headerimg

TaoTantra Massage Opleiding blok 2 en 3


Agenda:

 donderdag 2 mei 2019 20:00 uur - zondag 23 juni 2019 16:30 uur Inschrijven

Arnoud Colenbrander, Mieke Vos, Marieke van Duijn € 850.00 (inclusief lesmap en volpension)

 Blok 2 is van 2-5 mei 2019, blok 3 van 20-23 juni 2019. Ieder blok begint op donderdagavond om 20:00 uur en eindigt op de zondagmiddag om 16:30 uur. Door in dit vak op 'Inschrijven' te klikken geef je je op voor blok 2 en 3 samen. Je kunt je hier alleen op inschrijven wanneer je blok 1 reeds hebt gevolgd.

Het pad van Tantra

Het pad van Tantra

Het pad van Tantra is voor die mensen die niet langer houvast zoeken in de normen en waarden die ze van buitenaf opgelegd hebben gekregen. Het is een pad voor mensen die op zoek zijn naar innerlijke vrijheid. Een vrijheid die we paradoxaal genoeg pas ervaren als we ons liefdevol verbonden weten met onszelf en de wereld om ons heen. De letterlijke betekenis van Tantra luidt dan ook niet voor niets ‘allesomvattende verwevenheid’.
De tantra massage is een krachtig hulpmiddel om die verwevenheid te ervaren en de ultieme extatische vrijheid te proeven die daarin verborgen ligt.

In deze training, die een vervolg is op de Body of Bliss 3-daagse (blok 1), leer je verschillende vormen van Tantrische massage. Ze hebben allemaal gemeen met elkaar dat het hele lichaam wordt gemasseerd. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van diverse tantra massagetechnieken waarbij waarbij het lichaam in verschillende posities wordt gemasseerd.

Tijdens de tantra massage ligt de nadruk vooral op de kwaliteit van het aanraken: uitnodigend, teder, speels, soms stevig maar altijd liefdevol. Essentieel is dat diegene die gemasseerd wordt het gevoel krijgt helemaal welkom te zijn. Deze massages zijn helend voor trauma’s op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Maar ook de remmingen en fixaties op seksueel gebied waar veel mensen mee behept zijn, kunnen via deze massages oplossen.

Een belangrijke component van de Tantra massage is het energetische aspect en dan met name de overdracht van helende energie tijdens de massage. In de Helios Tantra Massage Opleiding is daar veel aandacht voor. Je leert via dagelijkse qigong beoefening je eigen energie systeem te versterken. Via Fa Chi en Quantum Touch leer je bewust energie door te geven via je je handen en andere delen van het lichaam.

Inhoud van het Tantra massage training programma:

Inhoud van het Tantra massage training programma:

Vanuit de Shivaïtische Kashmier Tantra traditie leert Dick Nijssen je in blok 1 de Tandava meditatie. Die begint als een stille zitmeditatie maar mondt uit in een intuïtieve T’ai Chi-achtige bewegingsvorm. Vanuit deze verhoogde staat van aandachtige aanwezigheid ga je het contact met de ander aan via de twee Tantra massagevormen die je deze 3-daagse leert.

Tijdens de Tandava massage wordt het lichaam in verschillende houdingen gemasseerd, soms heel zacht en subtiel, soms dynamisch. Dit is een massage die uitnodigt tot overgave, waarbij zintuigelijk genieten wordt afgewisseld met tedere en liefdevolle koestering. De Tandava zal met name in de eerste driedaagse uitgebreid aan bod komen. Daarnaast leer je de Body of Bliss waarin de nadruk meer ligt op energie-overdracht.

Blok 1 is een los te volgend onderdeel van de opleiding. Na gebleken geschiktheid kun je, na toestemming van het TMO-team, doorstromen naar blok 2 en 3. Kijk voor meer info ook onder ‘Body of Bliss’ driedaagse.

In blok 2 leer je de Taoïstische massage. Deze massage bestaat uit verschillende onderdelen. We beginnen deze massage door het lichaam vanuit verschillende houdingen te strekken en in strekking te houden. We stimuleren daarmee de meridianen waardoor de energie beter kan doorstromen. Daarna gaan we gericht de ruggengraat losmaken en ‘uitlijnen’. We combineren daarbij een tussenwervel massage met de ‘vlindermassage’. Aan de voorkant van het lichaam leer je ‘de poorten van de navel’ openen om de organen te stimuleren en de meridianen te openen. Begeleiders hierbij zijn Arnoud en Mieke. Massages worden afgewisseld met deelrondes en verdiepende processen.

