij zinnelijk genieten wordt afgewisseld met tedere en liefdevolle koestering.  

Daarna leer je de Body of Bliss Massage. Je oefent in twee- of drietallen in het geven en ontvangen van deze helende, subtiele massagevorm.
Een belangrijke component van deze massage is de overdracht van helende energie tijdens de massage. Je leert via bepaalde qigong oefeningen je eigen energie systeem te versterken en energie door te geven via je de handen en andere delen van het lichaam.

Ook gaan we in op de praktische kanten van het hebben van een tantra massage praktijk en delen we onze ervaringen hierin. 

Kwaliteit van het aanraken

Tijdens de tantra massages op Helios ligt de nadruk vooral op de kwaliteit van het aanraken: uitnodigend, teder, speels, soms stevig maar altijd liefdevol. Deze massages zijn helend voor trauma’s op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Maar ook de gebruikelijke remmingen en fixaties op seksueel gebied waar veel mensen mee behept zijn, kunnen via deze massages oplossen.

Hoewel het prettig kan zijn om seksuele opwinding te ervaren tijdens tantra massages, is dit niet het doel ervan en zonde als dat je focuspunt is. Als je je overgeeft aan de open, stille, heldere ruimte van je ware Zelf, voorbij de conditioneringen van je mind, je zintuigen weerstandsloos open, zonder ergens naartoe te werken, dan ga je over naar een ander niveau van geluksbeleving: de subtiele seks van je ‘Body of Bliss’. Je wordt extatisch in je hele lichaam en ervaart een liefde die in steeds grotere golven opwelt vanuit het Onbenoembare in jezelf.

Seks wordt dan een liefdesaffaire met de hele schepping. Kopje onder in een zee van liefde, tot jij erin verdrinkt en het de Liefde is die overblijft.

Studiebelasting

Als je de gehele TaoTantra Massage Opleiding volgt, moet je ervan uitgaan dat je ca. 2 uur per week oefent met de geleerde massagetechnieken.

Voorwaarde tot deelname

Voorwaarde tot deelname is dat je al enige ervaring hebt in het ontvangen of uitwisselen van tantra massages. Wanneer je op de knop ‘inschrijven’ boven aan deze pagina klikt komt je aanmelding bij Dick Nijssen terecht. Hij stuurt je vervolgens inschrijfformulieren toe.

Tantra massage-ervaring kun je ook opdoen door een persoonlijke afspraak te maken met Arnoud, Anja, Anna of Mieke, die als begeleiders of assistenten verbonden zijn aan Helios.

Heb je een verlangen om deze tantra massages te leren maar voelt het (nog) te kwetsbaar of onveilig om dat in een groepssetting te doen? Dan kun je ook op individuele basis bij ons terecht. Mail in dat geval naar info@helioscentrum.nl

Basisdiploma

Met het met goed gevolg doorlopen hebben van alle drie de blokken en na inlevering van 10 behandelverslagen en na het bijgewoond hebben van de ‘Tantra en Integriteit’ scholingsdag kun je op een terugkomdag het basisdiploma van de Helios Tantra Massage Opleiding in ontvangst nemen.

Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs

Helios is als onderwijsinstelling ingeschreven in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO), een register ingesteld door de overheid, en is op grond daarvan vrijgesteld van BTW.
Deze opleiding heeft ook de wettelijk verplichte klachtenprocedure. Je vindt de link naar deze procedure onderaan deze pagina.

Interview met Dick Nijssen op YouTube

Als je helemaal naar onder aan deze pagina scrollt, dan vind je een link naar een video interview met Dick Nijssen over Tantra en de TaoTantra workshops op Helios (25 minuten).

Ervaringen van deelnemers

‘Hallo Dick, ik wil jou en Mieke nogmaals bedanken voor een hele mooie retreat.
Met jouw lichte en speelse 'stijl' toon je de grote kracht van bescheidenheid. Heel inspirerend!’
Frans D.