Na afloop van dit blok kun je massage vaardigheden verder vergroten door het oefenen van de massages met mensen van binnen en buiten de opleidingsgroep. Een van de voorwaarden voor het ontvangen van het diploma ‘Basisopleiding Tantra Masseur’ is dat je daar 10 verslagen van inlevert.

Tijdens blok 3 vindt een verdere verdieping van de Taoïstische massage plaats waarbij je een aantal een stevige, chi-activerende massagegrepen leert op het rug gebied om zo de mannelijke en vrouwelijke energie te activeren. 

Arnoud en Mieke geven tijdens het tweede deel van deze cursus een demo van hoe je het bekkengebied kunt ‘de-armouren'. Je leert daarbij technieken voor een pelvic-relaease massage die je kunt oefenen met een massagemaatje naar keuze.

Gezien het belang van een goed voorgesprek voorafgaand aan de massage maken we ook tijd voor een rollenspel waarbij je wisselend in de cliënt- en therapeutenrol verkeert. Tevens leer je als man de OM-meditatie te geven en als vrouw om die te ontvangen.

We beginnen elke dag met Qigong oefeningen waarmee we ons energetisch opladen. Dat betekent dat je tegen het eind van deze training ook een aantal basis Qigong vormen al behoorlijk kunt beheersen.

Belangrijker dan welke massage techniek dan ook is de kwaliteit van jouw bewuste aanwezigheid, je ‘Presence’ in het contact met je cliënt. Daarom wisselen we de massages in de training af met aanvullende en verdiepende processen, meditatie en Zijnsgerichte oefeningen.

Studiebelasting

Je moet ervan uitgaan dat je ca. 2 uur per week oefent met de geleerde massagetechnieken.

Toelatingsvoorwaarden

Het met goed vervolg doorlopen hebben van blok 1, de Body of Bliss 3-daagse, en persoonlijke toestemming van Dick of Arnoud is een voorwaarde voor inschrijving voor blok 2 en 3.
Onze ervaring is dat de onderlinge massage-uitwisselingen in deze opleiding diepgaande verwerkingsprocessen op gang kunnen brengen.
Deze training is echter niet geschikt voor mensen die nog teveel kampen met de gevolgen van traumatische seksuele ervaringen. Zij hebben een persoonlijke vorm van begeleiding nodig die beter buiten de context van een opleidingsgroep kan plaatsvinden.

Diploma All round tantra masseur

Heb je met goed gevolg deze 3 blokken doorlopen, 10 massage verslagen ingeleverd en de ‘Tantra en Integriteit’ scholingsdag bijgewoond, dan kom je in aanmerking voor het basisdiploma 'Tantra masseur'.

Naast deze drie blokken is er ook een vierde blok: de Tibetaanse massage cursus. Die wordt zowel in doordeweekse vorm als in driedaagse vorm gegeven. Dit blok kan zowel vóór als na blok 1, 2 en 3 gevolgd worden.

Het all-round Tantra masseur diploma krijg je als je alle vier de blokken met goed gevolg doorlopen hebt, in totaal vijftien sessieverslagen hebt ingeleverd en ook minimaal vijf bijscholingsdagen hebt bijgewoond.

Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs

Helios is als onderwijsinstelling ingeschreven in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO), een register ingesteld door de overheid, en is op grond daarvan vrijgesteld van BTW.
Deze opleiding heeft ook de wettelijk verplichte klachtenprocedure. Je vindt de link naar deze procedure onderaan deze pagina.

Interview op YouTube met Dick Nijssen

Als je helemaal naar onder aan deze pagina scrollt, dan vind je een link naar een video interview met Dick Nijssen over Tantra en de TaoTantra workshops op Helios (25 minuten).

Ervaringen

"In oktober 2017 ben ik in het diepe gesprongen en ben ik begonnen aan de Tantra Massage Opleiding. Niet wetend dat het zo veel teweeg zou brengen. 
Ik heb door de sessies tijdens de opleiding mogen ervaren dat ik er helemaal mag zijn en dit heeft ervoor gezorgd dat ik nog meer van mezelf ben gaan houden. 
Door dit inzicht en de tools die we hebben gekregen voel ik dat ik een bedding in mezelf heb gecreëerd. Een plek waar alles er mag zijn en vanuit daar kan ik uitreiken naar de wereld. 
Ik verlang ernaar om zo veel mogelijk mensen te laten ervaren wat Tantra met je kan doen. 
Groetjes Nicole"

Gegeven door:

Arnoud Colenbrander

Begeleider Arnoud  Colenbrander

Door een aantal tegenslagen en ervaringen die mijn leven op zijn kop zetten, startte ik in 2003 met mijn pad naar meer bewustwording en ging ik op zoek naar wie ik werkelijk ben. Al gauw kwam ik in aanraking met Tantra waardoor ik meer in mijn lijf kwam, mezelf leerde accepteren en veel meer leerde genieten van lijfelijk contact. Dankzij diverse oefeningen en de vele meditaties die ik beoefende, alleen en met een partner, kwam ik meer en meer thuis bij mezelf. Ook ontdekte ik massage als mijn nieuwe passie en gaf ik mijn loopbaan een totaal andere wending.
 