‘Wat een avontuur, wat een ontmoetingen.
Natuurlijk heb ik het afgelopen weekend, in de eerste module van de tantramassage-opleiding, veel geleerd over massage. En ook over de aanwezigheid, de energie en de intimiteit en gevoeligheid die daarbij horen. Ik heb leerzame, maar ook ontroerend mooie massage-uitwisselingen mogen beleven met prachtige, inspirerende massagepartners, soms in heel verrassende oefenstructuren.
Maar vooral heb ik me drie dagen lang verbonden gevoeld met een groep fijne en warme mensen, waarin ik (ongebruikelijk) veel van mezelf durfde te laten zien. Ik neem heel veel moois mee naar huis: bevestiging, erkenning, fijne herinneringen en nieuwe moed. Veel meer dan alleen een massagecursus was dit voor mij vooral een geweldige retraite.
Wat een avontuur, wat een ontmoetingen. Ik leef.’
Ron

‘De Body of Bliss was mooi! Er heerste een veilige sfeer, de begeleiding was liefdevol en warm. Ik zelf heb de massages zeker ervaren als helend voor mezelf en de relatie met mijn partner. En zeker voor de verdieping van onze relatie. Jullie waren een fijn team met aandacht en liefde voor de groep. Dank jullie wel!’
Lieve groet van Fred en Irma

‘Beste Dick, nogmaals dank dat ik er mocht zijn met wie ik ben, mijn vreugde, angsten, energieën, mijn verdriet. Dat ik mocht stuntelen en leren in o.a. het geven van een massage, ook dat ik kon stralen en kon geven en ontvangen.
Ik heb mijn angst voor 'mannen willen alleen seks' een stuk kunnen helen. Het litteken is zachter geworden, het programma ben ik aan herprogrammeren. Ik ben weer zachter voor mezelf geworden. Dank je dat ik in alle rust mocht leren om ruimte voor mezelf in te nemen. Om te ervaren dat ik oké ben met alle kwaliteiten, beperkingen en uitdagingen die ik op dit moment heb. Graag wil ik me opgeven voor blok 2 en 3 van de opleiding tantra massage.’ 
Susanne

‘Ik heb een heerlijke driedaagse gehad met de body of bliss massage. Goede begeleiding, mooie oefeningen, fijne mensen en heerlijk eten.
Ik ben heel blij dat ik eraan heb deelgenomen. Is ook een inspirerend weekend geweest door jullie aanbod maar ook door de contacten met de andere deelnemers.’
Warme groet, Ad

‘Vandaag voelde het alsof ik van die Airmax gympen aanhad. En die glimlach op mijn gezicht, vibrerend letterlijk ook van binnen, extase. Maar even terug naar het weekend.  Het was......, het was......, was het echt? Met mijn ogen dicht ben ik zo weer terug in dat gevoel. Liefde, genot, respect, veiligheid, genot had ik dat al gezegd? Ha ja! Vrolijkheid ook, vrijheid, er totaal mogen zijn als sensuele vrouw.
Veel geleerd, ervaren, gezien en gehoord. Innige dank aan een ieder die ik gesproken heb. Onbewust hebben jullie me geleid dit weekend. Geleid om thuis te komen in mijn weten dat ik een Tantrische lichaamswerker ben.’
Sabrina

‘Meestal laveer ik tussen de uitersten van de stille, woordloze taal van de ziel en de over het paard getilde lawaaitaal.
Ik heb nu niet zo veel woorden. Wel wil ik zeggen dat de vierdaagse met jullie bijzonder was en ik me heel blij voel.’

‘Beste Dick,
Voor mij was het een weekend met een aaneenschakeling van hele spannende gebeurtenissen en oefeningen. Het was super spannend maar het heeft mij nu al veel opgeleverd. De sfeer was gelukkig ook super goed in de groep. Mooi om te zien hoe je in een korte tijd als groep naar elkaar toe groeit. Ik heb onvoorwaardelijke liefde ervaren en dat was fantastisch. Het heeft drie dagen geduurd voordat ik weer een beetje met beide benen op de grond stond. Ik kijk terug op een unieke ervaring en had het voor geen goud willen missen'.
Sophie

Ik voel me zo ongelofelijk gevoed en vervuld tot diep in mijn kern, zo dankbaar voor alles wat er gebeurde en waar ik bij mocht zijn. Ook dankbaar voor de ontroerend mooie ontmoetingen en “(aan)raking” die ik zelf had maar ook mocht zien en voelen gebeuren bij anderen … heerlijk. Hiervoor ben ik op deze planeet…. in dit leven.
Rik

Dag lieve Dick, het was een mooi Body of Bliss weekend afgelopen weekend. Spannend, boeiend en confronterend (deelrondes), en ook heel dichtbij en fijn. Je bent een warm mens. Hartelijk, integer, helder, en eenvoudig vooral. En je houdt van grapjes tussendoor! Je muziekkeuze vond ik heerlijk! Echte muziek draai je. En ook franstalig!!
Ik hoop nog een keer een workshop bij jou te volgen…Ella

P.S. met ‘eenvoudig’ bedoel ik iets heel moois te zeggen Dick. Dat jij bereid bent, en ook in staat, om je ‘nederig’ en open op te stellen. Zo heb ik jou ervaren het afgelopen weekend. Dat je geen defensie optrekt, dat je geen opgeblazen ego hebt, of jezelf vooringenomen opstelt.
Dank je wel daarvoor. Het is zo prachtig. Het is een geschenk.