Sinds 2014 ben ik regelmatig te vinden op Helios. Eerst als cursist en assistent en vanaf 2015 ook als trainer en docent van o.a. de Tantramassage opleiding. Daarnaast geef ik ook als (co) trainer de Tibetaanse Tantramassage training, Tantramassage weekenden voor paren en losse Tantra (massage) workshopdagen en avonden.
 
In Enschede, waar ik woon, heb ik een Tantramassage praktijk in samenwerking met Mieke Vos, mijn co-trainer bij blok 2 en 3 van de Tantramassage opleiding. Dagelijkse beoefening van Zenmeditatie ondersteunt mij bij mijn werk als trainer en bevordert mijn doel om tijdens een sessie volledig present te zijn bij mijn cliënt

Voor mij is een belangrijk uitgangspunt van Tantra de liefdevolle acceptatie van al wat is. Je hoeft niet te veranderen, je bent al helemaal goed zoals je bent. Puur waarnemen zonder te oordelen brengt je al zoveel. Meditatie en massage ondersteunen je daarbij.

Om afspraken te maken voor sessies bel (06-13839306) mail arnoud@tantric-heart.nl of kijk op mijn website: www.tantric-heart.nl


Mieke Vos

Begeleider Mieke  Vos

Sinds eind vorige eeuw ben ik geïnteresseerd in, en beoefen ik qigong. Voor mij bracht het een stuk rust voor mijn altijd drukke en gestreste geest. Qigong heeft mijn interesse in lichaamsgerichte therapieën en ademhalingstechnieken ook erg gestimuleerd.  Zo ben ik in aanraking gekomen met o.a. Rebirthing, een vorm van transformerend ademwerk. Verder ben ik begin deze eeuw begonnen met mijn interesse in massage te ontwikkelen met verschillende cursussen en opleidingen. Mijn eerste insteek was mijn eigen behoefte aan aanraking en verbinding te bevredigen en te geven aan anderen. In mijn opleiding was het uitgangspunt altijd een holistische benadering. Een benadering die alle fysieke, mentale, spirituele kanten van mensen bekijkt en daarmee ‘in gesprek gaat’. Ook is meditatie een vast onderdeel van mijn leven geworden. Door enkele tantrische ervaringen die mij spontaan overkwamen ben ik me meer in tantra gaan verdiepen. Dit bracht me uiteindelijk bij Helios waar ik diverse tantra (massage-) avonden en weekenden heb mee mogen maken en waar ik uiteindelijk ook alle disciplines in de Tantra Massage Opleiding heb afgerond. Inmiddels ben ik zelf verbonden aan de TMO in blok 2 en 3 waarin o.a. de TaoTantra massage wordt behandeld. Deze weekenden geef ik samen met Arnoud Colenbrander waarmee ik ook in Enschede nauw samenwerk.

Tantra is voor mij het pad volgen naar thuiskomen bij jezelf, fysiek, spiritueel en mentaal. Er mogen zijn zoals je bent, het moment er te mogen laten zijn in liefde en overgave. Een levensinstelling waar ik nog veel in te groeien heb en voor mij nog steeds een werkwoord. Het pad is kronkelig en ik geraak er ook regelmatig vanaf.  Door hier met zachtheid en liefde te leren omgaan raak ik steeds meer in balans.  Ik ben dan ook dankbaar dat ik gelijkgestemde mensen om me heen heb om me daarin te steunen en ik vind het fijn om mijn steentje te mogen bijdragen door mijn werkzaamheden bij Helios.

Voor meer informatie over mijn sessies bezoek je www.trinitytantra.nl. Of bel 06-22100356 of mail naar info@trinitytantra.nl. Voel je ook welkom om een sessie te ondergaan om kennis te maken met deze mooie stromende en liefdevolle massage.


Marieke van Duijn

Begeleider Marieke van Duijn

Marieke startte ruim 25 jaar geleden met haar eerste Tantra trainingen.

Iedereen die haar leert kennen koestert zich in haar onvoorwaardelijke liefdevolle aanwezigheid.
In wie Marieke is geeft ze je de uitnodiging om, waar dat nog niet het geval is, je maskers te laten vallen en te voelen hoeveel vreugde er ontstaat als je jezelf weer toestaat speels, spontaan en kwetsbaar te zijn.
Helios Centrum Groep