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Sinds 1986 heb ik in mijn workshops vele mensen mogen begeleiden in het tot stromen brengen van geblokkeerde energie. Het klinkt als een cliché, maar ik heb ontdekt dat alles begint bij het thuiskomen in een diepere liefde in jezelf. Van daaruit wordt genieten van intimiteit en seksualiteit een natuurlijk gegeven. Ik heb diverse trainingen gedaan bij o.a. Margo Anand, Mantak Chia en Daniel Odier op het gebied van Tantrische en Taoïstische seksualiteit. Van 2001-2007 heb ik op Helios Liefde, Seksualiteit & Essentie (tantra) weekenden en een tantra jaartraining gegeven. Daarna ben ik onder de noemer TaoTantra hiermee verder gegaan in een steeds verder uitdijend aanbod. Inmiddels heb ik ruim 1000 weekendworkshops en meerdaagses begeleid.

Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarbinnen je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt. De intimiteit die er zo ontstaat in en met jezelf is een belangrijke voorwaarde voor een natuurlijke intimiteit met anderen. Zo kan iedere deelnemer in mijn groepen tot bloei komen. Je leert je comfortzone te vergroten, nieuwe ervaringen op te doen, beperkende overtuigingen los te laten en diepere dimensies van genieten te ervaren.
Wat je ook verder nog aan kennis en vaardigheden in mijn workshops opdoet: het grootste geschenk waar je mee naar huis zult gaan is een diepere en meer liefdevolle verbinding met jezelf.


Mieke Vos

Begeleider Mieke  Vos

Sinds eind vorige eeuw ben ik geïnteresseerd in, en beoefen ik qigong. Voor mij bracht het een stuk rust voor mijn altijd drukke en gestreste geest. Qigong heeft mijn interesse in lichaamsgerichte therapieën en ademhalingstechnieken ook erg gestimuleerd.  Zo ben ik in aanraking gekomen met o.a. Rebirthing, een vorm van transformerend ademwerk. Verder ben ik begin deze eeuw begonnen met mijn interesse in massage te ontwikkelen met verschillende cursussen en opleidingen. Mijn eerste insteek was mijn eigen behoefte aan aanraking en verbinding te bevredigen en te geven aan anderen. In mijn opleiding was het uitgangspunt altijd een holistische benadering. Een benadering die alle fysieke, mentale, spirituele kanten van mensen bekijkt en daarmee ‘in gesprek gaat’. Ook is meditatie een vast onderdeel van mijn leven geworden. Door enkele tantrische ervaringen die mij spontaan overkwamen ben ik me meer in tantra gaan verdiepen. Dit bracht me uiteindelijk bij Helios waar ik diverse tantra (massage-) avonden en weekenden heb mee mogen maken en waar ik uiteindelijk ook alle disciplines in de Tantra Massage Opleiding heb afgerond. Inmiddels ben ik zelf verbonden aan de TMO in blok 2 en 3 waarin o.a. de TaoTantra massage wordt behandeld. Deze weekenden geef ik samen met Arnoud Colenbrander waarmee ik ook in Enschede nauw samenwerk.

Tantra is voor mij het pad volgen naar thuiskomen bij jezelf, fysiek, spiritueel en mentaal. Er mogen zijn zoals je bent, het moment er te mogen laten zijn in liefde en overgave. Een levensinstelling waar ik nog veel in te groeien heb en voor mij nog steeds een werkwoord. Het pad is kronkelig en ik geraak er ook regelmatig vanaf.  Door hier met zachtheid en liefde te leren omgaan raak ik steeds meer in balans.  Ik ben dan ook dankbaar dat ik gelijkgestemde mensen om me heen heb om me daarin te steunen en ik vind het fijn om mijn steentje te mogen bijdragen door mijn werkzaamheden bij Helios.

Voor meer informatie over mijn sessies bezoek je www.trinitytantra.nl. Of bel 06-22100356 of mail naar info@trinitytantra.nl. Voel je ook welkom om een sessie te ondergaan om kennis te maken met deze mooie stromende en liefdevolle massage.Interview met Dick Nijssen op YouTube en audio interview

Klik hier voor een 25 minuten durend YouTube filmpje waarin Dick Nijssen over tantra vertelt.
Klik hier voor een audio interview (25 minuten) met Dick Nijssen over Tantra en de TaoTantra workshops op Helios.


Helios Centrum Groep